2018-01-27 390 瀏覽
Boxing Day 約埋家姐慶祝聖誕節🎄,本來聖誕就係西方文化,所以我地當然係揀返西餐廳啦,有氣氛啲嗎!結果隨意之下揀左Jamie’s Italian!其實之前我地都係英國試過Jamie Oliver 名下開嘅餐廳,香港呢間就以意式做主題,見佢地有Christmas set,就試吓啦!有三個course,頭盤我地揀左一個platter,一個Mushroom soup,首先講個蘑菇湯,即磨新鮮蘑菇,好香好好味😋 個platter 就有意大利火腿同炸mini ravioli (意大利餛飩)配三隻sauce,好有創意👍🏻 主菜就揀左牛扒,叫左五成煮,印象中都還可以,但煎得吾夠香!但另外果碟veal shank 就麻麻地,咬都咬唔開,結果都放棄左😅 最後甜品當然吾少得意大利聖誕蛋糕 Panettone, 淋朱古力sauce, 好正整體成個晚餐都幾好,唯一係服務差啲,問左服務生幾次野都答我唔到,仲經常出錯菜,浪費左好多時間,食完前菜等20分鐘又出多次前菜,再等20分鐘先出主菜,感覺佢地管理得好混亂

主菜就揀左牛扒,叫左五成煮,印象中都還可以,但煎得吾夠香!

2017-12-26
慶祝紀念