2023-08-03 54 瀏覽
今日放工之後即刻好想食開心少少,諗諗吓都係食Cafe又正又舒服,今次就去咗銅鑼灣呢間新開嘅樓上海景cafe,好chill架~一上到去嘅時候門口已經好有復古嘅風格,配合燈光打落去招牌嘅位置好有格調。入到餐廳內部之後一嚟就望到成個維多利亞港,再加埋餐廳位置唔會非常逼夾,整體嘅用餐環境非常舒適㗎!北海道帶子明太子意大利粉明太子味道濃郁,意粉彈牙,兩者混合之後配搭融洽。配搭嘅帶子粒粒都好大㗎,食落口一啲都唔覺得腥,煎香左嘅帶子味道香口,好正!UMl全日早餐作為招牌菜式,all day breakfast嘅質素值得一讚,煙肉香腸缺一不可,紫薯餅脆口,燒大啡菇不會太乾身,配合埋混合芝麻醬嘅蔬菜非常好食。大阪燒脆炸雞翼雞翼嘅醬汁比我一種食緊大阪燒嘅感覺,好似去咗日本咁樣啦,加埋炸雞翼配埋一齊,咬落口之後又有質感又有味道。蝶豆花香梨梳打成杯飲品嘅顏色好夢幻㗎,就好似夜晚嘅星空咁樣,香梨味果香十足,值得一讚!黑加侖子乳酪黑加侖子味道濃郁,加埋酸酸甜甜嘅乳酪之後好開胃。

北海道帶子明太子意大利粉

UMl全日早餐

大阪燒脆炸雞

蝶豆花香梨梳打

黑加侖子乳酪
黑加侖子味道濃郁,加埋酸酸甜甜嘅乳酪之後好開胃。