2023-04-14 14 views
趁小朋友復活節既尾聲,小朋友話想BBQ,但出面超熱。結果就同佢地去譽發廣場串grill既放題任食,超正,小朋友當然無投訴。首先,這裡的通風系統非常好,唔會燒完一身味,而且冷氣夠。最正係佢地既燒烤爐係自動轉的,完全唔洗自己燒,仲要爐夠猛,又火力均衡,出面BBQ都燒唔到咁靚。食物種類亦非常多,連棉花糖同雞蛋仔都有,外脆內軟,非常好味!豬牛雞都有唔少選擇,用QR code 自己點,上得又快又唔漏單。另外服務好好,清盤夠快,好細心仲有埋搞笑圍裙(有男有女)俾你。最尾仲要有HD 雪糕仲有4隻味任你簡。

最尾仲要有HD 雪糕仲有4隻味任你簡。

2023-04-09 36 views
想瘋狂食串燒/燒烤,一定要嚟試吓呢間《串Grill自助燒烤專門店》,我哋星期六下午3:00pm前入座,$198一位,一個價錢任飲任食120分鐘,超抵食😆🥰呢度裝修簡約,座位寬敞都幾舒適,每張檯有部自轉燒烤爐,只要放串燒落去,佢就會自動不停360度轉,懶人福音😆用QR code落Order,店員好快就送上串燒,望住啲串燒響度轉呀轉~ 好治癒🥰咁樣自轉燒嘅串燒火力好均勻,唔會咁易燒燶,燒得唔錯~燒到咁上下就可以搽燒汁,食之前仲可以加椒鹽 / 孜然粉 / 海鹽,再點泰式風味醬或者柚子醬,調教自己鐘意嘅口味。另外近年流行生酮飲食,如果食開生酮飲食嘅朋友,呢度仲可以加$20加3款生酮醬汁,串燒種類都唔少,豬、牛、羊、雞、丸類、腸類、蔬菜、甜品都有🤩特別要推薦一下M6和牛牛柳、豬五花,和牛柳肉質軟嫩非常唔錯👍🏻 豬五花半肥瘦,燒到金黃色嘅肥膏勁香口🤩 我哋食咗好多串😋仲有極邪惡嘅雞皮同雞軟骨,都係食唔停口不停reorder😛 雞中翼係開咗邊嘅單骨雞翼,容易燒熟方便食👍🏻燒菠蘿同翠玉瓜清甜,要食多啲蔬菜中和一下不停食肉肉嘅油膩感😆 最後一定要Order埋棉花糖同埋雞蛋仔做甜品🤩外層燒到脆卜卜入面溶化

咁樣自轉燒嘅串燒火力好均勻,唔會咁易燒燶,燒得唔錯~

M6和牛牛柳

雞皮

仲有極邪惡嘅雞皮同雞軟骨,都係食唔停口不停reorder😛

雞中翼
雞中翼係開咗邊嘅單骨雞翼,容易燒熟方便食👍🏻

棉花糖

最後一定要Order埋棉花糖同埋雞蛋仔做甜品🤩外層燒到脆卜卜入面溶化嘅棉花糖真係好好味😋 有呢部自轉燒烤機,燒得好靚🫶🏻

雞蛋仔

雞蛋仔燒脆咗外層好特別,都要一試👍🏻

最後嘅戰績非常彪炳,食到肚皮好似想炸開咁😂 加埋一都係每人$218🥰 下次再嚟過喇!🤩
2023-04-02
$218 (Lunch)
M6和牛牛柳
雞皮
雞中翼
棉花糖
雞蛋仔
  • M9和牛牛柳
  • 豬五花
朋友係社交媒體網站見到$199放題串燒,再睇完open-rice食評,決定幾叮友一試🤐裝修新淨位置寬闊貌似正正常常,$278加一8點食到9:30,打開個QR菜單一分鐘睇完?係得咁多野食咋?所有豬牛羊雞分類d 野食少得可憐,個牛分類就得4款total、羊一款就係羊肉?然後所有食都係要燒?搵樣野立即食下都冇?個廢廢電爐🙄想辣親手都難呀,幾條友,你眼望我眼,燒完一串得三舊,燒到9點就黎埋單,想點多轉咩😧?!已cut單!大佬!你cut單都同我講聲呀,問多野句「我地cut單你有冇野加?」算啦!大家中伏啦!食唔飽、等得耐、所有野食都要依靠個舊廢串燒機,跟住9:30就吹客走啦😠我地望一望,乜外面好多人等咩?冇呀 員工坐係客台等收工咋,想食埋已經燒緊個幾串野姐?!都要吹...阻你收檔咁 咩料呀 9:30星期6呀?!趕收工...食完位位$300幾🙄🙄🙄$300幾唔係貴呀,不過食咁嘅質同量我不如返屋企食啦 🫠食唔飽,電串燒爐曬時間,又要趕客走,店舖冇心做飲食😡真係食完立即係車就要打個劣評佢😤😤
食完位位$300幾🙄🙄🙄
2023-04-08 31 views
我都幾鍾意食呢種懶人自動串串,串燒就係要食新鮮燒起!呢種唔怕燶又唔洗自己反面,啱哂手殘嘅人😆我地食晚市happy hour價 都係$208/位加一,放題黎講算幾平,用qr code 落單,有野飲任飲,有鴻福堂嘅凍檸蜜凍檸茶,無糖嘅有烏龍茶。個爐唔係好旺盛嗰種,係有啲熱管烘熱啲野食,所以唔會特別燶,需時都耐少少覺得啲加工製品比較好食😂台灣腸,燒賣都好好食,最好食竟然係燒雞蛋仔!迷你pancake咁燒到外層脆口內層鬆軟甜甜地,牛舌同豬腩肉都幾好食,不過食物選擇就少左啲

2023-04-06 35 views
呢間自動轉轉係旺角都有兩間分店一開始會覺得火力有啲弱好似有啲慢得兩個鐘會唔會唔夠食點知最後食咗個零鐘就已經好飽而且呢過火力係啱啱好,唔會太急整燶曬用APP自助落單,上菜速度非常快牛肉豬肉,羊肉嘅質素亦都好好牛肉羊肉很濃味 但唔會蘇豬肉亦都肥瘦適中,燒到脆卜卜咁超好味其他配菜亦都好多選擇 肉丸及腸仔類蔬菜類及甜品類 個人來講最鍾意食雞蛋仔同棉花糖呢個爐火笑得非常之完美 剛剛好的外脆內軟而且最後仲有Häagen-Dazs雪糕
呢間自動轉轉係旺角都有兩間分店
一開始會覺得火力有啲弱好似有啲慢
得兩個鐘會唔會唔夠食
點知最後食咗個零鐘就已經好飽
而且呢過火力係啱啱好,唔會太急整燶曬
用APP自助落單,上菜速度非常快
牛肉豬肉,羊肉嘅質素亦都好好
牛肉羊肉很濃味 但唔會蘇
豬肉亦都肥瘦適中,燒到脆卜卜咁超好味

其他配菜亦都好多選擇 肉丸及腸仔類
蔬菜類及甜品

個人來講最鍾意食雞蛋仔同棉花糖
呢個爐火笑得非常之完美 剛剛好的外脆內軟
而且最後仲有Häagen-Dazs雪糕
2023-04-04 19 views
最近我去了一家有自動轉動燒烤的餐廳,在這裡,你可以嚐到很多美味的食物,如:海鮮、肉類、甜品、蔬菜等。不過,我最推薦的是他們家的M6牛肉粒和牛舌,真的很好吃! 先說說這家餐廳的服務。服務員非常友好,不僅僅是接待我們的時候,就算我們吃著吃著有什麼需求,他們也會非常及時地回應和滿足我們的要求。餐廳的環境也非常舒適,採用了簡潔現代化的裝修和富有科技感的自動轉盤,讓人有種“未來感”。 說說菜品吧,這家餐廳的自動轉盤上有很多種類的食材,比如火鍋串燒、海鮮、牛肉、豬肉、雞肉、蔬菜等等。由於食材自動轉動,所以每個客人都可以隨意選擇自己喜歡的食材烤製,很方便。特別是他們家的M6牛肉粒和牛舌,質量很高,口感香嫩,烤時不會太硬。

2023-04-03 24 views
近日,我到了一家自動旋轉串烤食品的餐廳,餐廳提供了各種類別的食品,如海鮮、肉類、甜品和蔬菜,其中最可口的是M6牛肉和牛舌。 首先,餐廳的氛圍非常舒適,自動旋轉的串烤架非常方便,讓我們充分體驗現代科技的魅力。 讓我們來談談這家餐廳的食品。在自動旋轉的架子上,我們可以選擇任意數量的串烤食品,從海鮮到肉類,再到甜品和蔬菜,樣式真的是種類多。其中,最受歡迎的就是M6牛肉和牛舌,它們的質量和口感都不錯,小小的灑上點鹽和胡椒,香氣誘人。牛舌則是軟嫩而美味。 除了牛肉和牛舌以外,餐廳的雞蛋仔也是一道很值得嘗試的甜點,層層紋理和烤製時間非常恰到好處,香甜可口。 最後,令人驚喜的是餐廳會為客人提供一杯Häagen-Dazs雪糕 總的來說,「串串自動烤」是一家非常不錯的串烤餐廳,無論是和朋友一起去,還是和家人一起享受,都非常適合。
餐廳環境好舒服,好有空間感,完全唔會迫,坐得舒服又闊落,職員服務都好好👍🏻串燒放題,人均都係200幾蚊,食足2個鐘,食物以QR code落單,而飲品就自行去飲品櫃拎串燒放上去燒烤爐等佢自己轉,望住食物慢慢好平均咁由生變熟,都幾治癒食物類種都幾豐富肉類:豬🐷,雞🐓,牛🐮同羊都有齊哂,味道都唔錯,牛肉系列,牛味都好濃郁,牛香味夠,雞亦夠哂嫩滑海鮮類仲有蜆肉😍,勁多粒既蜆肉串埋一齊燒,鮮味十足,忍唔住自己都食左3,4串,啖啖蜆肉甜品類都有驚喜,有雞蛋仔,燒到外脆內軟咁好好食🤤,仲有棉花糖,完全唔洗怕自己功力唔夠,燒唔到金黃色😂,有自助燒烤爐真係好方便

食物類種都幾豐富

2023-03-30 1370 views
想試呢種懶人燒嘢食好耐,放假終於同男朋友去食咗。全程食得好過癮😆,視覺味覺享受👍🏻一坐低店員就細心同我哋講解點用燒烤爐,原來都有竅門,串燒與串燒之間要預留空間俾佢360度轉,如果唔係嘅話就有一邊好易燶。仲有就係串燒要擺正個齒輪位,佢先識得自𨍭。用QR code叫咗嘢食之後,店員就會送上串燒層架。跟住我哋就將串燒放上燒烤爐,睇住啲串燒自己轉轉轉,慢慢變熟,然後變金黃色,肉上面嘅油脂發出吱吱聲,勁香,真係睇到流口水🤤餐廳提供左燒汁、同埋各種調味粉,有鹽、孜然粉、七味粉,自己可以調教鍾意嘅味道。我就鍾意灑少少鹽,等食物變金黃色嘅時候掃上燒汁,再燒一陣,就好好味。其中我最推介嘅有五花腩肉,燒得肥膏好甘香,豬肉金黃香口😋牛肉串都好食,但係要記得留意住佢狀態😆燒得時間啱啱好先可以做到外面焦香裏面保持肉汁😋雞卷肉都好正,燒到雞皮下嘅肥膏迫晒出嚟,剩返脆脆嘅雞皮包住嫩滑嘅雞肉,好香口😍多春魚都好正,平時如果要自己喺鐵板上面燒會燒到爛晒,用呢部機燒得好靚,成條魚好完整,燒得好香口甘香👍🏻成串滿滿嘅蜆肉,睇到都開心,因為已經熟咗嘅原因,只要燒一陣就可以食。年糕魚卷都唔錯,燒到外層脆脆,然後就係好似魚蛋嘅魚

其中我最推介嘅有五花腩肉,燒得肥膏好甘香,豬肉金黃香口😋

年糕魚卷都唔錯,燒到外層脆脆,然後就係好似魚蛋嘅魚肉包住軟糯嘅日式年糕,又係搽啲燒汁賞面好食好多😋

食得多咗肉類,燒返啲菠蘿就啱晒,香甜多汁,而且解膩。車厘茄又係好清新消滯,最後食返啲感覺冇咁heavy🙈
Type of Meal
Lunch
2023-03-30 33 views
第一次食自助式既串燒🍢原本以為要燒好耐同無乜熟食唔夠飽Turn out超夠飽😝放上去自動轉真係好方便~假日去3點前入坐$198 未加一 二百都唔洗 好抵🥰一入到去職員好有細心講解點樣燒好有禮貌好好服務💜串燒種類超過50款~可以任燒兩個小時 一小時前會cut order 可以叫定足夠既份量⚡️包括豬、牛、雞、海鮮、丸類同甜品😛大推和牛、年糕丸同pancake仔~☺️飲品都係任拎 有大大枝豆漿🫣質素好唔錯🫶🏻😆同埋要讚下個環境~坐位好舒適同好乾淨!整體感覺好好 下次會再黎🥰
第一次食自助式既串燒🍢
原本以為要燒好耐同無乜熟食唔夠飽
Turn out超夠飽😝
放上去自動轉真係好方便~
假日去3點前入坐$198
未加一 二百都唔洗 好抵🥰
一入到去職員好有細心講解點樣燒
好有禮貌好好服務💜

串燒種類超過50款~
可以任燒兩個小時
一小時前會cut order 可以叫定足夠既份量⚡️
包括豬、牛、雞、海鮮、丸類同甜品😛
大推和牛、年糕丸同pancake仔~☺️
飲品都係任拎 有大大枝豆漿🫣
質素好唔錯🫶🏻😆

同埋要讚下個環境~
坐位好舒適同好乾淨!
整體感覺好好 下次會再黎🥰
2023-03-29 21 views
喜歡吃串燒但又懶惰的人,這裡真的很棒呢!因為只要用 QR code 下單, 就會一次過串好送來, 只需要放對旋轉的位置, 一排一排的排好,就會自動轉,烤爐熱力平均, 看到熟就可以放在自己的碟上,灑上調味粉和辣粉。喜歡吃肉的這裡很多選擇,超推薦的是豬五花, 油花爆開,吃下去的時候肥豬肉已經變成脆脆美味, 豬大腸也是很出色。M6和牛牛柳和牛肋腩, 口感豐富,一件件放入口細味濃郁的牛香。台灣腸和雞皮是我去台灣最愛的小吃必點。鯖魚和多春魚慢燒起來, 魚肉還是很嫩多汁。最後是甜的介紹, 棉花糖烤得很漂亮外脆邊的呢!烤菠蘿甜中帶酸很開胃。吃那麼多串燒會口渴的,我就選擇烏龍茶解油膩。

吃那麼多串燒會口渴的,我就選擇烏龍茶解油膩。
2023-03-29 41 views
呢日去到旺角食任食轉轉串燒😆經QR code落單後串串好快就送到黎,放上自轉燒烤架就可以開始等食,好方便可以邊食邊慢慢傾😉🌟 串燒分成唔同類別可以點,有肉類、海鮮類、丸類、蔬菜同甜品類,基本上第一Round樣樣都想點🤪推介M6和牛牛柳粒,外脆內Juicy😋一咬好爆汁~仲有紐西蘭牛西冷都唔錯。豬類可以揀豬肉眼、豬五花等;雞卷肉啖啖肉,仲有烤到卜卜脆既雞軟骨~海鮮類推介鯖魚,肉質好嫩滑~另外都可以燒下啲丸類同蔬菜👌🏿燒雞脾菇都唔錯~最後唔少得燒至外脆內軟綿綿既棉花糖同粒粒雞蛋仔,係燒烤必食吖!💫 餐廳提供各款醬汁,包括柚子蜜、醬油同泰式醬,仲可以為串燒灑上辣椒、孜然或者椒鹽粉提味🌟 飲品可以係出面自取,有好多款鴻福堂既飲品,包括凍檸蜜、菊花蜜、燕麥豆奶等;另外亦有罐裝汽水、OOHA飲料同烏龍茶👐價錢:星期六、日及公眾假期(午市時段):$198(成人) $108(小童)

👐價錢:
2023-03-27 79 views
今日跟朋友買完嘢就去咗近油麻地地鐵站附近既樓上店搵串燒任飲任食放題。平時入居酒屋,叫一串都成$60燒,放題都只係$245,抵到爛。去到餐廳地方非常整潔, 有卡位坐又將後景望。一坐底,店員就即刻放上一盤有肉有菜嘅串燒俾我哋開爐用。每一串都用鐵針穿住,再放上去一個自動會轉嘅爐上面。 串燒就會自動旋轉,不用人手轉來轉去,減少燒過頭得情況發生。啱晒我呢d唔想吉野食落燒烤叉,但又想食BBQ嘅懶人。自助飲品非常多選擇,有烏麗龍茶、鴻福湯健康飲品系列及汽水等。 而串燒則用QR code 來落單,非常衛生方便。雞肉串,雞肉非常彈滑,好嫩口。雞腎串燒烤完後非常爽脆,必點!多春魚非常新鮮,燒烤完出來外皮脆內軟。仲有多款不同部位選擇既牛串燒選擇,燒完後好香牛味。咁多款我最愛牛舌,燒烤完肉質好爽口。 最驚喜有蜆肉串叫,燒完可以多到勁多蜆肉,超適合我呢款懶人。 還有好少見有得叫既雞皮串。腸都有芝士腸同香腸選擇。蔬菜類就有翠玉瓜、花菇及秋葵選擇。最後該店仲有提供每人一杯Haagen-Dazs雪糕。我哋選了士多啤利同朱古力味食。

去到餐廳地方非常整潔, 有卡位坐又將後景望。
一坐底,店員就即刻放上一盤有肉有菜嘅串燒俾我哋開爐用。

2023-03-27
Type of Meal
Dinner
2023-03-27 672 views
放假約咗朋友見面,最適合就係食放題,今次揀嘅呢間放題可以食足兩個鐘,而且仲有自轉串燒爐,絕對適合我呢啲懶人。星期六嘅午市每位$198,食物款式多,唔需要另外加錢都食到澳洲和牛、紐西蘭牛同黑毛豬,仲有飲品任飲,相當抵食。一入座就見到呢包玩味十足嘅濕紙巾,相當有趣。串燒有專用嘅不鏽鋼簽串住,感覺衛生,放上燒烤爐後會自轉,完全解放雙手 ,每次可以燒大概13串,設計合理。調味品方面除咗常見嘅辣椒粉、椒鹽、孜然粉同燒汁,仲有比較少有嘅泰式風味醬汁同柚子醬,選擇豐富。每台會有一個三層嘅食物架,用手機落單後食材好快就送上,排列井然有序,而且食物質素唔錯,份量亦剛好。用呢個燒烤爐最大嘅好處就係好似我呢啲手殘嘅朋友都能夠燒出非常完美嘅串燒,唔使一路同朋友傾偈一路手忙腳亂咁樣處理食物,初體驗嘅我哋覺得非常有新鮮感。值得推介嘅食物食唔少,包括五花肉、澳洲和牛、開邊雞翼、牛舌、雞軟骨、台灣黑椒腸、多春魚、杏鮑菇、翠玉瓜、菠蘿同棉花糖,特別係五花肉同雞翼,燒到外皮香脆,內裡依然保留肉汁,配上孜然粉同椒鹽,香口惹味,睇怕俾我哋自己燒嘅話未必有呢個效果。澳洲和牛油脂豐富又不失牛香,簡單加少少椒鹽調味已經非常滋味,係

澳洲和牛油脂豐富又不失牛香,簡單加少少椒鹽調味已經非常滋味,係encore之選。

多春魚新鮮冇腥味,用佢嘅自轉功能燒出嚟嘅多春魚非常靚仔,外皮香脆,入面又唔會太乾柴。

另外台灣黑椒腸亦非常推薦,表皮帶有蜜味,配上濃濃嘅黑椒,唔需要額外調味已經好惹味。

臨近尾聲當然要食埋甜品,有超甜嘅菠蘿同必食嘅棉花糖,棉花糖烤到外皮微脆,滋味難以抗拒!
最後嘅戰績相當唔錯,唔好以為食物細細串有機會食唔飲,我哋兩個最後係捧住肚皮走,非常滿足!

$218 (Lunch)
2023-03-26 26 views
《串Grill 自助燒烤專門店》如果想食串燒燒烤又唔想自己燒咁去呢間鋪頭啱曬~鋪頭位置寬敞,坐得幾舒服,值得一讚!!不過要留意,串燒要擺啱位先識轉架~▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️🔸Happy Hour ($238/head)雖然叫happy hour 不過就唔係飲嘢😂小編同朋友兩點幾去食,不過餐廳都坐咗一半多D😮~ 夜晚去食記住book定枱啦!燒烤既時候只係需要將串燒擺上去燒烤機就可以!!完全唔使自己落手反轉😂啱曬小編呢D懶人~食物質素同種類算對得住價錢! 肉類選擇幾多~豬牛雞羊,各個部位都有~ 仲有幾款海鮮選擇🤩 另外值得一提既絕對係雞軟骨,自動轉又唔怕燶!燒完爽口又冇雪味!非常值得一試!蔬菜種類有菜肉瓜,唔同嘅菇類同埋蕃薯仔~ 亦有比較快食得嘅廚師腸、魚片頭、各種丸可以燒~ 甜品有必燒嘅菠蘿同綿花糖😍 ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次幫襯📍旺角彌敦道558-560號譽發廣場7樓#波比出沒旺角 #旺角美食 #hkfoodie #hkblogger #foodie #hkfoodblogger #hkinfluencer #hkkol #hkfood #hkfoodlover #hkfoodstag
《串Grill 自助燒烤專門店》

如果想食串燒燒烤又唔想自己燒咁去呢間鋪頭啱曬~
鋪頭位置寬敞,坐得幾舒服,值得一讚!!
不過要留意,串燒要擺啱位先識轉架~
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

🔸Happy Hour ($238/head)

雖然叫happy hour 不過就唔係飲嘢😂

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
今次幫襯📍旺角彌敦道558-560號譽發廣場7樓

#波比出沒旺角 #旺角美食
#hkfoodie #hkblogger #foodie #hkfoodblogger #hkinfluencer #hkkol #hkfood #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkigfood #igfood #food #hkeat #hkrestaurants #食好西 #香港美食 #餐廳推介 #香港好去處