2022-12-13
平靚正宵夜之選🫖🫖🫖🫖凝香居收工同同事去屯門食宵夜,行黎行去都唔知食乜,最後行去紅橋睇下有咩食啦,就見到呢間凝香居,就去飲茶啦😋😋講返野食~今次太多樣,一次過講哂~~🦐蝦餃~皮唔太厚,好多蝦,好食過酒樓食個D,點埋豉油真係不得了😱😱😱🐷燒賣~勁好食,佢係有肥膏嫁,超多汁,點埋甜豉油真係一絕🤣🐮牛柏葉~呢個不得了,淋到一個點,又入味,勁想叫多碟😆😆🦑咖喱魷魚~魷魚唔硬,最不得了係向底下個D豆卜,入哂味😍😍😍😍🐔鳳爪~好好食,唔係好多地方嘅橙色鳳爪,係細個酒樓食嘅味道😍😍🐥棉花雞~呢個不過不失~🍞奶皇流沙包~超好食,一咬爆醬,如果佢個流心多D就好啦🙈🐖叉燒腸粉~呢個又係不得了勁多叉燒,腸粉皮又唔太厚,真正嘅皮薄餡靚🥰🥰🍤鮮蝦春卷~勁脆,入面係蝦膠+西芹,好好食😋🐣鳯爪排骨飯~我無食,同事自己一個食哂,佢話正😆今餐總結~環境⭐⭐⭐食物⭐⭐⭐⭐⭐性價比⭐⭐⭐⭐⭐total食咗281蚊,平靚正之選!!2個人食10樣野,估唔到咁好食,鋪仔細細,估唔到坐得幾舒服,係用具有歷史痕跡痕跡扣咗少少分,總括黎講已經入咗宵夜常去清單😆😆😆😆#foodie #food #foodstagram #hkfoodi
講返野食~
今次太多樣,一次過講哂~~
🐷燒賣~勁好食,佢係有肥膏嫁,超多汁,點埋甜豉油真係一絕🤣
🐮牛柏葉~呢個不得了,淋到一個點,又入味,勁想叫多碟😆😆
🐥棉花雞~呢個不過不失~
🍞奶皇流沙包~超好食,一咬爆醬,如果佢個流心多D就好啦🙈
🍤鮮蝦春卷~勁脆,入面係蝦膠+西芹,好好食😋
🐣鳯爪排骨飯~我無食,同事自己一個食哂,佢話正😆
今餐總結~
環境⭐⭐⭐
食物⭐⭐⭐⭐⭐
性價比⭐⭐⭐⭐⭐
#foodie #food #foodstagram #hkfoodie #foodiehk #foodiegram #hk #hkfood #tuenmun #tuenmunfood #dimsum #香港美食 #屯門美食 #屯門#宵夜 #宵夜推薦 #點心 #飲茶 #夜茶 #蝦餃#燒賣 #腸粉#流沙包 #誠實#食評 #誠實食評 #全自費非廣告