2024-08-22 467 views
呢日去開尖沙咀K11 Art Mall,途經B2/F 見到新開左嘅 "君蘭麵包廠",因之前係銅鑼灣分店都買過君蘭嘅麵包覺得好食,咁啱有梗係要試吓啦!店舖內有好多新產品推出,有懷舊嘅忌廉筒,爆餡嘅大牛角酥,以及傳統舊式麵包舖嘅曲奇等等,單睇已經好吸引啦!煙肉薯仔筒     $10忌廉筒除左原味外,另外仲有6款口味,包括 : 黑松露雞蛋、菠蘿、開心果、紫薯、煙肉及士多啤梨。今次就揀煙肉味,外脆內軟,餡料滿滿,鹹香煙肉味同薯仔好夾,原來鹹食都一樣咁好味。開心果大牛角酥     $28大牛角酥有5款口味 : 柚子、開心果、黑芝麻、提拉米蘇及法式牛角酥。開心果陣陣香味散發出來,裡面超多料,少少甜,外層酥脆,口感鬆軟,大大個都幾飽肚。雞仔餅      $22懷舊小食嘅雞仔餅,口味特別,入口有南乳同豬肉香,鹹中帶甜,又脆又煙韌,好滋味。自夾鬆脆懷舊曲奇     $20現場設有可以自助夾曲奇同磅重,鍾意幾多就夾幾多,輕鬆自在。曲奇有7款唔同味道,當中我最鍾意朱古力醬曲奇,朱古力味道濃郁,香脆可口,係夏天配搭一杯奶昔一流。金星星撻     $18離遠已經見到星星系列,有好多款口味選擇,造型好靚。原味金星
煙肉薯仔筒     $10
煙肉薯仔筒
開心果大牛角酥     $28
雞仔餅      $22
雞仔餅
自夾鬆脆懷舊曲奇     $20
自夾鬆脆懷舊曲奇
金星星撻     $18
離遠已經見到星星系列,有好多款口味選擇,造型好靚。原味金星星撻嘅酥皮層次分明,咬落非常鬆化,蛋漿餡料好厚,蛋味香濃,好creamy,高水準。
金星星撻
雞批     $12
雞批充滿牛油香,批底超鬆化,鹹香嘅雞肉餡料,口感酥軟,好好食,呢款一定要回購。
雞批
雞仔餅
自夾鬆脆懷舊曲奇
金星星撻
雞批
每次途經K11 Art mall都會見到【君蘭麵包廠】形形色色嘅麵包,原來呢間係九龍區首店,今朝出開尖沙咀做野,於是順便買返啲靚靚麵包同同事一齊食😆鋪頭超多港式風味麵包同曲奇款式選擇,其中忌廉筒仲有6款口味可以選擇😍除左傳統嘅原味,仲有💛菠蘿💚開心果💜紫薯❤️士多啤梨今次揀左開心果味忌廉筒,忌廉質地香滑,甜度適中,一口食到滿滿開心果忌廉再加埋脆皮,太滿足~最特別嘅係【煙肉薯仔筒】🥓🥔酥皮筒香脆,配上綿密薯蓉同咸咸香香嘅煙肉,原來忌廉筒做咸點都咁好食巨大版牛角酥亦非常吸引眼球🤩4款口味包括開心果、黑芝麻、柚子同tiramisu ,牛角酥嘅牛油香更重,加上香滑忌廉一啲都唔會覺得漏,其中開心果味同黑芝麻味嘅香味都好濃郁鋪頭仲有充滿童年回憶嘅自助夾曲奇🍪而家仲推出左萬聖節限定曲奇🎃造型好可愛,有Q版骷髏骨同木乃伊,牛油味非常香濃,味道誘人🤤

6 day(s) ago 0 views
🌟君蘭麵包廠正式進駐K11 Art Mall!🎉今次真係好開心,因為九龍終於有咗君蘭嘅首間分店!😍 呢度嘅包點選擇真係多到你眼花撩亂,特別係佢哋嘅限定忌廉桶,六款口味等你試!有原味、菠蘿、開心果、士多啤梨,仲有煙肉薯仔味,真係好特別!🍍🥔而且,佢哋嘅牛角酥真係巨大無比,裡面充滿咗忌廉,食落去真係好滿足!😋 仲有開心果味、芝麻味、柚子味同埋tiramisu味,選擇多到你唔知邊個好!🍰最特別嘅係,呢度仲有自助夾嘅港式曲奇,款式精緻又好味,零食自由啦!💓最後,特別想提下佢哋嘅朱古力扁牛角麵包,外脆內軟,朱古力味濃郁,真係一試成主顧!🍫真係值得一試,無論係包點定係曲奇,都會食到心滿意足!🥳✨ #君蘭麵包廠 #K11ArtMall #食評 #港式美食
🌟君蘭麵包廠正式進駐K11 Art Mall!🎉

我地成家都超鐘意食月餅🥮未到中秋已經食左好多盒😆有啲係送人,有啲係開party時一齊食😂今次揀左仙氣滿滿嘅「月兔夢遊仙境」四式月餅禮盒🎁以愛麗斯夢遊仙境中嘅兔仔🐇作為月餅主題!包裝盒上以幻視設計,開關盒子時會呈現出月兔奔走的動態😍又靚又可愛!一盒有齊4款人氣口味月餅🥮「米芝蓮」皇牌流心奶黃:選用特級金沙鹹蛋黃,配上流心奶黃,咸香美味。
🥮斯里蘭卡伯爵奶黃:充滿牛油和伯爵茶香氣,有茶味回甘。🥮麥蘆卡蜂蜜奶黃:選用100%紐西蘭進口 convita 天然麥蘆卡蜂蜜,清甜有營又健康。
🥮朱古力軟心奶黃:選用法國 Valrhona 80% 特濃朱古力,濃郁可可的曲奇餅皮帶點法式甜點風味。

一盒有齊4款人氣口味月餅
🥮斯里蘭卡伯爵奶黃:充滿牛油和伯爵茶香氣,有茶味回甘。
2024-09-23 0 views
中秋節同屋企食飯,行過K11 購物藝術館街尾有間君蘭麵包廠,甜品同麵包賣相唔錯價錢唔貴,性價比高,忍唔住入手左小小。我買咗:🌟法式芒果布甸🍮麵包🥯💰18我鐘意呢隻法包既口感軟硬適中,中間啲布甸好滑好多,面頭啲芒果好新鮮,咁多材料先18蚊抵食。🌟竹炭千層酥皮撻💰18花型蛋撻食過但是竹炭味就第一次試,同普通蛋撻味道一樣,千層酥皮,中間啲蛋唔會過甜。🌟咖啡曲奇🍪💰20咖啡曲奇我拎返公司比同事食,個個都讚口不絕,好香咖啡☕️味,仲要唔會好甜,岩晒依家注重健康既都市人。🌟牛油曲奇🍪💰20牛油味好濃,20蚊一罐,放係公司做下午茶岩晒,細細件唔會好heavy。🌟菠蘿🍍蛋糕🍰💰28菠蘿🍍同牛油蛋糕又幾夾,酸酸甜甜好開胃。🌟煙肉🥓薯仔忌廉筒💰10忌廉筒係君蘭麵包廠既招牌之一,一定要試吓,10蚊可以食返懷舊味道值呀!

我買咗:

🌟法式芒果布甸🍮麵包🥯💰18

🌟竹炭千層酥皮撻💰18

🌟咖啡曲奇🍪💰20

🌟牛油曲奇🍪💰20

🌟菠蘿🍍蛋糕🍰💰28
菠蘿🍍同牛油蛋糕又幾夾,酸酸甜甜好開胃。

🌟煙肉🥓薯仔忌廉筒💰10

2024-09-23 0 views
餅店裝修幾高檔,而且仲有好多好吸引嘅新款麵包,牛角酥,同埋懷舊港式雜錦曲奇(有幾款口味)小朋友經過門口都要我買些回家做小點。芒果布甸包第一眼就已經被這個布甸包吸引住,小朋友很喜歡吃,我咬了一口布甸包軟腍腍鬆軟,有很多芒果汁和芒果果肉,好豐富。懷舊忌廉筒除了原味外,還加入了另外6款新興人氣口味;好似有開心果,菠蘿味,紫薯等味道,全部只是10元一個左右。我吃的是菠蘿味,忌廉筒內除了菠蘿果醬,還有一些菠蘿肉。開心果大牛角酥咬入口如牛角加泡芙的混合爆餡脆口和軟滑。有開心果、黑芝麻、提拉米蘇等口味;我最鐘意開心果。酥皮撻都有幾款口味,咬入口是法國creme bralee,我吃了竹炭達和金星星達。一層層的酥皮清楚可見,蛋漿滑溜和鬆化。麻糬菠蘿包有一條麻糬在菠蘿包面上,菠蘿包的餡料是黑芝麻糊,咬一口芝麻糊滿瀉了。一間麵包店,滿足了大人和小朋友的需求,讚估唔到有麵包舖咁方便,之後可以直接搭地鐵回家,嘻嘻,

芒果布甸包

懷舊忌廉筒
我吃的是菠蘿味,忌廉筒內除了菠蘿果醬,還有一些菠蘿肉。

開心果大牛角酥
咬入口如牛角加泡芙的混合爆餡脆口和軟滑。
有開心果、黑芝麻、提拉米蘇等口味;我最鐘意開心果。

酥皮撻

麻糬菠蘿包

一間麵包店,滿足了大人和小朋友的需求,讚
估唔到有麵包舖咁方便,之後可以直接搭地鐵回家,嘻嘻,
上次經過尖沙咀見到全新君蘭麵包廠概念店進駐咗K11藝術購物館🥰身為麵包控嘅我見到咁多唔同嘅特色麵包🥖當然要買嚟試吓啦❤️君蘭麵包廠將傳統舊有嘅兒時回憶美食改頭換面以新形象再次出現令大家可以感受一下兒時美好回憶❤️買少見少嘅忌廉筒以全新口味令你回味新舊交融 (黑松露雞蛋,菠蘿,開心果,紫薯,煙肉薯仔,士多啤梨)。還有多款懷舊曲奇🍪及巨型爆餡大牛角酥❤️款式多到都唔知點揀好🫣今次我哋就先試試朱古力扁牛角,金星星千層酥皮撻,黑星星竹炭千層酥皮撻,巨型版開心果牛角酥,士多啤梨忌廉筒,菠蘿忌廉筒😋每款都有特別嘅回憶。我就最愛菠蘿忌廉筒的清新口感。

還有多款懷舊曲奇🍪及巨型爆餡大牛角酥❤️
款式多到都唔知點揀好🫣

每款都有特別嘅回憶。我就最愛菠蘿忌廉筒的清新口感。
2024-09-08
$30 (Other)
行過君蘭見四式月餅禮盒,月免夢遊仙境做緊早鳥優惠,即刻試下😋見到佢個剪影盒勁靚☺️ 靈感源自玉免在月亮🌕上漫遊的景,連我都拉左好多次岀黎欣賞,月免奔走的動態🐇🐇🌔🌓🌒🌑🌘🌗禮盒内備有四款口味🥮1️⃣皇牌流心奶黃皇牌極幼滑流心奶黃,加熱後月餅散發奶黃及鹹蛋黃香味,最傳統濃郁奶黃2️⃣斯里蘭卡伯爵奶黃伯爵茶茶葉,茶粉混和極軟滑奶黃,醇厚茶香,啖啖回甘,茶迷控必試3️⃣紐西蘭進口麥蘆卡蜂蜜奶黃麥蘆卡蜂蜜,帶有一點點清甜軟滑奶黃4️⃣朱古力軟心奶黃80% 特濃朱古力 ,幼滑香甜軟心奶黃,配合濃郁可可曲奇餅皮,朱古力控必吃100% 香港🇭🇰製造人氣口味

禮盒内備有四款口味🥮

1️⃣皇牌流心奶黃

2️⃣斯里蘭卡伯爵奶黃

3️⃣紐西蘭進口麥蘆卡蜂蜜奶黃
麥蘆卡蜂蜜,帶有一點點清甜軟滑奶黃

4️⃣朱古力軟心奶黃

100% 香港🇭🇰製造人氣口味
2024-09-20 0 views
今日去開尖沙咀k11 art mall見到開左間君蘭麵包廠之前一直都只有港島區有 宜家終於到九龍區-入面有勁多麵包🤤🤤仲有自助曲奇夾所以鐘意食曲奇既我就夾左好多不同既曲奇🤤曲奇好鬆脆 淡淡既牛油味 食落超好味另外仲買左件蘑菇粟米排包多士個面上有好多蘑菇粒粟米粒😍多士外脆內軟 夾埋啲蘑菇粟米食一齊超夾🫶🏻想食蛋糕 見到有款菠蘿蛋糕第一次見呢款蛋糕 個名幾有趣😋蛋糕面上有啲菠蘿 蛋糕軟滑易入口有菠蘿味🍍
今日去開尖沙咀k11 art mall

想食蛋糕 見到有款菠蘿蛋糕
第一次見呢款蛋糕 個名幾有趣😋
蛋糕面上有啲菠蘿 蛋糕軟滑易入口有菠蘿味🍍
2024-09-20 0 views
本身係麵包控既我,今日經過尖沙咀K11 Art Mall就見到「君蘭麵包廠」,梗係忍唔住即刻買黎試下啦 😎😎 作為九龍區首間分店,帶來多款充滿港式風味嘅包點選擇 😍🥐巨大版嘅牛角酥,充滿香滑忌廉,有黑芝麻味、開心果、柚子同埋Tiramisu🤤🤤 共4款口味🥯 分店限定忌廉筒,共有六款口味,除左有原味選擇,仲有菠蘿、開心果、紫薯、士多啤梨香甜選擇;突破傳統,更創作出煙肉薯仔筒,惹味香口,細細件零罪惡感 🍪 多款精緻港式曲奇大家到店後可以自助夾,實現零食自由 👍🏻👍🏻 我都忍唔住手一次過買咗好幾個黎試😍😍😍 食唔晒可以先擺入雪櫃,想食嘅時候拎返出嚟焗返熱黎食,一樣咁好食✌🏻✌🏻✌🏻

作為九龍區首間分店,帶來多款充滿港式風味嘅包點選擇 😍

又過一年又中秋佳節,路過K11 Art Mall 見到君蘭麵包廠推出月餅禮盒,作為月餅控嘅我梗係要買返盒啦~🐇月兔夢遊仙境四式月餅禮盒 $248月餅禮盒入邊一共有四隻味道,都係用高級材料製造,十分特別。每個月餅都好迷你 ,同屋企人或者朋友分享,食落都唔會太有罪惡感。🥮皇牌流心奶黃入面係特級金沙鹹蛋黃醬,切開d奶黃流出黎,極幼滑流心奶黃加上酥香的曲奇餅皮,口感豐富🥮斯里蘭卡伯爵奶黃入面係斯里蘭卡原產伯爵茶,茶葉混合奶黃,食落啖啖茶香,啖啖絲滑回甘🥮麥卡蘆蜂蜜呢個口味比較特別,入面加入了 100%紐西蘭進口Convita 天然麥蘆卡蜂蜜,有淡淡蜜糖味,感覺清甜🥮朱古力軟心奶黃入面用左法國Valrhona 80%特濃朱古力,朱古力味好濃郁

🐇月兔夢遊仙境四式月餅禮盒 $248

🥮皇牌流心奶黃

🥮斯里蘭卡伯爵奶黃

🥮麥卡蘆蜂蜜

🥮朱古力軟心奶黃
2024-09-19 87 views
中秋節就快到 經過k11見到君蘭麵包廠推出左月餅禮盒 咁就買返屋企同屋企人慶祝先🥮🌕🐇月兔夢遊仙境四式月餅禮盒 $248每個月餅都好迷你 同屋企人或者朋友分享食落都唔會太有罪惡咁 上面印住左可愛既兔仔🐇圖案 真係唔捨得切開佢♡皇牌流心奶黃💛入面係特級金沙鹹蛋黃醬 切開d奶黃流出黎 口感豐富♡斯里蘭卡伯爵奶黃🫖入面係斯里蘭卡原產伯爵茶茶葉混合奶黃 食落啖啖茶香♡麥卡蘆蜂蜜🍯呢個口味比較特別 入面係天然麥蘆卡蜂蜜 有淡淡蜜糖味 感覺清甜♡朱古力軟心奶黃🍫入面用左法國Valrhona 80%特濃朱古力 朱古力味好濃郁

🐇月兔夢遊仙境四式月餅禮盒 $248

♡皇牌流心奶黃💛
入面係特級金沙鹹蛋黃醬 切開d奶黃流出黎 口感豐富

♡斯里蘭卡伯爵奶黃🫖
入面係斯里蘭卡原產伯爵茶茶葉混合奶黃 食落啖啖茶香

♡麥卡蘆蜂蜜🍯

♡朱古力軟心奶黃🍫

2024-09-18 0 views
賣相吸引、選擇多、價錢實惠最啱買返屋企做下午茶🥐🫖君蘭麵包廠店舖設計一向有傳統特色 作為九龍人嘅我,知道 係九龍區(K11 Art Mall)有第一間分店😍🏃🏻‍♀️最新出忌廉甜筒好吸引,價錢實惠 $10-$15@1。除左有原味選擇,仲有菠蘿、開心果、紫薯、士多啤梨、突破傳統港式風味嘅煙肉薯仔筒。細細個就咁手,攞住好似食緊雪糕☺️小朋友岩噃食仲有巨大版嘅牛角酥 $28,入邊有香滑忌廉,開心果、黑芝麻、柚子及 Tiramisu共四款選擇,我就揀咗呢排最Hit嘅開心果味😋😋仲有多款精緻香噴噴嘅 港式曲奇🍪 可以自己夾,返工嘴饞都可以當零食。$20 (100g)批撻類仲做緊買四送一,當然要試下外形咁特別嘅 黑星星(竹炭千層脆皮撻)、金星星撻(法式布丁千層酥皮撻)
賣相吸引、選擇多、價錢實惠
最啱買返屋企做下午茶🥐🫖

君蘭麵包廠店舖設計一向有傳統特色
作為九龍人嘅我,

2024-08-15
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
$80 (Tea)
之前食過君蘭麵包廠出嘅麵包同牛角酥,味道覺得唔錯。臨近中秋節🌕,見到君蘭新推出限定「月兔夢遊仙境」四式月餅禮盒🥮,以經典故事「愛麗斯夢遊仙境」做包裝主題🐰,開關盒子嘅時候會見到月兔喺度奔走😆,充滿玩味!🥮「米芝蓮」皇牌流心奶黃月餅選用特級金沙鹹蛋黃醬做月餅嘅內餡🥚,令月餅由內而外散發濃郁鹹香嘅奶黃同蛋黃味💛!🥮斯里蘭卡伯爵奶黃月餅軟心用上斯里蘭卡原產伯爵茶茶葉🫖,以日本傳統工藝手法研磨成精細茶粉混同極軟滑奶黃,啖啖絲滑回甘🤎!🥮麥蘆卡蜂蜜奶黃月餅100%紐西蘭進口convita 天然麥蘆卡蜂蜜🍯嘅軟滑奶黃,令月餅帶有清甜嘅味道,有營養又健康✨。🥮朱古力軟心奶黃月餅 月餅選用法國 Valrhona 80% 特濃朱古力🇫🇷,加入幼滑香甜嘅軟心奶黃內,充滿濃郁嘅朱古力香味🍫!🇭🇰100%香港製造🛍️依架由9月1至16日可以用超級筍嚐味價HK$188(原價HK$248)入手,好抵玩得嚟又好抵食❣️🏬 君蘭麵包廠 @ORCHIDPADARIA📍銅鑼灣分店: 銅鑼灣東角道 26 號怡東商場地下及 1 樓 6-8 號舖📍尖沙咀分店: 尖沙咀河內道 18 號 K11 購物藝術館 B2 樓 B224 號舖📍

🥮「米芝蓮」皇牌流心奶黃月餅

🛍️依架由9月1至16日可以用超級筍嚐味價

🏬 君蘭麵包廠 @ORCHIDPADARIA
📍大埔分店:港鐵大埔墟站 TAP 18 號舖
📍兆康分店:屯門港鐵兆康站 SIH 22-23 號舖
📍羅湖(入境)分店:羅湖港鐵羅湖站大樓入境大堂 2 樓 LOW K9 號舖
📍羅湖(出境)分店:羅湖港鐵羅湖站地下入閘區大堂 LOW 105 號舖
2024-08-28
Type of Meal
Tea
2024-09-18 55 views
來到了尖沙咀K11 Art Mall 見到君蘭麵包廠好多麵包,裝修又特別,好吸引,當然要睇睇。除左有大熱的牛角酥, 菠蘿包等,仲有好特叮既忌廉筒, 傳統舊式曲奇等,新舊麵包店既產品fusion埋一齊,好特別。呢間分店限定忌廉筒,共有六款口味,除左有原味選擇,仲有菠蘿、開心果、紫薯、士多啤梨香甜選擇;突破傳統,我地更創作出煙肉薯仔筒,惹味香口。仲有巨大版嘅牛角酥,充滿香滑忌廉,開心果、黑芝麻、柚子及Tiramisu共四款口味。今次買了2個牛角包,分別是Tiramisu味和柚子味。呢2個味道配牛角包是我第1次見,很特別。食入口才發現原來中間也有餡料的, 柚子味的香甜配上牛角包真的很夾。 而Tiramisu味就很有歐洲風情,即刻要配返杯咖啡來食。另外買了Tiramisu杯和芝士蛋糕。Tiramisu杯層次分明,食入口好細滑,個cream打得好好,另到口感一流。而芝士蛋糕的芝士味香濃,蛋糕好鬆軟,又有水份,不會好乾,仲識回彈,真係好好食。君蘭麵包廠尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B224號舖#hkig #hkfoodie #hkfood #麵包 #麵包店 #尖沙咀

另外買了Tiramisu杯和芝士蛋糕。

君蘭麵包廠
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B224號舖