2021-03-11
約咗朋友喺大角咀食飯,呢區有好多小餐廳,真係乜嘢菜都有得食,我哋行吓行吓,見到呢間小菜館,原來大家都喺度食過午餐,記憶中味道好好,不過未食過晚餐,機會嚟啦,即刻入去試吓😆- $168嘅「老火煲南北杏霸王花豬尾骨湯」:先上一碟巨型湯渣,真係材料非常充足,真材實料、貨真價實;飲一啖湯,味道超濃郁超鮮味,霸王花、豬尾骨嘅精華完全溶於湯水之中,每一啖都鮮甜,感覺仲非常健康有益,超贊😋- $168嘅「避風塘炒蜆」:蜆肉好新鮮甜美,用大量蒜粒同自家製香料炮製,超級香口超級好味😋- $148嘅「失傳醬脆皮生炒骨」:外邊微微脆裏邊肉質軟熟多汁,味帶酸甜好開胃(原來其中一種醬料係自家製嘅蘋果醋),好正😋- $90嘅「臘腸排骨煲仔飯」:熱辣辣香噴噴,排骨好鮮味😋,食到煲底仲有飯焦可以刮嚟食,好滋味😋呢餐由頭到尾都好好味,廚師功力深厚,抵讚😋
呢餐由頭到尾都好好味,廚師功力深厚,抵讚😋