2022-09-02 561 views
沒一點回鍋肉的味道,根本沒有辣味 只有鹹味 肉只有很少 剩下的只有白菜 一點也不夠正宗 本來還很期待 最後只是失望收場 失望失望再失望 白飯也很乾 吃得一點滋味也沒有 本身我很肚餓 看見一點也不餓了
Delivery
2021-03-14 967 views
觀塘都多吾同種類嘢食,今次見到有間叫喜記餐廳係食雞煲及中式小炒為主,就入去試下個晚飯。 今次叫咗重慶麻辣雞煲(小辣),小炒就叫咗椒鹽鮮魷同埋西蘭花炒帶子。 先講個雞煲,入面材料充足,分别有炒大蔥、洋蔥、少量芫茜、芹菜、甜椒、辣椒、及一d特製微辣嘅醬汁,而最緊要每件雞件都超滑溜,食雞已經停唔到口,連埋d配菜食絕對另一番風味。而椒鹽鮮魷絕對值得推介,每件鮮魷都好新鮮好爽口,而且外面層炸粉好薄,點埋特製嘅汁食,絕對係惹味及開胃之選 。西蘭花炒帶子好有鑊氣,而每一帶子亦都好有海鮮嘅味道,西蘭花就好爽脆。如果下次去觀塘食小炒、雞煲或水煮魚,我一定會再嚟喜記餐廳。
2021-03-08 435 views
呢晚約左同事係觀塘區開餐,打下op想搵下餐廳食,發現大部分都係集團式餐廳😅 唔想成日食嚟食去都係個d, 於是係康寧道行行下見到呢間茶記有雞煲食😍很是吸引,仲坐滿人,好好生意咁。.2個人叫左一個半份「重慶雞煲$138」同「喜記小炒皇$90」,加兩杯野飲(凍o茶$20 同可樂), 野食好快就上枱👍🏻雞煲收咁平,本來都怕中伏🤣點知雞煲出奇地整得好食,誠意十足,除了雞件夠鮮嫩,雞煲配料都好足料,包括洋蒽、芫茜,多汁又惹味,洋蔥放得多D,麻辣中又帶一點鮮甜,重點係佢唔會太咸👍🏻好正 。之後個小炒皇係蒜心、腰果、炸魷魚、蝦乾、炸魚仔炒成👍🏻小菜夠鑊氣,重點應該係個魷魚,加左粉再輕輕炸過,好似椒鹽鮮魷既feel,加上全部野都炒得乾身好味😛.餐廳細細間,大約6張檯,好多人都係街坊食小菜飲啤酒咁😆雞煲值得再幫襯,小炒就因為太飽試唔到咁多,下次再黎食過😁
喜記小炒皇
飲品

重慶雞煲

喜記小炒皇
重慶雞煲
9- october-2018今日叫個外賣,份量少過平時特別多!鐵板牛柳粒得14粒 ,味道叫正正常常。老乾媽辣子雞10粒,皮多骨多肉少 101$ 平均差唔多1粒要10蚊 。價錢同味道都算,份量少到離晒普,仲要冇飯跟,冇野飲跟。打去投訴,開頭我都好聲好氣同佢講,呢個份量同在堂食個份量差好遠Wo,點知聽電話條女仲要話係咁上下嫁啦,佢越講d態度仲越差,最後諗住Cut佢線,點知佢Cut得仲快過我......
9- october-2018
今日叫個外賣,份量少過平時特別多!
鐵板牛柳粒得14粒 ,味道叫正正常常。
價錢同味道都算,份量少到離晒普,仲要冇飯跟,冇野飲跟。
鐵板牛柳,老乾媽辣子雞
2018-10-09
Delivery
2018-01-31 803 views
It’s always a headache to find a reasonable priced restaurant around the millennium city area, we have to go further uphill to find more options after work. 放工後搵食誤打誤撞經過呢間餐廳,見到餐牌上有菜遠牛肉河即刻叫黎試下。好耐冇食個咁好味的炒河,食材新鮮個汁嘅味道又啱啱好!雖然不近創紀之城,但會再來!因為公司附近完全冇合格的茶記。另外隔離幾枱D小菜都炒得唔錯,有機會同朋友黎試下。

另外隔離幾枱D小菜都炒得唔錯,有機會同朋友黎試下。
2018-01-30
2016-11-30 1059 views
第一次試呢間雞煲,價錢合理,我地2個人叫左半隻雞$128都好足料好香,唔會太咸,而且仲叫左響鈴即叫即炸好好食,墨魚滑都不錯。另外呢到仲有晩飯小菜,下次可以一試。
2016-06-19 829 views
同一班同事放工後去宵夜,大家五知食乜之際,有個同事就話想食雞煲,我就上網查下啦。咁就比我搵到呢間,都開得幾夜下我就四個人就叫左個雞煲食啦,我兩個同事就五係好食得辣,為有叫bb辣啦。。。老闆可能聽到我想食辣啲就比左個辣椒醬油比我自行解決😹😹😹跟著叫左個小炒王,因為我地叫左啤酒,,,好香口,送酒一流見到呢到餐牌原鼓汁蒸白鱔,我呢個白鱔愛好者一定叫黎試下啦。。。啲鱔好入味,好爽口,五會一pat pat ,,,比個like 佢丫老闆個好好人送多兩支啤酒,一大碟菜比我地食Tim 丫如果你地住觀塘附近,又想約埋朋友去食宵夜,呢間係五錯嘅選擇
跟著叫左個小炒王,因為我地叫左啤酒,,,好香口,送酒一流

老闆個好好人送多兩支啤酒,一大碟菜比我地食Tim 丫

如果你地住觀塘附近,又想約埋朋友去食宵夜,呢間係五錯嘅選擇
2016-06-18
$120 (Last Night Supper)
2016-06-19 536 views
今晚同成班同事ot好夜先收,大圍話一齊去食野,建議食雞煲,大家一致話去呢間,因為個個都話觀塘呢間雞最好食,果然系好雞煲,味道真不錯,就系分量五夠多,整體系good葛小炒皇都好特別,好多配料,實有一樣中意食的,OK
果然系好雞煲,味道真不錯,就系分量五夠多,整體系good葛
小炒皇都好特別,好多配料,實有一樣中意食的,OK
2015-12-17 595 views
雞煲 (半隻$128,全隻$198)雞煲司令都介紹過唔少次,有芝士雞煲甚至連廣州既雞煲都講埋。但最近天氣都算頗涼🌀,係時候要暖下個人。今次要講既係喺觀塘既一間雞煲,佢既雞煲好好味😍,好香夠晒味,又唔會鹹!同埋份量都好足下嫁,食到完既時候司令仲食到雞,雞又夠厚肉!無論辣定唔辣,司令都試過,兩者都好好味,不過司令都係鍾意辣多啲🌶,夠晒刺激嘛!而且雞煲既汁再落埋薯粉簡直一流添!另外,司令有樣配角非常推薦大家配埋個雞煲食嫁,就係響鈴!打邊爐或者食雞煲,落響鈴是常識吧!響鈴就咁聽好似好普通,但佢絕對唔普通,因為喜記既響鈴係自家制,即order! 即炸嫁!即炸既響鈴份外地好味,夠晒吸汁又夠大嚿!P.S. 美中不足既一樣野就係,店內只得幾張枱,容納人數相對較少。
雞煲 (半隻$128,全隻$198)
2012-12-17 421 views
喜記重開真是一大喜訊. 新址比喺仁愛圍舒適, 食物種類多, 地方都座得舒服 服務員態度也勤快 一行九人到這裡晚飯, 為朋友慶生雞煲值得推介, 非常有誠意作品,食品見都好新鮮,食落又的確新鮮,牛肉雞肉等肉食唔係雪到無味個D,火鍋主力當然係本地牛~~勁有牛味,仲好過百幾銀個人個d任吃火鍋, 即炸響鈴,炸得很美,侍應送來時,還是熱的,朋友聚聚 開開心心 80分

2012-12-12
$150 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 雞煲
  • 即炸響鈴
  • 田雞煲
  • 炸蠔
2012-12-11 363 views
終於都開番喇!早前喺仁愛圍時都食過好多次架喇!餐廳剛重開,裝修簡潔,地方又乾淨睇下有D咩好食先我地先叫左一個麻辣雞煲,因為唔太食得辣,所以要求少辣喇!雞煲好香,D雞吸哂D汁好好味呀!仲叫左火鍋配料:有四寶丸,雲吞併水餃,西洋菜同埋即炸響鈴卷個響鈴卷超正呀!上店仲係熱辣辣架!果然係即炸喎!正除了火煱仲叫左D招牌小菜,水準真係好好呀!雖然係炸野但一點也不油呀蜜糖雞炸,外脆內軟呀椒鹽田雞~~~香鬆脆呀!好似唔係好夠,仲叫左蠔仔粥同埋楊州炒飯兩樣都好好味呀!粥加了方魚所以好香,飯就炒得一粒粒好乾身!好味真係要再搵日試下個羊腩煲先
終於都開番喇!早前喺仁愛圍時都食過好多次架喇!

餐廳剛重開,裝修簡潔,地方又乾淨

睇下有D咩好食先
我地先叫左一個麻辣雞煲,因為唔太食得辣,所以要求少辣喇!
雞煲好香,D雞吸哂D汁好好味呀!
麻辣雞煲
仲叫左火鍋配料:有四寶丸,雲吞併水餃,西洋菜同埋即炸響鈴卷
個響鈴卷超正呀!上店仲係熱辣辣架!果然係即炸喎!正
即炸響鈴卷
除了火煱仲叫左D招牌小菜,水準真係好好呀!
雖然係炸野但一點也不油呀

蜜糖雞炸,外脆內軟呀
蜜糖雞翼
椒鹽田雞~~~香鬆脆呀!
椒鹽田雞
好似唔係好夠,仲叫左蠔仔粥同埋楊州炒飯
楊州炒飯
蠔仔粥

真係要再搵日試下個羊腩煲先
2012-12-08
$100 (Dinner)
麻辣雞煲
蜜糖雞翼
椒鹽田雞
楊州炒飯
蠔仔粥
即炸響鈴卷
  • 蜜糖雞翼,麻辣雞煲,羊腩煲