四季甜品外賣王的食物材料選用新鮮、用質素食材、價錢也是親民,性價比⬆️ 是本地人才知道的巷子宵夜甜品🍮食物即叫即做,可外賣可堂食椒鹽炒燒賣魚蛋 $20燒賣魚蛋用椒鹽炒的,不用落其他調味料已經很好味!可以分開買$10元八粒燒賣或魚蛋、各有風味!鐵扇公主炒烏冬 $48烏冬用日本稻庭烏冬炒,烏冬口感彈牙!配獨制調味醬料👍🏻配有八爪魚餅、流心蛋、蔬菜粒。煙鴨胸黑松露意粉 $59黑松露味💯分濃郁每啖意粉都沾滿黑松露味,煙鴨胸外皮煎得香脆,配有煙肉、流心蛋。朱古力心太軟 $59這是店舖的王牌甜品,以比利時朱古力製作,中間有濃郁的朱古力醬流出,外冷內暖、雙重口感,喜歡朱古力的建議大家點這個🍮雪糕窩夫 $45窩夫配搭雙球雪糕,新鮮出爐的窩夫配上的冰冷的雪糕、冷熱刺激味蕾享受😎這個份量比較大,可以兩人分享

椒鹽炒燒賣魚蛋 $20

鐵扇公主炒烏冬 $48

烏冬用日本稻庭烏冬炒,烏冬口感彈牙!配
獨制調味醬料👍🏻配有八爪魚餅、流心蛋、蔬菜粒。

煙鴨胸黑松露意粉 $59

朱古力心太軟 $59

雪糕窩夫 $45

2024-08-07 119 views
香港宜家D食肆生意難做,呢條街以前夜晚係好多人係度食野 / 買外賣,宜家個個都貪大陸野食平,上大陸消費,真係唔希望見到D 有質素既小店一間間消失,所以想寫個食評支持下第一次試就係食黑松露炒意粉,一直係忠實Fans , 次次外賣都會叫,都試過佢地既心太軟都好好食。意粉以呢個價錢黎講,真係冇得輸,本身個料都有煙肉條,仲有得揀煙鴨胸肉or八爪魚卷,最近仲加埋炒蛋同蟹柳,一路以黎都維持到個水準,仲有汽水送,可以whatsapp 落單,大概10-15mins 就拎得,希望以後仲有得食你地既意粉

黑松露炒意粉
2024-08-02
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner
黑松露炒意粉
這家店我常來,每隔一段時間就會想吃這家,全部食物即叫即做,需要耐心等待,食品新鮮出爐🤩中午一時才開店,寶寶們別太早去碰釘🔹黑松露煙鴨胸意粉 $58黑松露香口,煙鴨胸香煎過,忌廉汁煮得濃稠配搭意粉條條分明有口感,真心告訴大家,現在還沒有吃到一家小店,比起這間更好吃的意粉🍝 送汽水一罐或者可以加$15要一杯鮮榨果汁!今天我要了個西瓜汁,滿滿的西瓜肉、非常消暑解渴🥤🔹榴槤奶凍 $49 加雪糕 $3 一球榴槤愛好者必選甜品👍🏻不要錯過,拳頭那麼大的榴槤肉,真香,喜歡軟糯的感覺,配奶凍奶滑香濃。🔹十元 八粒燒賣 / 陳皮魚蛋 一份$10 在某便利店,現在都要二十元一份,這裏可以吃雙併 份量多一倍,而且這是人手即煮,用蔥花香煎炒,不用豉油調味,非常好吃👍🏻🔹芒果河粉芒果肉豐富,這個河粉是用椰奶凍制成的河粉條,椰奶凍冰涼很適合夏天吃!🔹鮮竹八爪魚卷 $24八爪魚卷,有一粒粒的八爪魚肉,鮮甜香口,一份有九粒,這也是個不錯的小食。🔹 XO醬炒腸粉 $37這個腸粉有大大大辣可以選擇,如果你能吃很辣叫辣一點也可以,香港人不太能吃辣😆加蛋炒更香!四季甜品-外賣王 (元朗)📍元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下21

🔹黑松露煙鴨胸意粉 $58

🔹鮮竹八爪魚卷 $24
XO醬炒腸粉$37

🔹 XO醬炒腸粉 $37
加蛋炒更香!

四季甜品-外賣王 (元朗)
📍元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下21號舖
榴槤奶凍$49,芒果河粉$45
榴槤奶凍$49
十蚊八粒陳皮魚蛋、燒賣  $10@1份
魚肉燒賣$10
芒果河粉$48
鮮竹八爪魚卷$24
XO醬炒腸粉$37
⭐️10元8颗 烧卖鱼蛋 便宜而且这还是即叫即人手炒的,香!打包回家 🌟黑松露鸡胸肉八爪鱼卷意粉店铺人气之选,每次来我都要食一碟,真的很出色!这个真的要试。🌟榴甘岁月是榴梿西米露!里面有满满的榴梿肉和也有芒果肉,喜欢吃榴梿的宝贝真的别错过。🌟自选双球雪糕窝雪糕配窝夫,雪糕口感冰凉窝夫外脆内软,双重口感👍🏻爽🌟糖不甩满满的花生、砂糖,搭配软软的糯米丸。🌟酒店级朱古力慕丝用黑朱古力制作,丝滑口感像冻版心太软❣️店铺只开到凌晨一点🫶🏻 看着时间别碰钉!

⭐️10元8颗 烧卖鱼蛋
便宜而且这还是即叫即人手炒的,香!打包回家

🌟自选双球雪糕窝
雪糕配窝夫,雪糕口感冰凉窝夫外脆内软,双重口感👍🏻爽

🌟糖不甩
满满的花生、砂糖,搭配软软的糯米丸。

🌟酒店级朱古力慕丝
用黑朱古力制作,丝滑口感像冻版心太软❣️

店铺只开到凌晨一点🫶🏻 看着时间别碰钉!

🌟酒店级朱古力慕丝
今次去到四季外賣王,攞咗份芒果拿破崙嚟試吓。欸,啱曬呢個夏天🌞!拿破崙嘅酥皮喺口中嘩啦一聲脆落去,啲吉士醬同芒果嘅香甜就似乎流咗出嚟。仲要提一提,芒果真係新鮮過嚟,食落去嗰種天然嘅甘甜好過癮。嗯,呢度仲有鮮雜果楊枝甘露,飲一啖,裡面滿滿嘅生果,清涼解渴,成個人都爽晒!🍉每一啖都食到唔同嘅水果,冇咁單調,飲完整個心情都好咗!睇返四季外賣王,佢哋個鮮果好多樣,層次分明,每一層都有驚喜,一啖啖嘅滿足感。揉合埋餐廳嘅悠閒格調,這一刻,香甜不單止係味蕾,連心情都甜咗。🥭無論你想一個人享受,定係同三五知己嗰公埋連,四季外賣王都係個唔錯嘅選擇。鮮甜既水果拼藝術般既造型,呢度絕對係攞like嘅好地方。嚟,開心無負擔,趕緊試吓佢嘅拿破崙同楊枝甘露啦!

2023-12-16 145 views
偏新派嘅 糖水舖 部分糖水 甜品 喺元朗比較少 有類似咁上下嘅 算係有少少偏新款 有新鮮感 喺元朗冇乜重複口味嘅舖頭 價錢唔算平 不過勝在有新鮮感 久唔久食下都ok 夜晚同啲friend hea下 吹下水食嘢都算係一個好選擇
偏新派嘅 糖水舖 部分糖水 甜品 喺元朗
比較少 有類似咁上下嘅 算係有少少
都算係一個好選擇
10蚊8粒 燒賣魚蛋· 四季甜品-外賣王 (元朗)📍元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下21號舖🌟$10蚊8粒 燒賣/魚蛋 ,6條芝士腸 $22$10蚊8粒魚蛋/燒賣,而家真係冇幾間,價錢平過$10蚊4粒一半,份量多$10蚊4粒一倍!呢度啲魚蛋燒賣比較特別唔同其他,係炒既!唔需要落調味料、已經夠味,香口!魚蛋亦係陳皮魚蛋嚟👍🏻好味 加埋芝士腸 一碗滿🫶🏻外賣拎返屋企食,我可當一餐🥇八爪魚卷配黑松露炒意粉 $58 今次專程黎食佢個黑松露炒意粉,呢度個黑松露炒意粉真心好食😋 個黑松露忌廉汁非常濃郁,意粉煮得啱啱好爽口,配埋八爪魚丸🐙八爪魚丸入邊真係有八爪魚,食到煙靭嘅八爪魚配鮮榨水果汁+15哈密瓜汁,鮮甜非常解渴,而且啲冰已經打碎左👍🏻榴槤奶凍加雪糕 $52+12榴槤味香、濃,新鮮好味😋奶凍 口感軟糯 奶滑香甜而且入邊配有、雲呢拿籽,又係酒店廚師傑作👍🏻 呢個出色 加埋雪糕食味道更佳!呢間甜品店,可以當正餐咁食😹 黑松露意粉真心好食😋
10蚊8粒 燒賣魚蛋· 四季甜品-外賣王 (元朗)
📍元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下21號舖

配鮮榨水果汁+15
哈密瓜汁,鮮甜非常解渴,而且啲冰已經打碎左👍🏻

榴槤奶凍加雪糕 $52+12

呢間甜品店,可以當正餐咁食😹 黑松露意粉真心好食😋
2023-10-22 81 views
學完野 突然好想食窩夫甜品 係屋企附近行咗一圈 都冇乜心水 見到四季有窩夫就坐低解決我嘅為食癮😬 決心只食雪糕窩夫🤩 揀咗朱古力&曲奇雪糕 兩個口味 配搭即整熱辣辣窩夫 正😋窩夫外脆內軟 加少少煉奶&雪糕 簡簡單單 已經夠滿足我嘅食慾😋
自選雙球雪糕窩夫
$42 (Last Night Supper)
自選雙球雪糕窩夫
愛吃小丸子既我,終於系元朗搵到間 有小丸子又好好味既糖水鋪🫶🏻 今日系為小丸子而來,卻令我發現到寶藏😌真心好味推介🌟🌟皇牌心太軟$59皮脆裡面有朱古力流心,再配埋冰涼嘅雪糕,一脆一軟、一冷一熱!有層次、豐富既口感,味道非常好,據店主稱系由酒店大廚👨🏻‍🍳製作架🌟 煙鴨胸黑松露炒意粉$58呢個出色,黑松露汁味濃、媲美高級西餐廳嘅黑松露燴意粉,呢個價錢可以食到真心好抵食,而且份量都好多👍🏻老闆話:唔好食 唔收錢🙌🏻 系信心既表現🌟芒果拿破侖$54基本上見到系有成個芒果既肉,一邊有半塊,拿破侖外皮酥脆、裡面有奶油連埋芒果、配搭得非常好味道,而且系特別嘅甜品、一般甜品鋪未必有啲款 👍🏻芒果小丸子$45小丸子粒粒分明,咬落軟糯、煙靭,仲系芒果當造既季節,芒果🥭熟透香甜,配芒果雪糕同沙冰,清新鮮甜,呢款系我鐘意食嘅甜品 。XO醬炒腸粉$36調味料落得啱啱好,唔會太咸,呢款都系抵食之選,另外仲可以加$8 加蛋炒,會香好多喔🤤四季甜品-外賣王,糖水款式都比較多,仲有小食選擇!其實之前我都嚟過、感覺系比較平凡唔起眼嘅一間糖水鋪,今次先發現有幾樣嘢都好好食😋 一試愛上😍本地人愛吃的糖水店·四季甜品-外賣王

真心好味推介🌟
🌟皇牌心太軟$59 🌟芒果拿破侖$54

XO醬炒腸粉$36

本地人愛吃的糖水店·四季甜品-外賣王 (元朗)
📍元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下21號鋪

🌟皇牌心太軟$59 🌟芒果拿破侖$54
2023-04-06 313 views
買左紫米西米露+芋圓冇其他味道 得死甜 甜到不得了西米露少到見唔到芋圓 … 完全唔係芋圓 似食緊熟左嘅麵粉團唔煙韌 唔講都唔知係芋圓 唔知係咪佢哋自己整定點極失望又貴比錢買難受都唔知食咗啲乜嘢
買左紫米西米露+芋圓
比錢買難受
都唔知食咗啲乜嘢

TakeAway
2022-11-01 436 views
芝麻糊 $24偏甜,夠滑同幾香有凍/熱食揀,建議熱食,無凍食咁膩~Tiramisu芝士餅 $42 2pcMenu上既新甜品款式,食物質素對得住價錢,算好食。Tiramisu味 未去到好好食個種~
芝麻糊 $24
偏甜,夠滑同幾香
有凍/熱食揀,建議熱食,無凍食咁膩~

Tiramisu芝士餅 $42 2pc

芝麻糊
Tiramisu
2022-10-31
$40 (Last Night Supper)
芝麻糊
Tiramisu
2022-08-11 327 views
拎外賣見到呢間甜品舖未食過所以一戰基本上元朗既甜品舖都食過而呢間比左驚喜我地已經好耐無食過滿意既甜品可能係甘岩得甘橋佢地今日無哂小丸子所以比左椰果我結果配埋份量都唔少既酸酸甜甜芒果肉成件事好夾 甜到入心不過因為天氣太熱我拎到返屋企食時 中間個雪糕已經融左一半不過外圍既芒果沙冰都仲好凍好好味一碗野有甘多唔同既口感如果個雪糕無融到堂食的話會更好食既其實我仲叫左個榴連甜品不過我未食果個已經好味到想留言呢間又唔洗排隊傳統同新式既糖水甜品都有真係想試多幾款不過老實講如果價錢平少少時更好啦
拎外賣見到呢間甜品舖未食過

不過老實講如果價錢平少少時更好啦
芒果小丸子
2022-08-11
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$45 (Last Night Supper)
芒果小丸子
  • 芒果小丸子轉椰果
2022-06-20 295 views
食完晚飯路過,見小店糖水,未試過支持吓。點知糖水甜品既頹又無誠意,無製作可言,求其將啲材料撈埋一齊搞掂。兼且定價確有酒店師傅出品的自信。錢多或愛劣食人士不妨一試。
2021-11-27 403 views
之前成日都黎食,唔知係咪轉左手,愈做愈差!叫2樣野,都可以完全錯哂!叫完薑汁芝麻湯圓,覆我單話我叫芝麻糊??好啦,叫心太軟要朱古力雪糕,返去落單之後,返黎問多次係叫咩雪榚,再手寫個朱字上單,送到黎竟然係雲呢拿??真係有冇心做架?上次食過紫糯米,好似加左水咁,好難食!睇黎都冇下次!今次俾多次機會啦,個薑汁湯圓個薑汁辣到平時好食得薑辣嘅都食唔到,真心覺得唔係位置好,都冇可能咁多人食!自問唔會再黎!係咁先!拜!
之前成日都黎食,唔知係咪轉左手,愈做愈差!
叫2樣野,都可以完全錯哂!
真係有冇心做架?

上次食過紫糯米,好似加左水咁,好難食!
睇黎都冇下次!

自問唔會再黎!係咁先!
拜!
錯哂
2021-11-27
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Last Night Supper
專登由上水揸車入元朗食宵夜元朗出名多甜品食,因為好想食榴槤製造嘅甜品,兜下兜下就見到呢一間比較多選擇,就坐低喺街邊度食,佢哋會喺條街度鋪咗好多張枱,條街我覺得都尚算乾淨同埋有其他唔同嘅食肆,好熱鬧下!叫咗個榴金歲月,XO炒腸粉,墨魚丸榴金歲月:個榴槤味道超怪,好似有浸氣打咗落去咁,芒果都OK,但D榴槤其實真係唔好食,食咗三份一都冇XO炒腸粉:呢個唔錯好惹味,係油咗少少但正常嘅!墨魚丸:麻麻哋整體來講又未去到真係好差叫過得去,如果住得近當買下宵夜我都覺得可以繼續幫襯,但如果專登要揸車過去我就會選擇真係好食啲嘅糖水舖
專登由上水揸車入元朗食宵夜

叫咗個榴金歲月,XO炒腸粉,墨魚丸

XO炒腸粉:呢個唔錯好惹味,係油咗少少但正常嘅!

墨魚丸:麻麻哋

榴金歲月
XO炒腸粉
墨魚丸
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Last Night Supper)
XO炒腸粉