2020-10-10 50 views
最近天氣開始涼,心思思想打邊爐。睇中左一家火鍋店的濃湯雞鍋,餐廳位於旺角創興,特色裝修有香港地道風味。提供多款游水海鮮,亦有傳統打邊爐食材。大笪地花膠濃湯雞鍋半隻 $218為了它而來,絕對冇令我失望,湯底金黃,雞湯鮮味濃厚,散發陣陣香味,入口醇而不膩。成碟花膠放埋落去,更加出”色”。雞湯味道一流,花膠雞肉又多,夠晒豐富。飲完花膠雞湯再用嚟做湯底打邊爐。美國肥牛 $78打邊爐食肉獸必備食物蟹籽鮮蝦滑 $78爽滑彈牙豬骨濃湯貢丸 $30飽滿多汁魚皮餃 $30啖啖肉炸響鈴 $45吸晒香濃雞湯味唐生菜 $35手打烏冬 $22配上雞湯充滿鮮味令人食過返尋味的大笪地花膠濃湯雞鍋。
最近天氣開始涼,心思思想打邊爐。
提供多款游水海鮮,亦有傳統打邊爐食材。
大笪地花膠濃湯雞鍋半隻 $218

飲完花膠雞湯再用嚟做湯底打邊爐。
美國肥牛

手打烏冬
唐生菜 $35
手打烏冬 $22
配上雞湯充滿鮮味

令人食過返尋味的大笪地花膠濃湯雞鍋。
2020-10-06
Type of Meal
Dinner
美國肥牛
蟹籽鮮蝦滑
唐生菜
手打烏冬
2020-10-08 30 views
依家天氣涼返少少 又可以同啲朋友一齊去打邊爐啦🐷🐷今次去呢間係旺角彌敦道 地方都好就腳 又好容易搵 店內環境很寬敞 好乾淨 就算平日都算多人 店員非常熱心服務各枱客人 會介紹好多好食嘅野比我哋食🥰🥰今次我哋四個人叫咗一個花膠雞湯,湯底味道濃郁而且又足料,啲雞肉好冧好好食,店員落埋啲花膠一齊煲,份量好多,四個人飲岩岩好。🤩飲湯飲到差唔多店員就會幫我哋加啲雞湯打邊爐 食物種類都好多 我哋叫咗油麥菜、生菜、響鈴、芝心牛丸、炸魚皮等等仲有啲好特色嘅菜 爽脆牛胸爽望落去一片白色以為係脂肪好肥原來唔係㗎 食落去幾爽口 口感好得意仲有個蟹粉蝦餃王 咬落去啖啖肉 蟹味十足珊瑚蚌爽口彈牙,鮮味十足,一碟份量都好多😍蟹籽墨魚滑超級大粒,用匙刮開落鍋煮一分鐘到,食落好Q彈,好好味!豬腩片豬肉都好好味,油脂分布平均!安格斯牛肉啲紋路好靚 一睇就知好食佢另外仲有啲小食 我哋叫咗個椒鹽豆腐都非常唔錯架最後原來發現佢哋都會自己製作一啲香口小食 果晚佢地自己炸左啲合桃糖 我哋都忍唔住買咗幾罐😂😂😂
依家天氣涼返少少 又可以同啲朋友一齊去打邊爐啦🐷🐷

飲湯飲到差唔多店員就會幫我哋加啲雞湯打邊爐 食物種類都好多

我哋叫咗油麥菜、生菜、響鈴、芝心牛丸、炸魚皮等等

仲有啲好特色嘅菜 爽脆牛胸爽
望落去一片白色以為係脂肪好肥
原來唔係㗎 食落去幾爽口 口感好得意

仲有個蟹粉蝦餃王 咬落去啖啖肉 蟹味十足

珊瑚蚌爽口彈牙,鮮味十足,一碟份量都好多😍

蟹籽墨魚滑
超級大粒,用匙刮開落鍋煮一分鐘到,食落好Q彈,好好味!

豬腩片
豬肉都好好味,油脂分布平均!

安格斯牛肉啲紋路好靚 一睇就知好食

佢另外仲有啲小食 我哋叫咗個椒鹽豆腐
都非常唔錯架

2020-10-07 26 views
我真係好鍾意食火鍋,就算大熱天時一樣照食,何況而家秋涼就更加正,不過其實我想食火鍋嘅時候,四季都可以食,是關而家去邊度食嘢都有冷氣,每日收工既時侯,就係最輕鬆既晚飯時刻 😛😛😛———————🟥四川麻辣雞煲:好正宗又惹味的雞煲,喜歡吃辣的人一定喜歡這個,夠惹味又出色,雞肉滑溜,配菜有芫茜、茲菇,薑粒、🧄蒜.......等等,當然仲有一個好惹味既秘制四川麻辣火鍋醬汁,如果唔係點襯得咁好味既雞煲👍👍👍😋😋———————-🟪美國肥牛:肉嫩多脂,又滑又嫩的肉,食完個雞煲再加湯料打邊爐,食物味道更覺惹味———————-🟩西班牙🐷腩肉:仲有最愛既豬腩肉,仲有最愛既豬腩肉,肉嫩鮮甜又帶一點口感,正👍———————-🟫脆肉鯇:脆肉鯇是我最愛吃,愛吃牠的又爽又脆,還有切的刀工更令脆肉鯇吃起來的口感更加爽脆,曾經吃過一間脆肉鯇,切的方向就是吃下滿口骨,根本不可能吃到,所以吃脆肉鯇,切脆肉鯇的師傅更是一門功夫,而且價錢幾十元就大大件加大大碟,真的是爽😂,喜歡吃脆肉鯇的人就是喜歡吃這個口感的.......爽.....爽.......爽✌️———————-🟦皇帝菜:如果喜歡吃「唐hold菜」的人相信也會喜歡吃皇帝菜

———————

🟪美國肥牛:

🟩西班牙🐷腩肉:

🟫脆肉鯇:

🟦皇帝菜:
如果喜歡吃「唐hold菜」的人相信也會喜歡吃皇帝菜,因為它的味道隨了有些相似外,還比「唐hold菜」更嫩更甜😋

————————
🟧生根:食麻辣,索哂D汁,辣得好爽😂
🟨薯粉:更是爽滑彈牙👍
飲品更有多款選擇

吃出大笪地的風味
開心🥳⋯⋯就是咁簡單
———————-
#旺角美食 #打邊爐 #花膠雞.秋風起 又係食火鍋的時間到了 🍁🍁一向對任飲任食無咩興趣既我 搵左間滋補養顏花膠雞打邊爐😍.平日晚上1900左右到 餐廳裝潢以懷舊為主 有新鮮海鮮檔 可自己擇海鮮 ; 樓底算高 (咁樣打邊爐唔會d味咁勁) 基本探熱 量體溫 坐底就即時問我地食咩湯底先 .▪️叫左主打既「花膠雞」,雞係原半隻上,滾左一陣先會有staff幫手剪開 花膠就係原碟上 黎到先放入湯底 ,「花膠」厚身亦發得好靚,咬落又滑又彈牙,雞湯好濃郁同無味精,飲完湯先打邊爐都唔覺得好口渴😋.▪️配料方面特別欣賞「脆鯇魚片$58」同「西班牙橡果黑毛豬$108」,魚片份量厚度都好足料 有足足8大件 而黑毛豬片就有10多片薄片 咬落好重豬味 亦好夾個湯 😍.Openrice訂位叫半隻花膠雞只係$98,加埋醬料費$12/一位,同加一...每人埋單約$200 🤪 可Encore! .。📌地址:旺角彌敦道613號飛達商業大廈3樓💰價錢:$200-$300👅推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(5星為最高)———————————————————#EatgoEat #Hkfood #foodiehk #hkiger #hki
#旺角美食 #打邊爐 #花膠雞

📌地址:旺角彌敦道613號飛達商業大廈3樓
💰價錢:$200-$300
👅推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(5星為最高)
———————————————————
#EatgoEat #Hkfood #foodiehk #hkiger #hkig #hkgirl #hkfoodies #hkfoodpic #hkfoodblog #foodpic #foodphoto #foodbloggers #foodphotography #lifestyle #foodistagram #hkfoodcrew #hk #yummy #852 #foodstagram #香港美食 #美食 #yummy #旺角 #Mongkok #火鍋 #烚吓烚吓
脆肉鯇片
西班牙橡果黑毛豬
脆肉鯇片
西班牙橡果黑毛豬
2020-10-07 25 views
火鍋,同時又可以補一補就好。最近好多朋友都出外食好野,今次輪到我了,來一餐茲補火鍋。火鍋鍋底就已經係花膠雞濃湯。十分足料。花膠厚厚一片,而且有好多件。完全可以滿足我想食花膠既需求。而且雞件鮮滑。店員會即席幫你剪開雞件,等你係火鍋前來一鍋花膠雞湯。每一啖湯都有濃濃骨膠原。而且雞味濃,最近秋風起,補一補正好。到了火鍋既部分叫了西班牙腩肉,美國肥牛。估吾到都好大碟,而且肉質相當不錯。豬牛肉類本身已高蛋白質,再在火膠雞鍋中整熟,更顯得營養滿滿。鳥冬,唐生菜價錢好抵食,一個麵都是$22。質素都吾錯。而且都是靚鳥冬,見到性價比。蟹籽蝦滑蝦滑火鍋本身就好味道。由蝦肉打成滑,每一啖都係蝦。而且吾會成舊都係粉,食到蝦有一定比例。蜂巢豆腐蟹粉蝦餃王。特別要推介蟹粉蝦餃王。因為係其他店食吾到。外表好似水餃,實質係一隻大蝦餃。而且超足料,裡面真係啖啖肉。仲有蟹粉既味道係裡面。蜂巢豆腐更係吸味專家,把湯底濃濃既花膠雞味吸入去。店內仲有魚缸養近鮮海鮮,可以自己出去睇中咩就叫咩。來一個海鮮火鍋。
火鍋,同時又可以補一補就好。
最近好多朋友都出外食好野,
今次輪到我了,來一餐茲補火鍋

火鍋鍋底就已經係花膠雞濃湯。
十分足料。花膠厚厚一片,而且有好多件。

到了火鍋既部分

鳥冬,唐生菜

蟹籽蝦滑
蝦滑火鍋本身就好味道。

蜂巢豆腐

蜂巢豆腐更係吸味專家,把湯底濃濃既花膠雞味吸入去。

朋友生日,一定要揀間坐得舒服又有好野食間餐廳慶祝下!今次係OpenRice 搵到呢間係旺角嘅大笪地花膠,主打既火鍋湯底係花膠濃湯雞鍋,岩哂我地四個貪靚嘅OL 🤣🤣🤣呢到環境闊落,而且有哂消毒酒精同口罩套超細心野食方面講左湯底先,超級足料,雞肉嫩滑,勁多花膠,雞湯味好濃,我地一人飲左兩碗🤣🤣🤣之後就可以開始打邊爐啦爽脆牛胸爽呢個好特別 第一次食 涮幾秒食得食落個口感好爽 唔會話好油膩🐷手切安格斯肥牛超正 一睇d雪花紋咁平均就知係好野牛味好濃❤️芝士流心牛丸好有驚喜 係芝心丸既進階版🤣🤣一咬開彈牙既牛丸就會有爆醬芝士 好邪惡蟹粉蝦餃王必食之一,一咬開蟹粉味好香,而且大大粒,蝦肉好鮮甜!龍躉班片肉身好爽,一d都唔腥!紅薯粉打邊爐必點,索哂雞湯個味一流椒鹽豆腐為食既我地仲點左個小炒,好惹味,豆腐外脆內嫩,正🤟🏻🤟🏻琥珀合桃最後食飽飽見師傅係到整緊合桃糖,仲勁nice 請左幾粒俾我地食🤣🤣食落卜卜脆,合桃味好香,即刻買返一罐俾屋企人食!整體黎講性價比好高,員工服務態度好好,食材新鮮,湯底超正!值得一試!

呢到環境闊落,而且有哂消毒酒精同口罩套
超細心

芝士流心牛丸

好有驚喜 係芝心丸既進階版🤣🤣
一咬開彈牙既牛丸就會有爆醬芝士 好邪惡

蟹粉蝦餃王
必食之一,一咬開蟹粉味好香,而且大大粒,蝦肉好鮮甜!

龍躉班片

肉身好爽,一d都唔腥!

紅薯粉

打邊爐必點,索哂雞湯個味一流

椒鹽豆腐

為食既我地仲點左個小炒,好惹味,豆腐外脆內嫩,正🤟🏻🤟🏻

琥珀合桃

最近喺旺角新開業嘅🌟大笪地花膠雞🌟主打火鍋,裝修充滿港式懷舊味道,質素不錯!鴛鴦湯底(沙嗲拼芫荽皮蛋) $78沙嗲湯底夠濃郁,烚啲淡口配料就最啱!芫荽皮蛋湯底適合用嚟烚肉,唔會搶過肉本身嘅香味!美國肥牛 $78美國肥牛嘅牛肉味非常香濃,脂肪分佈平佈,肉質軟淋!而且份量足,性價比很高!必點!西班牙橡果黑毛豬 $108黑毛豬顏色粉嫩,油香四溢,肉味突出!好正呀!鮮滑雞件 $58雞肉嫩滑,份量又多!魚子包心丸$30健康芋絲$32放入沙嗲湯底烚就最啱,吸收晒湯底嘅精華!藍妹$33打邊爐必備啤酒、汽水!可樂$10

鴛鴦湯底(沙嗲拼芫荽皮蛋) $78

美國肥牛 $78

西班牙橡果黑毛豬 $108

黑毛豬顏色粉嫩,油香四溢,肉味突出!好正呀!

鮮滑雞件 $58

雞肉嫩滑,份量又多!

魚子包心丸$30

健康芋絲$32

放入沙嗲湯底烚就最啱,吸收晒湯底嘅精華!

藍妹$33

打邊爐必備啤酒、汽水!

可樂$10
2020-10-05 25 views
雖然佢叫做大笪地花膠雞, 好明顯招牌係食花膠雞鍋! 但除左花膠雞之外仲有好多款鍋底, 今次同行朋友同我一樣無辣不歡, 一於叫個雞煲辣下佢!餐廳環境同埋紅色燈罩凝造到好有舊時港式情懷既感覺,  設有海鮮魚缸, 想食海鮮可以過去親自挑選, 包保新鮮!四川麻辣雞煲 (半隻) $128係我中意既乾身雞煲, 黎到既時候已經係全熟, 所以滾一滾起佢炒多兩炒就可以食得, 面頭仲有最愛既芫茜, 唔食既朋友記得叫佢走芫茜啦~~ 雞件啖啖肉, 肉幾嫩滑, 而個雞煲醬味道夠濃, 辣勁仲比想像中強, 食到即刻要叫番罐野飲~ 辣得好惹味過癮!龍躉斑片 $138份量比想像中多, 每人都可以食到4-5塊, 而且佢切得算厚身, 抵食! 龍躉斑片最中意就係食佢既皮位, 皮位Q彈膠質豐富, 魚肉亦爽中帶嫩, 新鮮爽脆牛胸爽 $128牛胸爽全白色唔好以為係肥膏, 其實係軟骨位, 拖一拖水幾秒就食得, 口感爽口, 而且不失香濃牛味, 食得刁鑽必試~走既時候見枱枱都係食花膠雞, 聽講係冇味精湯底, 下次再番泥試下先!!

四川麻辣雞煲 (半隻) $128
龍躉斑片 $138
爽脆牛胸爽 $128
2020-10-04 28 views
好耐冇食打邊爐,呢日就同朋友黎左旺角呢間火鍋店到食晚餐。呢度既裝修好有懷舊既感覺,幾特別!打開餐牌,見到呢度有好多唔同既湯底,好吸引。湯底火面,我地揀左大笪地花膠濃湯雞湯鍋 ,價錢唔貴,$218有半隻雞。黎呢間火鍋店當然就要試下呢度既招牌湯底,呢個大笪地花膠濃湯雞湯湯底真係好正,有勁多花膠,好滋潤!雞肉好嫩滑,點左啲肥牛都好正!火鍋料方面,呢到既肥牛好新鮮,肉味香濃又嫩滑!呢個海膽包心丸都唔錯!手打墨魚丸勁彈牙!
打開餐牌,見到呢度有好多唔同既湯底,好吸引。

火鍋料方面,呢到既肥牛好新鮮,肉味香濃又嫩滑!
呢個海膽包心丸都唔錯!
手打墨魚丸勁彈牙!
2020-10-03 12 views
今時今日,食完想再食嘅好野,梗要表揚嘅!!今晚食左花膠雞煲, 食左牛脊肉,芝士牛丸, 黑毛豬, 雖然唔多,但真係好有衝動再試其他!!所以....等我.... 我會黎試埋其他雞煲&湯底嘅!
今時今日,食完想再食嘅好野,梗要表揚嘅!!
所以....等我.... 我會黎試埋其他雞煲&湯底嘅!
2020-10-03
  • 花膠雞煲
2020-10-03 48 views
自從疫症之後有成個幾月冇去過旺角😩dry到一個點⋯⋯最近喺旺角嘅「飛達商業大廈」有間新開嘅火鍋店,同一座大廈嘅另一間食店我都食過,味道都幾好,所以諗喺得嗰度嘅食店應該都唔會好差掛?就連火鍋都冇食一段時間,真係有啲掛住烚吓烚吓嘅feel😍火鍋配料嘅選擇都算多嘅,肉類、丸類,不過覺得海鮮類更為吸引🤤鍋嘅湯底有埋圖令人更加清楚,發現呢家啲火鍋嘅湯底都吾平😵貴戈啲要成二百幾蚊,當然揀番最經濟實惠戈啲60幾蚊都有。環境同我做野嘅地點 —— 灣仔嘅一間咖啡室嘅環境非常相似,吾知系咪同一個老細呢?橙色同黃色嘅櫈好有玩味😆仲有街市常用嘅紅燈罩,充滿香港風味。呢樣野真系不得了,平時喺酒樓就成日見有個水缸擺住好多海鮮,真系未喺餐廳見過!呢度以海鮮嘅種類黎講算系幾多,有蟶子、鮑魚、貴妃蚌、馬甲貝、龍蝦仔等等。首先試吓貴妃蚌同埋龍蝦,真係一嚟到已經令我驚嘆😱兩樣嘢都超級大隻!雖然係水缸揀海鮮嗰陣都已經大概知道大小,不過見到佢上枱戈吓都系會忍唔住O晒嘴🤪貴妃蚌嘅口感系幾有嚼勁,但系吾會話太硬,一隻嘅大小系好長。龍蝦嘅大小更系不在話下,索曬啲沙嗲湯底,味道都好濃!蝦肉非常新鮮,成舊好容易就拆到出黎😍炸魚皮係每次去

炸魚皮係每次去火鍋店都必食嘅嘢,嚟到呢度當然都不忘叫一份😆食炸魚皮食到成包比客人真係第一次😱 O晒嘴啊真係!嗰陣仲諗即場食定係拎走食好🙊最尾都係喺餐廳食。

牛肉都係每次去火鍋店必叫嘅嘢食,今次叫咗手切格斯牛肉,一見到條紋已經覺得好靚☺️通常多油脂嘅食落會林啲,但同時亦都會俾人感覺太油膩🧐呢份牛肉油脂部份雖然唔算好多,但食落唔會覺得好硬,仲有少少軟稔。

跟住呢個就犀利喇,係象拔蚌刺身🤩平時真係冇乜地方有。象拔蚌刺身好鮮甜,薄切嘅一片片咁,溫度都夠凍,食落口好爽滑!唔慣食生嘅人都可以整熟食嘅,不過我覺得做刺身會好味啲。

墨魚滑都係好常見嘅火鍋配料之一,分量俾得幾慷慨,墨魚味好香,識落仲有一粒粒嘅墨魚粒。
2020-09-26
$600 (Dinner)
2020-10-01 23 views
呢排天氣開始涼涼地打邊爐就最啱喇😆🥢花膠濃湯雞鍋(半隻,$218)有雞,有花膠,仲有靚湯飲呢個鍋底絕對值得叫呀💕雞肉比想像中滑嫩而且好香雞味喔😋花膠筒份量都幾多厚薄適中,幾有咬口!🧀芝士流心牛丸($42@半打)芝士迷必食呀❣️輕輕一咬芝輕爆曬出嚟芝輕仲可以拉成絲🤩芝士味濃郁得嚟又唔會遮蓋牛丸味道超好味 💯 🥩 美國肥牛($78)打邊爐必備😍牛味濃郁,肥紋均勻,正👍🏻🦐蟹米鮮蝦滑($78)推介大家可以試吓呢度嘅鮮滑!鮮蝦滑打到起膠,非常黏身咬落爽彈,口感一流喔!🥢蟹粉蝦餃皇($58@4粒)廚師推介之作,當然要試吓喇!蝦餃皇大大粒,脹卜卜入口食到原隻鮮蝦,鮮味爽口喔!

呢排天氣開始涼涼地
打邊爐就最啱喇😆

🥢花膠濃湯雞鍋(半隻,$218)
有雞,有花膠,仲有靚湯飲
呢個鍋底絕對值得叫呀💕
雞肉比想像中滑嫩
而且好香雞味喔😋
花膠筒份量都幾多
厚薄適中,幾有咬口!

🧀芝士流心牛丸($42@半打)
芝士迷必食呀❣️
輕輕一咬芝輕爆曬出嚟
芝輕仲可以拉成絲🤩
芝士味濃郁得嚟又唔會遮蓋牛丸味道
超好味 💯

🥩 美國肥牛($78)
打邊爐必備😍
牛味濃郁,肥紋均勻,正👍🏻

🦐蟹米鮮蝦滑($78)
推介大家可以試吓呢度嘅鮮滑!
鮮蝦滑打到起膠,非常黏身
咬落爽彈,口感一流喔!

🥢蟹粉蝦餃皇($58@4粒)
廚師推介之作,當然要試吓喇!
蝦餃皇大大粒,脹卜卜
入口食到原隻鮮蝦,鮮味爽口喔!

2020-10-01 18 views
又去咗打甂爐🍲,以前都唔覺得有幾喜歡,但不知不覺又會尋找一些有特色或者有誠意嘅火鍋店,烚返下咁🤔.呢間應該唔係開業好耐嘅火鍋店,「大笪地」果然夠貼地夠香港🇭🇰情懷,地方闊落唔擠迫,四人一枱亦相當有空間距離😌.🍲當然點選招牌「🐔花膠雞湯」,超濃郁嘅雞湯,勁多花膠,夠晒火喉,每人起碼飲到兩碗,暖身一下再繼續打甂爐💪🏿.另外配件選擇亦都有好多,手切肥牛🐮、手打丸🍡都好算有質素,價錢合理唔算貴,最緊要食得開心😃
2020-09-28
Type of Meal
Dinner
2020-09-30 44 views
呢排返工少左進補,襯今日放工,明日連放四日假,就同老公一齊補補佢。我們叫了花膠雞火鍋,半隻都夠兩個人食,店員叫我們先飲湯,後邊爐。個湯已經奶白色,加上雞油在面就知真材實料,湯頭很鮮甜,滋潤,我們飲了兩碗湯,然後食埋花膠筒,很大隻又充滿膠質,嘴唇都黏黏的。飲完湯就打個邊爐,點少得肥牛,美國肥牛大塊,油脂分佈平均,濃郁的牛味。我們貪得意食埋個芝心牛丸,跟乒乓波一樣大,牛味香濃,入面的芝士食到拉不斷,很有玩味。另外叫了豆品,凍豆腐吸收了雞湯,很嫩很鮮味。豆苗很翠綠鮮嫩,雞油豆苗就甘滾幾滾都一樣很好吃。打邊爐叫幾多食幾多,唔會做成浪費,整體而言,食材真係好新鮮,今日的火鍋真係好滋補又養顏。

2020-09-28 347 views
餐廳好有特色,感覺有啲懷舊,模仿街市熟食層既裝修設計😆👍🏼,鍋底都有十多款,火鍋配料多元化,海鮮仲好生猛係魚缸游緊水💯。.🍲大笪地花膠濃湯雞鍋💲218(半隻)揀咗線長推介湯底,可以先飲湯😋,再落配料打邊爐,湯底不含味精,食完完全唔覺得口喝👍🏼。花膠好大塊,份量又多💯,員工會幫手剪開分件半隻雞,雞件好嫩滑,除左雞皮之外,冇多餘既脂肪係雞肉上,感覺都幾健康。.🐟脆肉魚骨腩💲75份量比預期多好多,每件都好大條爽脆👍🏼,但魚骨比較多,小朋友進食可能要小心。.🍢豬骨濃湯貢丸💲30(半打)有驚喜!好食嘅程度媲美台式貢丸🤩!肉味濃郁,肉汁豐富😋。.魚皮餃💲30(半打)雲耳💲38蜂巢豆腐💲38————————————————價錢:💲498 / 2ppl味道:😋😋😋😋😋環境:✨✨✨✨✨服務:💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️賣相:📸📸📸📸等待:0 mins (6pm)回頭率:80%📌 醬料費每位$12

🍲大笪地花膠濃湯雞鍋💲218(半隻)

🐟脆肉魚骨腩💲75

🍢豬骨濃湯貢丸💲30(半打)

有驚喜!好食嘅程度媲美台式貢丸🤩!肉味濃郁,肉汁豐富😋。
魚皮餃💲30(半打)
雲耳💲38
蜂巢豆腐💲38
————————————————
價錢:💲498 / 2ppl
味道:😋😋😋😋😋
環境:✨✨✨✨✨
服務:💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️
賣相:📸📸📸📸
等待:0 mins (6pm)
回頭率:80%
📌 醬料費每位$12
2020-09-27
$250 (Dinner)