2023-10-10
有時想食啲精緻啲中菜(fusion),又有budget,但同時又想有啲privacy,咁就要try try試房菜👍🏻今次去左安祖家廚,我地揀左個入門價$520/位,連甜品有total 10個菜,仲要免收開瓶同切餅費!同埋大部份菜式都俾我好新鮮好有心思嘅感覺🧡鍾意食海膽嘅朋友一定要留意:因為成個套餐有兩個菜式都有滿滿嘅海膽☺️我特別鍾意海膽肉鬆凍豆腐(配上秘製Wasabi汁),因為真係冇諗過肉鬆、海膽同豆腐係可以咁夾!首先擺盤非常精美,而且佢哋都選用加拿大海膽同日本絹豆腐,特別鮮甜,特別嫩滑。但影相過後我哋就要摧毁佢,因為最好嘅食法就係每一啖都食到唔同嘅材料😋第二個我想推薦嘅就係黃金一口鮑!今次配上海膽嘅係慢煮鮑魚,鮑魚汁煮非常入味之外,仲非常之腍,一啖食落口完全唔怕哽親😂而且兩樣配埋一齊真係好好味,兩者嘅鮮甜互相輝映🤤期待下次再食其他菜式🤩🤩🤩
期待下次再食其他菜式🤩🤩🤩