Restaurant: 容記小菜王
Info:

一大班人出嚟食飯,總係鍾意熱熱鬧鬧,除咗打邊爐,我通常都會推介 #鑊氣小炒,貪佢大大碟,夠晒 #麻甩 🤭 呢晚我哋同 #老大 慶㊗️ #生日,就照佢意思揀咗間我覺得唔錯嘅 #中菜館 #容記小菜王,等大家試吓師傅嘅手勢😚喺 #太子港鐵站C2出口,遠遠就會見到好大個「容記」招牌,今時今日咁有氣勢,實在難得😁 七點未夠,餐廳已經坐滿七八成客人,周圍仲傳來陣陣煲仔香氣,令人十分期待☺️ 呢晚我哋點咗個 #燉湯 同幾款 #小菜,雖然係有小小失手。但整體味道都真係唔錯㗎🤤🤤淮山杞子燉螺頭湯湯料非常豐富,主角之一嘅 #螺頭 當然唔少得,加埋啲雞腳、瘦肉煲起啖湯特別鮮甜🤤四季平安- 砵酒桶蠔 🦪 大大隻嘅 #桶蠔 非常吸睛,不過似乎有啲過火,肉質靭咗啲,同埋都係嗰句,味道甜得滯,建議師傅可以輕手少少😅- #燒鵝 半隻 🪿 大大隻嘅鵝身啖啖肉,可惜上枱嘅時候已經凍咗,鵝皮唔夠香脆😚- 斑片炒西蘭花 🥦 #石斑片 夠晒肉地,同啲 #西蘭花 跟配料炒埋一齊,口感非常豐富😅- 蒸魚頭腩 🐟 魚肉好新鮮,入口完全唔會有腥味,識食魚嘅人一定鍾意🤤小炒皇 🦐 大大隻嘅 #蝦乾,配埋啲 #韭菜、#蝦仁、#腰果 … 一齊炒

淮山杞子燉螺頭湯

四季平安

小炒皇 🦐 大大隻嘅 #蝦乾,配埋啲 #韭菜、#蝦仁、#腰果 … 一齊炒,夠晒鑊氣🤤

焗布甸 - 最後要推介嘅係佢哋嘅 #焗布甸,入口非常軟滑又唔會太甜,最緊要係佢哋即叫即做,上枱嘅時候熱辣辣,零舍滋味🤤

舖頭雖然冇華麗嘅裝修,不過勝在樓底高又乾乾淨淨,而且人手都算充足,起碼唔使舉手舉到手都軟麵無人嚟幫手🤭 鍾意食中式鑊氣小炒嘅大家,路過太子可以考慮去試吓呀😚

📍容記小菜王 (太子)太子道西123號地舖
2024-09-20
2024-06-26 1633 views
成日係太子經過都好想試下好唔好食食~米芝蓮推介的廣東菜餐廳🔥位置好方便,地鐵站出口附近。每碟菜份量都多。星期一晚去,全場都坐滿~好誇張~相當受歡迎!餐廳好近地鐵站🚉,一出行3-4分鐘就到,好太方便~餐廳好大,我見到仲有海鮮🦞池~海鮮全部好新鮮👍🏻之後先發現原來係米芝蓮推介😻唔怪之得咁多人食~我地3個人,叫左:⭐️原隻虎斑三寶 有3碟菜:清蒸原條沙巴虎斑、豉油王皇海蝦和蜜汁叉燒。即叫即蒸,好新鮮!虎斑肉質煮得岩岩好.好嫩滑,yummy🩷海蝦唔算大隻,但好好食~蝦殼好脆好入味~叉燒份量勁多~估唔到~肥瘦均勻,好食👍🏻⭐️蝦米粉絲節瓜煲一上菜,已聞到好香~份量好多好有良心~用咗蝦醬去煮,味道好濃郁,粉絲吸晒啲味好好食~送飯一流👍🏻⭐️紅燒乳鴿紅烓田BB鴿~皮脆好味~⭐️拔絲鳳梨咕嚕肉又俾好大碟😆好抵食!酸酸甜甜好開胃,細細個都鍾意食有菠蘿嘅菜~所以去親餐廳一有都會叫😙😙😙成餐食得好滿足~下次想試下龍蝦芝士伊麵😍
成日係太子經過都好想試下好唔好食食~

我地3個人,叫左:

⭐️原隻虎斑三寶

⭐️蝦米粉絲節瓜煲

⭐️紅燒乳鴿
紅烓田BB鴿~皮脆好味~

⭐️拔絲鳳梨咕嚕肉

成餐食得好滿足~下次想試下龍蝦芝士伊麵😍
  • 拔絲鳳梨咕嚕肉
  • 蜜汁叉燒皇
2024-07-26 945 views
睇餐牌以為叉燒燒肉好似好靚好高質㗎!點知义燒乾柴到好似食鞋底咁!燒肉好淋,我講塊皮呀, 又唔脆又韌 ,一啲都唔新鮮, 咁都攞上枱畀人食?食龍蝦伊麵,都係第一次食龍蝦可以整到係乾既,又無味!從來未試過食澳龍係又乾又無味!其他離哂普!無下次!失望!!
其他
離哂普!無下次!失望!!
2024-07-24 962 views
玩完boardgame 就黎左呢度食飯 ✨揚明國際燒肉 $128佢講到揚明國際 攞晒獎咁 搞到我期望好高 點知🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ 個皮好厚 開到咬落去係好脆 但之後係好硬😵😵 咬得好攰 少啲牙力都搞唔掂😅😅✨容記第一咀 $98呢個墨魚咀個炸粉都算做得幾薄嘅 啲墨魚咀都夠新鮮彈牙👍🏻✨薯角和牛粒 $168幾夠鑊氣👍🏻 不過啲著角就唔夠外脆內軟🥲 成個調味都覺得有啲鹹 牛肉都幾腍有牛味嘅🍺hoegarden 大 $45🫘前菜 $15🫖茶位*2 $30總括黎講覺得都係中規中矩 🙈🙈🙈 唔算太特別 對個燒肉尤其失望🥲 坐得都舒服 最好訂左位先黎味道❤️❤️❤️💔抵食❤️❤️❤️服務❤️❤️❤️💔環境❤️❤️❤️💔💰晚餐人均~$265(包括+1)
玩完boardgame 就黎左呢度食飯

味道❤️❤️❤️💔
抵食❤️❤️❤️
服務❤️❤️❤️💔
環境❤️❤️❤️💔

💰晚餐人均~$265(包括+1)
2024-07-22 935 views
由於見到OpenRice 入面這間餐廳好多讚,所以於2024年7月19號晚上到這餐廳食晚飯,我們第一次來,我們點左淮杞燉螺頭湯這個ok, 但果個「得奬脆皮燒腩肉」首先脆皮,係一啲都唔脆,味道一般,好多街邊燒味店都做得好過許,沙拉汁脆蝦球味到正常一般水準,蜜椒薯角牛柳粒都係一般, 容記第一咀「差」厚粉炸味道鹹,砵酒脆鱔球都可以接受, 避風塘脆茄子算做得幾好,全晚最好是個飄香荷葉飯,總括來講餐廳食飯中下水準,不過價格合理!
2024-07-19
2024-07-11 1101 views
今晚與家人聚餐,在太子道西有一棟舊式酒樓,便嘗一嘗這間容記小菜王。門面只是知客服務處,需乘搭升降機到二樓。環境整體感覺開揚,坐得舒適。砵仔焗魚腸一碗砵仔煲端上來,煲內擠滿金黃色魚腸蛋。魚腸蛋味濃郁,像水蛋般嫩滑,加上一絲絲有彈性的魚腸,增加口感。脆皮吊燒雞雞肉新鮮彈性,無血水味,雞油香十足。雞肉嫩而外皮焦脆。原條清蒸1斤沙巴魚肉香甜嫩滑,魚油在蒸魚過程溶化在蒸魚豉油內,加上一勺豉油,更添香氣。配搭蒽花,另有風味。椒絲腐乳炒通菜 通菜冇渣,爽口。

砵仔焗魚腸

脆皮吊燒雞
雞肉新鮮彈性,無血水味,雞油香十足。雞肉嫩而外皮焦脆。

原條清蒸1斤沙巴

椒絲腐乳炒通菜
通菜冇渣,爽口。
2024-06-26 998 views
餐廳位於太子道西123號,太子站C2出口行幾分鐘就到,一入門口係接待處,搭電梯上一樓先係食飯地方,環境空曠舒適,我地一行好好彩坐到四人卡位。砵仔焗魚腸($108)經典順德菜式,鯇魚腸、鯇魚肝和雞蛋以瓦砵焗製,魚腸處理得唔錯,完全食唔到有腥味,當中有薑絲和可以自由添加胡椒粉,蒸蛋表面焦香結實,內裹口感十分軟滑。原條清蒸沙巴($188)足足一斤沙巴魚,魚肉肉質嫩滑結實,食得出新鮮,食落都無咩魚骨,啖啖魚肉,味道都算鮮美,建議配上蒸魚豉油一齊食。脆皮吊燒雞($138)吊燒雞皮脆肉嫩,雞油香味濃郁,調味剛剛好,唔會太咸或太淡,師傅刀功唔錯,一路食都無咩碎骨,份量都唔少,四個人食都足夠。椒絲腐乳炒通菜($78)腐乳味濃郁,通菜口感爽口,食落有鑊氣,都幾抵食。

砵仔焗魚腸($108)

原條清蒸沙巴($188)

脆皮吊燒雞($138)

椒絲腐乳炒通菜($78)
腐乳味濃郁,通菜口感爽口,食落有鑊氣,都幾抵食。
2024-06-25 817 views
位於地鐵站出口附近的這家廣東菜餐廳,實在是太方便了。一踏進餐廳,便感受到濃濃的粵式風味,果然係米芝蓮推介食店😆『原隻虎斑三寶』, $398包左3碟菜:清蒸原條沙巴虎斑、豉油王皇海蝦和蜜汁叉燒。虎斑肉質鮮嫩,好新鮮!我成條魚食曬!海蝦煮得好入味,蝦殼好脆🤩,鮮甜彈牙;叉燒更😋一絕,外層酥脆,肉質肥而不膩。三款菜式搭配得當!三『蝦米粉絲節瓜煲』 $118潮州風味既菜式,好香~份量都好多!濃郁鮮美湯汁浸潤著粉絲,有蝦醬煮,食落好惹味😚😚有少少鹹,配上一碗香噴噴的白飯,撈埋一齊食~好味🤤『紅燒乳鴿』 $58唔係大隻,係細隻乳鴿,BB鴿~肉質細嫩多汁,皮脆~『拔絲鳳梨咕嚕肉』, $88肉質鮮嫩多汁,酸甜可口,鳳梨的清新爽口剛好中和了咕嚕肉的鹹香,好開胃。

『原隻虎斑三寶』, $398
豉油王皇海蝦
清蒸原條沙巴虎斑

『蝦米粉絲節瓜煲』 $118

『紅燒乳鴿』 $58
唔係大隻,係細隻乳鴿,BB鴿~肉質細嫩多汁,皮脆~
紅燒乳鴿

『拔絲鳳梨咕嚕肉』, $88
拔絲鳳梨咕嚕肉
豉油王皇海蝦
  • 原隻虎斑三寶
2024-06-25 608 views
次次經過都好多人排隊,難得今次少人排隊!即刻同朋友去排隊試下,好唔好食!不竟是米芝蓮推介,服務都好好。之後,我地入座後,服務員即時問我地飲咩茶呀同埋推薦幾道菜比我地選擇!推薦脆皮燒腩仔果然無推薦錯,脆皮燒腩仔一咬落去。首先是外皮脆香,跟住就是肥肉同瘦肉比例好好,完全唔油膩!鹹魚雞粒炒飯服務員一送上嚟時,份量大足夠2-3人食!滿滿鹹魚同雞粒嘅味道,超好食!椒鹽九肚魚不得不承認佢哋炸野非常出色!外脆肉嫩滑,完全唔覺得食緊魚,入口即溶魚肉配上脆薄炸皮增添不少層次!

推薦脆皮燒腩仔

鹹魚雞粒炒飯

椒鹽九肚魚

米芝蓮推介既廣東菜餐廳,鑊氣十足之餘,餐廳環境亦都好舒適💕推介❤️🐟生劏大虎斑(兩味)1份~碧綠炒虎斑球~虎斑球超厚肉😨😨😨 魚質好靚有彈牙口感而且鑊氣十足🔥唔係普通餐廳可以做到既鑊氣,好好食👍🏻👍🏻~果皮蒸虎斑頭腩~虎斑頭腩用蒸既煮法令到魚既鮮味好突出🍲再加埋果皮去蒸😋味道層次豐富🐚金蒜銀絲蒸大元貝大元貝鮮味得泥😋加埋金蒜一齊蒸又好惹味🐙容記第一咀鬆脆炸墨魚咀,墨魚咀粒粒都勁大粒❤️➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 好味指數:😋😋😋😋😋環境指數:🪴🪴🪴🪴回頭指數:💖💖💖💖💖🔖 容記小菜王 (太子)太子太子道西123號地舖#lifeistooshortforbadfood#hkfood#香港好去處#食好西#foodiehk#吃貨#打卡#hkfoodblog#hongkongfood#hkfoodieblogger#hkfoodie#hkfoodshare#香港美食#香港旅行#香港打卡#香港美食指南#香港必吃 #香港必食#太子好去處 #太子美食#太子#容記小菜王#港式點心#點心#燒味#飲茶#小菜 #港式#米芝蓮#香港探店

米芝蓮推介既廣東菜餐廳,鑊氣十足之餘,餐廳環境亦都好舒適💕

推介❤️

🐟生劏大虎斑(兩味)1份
~碧綠炒虎斑球~

虎斑球超厚肉😨😨😨 魚質好靚有彈牙口感
而且鑊氣十足🔥唔係普通餐廳可以做到既鑊氣,好好食👍🏻👍🏻

~果皮蒸虎斑頭腩~

虎斑頭腩用蒸既煮法令到魚既鮮味好突出🍲
再加埋果皮去蒸😋味道層次豐富

🐚金蒜銀絲蒸大元貝
大元貝鮮味得泥😋加埋金蒜一齊蒸又好惹味

🐙容記第一咀
鬆脆炸墨魚咀,墨魚咀粒粒都勁大粒❤️

好味指數:😋😋😋😋😋
環境指數:🪴🪴🪴🪴
回頭指數:💖💖💖💖💖

🔖 容記小菜王 (太子)
太子太子道西123號地舖

#hkfoodshare
#香港美食#香港旅行#香港打卡#香港美食指南
#香港必吃 #香港必食
#太子好去處 #太子美食#太子
每次撘車都會經過呢間小菜王相信叫得做小菜王應該都有返咁上下份量😎今次終於同屋企人嚟咗食晚飯小菜款式比普通餐廳多種類價錢相宜仲有燒味 燉湯🔸蜜汁叉燒王上枱已經好有驚喜整齊擺放嘅叉燒伴住蜜汁每嚿肥瘦均勻 入口除咗有蜜汁嘅甜味仲有滿滿嘅肉汁呢度嘅叉燒仲要係厚切 口感更加豐富!🔹海鮮濃湯雜菜煲店員放底呢個雜菜煲嘅時候真係嚇親因為份量大到不得了絕對係平時餐廳嘅2倍咁大鍋足夠3-4人食而且材料一啲都唔馬虎有爽口珊瑚蚌 鮮甜帶子 新鮮海蝦等雜菜都有4-5款新鮮蔬菜同菇菌同大量吸哂濃湯嘅粉絲!🔸洗衣機蒜香骨每件蒜香骨都炸至金黃色加上大量炸蒜 香口又惹味🔸准山杞子燉螺湯原盅燉湯足料又鮮甜除咗有准山 螺頭 仲有肉粒 干瑤柱每啖都係精華!
每次撘車都會經過呢間小菜王

上枱已經好有驚喜

整齊擺放嘅叉燒伴住蜜汁
每嚿肥瘦均勻
入口除咗有蜜汁嘅甜味仲有滿滿嘅肉汁
呢度嘅叉燒仲要係厚切 口感更加豐富!
🔹海鮮濃湯雜菜煲
店員放底呢個雜菜煲嘅時候真係嚇親
因為份量大到不得了
絕對係平時餐廳嘅2倍咁大鍋
足夠3-4人食
而且材料一啲都唔馬虎
有爽口珊瑚蚌 鮮甜帶子 新鮮海蝦等
雜菜都有4-5款新鮮蔬菜同菇菌
同大量吸哂濃湯嘅粉絲!

🔸洗衣機蒜香骨
每件蒜香骨都炸至金黃色
加上大量炸蒜 香口又惹味

🔸准山杞子燉螺湯
原盅燉湯足料又鮮甜
除咗有准山 螺頭 仲有肉粒 干瑤柱
每啖都係精華!
  • 蜜汁叉燒皇
約左幾個朋友去露天大排檔食飯吹下水,由於呢幾日天氣太熱🔥🥵,所以就揀左呢間食中菜嘅室內大排檔試下😃最緊要係有冷氣💨 我地一坐抵就有姐姐問我地飲咩茶🫖服務都好快手👍因為臨近父親節👨,所以個餐牌都有啲唔同,可能會貴少少 容記小炒皇|$138去得大排檔,一定要試吓佢哋嘅小炒皇就知佢哋有冇料到😃一碟好大碟,非常足料,有銀魚仔、魷魚🦑、蝦🦐同埋第一次試嘅好大隻嘅蝦乾,當然主角係炒韭菜花同腰果啦‼️特別咁大隻蝦乾真係好香👍啲蝦又好爽🤤成碟忍唔住一啖接一啖😍 鳳梨咕嚕肉|$118平時出去食嘅咕嚕肉嗰浸粉漿一定好厚,但今次食呢個個皮好薄,仲要每件都好大件,外脆內軟,加埋菠蘿🍍,味道酸酸甜甜好開胃 薯角牛柳粒🐂|$198牛柳粒勁香黑椒味⚫️佢每件都好大件,又夠晒淋 ,一啲都唔鞋👍薯仔應該有炸過,外皮有啲脆,又夠晒入味,好正👍 彈牙鮮蝦餅|$148好少見啲中菜大排檔有泰式蝦餅,即刻叫碟嚟試吓😃佢一碟有6件,每件仲要好大件,熱辣辣,有啲似系自己打嘅蝦滑,好彈牙,仲要有汁係入面🤤點埋泰式辣醬,更加惹味 櫻花蝦海皇炒飯|$128炒飯好香,炒到粒粒分明,好香櫻花蝦味,但味道略嫌淡咗少少椒鹽墨魚咀|$138墨魚咀每件都

我地一坐抵就有姐姐問我地飲咩茶🫖服務都好快手👍
因為臨近父親節👨,所以個餐牌都有啲唔同,可能會貴少少

容記小炒皇|$138

去得大排檔,一定要試吓佢哋嘅小炒皇就知佢哋有冇料到😃

鳳梨咕嚕肉|$118

薯角牛柳粒🐂|$198

彈牙鮮蝦餅|$148

櫻花蝦海皇炒飯|$128

炒飯好香,炒到粒粒分明,好香櫻花蝦味,但味道略嫌淡咗少少

椒鹽墨魚咀|$138

墨魚咀每件都好大件,外皮炸到好脆,墨魚咀亦都好爽脆,好少見酒樓大排檔有咁特別嘅炸墨魚咀食😃,食嘅時候都忍唔住要叫返支啤酒嚟飲,送酒一流🍻

食到最後發現佢啲甜品都幾特別,所以叫咗兩款試吓

班蘭千層糕|$38/3件
以為系泰式嘅斑蘭千層糕,點知嚟到原來係中式千層糕🤣,食落煙煙韌韌,好似食緊白糖糕咁,仲要唔算好甜,都幾好食,幾特別

西米焗布甸|$38
而家好似好少有酒樓會有呢個甜品,我朋友大讚呢個甜品,佢話最鍾意入邊嘅蓮蓉,唔會好甜

總結:雖然呢度裝修唔算係好華麗新潮,但發現除咗好多叔叔姨姨嚟食之外,原來都仲有好多後生仔會揀呢度嚟飲下酒,食下飯,吹下水,佢仲有金魚缸,原來都有海鮮食㗎

📍太子 - 【容記小菜王】太子太子道西123號地舖(太子站C2出口,步行約5分鐘)⁡呢日約咗幾個朋友gathering,大家都想食吓中菜,上網見到呢間米芝蓮推介嘅中菜,就同朋友嚟試吓🤣⁡位置方便,太子地鐵站一出行幾分鐘就到,而且門口個霓虹燈牌非常搶眼😆一眼就搵到間餐廳,餐廳有兩層,上層係食客座位,下層係接待處,裝修平實,有卡位有大枱,環境寬敞坐得舒服,而且每碟餸菜都好足料大大碟,適合家人、朋友聚餐。⁡當日去食嘅時候,近父親節,所以價錢係比平日貴咗少少。⁡容記小炒王 $138好足料,有韭菜花、蝦、蝦乾、腰果、三色椒等等,炒出嚟嘅韭菜爽脆,蝦乾大大隻,食落香口有咬感,非常好送飯😋⁡鳳梨咕嚕肉 $118咕嚕肉大大粒,外層香脆,肉質軟腍,菠蘿好新鮮好甜,醬汁酸甜比例啱啱好,好開胃!⁡櫻花蝦海皇炒飯 $128雖然味道有少少淡,但有櫻花蝦味,配料豐富,炒得夠乾身,啲飯粒粒分明。⁡薯角牛柳粒 $198整體有少少油,但牛肉粒好香又好腍,薯角外皮脆甜,綿密入味,加上自己好鍾意食薯仔,默默咁食咗好多薯角🙊好好食⁡彈牙鮮蝦餅 $148大大塊😍,炸得金黃,香氣撲鼻,一食落仲係熱辣辣,好彈牙,食得出係自己打嘅蝦
📍太子 - 【容記小菜王】
太子太子道西123號地舖
(太子站C2出口,步行約5分鐘)

當日去食嘅時候,近父親節,所以價錢係比平日貴咗少少。

容記小炒王 $138

櫻花蝦海皇炒飯

薯角牛柳粒 $198
薯角牛柳粒

彈牙鮮蝦餅 $148
大大塊😍,炸得金黃,香氣撲鼻,一食落仲係熱辣辣,好彈牙,食得出係自己打嘅蝦滑👍🏻值得推介
彈牙鮮蝦餅

椒鹽墨魚咀 $138
有啲失望,炸漿太厚,影響咗整體嘅口感。
椒鹽墨魚咀

斑蘭千層糕 $38
我以為係泰式斑蘭椰汁千層糕啲朋友(即係煙煙韌韌嗰隻),但原來係有斑蘭味嘅蛋糕😅
斑蘭千層糕

西米焗布甸 $38
而家已經好少地方食到,唔會太甜,好食🫶🏻
西米焗布甸
2024-06-12
容記小炒王
鳳梨咕嚕肉
櫻花蝦海皇炒飯
薯角牛柳粒
彈牙鮮蝦餅
西米焗布甸
6月11日生日朋友幫我訂左呢間餐廳(垃圾)1)一坐低2碟餐前小食(花生)#花生🥜居然可以係淋到冇咬口…咬廁紙咁叫職員換過!跟住換咗兩碟蕎頭…算正常返2)人未齊叫咗兩碟小食…一個青瓜海蜇…一個脆皮燒肉!完全係價錢…對唔住食物。燒肉完全唔脆,青瓜海蜇…青瓜有啲臭…海蜇試完…完全唔想再食…難食嘅海蜇!3)人齊開始叫餸!前後叫咗10個餸連埋2盎湯…首先啲湯可以居然係完全唔熱…吹都唔使吹,直接可以擺入口!跟住已經叫職員換過…黎之前仲係電話問我地…使唔使留兩盅湯!留10盅都冇人飲…冇誠意之作。4)叫咗半隻燒鵝!我極度懷疑廚房拎左琴晚賣淨既燒鵝叮翻熱!完全淋…皮唔脆..肉味清淡!完全係垃圾燒鵝。5)咕嚕肉又係唔脆…完全唔識整…淋阿媽都唔認得6)嗌咗個椒絲腐乳通菜!都可以鹹到不得了…真係食得屎7)芝士焗龍蝦+小炒王 算係勉強合格…放得落口!8)服務態度完全扮出嚟…完全好似唔多想做咁..催命符個個趕收工9)埋單3700…食鯉魚門都冇咁嬲10)公道說話以前食過一次!係合格…但過咗今次…已被列入世界健力士(十大難食餐廳)
6月11日
生日朋友幫我訂左呢間餐廳(垃圾)

1)一坐低2碟餐前小食(花生)
#花生🥜居然可以係淋到冇咬口…咬廁紙咁
叫職員換過!跟住換咗兩碟蕎頭…算正常返

5)咕嚕肉又係唔脆…完全唔識整…淋阿媽都唔認得

6)嗌咗個椒絲腐乳通菜!都可以鹹到不得了…真係食得屎

7)芝士焗龍蝦+小炒王 算係勉強合格…放得落口!

9)埋單3700…食鯉魚門都冇咁嬲

2024-06-11
Celebration
Birthday
2024-06-10 423 views
椒鹽九肚魚嗰槳唔脆,舊魚又得細細嚿;黑醋骨完全不知所謂,舊骨都唔知炸咗幾耐,肉質又有少少霉,就咁撈埋啲汁就上,個炸粉已經冧晒一pat pat,仲差過兩餸飯,碟菜心正常,黑椒薯仔牛柳粒同福建炒飯,味道普通,但價錢貴,份量少,全餐完全物非所值,冇下次。以前深水埗好好食,真係冇諗過會咁差,唔知啲好評點解有咁多,全餐就係伏伏伏,如果收得呢個價錢,應該大把更加好嘅選擇。唔怪得知星期日晚7:00去食仲有咁多位。