2024-05-12 114 views
下午茶時段,都算人多,可能係週末關係, 等待的人都比較多, 但好快就有位, 地方坐嘅位置算是比較狹窄, 一個人兩三人一齊食都可以接受, 如果人多 一班人 的話就真係好逼, 唔建議 今日叫咗炒牛河 同埋煎蛋 菠蘿包 ,配合埋埋冰凍紅豆冰,天氣炎熱時間,簡直一絕。乾炒牛河夠鑊氣,唔算太油 ,但都食得出係用頭抽炒。煎蛋菠蘿包, 呢度di菠蘿包好食,好香好新鮮香噴噴,脆卜卜, 紅豆冰就一般般,紅豆比較細粒,但係都係完整一粒粒, 唔算太甜。 總體嚟講今日叫嘅兩個下午茶 都合格
乾炒牛河夠鑊氣,唔算太油 ,但都食得出係用頭抽炒。
2024-05-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
2023-08-12 250 views
因為喺附近返工 覺得呢間茶餐廳啲嘢平得來又幾大份 所以間唔中都會食。其實啲嘢食就不過不失 正正常常咁樣 真係貪佢大份 價錢又平。只不過 有一個阿姐啲態度就真係好差 🤷🏻‍♀️次次都好似得罪咗佢咁 叫佢落單又唔應。跟住埋單企喺度等佢好耐 走到埋尼講一句 唔使找,就唔好企喺度啦😡雖然我都明 茶餐廳就唔好要求有咩服務 但係都唔使咁樣掛。我自問一定唔係冇禮貌嗰種 所以都唔明點解會咁下次都係唔好食 費事俾錢買難受。有時都明嘅可能好多客 忙得滯 所以心情唔好。但係你都唔使下下呼呼喝喝啲客呀嘛。
下次都係唔好食 費事俾錢買難受。有時都明嘅
今午有事走到三坡坊附近,肚子餓了,發生好幾間餐廳都沒有堂食,有堂食的餵口又不合,想食焗豬扒飯,富華有,又未食過,不妨一試。舊舊地嘅茶餐廳,餐牌都係咁,即管睇吓點。有送湯,大路嘢,比較水。焗豬扒飯,最後等咗25分鐘。我知即焗,但一睇都知無乜焗啦,無啲色水,溶咗啲芝士就算。炒飯都算乾身嘅。豬扒普通嘢,煎都無煎過。梳打粉都嗱到無咩架啦。個汁又淡又無料。其實呢個係燴豬扒飯炒底囉唔該,熱就好夠熱嘅,但似係微波爐嘢,食咗一半就食唔落了。整體而言,無下次。順便講一講,疫情高峰,老闆(有客叫佢老闆)唔帶罩送餐收碟,廚房大佬食住煙煮飯,大家點睇?

舊舊地嘅茶餐廳,餐牌都係咁,即管睇吓點。
有送湯,大路嘢,比較水。
炒飯都算乾身嘅。
豬扒普通嘢,煎都無煎過。
梳打粉都嗱到無咩架啦。
唔帶罩送餐收碟,廚房大佬食住煙煮飯,大家點睇?
2021-10-24 266 views
同事係公司叫早餐外賣叉燒通粉,咬落去啲叉燒係勁大陣酸叔味, 打返電話同佢反映,叫佢退番錢收返,之後隔左成個鍾上泥係咁俾說話我同事聽,又話個個都冇事得我地話有事,又話叫我地以後唔好叫!!真係巴閉……其實又唔係得你1間餐廳,送比我都唔食!依間餐廳食完都驚肚痛,通粉入面仲要有意粉送
同事係公司叫早餐外賣叉燒通粉,
咬落去啲叉燒係勁大陣酸叔味,
打返電話同佢反映,叫佢退番錢收返,
又話叫我地以後唔好叫!!
真係巴閉……
其實又唔係得你1間餐廳,
送比我都唔食!
依間餐廳食完都驚肚痛,
通粉入面仲要有意粉送
Delivery
2021-05-11 275 views
平時去都冇乜野,今晚唔知咪個師傅放假,搵咗個洗碗來煮,碟勝瓜有七八成係爛嘅,個湯底仲要超級鹹,真係食咗兩啖已經擺咗起度,飲埋杯野就俾錢走人,去咗第二間再食過,真係貼錢嘥時間
乜鬼肉碎浸勝瓜
2021-05-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$63 (Dinner)
2020-05-01 350 views
44元午餐。豉汁涼瓜魚腩飯。 厚厚的芡汁,全是生粉。。。包著 涼瓜和魚腩。魚腩ok,皮還是脆的。味道淡淡,吃不出豉汁和鹽的味道。反而凍檸茶,茶底不俗。一般茶餐廳水準吧
44元午餐。

反而凍檸茶,茶底不俗。

一般茶餐廳水準吧
2014-12-24 1454 views
佳節將至,要爭取時間揀選聖誕禮物,晚飯也就在附近的茶餐廳搞掂。翻閱餐牌,食物普遍不算便宜,但福建炒飯,卻只是四十元正,那就相對划算,要這個吧!阿姐奉上例湯,比較淡口,不過唔收錢既,也無謂強求太多。福建炒飯,味道正常,不過材料好獨特,除了有蝦、磨菇之外,更有蟹柳、魷魚,甚至是蜆肉,孤陋寡聞的筆者,實在是前所未見。寒天下,很想飲杯香甜的熱朱古力,暖暖身,然後才再去購物。
阿姐奉上例湯,比較淡口,不過唔收錢既,也無謂強求太多。
寒天下,很想飲杯香甜的熱朱古力,暖暖身,然後才再去購物。
2014-05-24 743 views
19-5-2014 (Mon)爸爸又有事要返鄉下,男友同我就放工出街食飯,今次地點係荃灣,我記起德華街o既巧手坊,於是會合o左男友,同o係大班買定麵包做佢20-5-2014o既早餐同我o既晏晝後,就一齊行o黎,點知o黎到,入面整o緊冷氣機,咁唔入去喇.有次我o地11:30am想o黎食早餐,但竟然未預備好而冇得食,點知今次又咁,睇o黎我o地同呢間o野冇乜緣.而因天氣翳焗又想落大雨,我o地都唔行太遠而折返,我記得四坡坊都有o野食,於是行入o黎睇,見到呢間茶餐廳,就決定呢間.仔細睇,原來晚餐都有四個餐牌,有平有貴,最平$38.00,最貴$60.00.我o地都要$38.00包例湯或茶o既飯,我要彩椒味菜豬扒飯,男友要豉汁涼瓜牛肉飯,大家都加$2.00要凍檸水.落完單,兩碗例湯到o黎,係合掌瓜湯,個湯味道清甜,冇問題.然後到凍檸水,呢個都冇乜問題啦.之後我o既彩椒味菜豬扒飯到o黎,顏色好靚,豬扒已切件,食落,豬扒軟硬適中亦算香口,味菜唔太酸,彩椒都新鮮,同成個汁o既鹹度亦適中,但飯好似硬o左啲.而男友o既豉汁涼瓜牛肉飯呢,見到涼瓜係薄切,牛肉亦唔多,試卟先,我食唔出涼瓜o既甘味,對我o黎講係好事

落完單,兩碗例湯到o黎,係合掌瓜湯,
個湯味道清甜,冇問題.

然後到凍檸水,呢個都冇乜問題啦.
之後我o既彩椒味菜豬扒飯到o黎,

而男友o既豉汁涼瓜牛肉飯呢,
見到涼瓜係薄切,牛肉亦唔多,試卟先,我食唔出涼瓜o既甘味,對我o黎講係好事,而牛肉片都係軟硬適中,冇問題啦.

因為男友o係公司食o左好多好o野,所以我o地可以將啲飯拎走,俾佢加埋前一晚我屋企食剩o既餸,可以o係20-5-2014帶返工做lunch,真係o岩o岩好冇o徙.

味道係3.17分

服務:
亞姐好熱情落力咁sell,唔知係咪因為冇乜客同老闆坐o係o度,佢重話呢o度係新開o左十日o度.

環境:
好光猛舒適,橙色卡位鮮明醒神.

衛生:
雖然新開張,但都有蚊滋,佢o地都要攪返好佢喇.
2014-05-19
$40.00 (Dinner)