2024-02-26 149 views
雖然成日路過但開店後都未幫襯過,直到日前終於有機會一試,食後發覺腸粉同豆腐花都非常滑同好味,我已經好少寫食評,但熱豆腐花真心勁推介。老闆伙記都好nice,真心支持!
豆腐花
2024-02-21
Type of Meal
Lunch
豆腐花
2023-09-05 356 views
寶記豆花觀塘分店係區內新開豆品店,裕民坊商場沿輔仁街行上少少就見到。雖然開左無幾耐,但係已經有好多附近街坊黎幫襯,新式裝修之中有種舊香港人情味。價錢平及大份,尤其是套餐選擇。點了手撕雞腸粉套餐 ($35) + 陳皮紅豆豆花 ($19)臨走時仲買埋支辣味腐乳番屋企試 ($27),兩個人埋單盛惠 $81 蚊~~~

2023-08-31
早排在觀塘瑞和街大街買左碗豆腐花要用難食黎形容😵‍💫今次在瑞和街街巿後面去輝記買滷水鵝😋突然發現開左寶記豆花就即刻入去堂食試下又真係滑同有豆味喎☑️第二次幫襯時,加左8達通付款☑️app 外賣叫左碗薑汁豆花$16堂食就自行在餐桌旁加薑汁/糖水/黃糖試左好食又再黎外賣自取粢飯、少糖豆漿+腸粉餐腸粉不錯不錯粢飯唔太大舊,做早餐份量夠,set$28C餐手撕雞腸粉餐,有得加麻辣汁呢個配搭幾惹味😋套餐的豆漿+6可轉$16既豆花,抵少糖豆漿唔太甜,good👍🏻
早排在觀塘瑞和街大街買左碗豆腐花

☑️app 外賣

叫左碗薑汁豆花$16
堂食就自行在餐桌旁加薑汁/糖水/黃糖

試左好食
又再黎外賣自取粢飯、少糖豆漿+腸粉餐
腸粉不錯不錯
粢飯唔太大舊,做早餐份量夠,set$28
C餐手撕雞腸粉餐,有得加麻辣汁
呢個配搭幾惹味😋

套餐的豆漿+6可轉$16既豆花,抵
少糖豆漿唔太甜,good👍🏻
2023-08-14
$40 (Lunch)
2023-08-11 256 views
星期六放假,我同老公去觀塘瑞和街市買海鮮,可能天氣太熱,我哋買到出晒汗,好想冰涼一下。咁啱轉轉折折,俾我哋見到呢間甜品店,之前都冇見過,門面乾乾淨淨,應該新開冇幾耐,咁就走咗入去坐低食甜品同休息一下。薏米銀杏豆花呢個配搭有一點新穎,出邊食豆腐花嘅都唔係咁想見到,都幾啱夏天食,又可以去濕,又可以冰涼一下。豆腐花到豆味香濃,而且好滑,薏米口感幾好。芒果涼粉豆花我老公就食呢個,一次過可以食到三樣,甜到啱啱好。總括嚟講環境乾淨同食物都唔錯,價錢合理。下次再經過,都可以試下熱食

薏米銀杏豆花
,薏米口感幾好。

芒果涼粉豆花
我老公就食呢個,一次過可以食到三樣,甜到啱啱好。

2023-06-30 311 views
星期二下晝果日去開觀塘行過見到新開張,附近又好似無同類豆品舖,價錢又唔貴,就走入去試下。睇睇餐牌,一般食物都係1x蚊-2x蚊,套餐都係3x蚊,而家去邊度食都要啦。於是叫左個A餐﹝有燒賣、魚蛋,腸粉加杯豆漿﹞同埋豆花&紅豆豆花。燒賣夠煙韌,魚蛋都夠彈牙,腸粉又滑,豆漿都好夠豆味,唔太甜,幾好。另外豆花同紅豆豆花,豆花夠滑,陳皮紅豆直情係我至愛,正。見到重有本地腐乳賣,都想試下。總結係好評嘅,下次再去會試埋手撕雞腸粉,黑糖豆花

另外豆花同紅豆豆花,豆花夠滑,陳皮紅豆直情係我至愛,正

A餐
豆花
陳皮紅豆豆花
Other Info. : 服務態度非常好
2023-06-27
$32.5 (Tea)
A餐
豆花
陳皮紅豆豆花
  • 豆花,豆漿
2023-06-30 252 views
1. 麻辣午餐肉腸粉套餐 (包凍豆槳) , 午餐肉同腸粉都好多,麻辣汁都幾辣幾過癮2. 芒果涼粉豆花,芒果比較甜,配埋落豆花度有少少搶味但整體黎講都ok 的老闆同伙記都好好客,睇得出有用心機整食物同埋對自己產品好有信心。唔錯!

2023-06-29 153 views
去街市行過見到呢間新開的豆花舖,裝修幾光猛同整潔,趁行到熱熱地諗住入去幫襯下,點知有驚喜!閒日下午時間店舖內人唔多,地方寬敞。店舖主打一系列豆花及豆漿產品,仲有唔同種類ge 小食,亦有而家唔係好多地方食到ge 咸豆花。之前都未食過咸豆花,抱獵奇心態叫左碗「上海咸豆花」試,$22蚊大大碗味道原來一d 都唔奇怪!豆花豆味濃厚,口感綿軟,配料有紫菜、榨菜、蝦皮等,味道出奇地配襯。老闆還說可以加d辣油增添風味 😊 下次有機會可以試一試佢ge 麻辣皮蛋豆花同埋其他小食!

2023-06-27