串燒店開到成行成市,不少旺區的串燒店十分吸睛,今次介紹這家位於廟街卻是隱世高手,價錢相宜質素極佳,款式令人目不暇給,我係發覺原來好多人點外賣!都好受街坊歡迎呢!🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🍃雞肉類·燒土匪雞翼兩隻 $19👍🏻·嫩滑雞肉串(串)$23·香脆雞軟骨$16·脆香雞皮$14👍🏻土匪雞翼烤得剛剛好,外皮酥脆,內裡多汁,而且孜然味十足,別具新疆風味!雞肉都切得均勻且嫩滑,肉質鮮嫩多汁;雞軟骨咬下去發出「咔咔聲」,有嚼勁!至於脆香雞皮就最出色,味濃濃縮、好crispy !🐷豬牛羊🐮🐑香辣羊架 $38鹽燒牛舌$18特式燒豬頸肉$18啖啖五花肉$18👍🏻燒羊架香氣四溢,加上香辣嘅調味好惹味!店家特別推介啖啖五花肉,的確肥瘦均勻,邪惡滿足!🥬蔬菜類蒜香牛油焗金菇$25👍🏻蒜香燒茄子$32蔬菜類完全不比肉類遜色!尤其是是焗金菇,每一條金菇到沾上蒜香牛油🧈濃郁至極!🐟魚類以及海鮮類燒多春魚(五條)$28香燒白鱔$48👍🏻燒烤三色生蠔$100👍🏻香烤元貝$28👍🏻燒墨魚咀$22👍🏻鹽烤大頭蝦$32👍🏻雞泡魚乾$42魚類同埋海鮮類尤其出色!最鍾意燒烤三色生蠔,最深刻一種係芝士、另外一種係老乾媽醬口味!老

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

香烤元貝$28👍🏻
燒墨魚咀$22👍🏻
鹽烤大頭蝦$32👍🏻
雞泡魚乾$42
魚類同埋海鮮類尤其出色!
最鍾意燒烤三色生蠔,最深刻一種係芝士、另外一種係老乾媽醬口味!老乾媽的香辣,配上鮮味十足嘅生蠔,係另外一種風味!鹽燒大頭蝦,選料同樣新鮮,夠甜又容易剝殼,墨魚咀都有咬口!勁高質

🍢香燒燒賣$13👍🏻
完場意想不到咁好食、比起普通嘅燒賣,稍過後外皮更加香脆,更加有層次感!推介大家一試.

2023-09-14 88 views
選揀多、服務態度超好嘅小店聽朋友講,喺廟街一間味道唔錯而且服務好好嘅串燒,咁岩行開依頭,就入黎試下。拎起份menu,原來選擇都幾豐富,肉類、腸類同蔬菜類當然唔少得,除此之外,連海鮮類都有,蠔、大頭蝦、青口通通都有,總有一款啱我哋選擇,其次嘅仲有小食、撈麵等等食肉獸嘅我哋,結果叫左大量肉類同海鮮類,佢地全部野食都係即叫即燒,熱辣辣咁樣送出嚟,肉類我哋叫咗五花肉、雞軟骨、牛仔骨、豬頸肉同埋雞翼等等,每樣都燒到恰到好處,加埋調味料,完全帶出咗肉嘅香味海鮮類叫咗多春魚、秋刀魚同三色蠔等等,咁多人入面,最欣賞佢嘅三色蠔,佢有芝士、豉椒同蒜蓉三種味道,而且隻隻都好大,一次過滿足三個願望而蔬菜類叫咗蘆筍、娃娃菜同金菇,蔬菜類佢落咗蒜蓉去調味,而且蒜蓉嘅份量都多,啱晒鍾意蒜蓉嘅我,正👍👍最重要嘅係,呢間嘅職員服務態度超好,令人有賓至如歸嘅感覺
選揀多、服務態度超好嘅小店

最重要嘅係,呢間嘅職員服務態度超好,令人有賓至如歸嘅感覺
2023-09-11 157 views
雞泡魚乾 (送酒必點) $42 ❤❤必點!呢個真係好好食,油脂清香,非常有咬口,大推!燒多春魚$28/5條 ❤勁香脆可口燒墨魚咀 $22 1串 🤤煙韌有咬口燒魷魚鬚 $22 1串😎 2個人share岩岩好燒大啡菇$28 燒蒜蓉大啡菇$32 ❤夠哂juicy松葉蟹棒 $30/2條 😆大大條 仲要有沙律汁係面燒鯖魚 $28/1條 😋魚皮香脆 魚肉嫩滑蒜香青口 $68/6隻 🤤大大隻夠鮮甜燒三文魚頭 $48 半邊 😋外皮香脆 面珠墩肉非常嫩滑燒秋刀魚 $22 1條 👅魚肉厚實 點埋個泰式醬汁酸酸甜甜幾鮮味燒三色生蠔 $100/3隻 / 蒜香生蠔 $38/1隻 😎大大隻好juicy香烤元貝$28/1隻 😀一d都唔鞋口鹽燒大頭蝦$28/1隻 😌勁厚實鹽燒大海蝦$18/1隻 🤪鮮味十足粉絲娃娃菜$25 / 沙茶金菇$25 😊食左咁多肉係要叫返D菜平衡下整體既調味都係蒜蓉為主,但又唔會太重手 / 死咸~ 多D人黎仲可以食到更多唔同款式既野食!
燒多春魚$28/5條 ❤勁香脆可口

• 蒜香青口
  • 燒秋刀魚
  • 燒三色生蠔
2023-09-08 54 views
小編平時朋友食宵夜一定要叫串燒,叫支啤酒一路食串燒一路傾偈特別過癮!喺佐敦街頭見到呢間串燒小店,選擇都幾多~ 就即刻入咗去!因為我哋晚餐都唔係食得太多,當日去到簡直係不斷咁嗌,冇停過!我地試左好多款,有惹味羊肉串、惹味牛仔骨、香脆雞軟骨、燒甜薯鹽烤大頭蝦、鹽烤大海蝦、香烤元貝、燒墨咀、燒鯖魚、香燒白鱔、鹽燒牛舌同燒松葉蟹棒,兩個人食呢個份量都幾癲!不過超有意外驚喜,串燒調味啱啱好,唔會過鹹,亦相當惹味!小編最鍾意香脆雞軟骨,燒到表面焦香,而軟骨則非常有咬口~ 香燒白鱔都唔錯,食落啖啖肉,肉質亦非常彈!鹽烤大海蝦都唔錯,海蝦份量好大,亦幾新鮮,肉好彈牙!羊肉串都係唔可以錯過!食落唔會太有羶味~ -廟街燒 (油麻地)油麻地廟街43號地舖

廟街燒 (油麻地)
油麻地廟街43號地舖