2023-01-09 425 views
係葵涌一間戲院睇阿凡達 完場已經11點幾 夜晚無食飯 一路行去搭車個肚一路叫 以為葵涌咁夜應該已經無咩食 點知突然聞到一陣好香既孜然味同燒烤味 跟住香味行 見到好多人坐係路邊食緊串燒 就知道搵岩路由於客人較多 而且小店人手只有2個 等候時間都幾長 不過食完之後覺得等待係值得既 雞肉串燒大大件 外脆內嫩好juicy 雞腎脆而不靭主食揀左豉油王魷魚炒麵 炒得好有鑊氣 味道岩岩好唔會咸 而且夠晒大碟煨魷魚烤得好香脆 好似食緊薯片咁夜媽媽仲搵到咁既質素既宵夜真係好彩 以後夜晚係呢邊睇完戲都可以黎呢到食個宵夜

煨魷魚烤得好香脆 好似食緊薯片咁

有日放工番屋企途中經過見到新開張,咁就打算買幾樣嘢食返去試吓。咁我就分別買咗一口牛、豬紅同乳鴿番屋企食,點知三樣嘢價錢買單就已經成舊水,對比其他小食店真係相對貴。咁叫完就等拎外賣,大概等左10分鐘左右就有齊三樣嘢食,速度上算做唔慢啦,咁搭埋車拎到返屋企都仲熱嘅有煙岀,咁都算唔錯啦。返到屋企一打開盒外賣,一口牛個份量大概有6舊左右,件件牛都比大量香料覆蓋住,同想像中嘅台式一口牛有衝突,食落同睇落一樣,香料完全覆蓋着牛,食唔岀本身牛嘅味道同質感,重要好乾身。重要38蚊一份,真心有啲貴。咁個豬紅呢,食落就正正常常冇乜怪味既,不過都唔入味,成碗裏面嗰啲就冇乜味道,底下嗰啲呢就非常之咸。麻辣嚟講呢,咁就係港式麻辣嘅程度,一般般啦。最後就剩返個乳鴿,冇乜期望咁食,食落我又覺得算係唔錯,一般正常水平,而且$48入面有四舊,性價比係我叫咁多樣來講算係最高。整體來講,如果下次經過見到,乳鴿都可以一試,其他就有待改善啦~

TakeAway
2021-02-09 327 views
行過見到新開張 買黎試試 豬紅硬身唔會一夾就散辣味濃郁 雞翼有小小酒香 一口牛好入味 燒生蠔手掌咁大極力推薦 五花腩按表皮燒脆肉身軟熟一口一件 絕對值得一試 另有滋潤糖水下次試完再出報告
2021-02-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)