5 day(s) ago
喺棉登徑附近揾食,行行下見到另一個路口嘅盡頭,有間鋪頭有人龍,一個近期香港好少見嘅場景,間餐廳係“捌加廿陸天婦羅居酒屋”,抱住有咁多人排隊,一定好食嘅心態,排埋一份😂的確,排左大半個鐘係值嘅😍⭐️九肚魚天婦羅第一次見咁大條九肚魚,炸完依然係咁好食😋⭐️日本提子汽水感覺比芬達好飲,好似冇咁甜🤭⭐️蒲燒鰻魚丼鰻魚丼係男朋友食嘅,我就梗係要幫佢試下味la🤭鰻魚好厚肉,鰻魚汁嘅份量啱啱好⭐自選天婦羅定食配龍蝦味噌湯同前菜,我就加左好似8蚊轉左冷酢橘蕎麥麵自選嘅好處係,可以揀自己想食嘅野,我就揀左紫菜蝦膠、半熟蛋、鱸魚、希靈魚、蘆筍、日本蕃薯、大啡菇、蓮藕四季豆、粟米芯、四季豆、粟米芯龍蝦味噌湯好香龍蝦味😋至於自選天婦羅,真係樣樣都好食,因為我覺得好食嘅天婦羅要皮薄同炸得乾身,最鐘意半熟蛋同希靈魚,半熟蛋有驚喜,炸完仲係流心嫁😋至於希靈魚天婦羅同刺身嘅分別太大la,本身好鐘意食希靈魚刺身,食完希靈魚天婦羅之後,刺身真係冇得比,希靈魚天婦羅食落係好juicy嘅😋
⭐️九肚魚天婦羅
第一次見咁大條九肚魚,炸完依然係咁好食😋
⭐️日本提子汽水
感覺比芬達好飲,好似冇咁甜🤭
⭐️蒲燒鰻魚丼
⭐自選天婦羅定食