2025-02-13
之前去過旺角分店食過,簡直係人龍店,發現尖沙咀呢間環境舒適好多,唔洗望住廚房啲滾油同煙食飯,最重要係唔需要排隊👍🏻👍🏻👍🏻💸$30起就食到嘅天婦羅定食✨自選天婦羅定食已包括龍蝦味噌湯及前菜,另外叫咗冷酢橘蕎麥麵 +$8,食落充滿青檸🍋🟩嘅清香同酸爽,配番唔同嘅天婦羅,完全係解膩之前,好推薦大家要點冷食蕎麥麵或烏冬!絕對唔會後悔😋今次點咗好幾種天婦羅🍤鱚魚,半熟蛋,皇帝蟹棒,原條穴子,黑虎蝦,南瓜最有記憶點係鱚魚、原條穴子。鱚魚出面比較少餐廳食到,之前喺omamkase見到呢款魚,用天婦羅方式處理,食落外脆內嫩,肉質細滑。原條穴子果然係長得驚人,長過個碗,穴子口感軟棉,仲keep到鰻魚嘅獨有味道👍🏻黑虎蝦就唔洗講,一定係天婦羅必點嘅配搭嚟!爽彈得嚟結實,係我最想再追加嘅自選款式。皇帝蟹棒同想像一樣,軟軟嘅口感,略帶蟹味。想特別講一講半熟蛋,呢個係朋友推介點嘅,外面炸衣脆香,入面流心口感非常特別,值得一試。南瓜比我想像中清甜☺️特盛海鮮天丼(蝦x2、廣島蠔X1、鮮带子X1、蝦膠X1、蓮藕)如果唔想逐個配菜揀,推薦揀呢款海鮮天丼,食落好滿足,鍾意海鮮嘅朋友就啱晒啦!花尾龍躉由於朋友話佢嘅海鮮
💸$30起就食到嘅天婦羅定食✨
自選天婦羅定食
今次點咗好幾種天婦羅🍤
鱚魚,半熟蛋,皇帝蟹棒,原條穴子,黑虎蝦,南瓜
最有記憶點係鱚魚、原條穴子。
皇帝蟹棒同想像一樣,軟軟嘅口感,略帶蟹味。
南瓜比我想像中清甜☺️
花尾龍躉
由於朋友話佢嘅海鮮天丼冇咗魚嘅部份,於是我哋就追加咗期間限定嘅龍躉,嘩😳呢個好有驚喜,肉質非常結實,但一啲都唔柴,仲有魚嘅清甜味,如果有朋友嚟到叫我揀一個推薦,一定係叫佢點呢款,唔會後悔系列🤣