2025-02-04
作為一個對美食毫無抵抗力嘅 “為食鬼”👻我成日就穿梭喺香港嘅大街小巷專門去搵各種地道美食啦😋呢間店嘅位置有啲僻,但真係 “飯香唔怕巷子深”,好多人係門口排隊等位,最好就提前預約😢首選肯定是每桌必點嘅【燒鵝🍖】隻燒鵝金黃油亮,鵝皮就好似塊鏡咁反光,鵝皮嘅脆同鵝肉嘅嫩多汁同時在口腔裡 “爆炸”💥鵝皮烤得特別香,油脂嘅香味超級濃郁,但食落去又唔會覺得膩,咬下去嘅口感簡直正到冇朋友!鵝肉就好嫩,每塊肉都吸飽咗秘制燒味香料嘅味道,鹹香啱啱好,鮮味十足,我食完一啖又想食一啖,根本停唔到口😋除咗招牌燒鵝,呢度啲其他菜色都唔錯,主要係夠曬火候‼️💰價錢方面都算親民,不過大排檔始終係大排檔,環境就有啲嘈雜,但對於我呢滴“最緊要係好食”嘅人來講呢滴環境邊食邊傾,先有生活嘅氣氛、先至會充滿地道嘅市井風味🌆
我成日就穿梭喺香港嘅大街小巷專門去搵各種地道美食啦😋
首選肯定是每桌必點嘅【燒鵝🍖】
除咗招牌燒鵝,呢度啲其他菜色都唔錯,主要係夠曬火候‼️