(Non-member)
2007-06-08 21 views
幾年前收工成日去食,多年後因上堂關係有緣再聚,果然無失望。裝修過,算乾淨左。單叫16,雙併19我就叫左腩雜河,上桌後發現佢,份量:算多,抵食湯底:改良左,用多左炸蒜頭,令個湯香口左,雖不是清湯,但尚算鮮味。牛雜:無得頂,入味,但仍保持牛鮮味,必食。牛腩:中上,夠嫩,小肥有油香無味精,食完唔口渴。5蚊加支可樂,非常滿足的晚餐。
幾年前收工成日去食,多年後因上堂關係有緣再聚,果然無失望。

裝修過,算乾淨左。

單叫16,雙併19

我就叫左腩雜河,上桌後發現佢,

份量:算多,抵食
牛雜:無得頂,入味,但仍保持牛鮮味,必食。
牛腩:中上,夠嫩,小肥有油香

無味精,食完唔口渴。

5蚊加支可樂,非常滿足的晚餐。
2007-05-02 31 views
捧場多年的麵店,每次獨孤一味,也是牛汁粗麵.乘到北角碼頭買海鮮,上友人家中Housewarming之便,再次搭足這間北角老店.牛什之中,最愛牛腸,肥美得差不多劑出油來,其他的水準亦佳,還是比下去.不知何故,在這處吃的粗麵,比外間的彈牙.或者是心理作用.當年向我推介這間麵店的朋友,已失去聯絡,這間麵店,多年來仍是老樣子.友共情會變,味道是永恆.
捧場多年的麵店,每次獨孤一味,也是牛汁粗麵.

不知何故,在這處吃的粗麵,比外間的彈牙.或者是心理作用.

友共情會變,味道是永恆.
2007-04-11 26 views
今晚突然好想食牛筋, 係北角搵到間食牛什粉麵, 就叫左一碗筋肚河. 賣相唔錯! 份量都幾多, 先食牛筋, 食落好有口感, 都幾入味. 再食牛肚, 好腍都唔錯!環境方面: 唔好太高要求, 匙更筷子先唔乾淨...

環境方面: 唔好太高要求, 匙更筷子先唔乾淨...
2007-02-02 22 views
昨晚又去買粥食, 但今次係到我病魚片粥($17) - 魚片粥單拼或雙拼都係賣$17, 想清D都係要淨魚片算. 魚片份量幾多, 但唔算滑同有D腥, 要加胡椒粉先得, 雖然粥底依然夠綿, 但魚唔夠新鮮就一定要扣分另外滾粥個伙計整完碗粥就咁放係度, 跟住就走左去傾計, 要另外個伙計問買左咩先至知原來個碗野係我, 今次服務唔掂, 又要扣分
昨晚又去買粥食, 但今次係到我病
2007-01-31 28 views
每次幫襯呢間都係因朋友仔病左, 今次都唔例外.皮蛋瘦肉粥($16) - 朋友仔的, 有好多皮蛋, 試了一啖味道好似唔夠上次好味.雲吞粗麵($15) - 堂食$10, 外賣要貴$5, 伙計話試過就知抵食所以就買左一碗, 麵身爽口, 無鹼水味, 而個雲吞就真係唔錯, 每粒雲吞裡都有原隻蝦, 蝦很新鮮爽口, 而豬肉也很鮮, 呢碗野真係有驚喜.隔離個間雖然平D, 但以水準計呢間又商班D.
每次幫襯呢間都係因朋友仔病左, 今次都唔例外.
隔離個間雖然平D, 但以水準計呢間又商班D.
2006-12-11 20 views
呢間鋪頭可以話陪住我大,開左甘多年仲係度,有時懷念既唔一定係食物,而係感情。要左碗魚蛋河,魚蛋很大粒和彈牙,抵食﹗
2006-11-04 18 views
朋友仔病了無咩胃口, 就係呢度買碗皮蛋瘦肉粥食碗粥係生滾既, 皮蛋和瘦肉都幾多, 另外叫佢加薑絲都好樂意, 味道比想像中好味
朋友仔病了無咩胃口, 就係呢度買碗皮蛋瘦肉粥食