2024-01-16 234 views
今次同屋企人去元朗大排檔食飯,呢間新華記好旺場,星期六晚坐到成條街都係,如果想坐室內就記得提早訂位基本上正路大排檔小炒都有,而海鮮亦都係出名抵食,叫咗椒鹽瀨尿蝦,炒得勁惹味,同埋店員都幾誠實,一早講明賴尿蝦冇膏,不過肉質幾鮮甜,冇膏都好食!其他小菜鑊氣都好夠,掛住食瀨尿蝦,隻手污糟影唔到相😂

其他小菜鑊氣都好夠,掛住食瀨尿蝦,隻手污糟影唔到相😂

1K
2018-10-16 1525 views
本舖係傳統既大排檔, 不過我哋被安排坐對面既舖頭內, 所以是光潔舒適的! 👭 2人遲到, 早到嘅👭 坐左40分鐘呆等! 好彩尋晚唔爆場, d 姐姐無鬧爆我哋, 又唔催我哋落 order, 唔駛食住等😁 始終一齊起筷開心 d 嘅! (利申: 人多我哋係會食住等的 🙋) ♥ 最後埋單4碟餸, 4罐可樂, 2碗白飯, 4個人食💰$33x....抵到一個點! 😋 一人點一味餸! 我點豉椒炒蜆 $72蜆好肥, 新鮮, 肥嘟嘟滑溜溜, 大排檔夠穫氣就一定啦, 超大碟, 讚👍沙嗲牛肉粉絲煲 $68捨棄一般肥牛轉牛肉, 蠢左 🙍 牛肉有 d 筋, 咬唔到! 不過為左呢味餸我哋每人食左小半碗飯 😂😂椒絲腐乳通菜 $唔記得 😛我懷疑足有2斤菜😳 勁大碟, 用好多腐乳, 薑絲, 辣椒絲, 惹味啊黃金鮮魷 $唔記得 😛 因為 menu 無味道非常好, 粉漿唔厚, 食到最後都仲脆身! 好多咸蛋黃, 每塊鮮魷都包到滿滿, 唔會一碟都係油 & 金沙! 上碟唔油, 好乾身! 唯一係鮮魷唔夠厚身!

一人點一味餸! 我點豉椒炒蜆 $72

沙嗲牛肉粉絲煲 $68

椒絲腐乳通菜 $唔記得 😛

黃金鮮魷 $唔記得 😛 因為 menu 無

2018-10-15
$85 (Dinner)
2016-12-25 1200 views
聖誕節就梗係食中餐唔怕俾人rip off la.一班人去左間大牌檔啤啤佢。 泥到呢間大牌檔,叫左佢地出名既南乳煎鴨 (pan fried duck marinated with lam yu) , 羊腩煲 (lamb cube pot) , 同炸生蠔 (deep fried oyster) 。個大羊腩煲$348, 超大煲,我諗兩條友係食唔晒一煲。 d羊夠晒林,不過唔太入味,好在有腐乳醬。南乳煎鴨好香好入味, 必叫。炸生蠔就用本地生蠔, 仲食到小小殼。。
炸生蠔就用本地生蠔, 仲食到小小殼。。
  • 南乳煎鴨
2016-10-09 896 views
個個星期都黎!!!😁😁😁全元朗最夠鍋氣最好味的大排檔,又抵食!海鲜又大碟又靚,高度推介!!!!!👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼好食過酒樓!!!!!!!!
  • 鼓椒炒蜆
  • 椒鹽豆腐
  • 西蘭花炒帶子
  • 蠔餅
2013-10-28 705 views
元朗,本來就很多好味既餐廳。朋友介紹呢間海鮮店,所以特登黎試下今日叫左羊腩煲$188 雖然話係細煲,但2個人都真係唔知食唔食得晒,所以好抵食,羊腩炆得好林,又入味,最後用羊腩底食當邊爐咁打,非常好食。之後叫多個節瓜炆蜆肉$68,我本來對呢2樣野都無咩興趣,覺得食起上黎無野食(我個人都比較大食) ,但就飲個湯汁,好鮮好甜的呢,算係幾抵食啦
  • 羊腩煲