2017-11-07 1262 views
早上8點幾經過開石塘咀街市, 原來真係好近香港大學站, 上去食過簡單的早餐先!係熟食中心兜左一個圈, 有四.五間餐廳開左,  價錢間間都差不多, 亦唔算好貴,  想靜靜地坐下, 就選擇左客人最少的明記試試我點左番茄蛋白三文治烘底同熱奶茶 , 價錢唔算好貴, 只係賣$24, 熱奶茶先奉上, 飲落去茶味極淡, 就好似茶包奶茶或澳門果D奶茶的味道, 係香港比較少飲到呢種咁淡口奶茶, 都幾失望,而番茄蛋白三文治烘底則來錯左番茄雞蛋三文治烘底, 不想深究咩原因了, 因為唔想浪費食物, 所以我都照食, 麵包唔算薄, 亦烘得香脆, 蛋薄薄的, 但都合格啦!!所以話...如果茶檔奶茶水準麻麻, 已經可能就係客人少的原因!?

早餐
Other Info. : 熱奶茶好淡口
$24 (Breakfast)