最鐘意周圍試唔同既放題今次有朋友介紹 就黎左本佐試下位於尖沙咀地鐵站N出口附近 好方便就腳環境好闊落 坐得好舒服而且仲有露天座位 夜晚應該幾有氣氛朋友推介呢到既牛 果然係掂既牛小排同牛仔骨真係好好味入口即溶就係呢種感覺無論配埋佢地既醬汁黎食或者咩都唔點都咁好味岩曬各位牛魔王另一推介係燒雞泡魚乾好少地方會提供雞泡魚乾試左一條之前真係番唔到轉頭所以都叫左幾轉😂😂😂海鮮方面有超大隻海蝦、元貝、蠔、鯖魚、三文魚頭等等海蝦除左超大隻 仲好鮮甜!除左燒物 仲有好多即食前菜同魚生淨係沙津都有3-4款二百幾蚊 又係尖沙咀👍🏼而且係電子落單 上菜又快放題黎講上菜快係多麼的重要😂🙈
最鐘意周圍試唔同既放題

另一推介係燒雞泡魚乾
好少地方會提供雞泡魚乾
試左一條之前真係番唔到轉頭
所以都叫左幾轉😂😂😂

海鮮方面有超大隻海蝦、元貝、蠔、鯖魚、三文魚頭等等
海蝦除左超大隻 仲好鮮甜!

除左燒物 仲有好多即食前菜同魚生
淨係沙津都有3-4款

二百幾蚊 又係尖沙咀👍🏼
而且係電子落單 上菜又快
放題黎講上菜快係多麼的重要😂🙈
2019-05-16 162 views
依家對放題的質素越來越高要求,呢間主題除了一般放題,多左個任食燒肉,亦係呢個主題先吸引到我地去試一試。價錢唔算貴,合理範圍嚟到呢度都算幾方便,係尖東站N1出口,行多幾步就到,坐位寬闊舒服,枱面夠大,可放好多嘢食。刺身款有好多,當然揀d唔係間間都有嘅刺身壽司嚟試下,刺身好新鮮,有甜味,自己最愛和牛刺身,雖然未去到入口即融,但牛味好重。燒肉類都好多,熊本一口牛係必叫,牛味重之餘又方便食,只要每邊燒到熟就可以了,仲有腸都好好味,個味道有點似台灣某牌子的香腸,d肉類全都細細份,方便快速燒完食完下一輪再order 。最後熟食類我地叫唔多,俾刺身壽司燒肉主打嘢佔晒位置,但都叫左幾款炸嘢食,個紫署波波好好味啊。

價錢唔算貴,合理範圍

2019-05-14 145 views
同朋友補生日飯,今晚去左任食燒肉,除了燒肉仲有其他美食包括:刺身,燒肉,海鮮壽司,野菜,小食,炸物,飲品。餐廳好先進唔是用紙落單而是用i pad落單幾方便。熊本一口和牛,牛肉嫩滑牛味濃郁。西班牙黑豚五花腩燒完又不會肥肉質爽。安格斯極上牛仔骨,牛味香濃。燒雞翼又夠入味肉質嫩。三文魚籽壽司壽司飯好軟熟,三文魚籽又新鮮。三文魚刺身好滑溜又肥美,甜蝦和帶子全部刺身都好新鮮冇雪藏味。燒青口和蝦都好新鮮,蝦🦐爽口彈牙。蟹子沙律夠沙律醬,青瓜絲又爽口好美味。炸蕃薯仔和香芋紫心丸都好香口又甜,炸雙皮奶又幾特別又不會太甜。
熊本一口和牛,牛肉嫩滑牛味濃郁。
西班牙黑豚五花腩燒完又不會肥肉質爽。
安格斯極上牛仔骨,牛味香濃。
燒雞翼又夠入味肉質嫩。
三文魚籽壽司壽司飯好軟熟,三文魚籽又新鮮。
燒青口和蝦都好新鮮,蝦🦐爽口彈牙。
蟹子沙律夠沙律醬,青瓜絲又爽口好美味。
2019-04-29
Type of Meal
Dinner
2019-05-13 134 views
前幾個禮拜去左旺角某間燒肉店好難食,好失望,決定搵第二間燒肉店滿足下食慾友人搵到呢間$278 +10% 燒肉放題晚餐,決定要試下佢。佢地落order係用平板電腦落單,上菜快到嚇親,野食既種類都多,有刺身、沙律、肉類、海鮮、菇菌、熟食,每人包一罐汽水或啤酒。要留意有d肉類燒完比較實,有d難咬。推介佢既豬頸肉,牛仔骨,蠔同金菇坐位方面,坐得比較近,但係bar枱好似闊落d。總括嚟講呢間野都幾抵食。係lift口見到佢有午市定食都幾抵

坐位方面,坐得比較近,但係bar枱好似闊落d。

總括嚟講呢間野都幾抵食。係lift口見到佢有午市定食都幾抵

2019-05-11 142 views
今天難得準時收工,便相約同事們去食好野,上網Search 焼肉放題,就決定去尖沙咀呢間《本佐日本燒肉料理》,搭港鐵尖東站N1出口搭升降機行1分鐘就到,去到都唔洗等位,坐位寬鬆舒適最啱食放題,這裡有刺身又有燒肉任食都係298一位,而且加$40仲可以任飲汽水藍帶啤酒及清洒,刺身有三文魚赤貝玉子北寄貝帆立貝牡丹蝦,刺身我最愛甜蝦,很新鮮蝦味濃。燒肉方面有最出色的熊本一口和牛,安格斯極上牛仔骨,西班牙黑豚五花肉,極上牛小排,本佐安格斯肉眼粒,伊比利亞橡果一口豬,還有辣辣地嘅豬頸肉。全部都好好食,最值得推介的就是那個牛小排,兩邊燒一下五乘熟左右就食得好juicy。壽司方面火炙三文魚和火炙和牛就一定要試了,加埋任飲的清酒味道又清中帶甜,今餐真係飲飽食醉值回票價,還有一點是這裡是用平板電腦點餐的,我們點的東西都很快就來到,最後埋單每位才三百多,下次再約多D朋友來食。
2019-05-10 103 views
球壇近日熱門話題離不開兩支英超球隊如何絕地反擊打入歐聯決賽,今晚我們繼續論戰,去了吃燒肉放題,一邊討論一邊放任的吃,超爽!這裡非常闊落好坐,由於抽風系統不錯所以沒有什麼油煙味。如果外邊不是下著毛毛雨,好可能我們都跟鬼佬一樣,坐到室外去。放題每位$278,加入$40可以任飲啤酒、清酒、汽水等飲品。吃燒肉豈能沒有酒? 加咪加囉,有限錢嗜,至緊要盡慶!下單全是在平板上挑選食物和飲料,圖文並茂,方便快捷,又環保。職員上餐超快,讚讚讚!食物質素高,黑豚肉、和牛、牛小排任食,任點任食,啱晒我們班食肉獸。當然唔少得吃6吋長的大虎蝦啦。吃燒肉之餘,不忘點了些小食,例如炸雞、炸薯格、八爪魚、帶子、日本蠔等等,好食。刺身也是點了幾個rounds,三文魚、甜蝦至為鮮美。壽司也很不錯,火灸和牛、三文魚、蝦壽司超好吃。飲飲飲,吃吃吃! 超豪邁!

刺身也是點了幾個rounds,三文魚、甜蝦至為鮮美。

壽司也很不錯,火灸和牛、三文魚、蝦壽司超好吃。

飲飲飲,吃吃吃! 超豪邁!
2019-05-06 114 views
老婆生日宴,又有大班人一齊慶祝,真係好難。最終揀了這間,日式燒烤放題,地址係尖沙咀,喺漆咸道的The Heat,方便大家,去到整棟大廈都是餐廳,非常熱鬧。餐廳地方好大,有一個露台,方便吸煙人士。一坐下, 便給你一部平板電腦,讓你自行自選食物,方便快捷。我們先來魚生、壽司,D三文魚魚生好厚切新鮮,帶仔雖然細隻,但十分鮮甜,我最喜愛的火炙三文魚,超級美味吃了數件。其實一坐下,侍應已幫我們開爐,自動送上一盤燒肉, 樣樣有啲,款式齊備,我們見到好吃的安格斯牛肉,五花,腩黑臀肉,全部要多叫幾轉,不停地吃燒肉,肉都好新鮮美味。牛肉真係烤起來鮮嫩多汁,入口溶化,五花腩吼完後一啲都也不肥膩,還有更喜愛烤腸仔、菠蘿,真係各式其式,滿足了大家要求。追加每人30,任飲汽水啤酒清酒,,真係任君選擇。適逢生日宴,自攜蛋糕又不用另外收費。超級好服務。下次可再次幫襯。
2019-05-04 118 views
今晚本身預訂左7個人,但係有兩個朋友黎唔到所以臨時改成5人用餐,侍應都無黑面,仲幫我地轉返5個人。餐廳本身有室外燒烤,但因為雨天無開放到,少左一種體驗。去到侍應好快就上左碟燒肉俾我地燒住先,因為佢只係包食物放題,飲品要另外加錢先有清酒同其他非酒類飲品任飲,因為燒肉比較口乾所以都推薦加埋飲品食物種類分別有刺身同肉類,其實選擇都唔係叫做好多。先講刺身,刺身都係簿切多,食落去食咩口感,數量都叫做足既,都不過不分。相較主打既燒肉就比較失色,肉選擇唔多,而且解凍唔係好夠,肉質都係凍同硬,總結都唔係好出色,唯一係叫食到飽。

餐廳本身有室外燒烤,但因為雨天無開放到,少左一種體驗。

食物種類分別有刺身同肉類,其實選擇都唔係叫做好多。
先講刺身刺身都係簿切多,食落去食咩口感,數量都叫做足既,都不過不分。
2019-05-04
$300 (Dinner)
2019-05-04 170 views
今晚突然想食燒肉,朋友介紹話哩間日式燒肉都不錯啵,所以我地五嗰人就黎左食dinner啦,哩度係無分時段既,仼食兩嗰鐘既,但就唔包野飲既,要再加錢先仼飲既,用ipad形式落order既頭round餐廳會自動送上燒肉拼盤既,有牛有豬有雞,不過全部都未溶雪既,望落唔吸引,有啲失望!!全部都係勁硬既然後我地order左刺身,刺身係薄切既,原全無口感呀,而且唔係話好新鮮嘅!再嗌左啲熟食炸物,都係一般般既!呢度更加出現頻頻漏單嘅情況,而且哩食物質素真係好差呀

然後我地order左刺身刺身係薄切既,原全無口感呀,而且唔係話好新鮮嘅!

再嗌左啲熟食炸物,都係一般般既!

呢度更加出現頻頻漏單嘅情況,而且哩食物質素真係好差呀

2019-05-03 102 views
晚飯時間約咗晚上六點半同朋友去呢一間餐廳度食燒烤放題,埋單每人都係$306 ,任食兩小時包一罐飲品。佢有燒肉壽司海鮮刺身小食!佢嘅蟹子沙律好好食好新鮮!刺身方面就麻麻哋,壽司主要食火炙,所以都係即叫即燒!燒肉方面雖然款式唔算太多,但每一樣都好好食,佢哋一口牛,豬頸肉,牛肋骨,非常出色!順帶一提,燒肉係唔錯,但壽司就麻麻哋,原因係佢嘅豉油唔係日本豉油,所以就差咁D!雖然款式唔算多,但係$300一個人呢個價錢,可以食到咁嘅質素食物,係非常不錯的!
2019-05-02 78 views
It’s been a while since I’ve had all you can eat BBQ so I decided to take my friend to this place which I haven’t tried yet. It is located at the hart, my go to shisha place is in the same building! the environment is very clean and comfy. something quite surprising is that they use electronic touch screen to order yummy starter to begin with, my personal favorite was their shrimp! yummy meat and scallops with mushroom too. we also ordered some sushi 🍣 I think the grill ones were quite deliciou
we also ordered some sushi 🍣 I think the grill ones were quite delicious even better than some of the sushi place outside.
fried staff is good too if you’re looking for something chewy!
my friend also ordered an udon which she finished the whole bowl!
Ingredients were really fresh!
overall, a very good experience if you’re looking for some variety and high quality meat 🥩 !
  • 刺身
  • 牛油金菇
  • 壽司
  • 燒肉拼盤
2019-05-01 83 views
同朋友慶生食到一肚氣!我地一行人7個人~間野用ipad落單,嚴種漏單!刺身叫5轉先黎得兩轉,問好多次都未黎到,最後收錢個時再問,個刺身佬就走過黎串串貢話:係咪食得哂先?食唔哂一舊$20我地一行人因佢嚴重漏單,間野又係燒肉要時間,根本就未飽!依家仲問我地係咪食得哂,最後7個人但黎左6隻蝦講真,放題質素差唔緊要態度係決定左一切如果大家唔想食到一肚氣,千奇唔好黎!
同朋友慶生食到一肚氣!
我地一行人7個人~
間野用ipad落單,嚴種漏單!
我地一行人因佢嚴重漏單,間野又係燒肉要時間,根本就未飽!
依家仲問我地係咪食得哂,最後7個人但黎左6隻蝦
講真,放題質素差唔緊要
態度係決定左一切
如果大家唔想食到一肚氣,千奇唔好黎!
2019-05-01 128 views
見網上哩間 *本佐日本燒肉料理 好多好評 所以今晚揀左同朋友嚟慶生點知貼錢買難受 食到一肚氣一開頭都好地地 點知一燒惡夢就開始1. 個爐都虧嘅 第1轉燒已經勁大煙 煙燻到我地係咁標眼水 燒到完場都無改善 staff仲要唔俾我地較細火啲2. 唔知點解用ipad落單都可以嚴重漏單 2個鐘入面叫左5,6次刺身 嚟得嗰2次 仲要無點嗰啲蟹柳北寄貝鮑片就嚟哂 叫左嗰啲三文魚帶子就無嚟 7個人先嚟得嗰6隻甜蝦 1人1隻都分唔到3. 想問下大家放題既意思係乜嘢 以我理解喺餐牌指定既食物就可以任食 但哩間嘢永遠只係嚟啲成本價低既嘢 菠蘿粟米金菇沙律就嚟哂 肉類刺身海鮮就唔嚟 蝦同青口叫左幾次都係嚟得嗰3隻咋陰公 咁佢憑乜嘢叫放題呢?叫配菜放題就差唔多4. 顧名思義叫得燒肉放題 理應個main point就落左喺啲肉度 但哩間嘢300幾蚊主打極上牛同黑豚肉 但啲肉一啲肉味都無 好明顯係山寨貨 係得啲雞泡魚乾金菇菠蘿好食啲 咁不如我建議你改做燒雞泡魚乾放題仲有綽頭啦吓跟住 重頭戲就到啦~~~食左個半鐘都係嚟得嗰2次刺身 咁我地就同個侍應講落左好多次單都無嚟 叫佢睇睇 叫左2個唔同既staff都無反應 咪再
點知貼錢買難受 食到一肚氣
一開頭都好地地 點知一燒惡夢就開始
跟住 重頭戲就到啦~~~
食左個半鐘都係嚟得嗰2次刺身 咁我地就同個侍應講落左好多次單都無嚟 叫佢睇睇 叫左2個唔同既staff都無反應 咪再問多次 跟住有個四眼佬走過嚟話“你地啲刺身要乜嘢要幾多,你地仲係咪食到?”我地答左佢要幾多要乜嘢之後 佢掹大對眼兇我地話“如果你地食唔哂啲嘢 要每件收你廿蚊”佢對眼係好似p左圖大眼左20倍咁 嘩我地即時好驚俾佢兇一兇 仲要有另一男一女staff經過親都啤我地 我地究竟做錯什麼?
我想請問你地 我睇哂成個場 你地邊度講過/貼出嚟話俾人知食剩每一件要收20蚊?點解隔離枱食剩咁多嘢 點解唔見你同佢講要收每件20蚊 依家我地好恰啲?你地用得ipad落單 自己電腦會有record每枱order左啲咩 點解仲要倒返轉頭問返食客落左啲乜 你地係咪應該檢討下個system係咪有問題 見到啲staff不停送刺身去其他枱 但偏偏就我地不停漏單 請問係咪淨係我地個ipad有問題?
真心明白香港人壓力大 特別飲食業工作時間長係更辛苦 但點解要攞啲人客嚟做出氣袋 本身開開心心相信你地 但最終搞到咁唔偷快 何必呢?!
今時今日咁既服務態度 仲點樣喺尖沙咀哩啲咁大競爭既地區生存
永久blacklist 太多打手 大家去哩間嘢之前真係要三思

7個人得6隻蝦 想點?!
2019-04-30 76 views
今晚去左尖咀食燒肉放題, 閒日價錢 $278, 可以食足兩個鐘。餐廳大部份都係卡位檯, 非常闊落, Bar 檯仲有一人一爐嘅座位添。放題每人包左一罐飲品, 不過可以加 $40 轉任飲汽水、啤酒、指定清酒。餐廳用 iPad 黎 Order 食物, 任食種類有刺身、燒肉、海鮮、壽司、野菜、小食、炸物、飲品 & 酒類。 刺身類有 8 款刺身選擇, 有三文魚、八爪魚、蟹棒、甜蝦、玉子燒、北寄貝、帶子、彷鮑片, 非常新鮮肥美, 一開始已經 Order 左好幾 Round 食。燒肉類款式非常多, 主要都係雞牛豬。 牛肉類必食回本嘅係熊本一口和牛 (爽口嫩滑)、 安格斯極上牛仔骨 (牛味香濃) & 極上牛小排 (加少少蒜蓉一齊食仲正)。 豬肉類一定要食日本黑豚裡肌肉 (肉質嫩滑) & 唐辛子豬頸肉 (口感彈牙, 又辣又惹味)。蔬菜類必燒牛油栗米、牛油金菇 & 糖心菠蘿。小食類炸物

刺身

燒肉類

蔬菜類
必燒牛油栗米、牛油金菇 & 糖心菠蘿。

小食類

炸物
2019-04-29
$300 (Dinner)
2019-04-29 61 views
尖沙咀不錯的燒肉放題🥩本人真係最好鍾意食日式燒肉,假日午餐突然好想食燒肉,搵到尖沙咀有間日本燒肉放題,環境唔錯又坐得舒服🙃午市去到唔算好多人,餐廳裝修具日式風味,打開餐牌298任食,仲有和牛💖流曬口水🤤餐廳係用ipad落單,非常方便。食物非常多種類,首先有刺身、燒肉、壽司、卷物、海鮮、炸物、小食、飲品等等,超級多選擇🤩叫咗刺身,揀咗北寄貝、三文魚、帶子、八爪魚、甜蝦🙃刺身好新鮮,甜蝦大大隻 北寄貝夠爽口,三文魚肥美,不過帶子就比較薄片,八爪魚都爽口,刺身質素認真唔錯😋壽司方面🍣叫咗魚子及和牛壽司。和牛壽司一定要叫,推介❤️ 火炙和牛半生熟,入口即溶,超好味☺️💕 我都加咗幾次單。前菜叫咗螺肉及八爪魚,螺肉好大粒。放題仲有海鮮🦐真係正呀!叫咗蝦 新鮮大隻又爽口,仲有蠔及帶子,可以放喺個鐵盤上慢慢燒,另外可再加蒜蓉 🤩燒肉方面,必點當然係牛肉😍和牛粒偏肥美,咬落去充滿油脂,和牛味香😙另外仲有安格斯牛柳粒,呢個牛味更加重 我反而覺得呢個更好食😋和牛牛小扒,脂肪分佈均勻 ,牛肉夠淋;牛肋扒牛味香👍除咗牛肉之外,豬肉都幾出色。有唔同口味:有醬油味、洋蔥味、唐辛子豬頸肉,多款口味。 仲有日本黑豚肉及西
尖沙咀不錯的燒肉放題🥩

前菜叫咗螺肉及八爪魚,螺肉好大粒。
放題仲有海鮮🦐真係正呀!

除咗牛肉之外,豬肉都幾出色。有唔同口味:有醬油味、洋蔥味、唐辛子豬頸肉,多款口味。 仲有日本黑豚肉及西班牙黑豚五花腩,味道唔錯。其他仲有雞泡魚、腸、墨魚丸等等🙃

炸蝦、一口甜薯、牛油粟米、全部都唔錯😁 價比高嘅放題🥩