5 day(s) ago 0 views
見到呢間新新地 又好多人食諗住嚟試一試。食完一次之後唔會再返轉頭。 雖然呢間餐廳係食氣氛,但啲嘢食都要食得落口先得㗎,食物都勁鹹,d碗碟油油淋淋。淨係得一個優點就係有生啤飲。。。環境: 裝修比較新潮既大牌檔清潔: d杯同碗超油 有俾水你洗 記得要用紙巾重新洗一次食物:煮到超咸 好似想咸到你不停飲野

環境: 裝修比較新潮既大牌檔
清潔: d杯同碗超油 有俾水你洗 記得要用紙巾重新洗一次
食物:煮到超咸 好似想咸到你不停飲野

2024-11-12 0 views
2/11/2024 黎食,第一次食,之前經過見咁好氣氛黎試下,係開心既,當晚有Jacky哥哥現場唱歌比全場聽,又有燈光效果配合,再加有道具送埋比我地打拍子。今日叫左5個菜,加2L 酒水,再加兩杯大大手打檸檬茶,總計要$9xx幾蚊,都幾貴,食普通野,又冇咩特色菜。味道麻麻但唔算話特別好味。
2024-11-02
2024-10-22 1615 views
住樓上 見到咁多差評 但又見佢每晚咁多人 禁不住好奇心就試下有睇好多人就算book咗枱都要等一個鐘 我食8點就book咗一個7點一個8點 入去前睇晒其實都真係無枱 我哋好彩 兩丁友 接待個阿姐都係咁啱見到角落有個3人枱就畀嗰度我哋回歸正傳 因為係試伏 所以都費事叫咁貴 相都懶得影 淨係叫咗3樣嘢 蟹黃粉絲 $88 蟹籽扮蟹黃 就係普通屋企都整到嘅炒粉絲加一堆蟹籽同大量油 咩味都食唔到 得個油字炸蠔餅 $80 得個大字 應該改名叫「炸餅」梅菜扣肉 $98 無汁 梅菜無應有嘅甜味 扣肉尚算正常總結 成餐最好食 係強迫畀$18嘅脆皮花生不過講起呢兜花生 食之前我都有做功課 有睇到係無得唔畀錢 但我都照問唔食可唔可以唔畀 員工用「大部分人就算唔食都會畀錢 又唔限時又唔收茶位費 生意難做啊」嚟打發我 我知點都一定要畀就費事拗 但心諗 係咪我見識鄙陋 香港有邊間大排檔係限時 花生又要收錢 又要收茶位費?仲要呢度得熱水 無茶 同埋 呢三個月 每晚都好多師奶阿叔都嚟食 生意唔好?唔好就唔開生意啦 嚟緊仲開多間喺大角咀㖭所以 奉勸各位 除非好似我咁試伏 否則 無謂嘥錢嚟呢度食 又貴又無質素 歌又唔好聽

炸蠔餅 $80 得個大字 應該改名叫「炸餅」

梅菜扣肉 $98 無汁 梅菜無應有嘅甜味 扣肉尚算正常

總結 成餐最好食 係強迫畀$18嘅脆皮花生

所以 奉勸各位 除非好似我咁試伏 否則 無謂嘥錢嚟呢度食 又貴又無質素 歌又唔好聽 又嘈 都傾唔到咩計
2024-10-22
$150 (Dinner)
2024-10-14 1628 views
侍應當你透明,落單落極都落唔到,經過見到你嗌落單淨係會啤你一眼,然後就會直行直過👍🏻食物方面大家睇其他評論都已經知咩料,所以我都唔多講餐牌成本字典咁厚,但係我哋嗌餸五樣有三樣都話冇😨咁大本餐牌裏面我地竟然咁幸運點親嘅餸都冇尋晚最重點最搞笑嘅一件事就係,我哋食完飯出去埋單,見到張收據其中一項係脆皮花生,我哋冇叫過呢樣小食同埋亦都冇出現過喺我哋餐枱上。收銀員🤵🏻‍♀️ 我屋企人👱🏻‍♀️🤵🏻‍♀️:呢個係餐前小食,每一台都會有👱🏻‍♀️:我哋冇呢個餐前小食喎,同埋都唔知有呢個餐前小食添,可唔可以取消?🤵🏻‍♀️:唔可以取消,打左單係唔可以取消👱🏻‍♀️:…..ok最後我哋孭晒袋準備離開嘅時候,佢哋放低碗花生喺我哋張枱度,可能侍應見我哋俾咗碗花生既錢,所以想我哋食埋碗花生先走啦或者…真係多謝朱敏記,10分驚喜嘅一晚👍🏻
食物方面大家睇其他評論都已經知咩料,所以我都唔多講
收銀員🤵🏻‍♀️ 我屋企人👱🏻‍♀️
🤵🏻‍♀️:呢個係餐前小食,每一台都會有
🤵🏻‍♀️:唔可以取消,打左單係唔可以取消
👱🏻‍♀️:…..ok
2024-10-13
Type of Meal
Dinner
2024-10-09 1342 views
食物選擇多,份量大,坐位空間感可,職員態度親切,不如一般人說的差,氣氛良好,食物質素可,不過不失。我自己會再來。冷氣大,光線充足。凍飲可加大,好似勁飲大賽😆。
2024-09-26 1805 views
之前朋友打電話訂左位,成班人去到居然話有訂幾多位,要重新在門口排隊,做餐廳訂位必然要問人數留枱的,在餐廳對質時也有其他人是這樣,可能是慣性手法,後來去左第二間食,不死心又黎多次,訂位時講明有位先幇我留位,冇位請講清楚,成功留位,但食品質量好差,餐廳噪音好大,不會再光顧第二次。
這間餐廳近來在長沙灣非常出名,除左係因為在地鐵站附近的新商場開張外,店內氣氛和裝修也受到很多注目和宣傳,所以經常大排長龍,於是就嚟試試一來到門口已經見到餐廳誇張耀目嘅裝修,有好多大字標語,豬油好處多等等,門外長期有大批人等候以及食煙🚬 門口空氣非常差,等了好耐才有位置,餐廳大,但座位比較迫而且嘈吵,菜單選擇都算多,但唔係香港地道嘅大排檔菜式,所以唔太岩胃口,價錢亦相當之貴,一碟通菜或者芥蘭都要收$100以上,雖然冇加一🫠 但係都有其他雜費叫咗幾碟餸,好多都係偏辣,又唔容許走辣椒,個碟好大但係實際份量就普通。我地要查詢食品的辣度時,餐廳侍應服務態度非常差,對客人要求不瞅不睬,本身上菜速度慢,等咗好耐先有嘢食,進食時間只有一小時,未夠一小時已被提示要離開,除咗餐廳有氣氛外,幾乎冇任何優點,之後都唔會再考慮來食🙁

2024-09-04
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)
2024-09-20 1703 views
預約左8點晚飯,7點8已經到達等位,一直等到8:30都冇位⋯中間老人家聽嘢唔清楚,問咗兩三次等位情況,門口接待態度十分惡劣,手上嘅接待牌差啲整到老人家,我哋叫佢態度好啲嘅時候,佢就不斷反駁。當最後決定唔等,同佢講嘅時候佢就拉住叫你唔好走、繼續等⋯人好多唔係態度差嘅藉口,前邊嘅枱應該要同啲客講清楚食幾耐,唔係俾佢無限咁坐,若果唔係後邊根本唔需要訂位!唔應該諗住可以翻枱!見到佢不斷叫外面嘅客人(非訂枱客)入去,冇處理到啲訂枱嘅客,服務非常差!就算食物有幾好食,有幾多網上嘅人介紹又如何?不值一去!!!
2024-08-28 2768 views
中伏了,真係未試過一間餐廳要打食評怒小 首先book左房又話冇,份量少又好叉貴 一人一啖就冇啦,好啦,貴都算,又要好x難食 檸茉係好大杯 好大杯水味黎架,平時黎大排檔都唔會要求有幾乾淨幾企理,呢間污糟到不得了,碗油淋淋好似冇洗,地又油到跌腳,今時今日仲有呢d地方? 坐低都周身唔自在,唔明點解呢間野仲有生意,下不為例,麻煩唔好再呃大家 真係好嬲 疫情後諗住一班人食得開心,一人一啖冇x哂 人均埋單都兩舊幾但唔叉飽,我食五個m記餐都冇咁嬲😡🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬 I was impressed when I ate without reading the reviews. I have never tried a restaurant and I have to criticize it. First of all, Book Zuo Fangzai said that the portion is small and expensive. Okay, okay, it’s expensive, but it’s also good Is there any place to wash the
中伏了,真係未試過一間餐廳要打食評怒小
I was impressed when I ate without reading the reviews. I have never tried a restaurant and I have to criticize it. First of all, Book Zuo Fangzai said that the portion is small and expensive. Okay, okay, it’s expensive, but it’s also good Is there any place to wash the floor and be so oily that I fall down today? I feel uncomfortable sitting down, I don’t know what to explain. There is still business here. Isn’t it troublesome? Well, everyone is really good. After the epidemic, I want a group of people to eat happily. One person has a taste. When I was full, I ate five meals and none of them tasted bad.
2024-08-28 3809 views
同朋友慶祝生,已經早10日book枱8:30,8點左右已經去到,開始連訂咗枱既資料都都搵唔到,搵咗好耐先話找到,就叫我地等一陣,我們20人等了好耐,一直都說沒有枱,未得,一直說盡快,根本就沒有枱给我們😡😡😡😡服務員態度勁差,一直就說要等,根本就沒有枱埋單😡簡直過分,根本book枱都係冇用,最後等到9點15左右都一直未有枱給我們,我哋要臨急臨忙再搵另一間餐廳,從來未試過一間餐廳可以差到咁😡
2024-08-28 3081 views
Book咗21個人8:30,一早book定,點知去到等左1個鐘都冇位,淨係叫你不停等一陣🤬🤬🤬只叫等等比紙包飲品你就是等..仲好意思要帶我去看vip房說3500起收費,可惜人哋菜都未食,說給我房
2024-08-27 3807 views
尋日book咗12位一家人有大人+兩個BB同老公慶祝生日,去到唔需要等、職員個個都好醒目,見我哋有兩個BB車都安排我哋坐入少少,食物方面都幾好食,個個都話唔錯,去到大概8:30左右開始職員會用咪講嘢,之後過嚟同台生日嘅人講一啲祝賀嘅說話,大概九點就開始播歌熄燈,小朋友好開心跟住一齊跳舞,另外兩個BB竟然係咁嘈嘅環境底下可以瞓埋覺…😂😂😂整體嚟講食物好好味,價錢又合理,有下次嘅,已經約咗再去同朋友食🥰有興趣嘅朋友都可以試!
2024-08-26 3398 views
同朋友喺打完邊爐,只係晚上九時許,有點早!聽聞朱敏記日日排長龍,所以搭的士去試吓😄去到未夠10點,已經唔使等位,但店內客人有九成滿。店內燈光似夜店,又播着勁歌,頗有氣氛!因為剛剛食飽,所以淨係點咗兩瓶啤酒同一個凍檸茶,啤酒夠凍,又有冰桶。凍檸茶夠大杯,成個檸檬喺裏面,但係唔係切片,相信係渣爛個檸檬,用飲管飲時,經常有檸檬碎攝入飲管內,要處理完先可以再飲,有點麻煩🥹朋友叫咗個小炒皇,份量同味道都正常,但美中不足,啲腰果冇炒過,凍冰冰放咗喺碟菜嘅上邊。隔咗一陣叫咗碟黃金茄子,蛋黃醬同炸粉恰到好處的包着茄子,熱辣辣的幾好食。最後叫咗碟豉油王炒麵,份量同味道都可以,淨係嫌佢多咗少少油!可能店內音樂太嘈,侍應聽唔到我哋的要求🤔
店內燈光似夜店,又播着勁歌,頗有氣氛!
可能店內音樂太嘈,侍應聽唔到我哋的要求🤔
2024-08-25 3114 views
環境嘈雜不堪,音樂大聲到同waiters 落單都有障礙,完全頭都暈,放低音樂大聲食物方面,味道得過鹹10:00點炒蜆無,蟶子無,九肚魚無,鮮魷無,白飯魚無,講十樣一半都無最後點炸食饅頭半打,韭菜豬紅,唔記得乜乜伊麵,炒菜,炸蠔餅蠔餅得麵粉食好多先得一兩粒蠔,韭菜豬紅完全係麻辣鴨血,炒菜得咸味,伊麵水汪汪唯一係炸饅頭食得,其他完全不知所謂如果旅客嚟香港第一食大排檔,完全破壞香港美食天堂凍檸茶無茶味,檸檬又大粒打得唔夠細,飲管又唔係粗身,檸檬不停塞住飲管😵‍💫總之,味道質素完全唔知自己食乜免費請都唔會再嚟寧願食杯面都唔會再食一次
環境嘈雜不堪,音樂大聲到同waiters 落單都有障礙
,完全頭都暈,放低音樂大聲
食物方面,味道得過鹹
最後點炸食饅頭半打,韭菜豬紅,唔記得乜乜伊麵,炒菜,炸蠔餅
唯一係炸饅頭食得,其他完全不知所謂
如果旅客嚟香港第一食大排檔,完全破壞香港美食天堂
總之,味道質素完全唔知自己食乜
免費請都唔會再嚟

寧願食杯面都唔會再食一次

2024-08-20 3465 views
約咗朋友喺長沙灣等,朋友見到呢間餐廳幾得意就幫手攞埋位,呢間朱敏記我之前食過土瓜灣分店,印象中佢個胡椒豬肚湯係幾足料,所以都想試吓呢間新開嘅分店。weekday 6pm啱啱開始晚市,其本上人流唔多,侍應都係一貫嘅服務態度,好多嘢都要問兩三個先有人應。蒜蓉蒸蠔仔:賣相先扣一份,又浸滿油咁,個菜式嘅presentation真係要搞搞佢,啲蠔仔好細粒,基本上幾啖下肚就冇晒啲蠔仔,而且因為落得太多蒜蓉嘅關係,成碟嘢只有蒜頭味,完全蓋過蠔仔本身僅有嘅鮮甜味道,可以話係本末倒置,調味掩蓋咗食物本身嘅味道蒜蓉蒸吊桶:俾足8件排到靚靚都好有心意,但啲吊桶好靭,同埋即使落咗蒜蓉都掩蓋唔到吊筒嗰陣腥味豆豉鯪魚油麥菜:最後叫咗個油麥菜,呢度菜理應係家常小炒,似最穩陣嘅菜式,但唔知係落鹽定其他調味料重手,我覺得鹹得滯,而且油膩感重,食咗3份1到就要放棄就係啱啱先上返OpenRice諗住打個食評,點知原來已經係負評如潮,早知睇咗OpenRice先,叫我朋友即刻轉餐廳,唔使嘥咗個胃
1900 views

Type of Meal