2023-06-08 399 views
呢期特別想食煎釀三寶, 經過見到佢個定價比其他嘅小食店貴啲望一望,個樣又好似唔差,所以就買左$20 六件嚟試食下煎釀三寶擺得咁井井有條, 以為實無死啦, 點知中曬伏, 叫左4 件魚蛋, 2 件魚餅個樣正正常, 不過size 比其他小食店細少少都係個句,重質不重量,大細唔係重點, 重點係佢微温, 其他小食舖起碼都扮曬嘢,幫你炸一炸,稍為翻熱下, 但佢完全無, 算, 係我無主動提出, 係我問題, 自己見到仲有咁多,自以為係啱啱炸起, 點知係因為無人問津溫度唔講,只論味道同口感都完全唔得, 炸魚蛋嗰外皮偏硬有啲韌, 完全唔係脆, 魚蛋又唔多彈, 少實, 仲要零魚味, 其他舖買, 粉多極都食到有少少魚味, 而佢係零不過最恐怖都係佢個魚餅同上零魚味之餘,佢係 凍嘅,附加係又硬又實, 今次唔係少少實, 係直情實的的, 要有返啲牙力先咬得開,基本上我唔知自己食緊咩。最後都有嘢讚嘅位, 就係佢個豉油唔錯, 唔會死鹹, 多謝晒。其實食品同餐牌
呢期特別想食煎釀三寶, 經過見到佢個定價比其他嘅小食店貴啲

望一望,個樣又好似唔差,所以就買左$20 六件嚟試食下
煎釀三寶;炸雞髀

個樣正正常, 不過size 比其他小食店細少少
魚餅

不過最恐怖都係佢個魚餅
魚餅

其實食品同餐牌
牛雜
燒魷魚;  魚蛋

2023-06-07
TakeAway
$20 (Tea)
  • 醬油
2023-02-22 309 views
椰絲車輪餅😋$7@1 (?) ✨:8/10行過見到冇人幫襯,但係個menu其實幾吸引喎😂,所以就試下。個價錢咁平,其實都冇乜特別期望。(買4個會再抵啲)揀咗椰子口味嘅車輪餅,估唔到又幾好食。雖然唔係即整,不過都係熱嘅。😋入面嘅餡都唔少😋食得出椰子口味。👍當然就唔係話好自然嗰仲椰子味啦,不過我幾鍾意😋。個價錢咁平,幾抵,而且唔使排隊,即俾錢即有😂行過都會想再買。🤤仲有雞蛋仔同格仔餅睇落都ok👀
椰絲車輪餅😋
$7@1 (?) ✨:8/10

個價錢咁平,其實都冇乜特別期望。(買4個會再抵啲)
揀咗椰子口味嘅車輪餅,估唔到又幾好食。
雖然唔係即整,不過都係熱嘅。😋
入面嘅餡都唔少😋食得出椰子口味。👍
當然就唔係話好自然嗰仲椰子味啦,不過我幾鍾意😋。
仲有雞蛋仔同格仔餅睇落都ok👀

2022-11-11 255 views
$20一碗,都預咗唔係鯪魚肉咁嘅質感,但冇諗到難食到咁離譜,除咗啲魚腥味令人知道佢係「魚肉」之外,好似食緊一舊粉漿凝固咗再浸返淋咁嘅嘢,口感唔彈牙都算,直情衰過煲脹咗嘅魚蛋,咬完仲有啲生粉粒微微黏住啲牙嘅感覺,剛好入冬,難食到打冷震未試過食唔哂一碗「生菜魚肉」。生菜得3塊仔剪碎,多謝哂。
未試過食唔哂一碗「生菜魚肉」。生菜得3塊仔剪碎,多謝哂。
生菜魚(生粉)肉
2022-08-26 207 views
呢間嘢好似都幾出名咁,叫咗個章魚小丸子嚟食,雖然咁嘅價錢的確都真係算好抵食。但佢嘅麵粉糊太多了,章魚肉又勁少,好似食緊一個麵粉團咁,雖然價錢真係平但質素真係好一般

晚上1:00收工行去坐N車,途中會經過東京站,通常收左工或者清潔緊,但今次佢仲營業中….營業嘅係右邊嘅‘ 麻辣屋‘ $40 可以揀4個餸,店員話揀多個都得😜😜,八卦傾左兩句😂😂,原來落咗成日雨冇咩生意所以開到咁夜,做多一陣得一陣!🥺🥺辛苦啦!大家都辛苦啦🥲🥲~~~酸辣涼皮+雞腎+豬肚+豬大腸+支竹~~~一大碗份量好多,滿到上蓋頂😋😋涼皮勁大塊😙😙,起碼有兩三隻手指闊度,記得撈勻先好食,攞到返屋企醬汁去曬底部😜😜,我叫左小辣唔會好勁,下次試吓中辣先😝😝花生🥜同青瓜絲都幾新鮮🙂🙂,雞腎好味唔會好硬,豬腸有咬口冇怪味😁😁

~~~酸辣涼皮+雞腎+豬肚+豬大腸+支竹~~~
一大碗份量好多,滿到上蓋頂😋😋

2022-05-12
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
$40 (Last Night Supper)
2022-02-25 225 views
一份$28嘅魷魚鬚入面係一條”鬚”都冇係魷魚翼切到又細又幼又薄再用粉漿炸大3倍完全唔知食緊乜係咪可以告佢違反商品說明條例??真係好很7嬲!!你唔係鬚你事先講明就話啫當人白痴呀?!下圖係咬出來的粉第二張係魷魚鬚嘅真面目
一份$28嘅魷魚鬚入面係一條”鬚”都冇
係魷魚翼切到又細又幼又薄
再用粉漿炸大3倍
完全唔知食緊乜
係咪可以告佢違反商品說明條例??
真係好很7嬲!!
你唔係鬚你事先講明就話啫
當人白痴呀?!

下圖係咬出來的粉

第二張係魷魚鬚嘅真面目
  • 沒有鬚的魷魚鬚
久唔久去荃灣都會食呢間雞蛋仔,仲有車輪餅、章魚燒等等既小食。基本上次次我都係叫雙重朱古力雞蛋仔懷念下小時候既味道😌。雞蛋仔有時預先整定一兩底,不過如果無都係等幾分鐘,仲會吹一陣先俾我。雖然試過吹唔夠耐雞蛋仔係腍🙈,不過少人排隊唔急既吹多陣就會好脆。🔅雙重朱古力雞蛋仔 ($10)雖然唔知點解係雙重朱古力味,因為會expect雙重可能有朱古力粒😂,不過得粉漿係朱古力味黎講都算濃,都有少少蛋香味。💬依家好少見仲有$10一底雞蛋仔😍,幾好食又夠平😋,性價比高,行過成日都忍唔住食返一底😝。

雙重朱古力雞蛋仔
🔅雙重朱古力雞蛋仔 ($10)

雙重朱古力雞蛋仔
這間小食十分值食,特別推介紫薯味雞蛋仔,雞蛋仔有濃濃的紫薯味,更有十分吸引的「色水」,單看外表已是使我食慾大增,吃下去綿綿的軟心,非常好吃只售$10另外芥末章魚小丸子也十分好吃,有木耳、紫菜碎、芥末、沙律醬舖面。

只售$10
芥末章魚小丸子
2021-12-05
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
芥末章魚小丸子
  • 紫薯味雞蛋仔
2020-08-02 536 views
由細到大幫襯左咁多年, 我同屋企人都好鐘意食呢間啲魷魚鬚, 只係後尾加左幾次價就買少左, 今日行過見到諗住好耐無食, 就買左份大既$35, 拎上手覺得份量都ok wor, 點知返到屋企食先知原來係炸粉多過魷魚, 重要全部都係魷魚切件, 係完完全全一條"魷魚鬚"都無。 如果"魷魚既鬚"成本真係咁貴的話, 我真係情願你俾少啲我, 都總好過一條都無咁過份, 仲要粉䊢多過魷魚, 雖然我都明白最近疫情嚴重, 生意艱難, 但都唔係咁樣架囉。
2020-06-27 466 views
今日行經東京站,認真一望,有類似我好鐘意食既可麗餅賣,呢度叫”Q餅”於是我order左芝士紫菜肉鬆味,加辣醬同沙律醬!等左幾分鐘就有得食啦!原來Q餅既餅係脆片來的,好味!但好容易咬到成地碎,要食得好小心!食到去Q餅既中心,我真係覺得好好味!本來易碎既餅底,因為有辣醬同沙律醬,所以變得無咁易碎,融合埋芝士紫菜肉鬆,超match! 好正啊!雖然今日好熱,一路食一路出汗,但因為真係好食,所以企喺舖頭前面食完都覺得好開心!😀
於是我order左芝士紫菜肉鬆味,加辣醬同沙律醬!
等左幾分鐘就有得食啦!
食到去Q餅既中心,我真係覺得好好味!
芝士紫菜肉鬆Q餅
2020-06-27
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
芝士紫菜肉鬆Q餅
  • Q餅
細個已成日去呢間買煎釀三寶、椒鹽魷魚、篤魚旦燒賣,好多時都系呀媽湊我一齊去,後來呢間店愈做愈大,又重新裝修,亦多左嘢賣就更愛👏🏻一碗$10魚旦佢嘅魚旦系細細粒,食落粉較多應該系拎貨番來個種魚旦,但系個汁就比較出色,如果你話食辣,佢會配一種類似沙嗲辣汁,帶少少甜而辣得過癮,會比起其他街邊辣魚旦更辣,我就系中意佢嘅辣🤤🙋🏻‍♀️俾多啲機會唔同食店,只要樂意比機會,通常進步空間可以好大,時日有加會愈做愈好,香港人太健忘急速,對一般評價或要等既食店都唔會返轉頭,相信大家可抱著支持本地食店想法,成長對每間餐廳都十分重要,請一齊多一分抱容之心❤️。👍🏻

辣魚旦

一碗$10魚旦
辣魚旦

TakeAway
街頭外賣小食店在荃灣有不少,但大部分都千篇一律,離不開雞蛋仔、咖喱魚丸、牛雜等等,但如果你想吃特別一點的街頭小食,「東京站」會是你的不二之選!今天經過大河道 (即路德圍) 她們的總店,見到有顧客在排隊等買「Q餅」,我也從來未嘗一試,因此我也一起來排隊「Q餅」可以選擇的配料十分之多(見附圖),總有一款適合吧?心想基本上有芝士的都不會差得去那裡,所以本人點了芝士黑椒火雞扒,看到它即叫即整的制作過程,真的很吸引很想吃。拿到後咬了一口,既熱又香亦足料,加上溢出的芝士,美味極了!另外,還推介大家點日式章魚丸,雖說章魚不大粒,但味道亦算是正宗,值得一試!
章魚丸(6粒)
2019-05-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$20 (Other)
章魚丸(6粒)
2019-05-16 387 views
又話說岩岩食完米線同豆腐花,但難得黎荃灣真係要食埋佢呀,上年聖誕節發現呢間小食店,見雞蛋仔幾平,雖然唔係最平(油麻地有間18蚊兩底,但只限原味),雖然呢到10蚊,不過特別味道都可以揀,仲可以即整添,等左陣已經有得食啦,又唔可以話勁好味,但性價比高過下口癮一流呀
朱古力味
2019-05-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$5 (Tea)
2019-04-07 253 views
和朋友經過口痕,見到十蚊底雞蛋仔C9心態便買來試試。現在香港還有十蚊一底雞蛋仔好難得💪咖啡朱古力雞蛋仔👌新鮮出爐滾熱辣,拿上手暖呼呼。但只求其用風扇吹了了兩下,所以軟淋淋,口感飽滿似朱古力蛋糕鬆餅,但係都幾抵食。👍落朱古力粒都幾重手,份量多👎朱古力粒分佈不平均,有啲邊邊位冇甚至空心,不過 $10朱古力夾心雞蛋仔算係咁啦。👎咖啡味聞落去有,但食落去冇。見幾多人買去貨都去得幾快,下次都係直接買佢放喺上面嗰啲,可能比較脆🤔抹茶味雞蛋仔朋友認為抹茶味不算太甜,幾脆挺好吃都有少少抹茶味回甘,但是小妹身為抹茶控表示濃度不滿意。😋如果下次再經過冇加價的話就試下原味或者雙重朱古力味。😓阿叔用手起雞蛋仔,同一隻手接錢,然後起另一底雞蛋仔,衛生有待改善。

咖啡朱古力雞蛋仔

👍落朱古力粒都幾重手,份量多
👎咖啡味聞落去有,但食落去冇。

抹茶味雞蛋仔

😋如果下次再經過冇加價的話就試下原味或者雙重朱古力味。
抹茶味雞蛋仔
2019-04-07
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
$10 (Tea)
咖啡朱古力雞蛋仔
行經荃灣嗰頭見肚餓,咁啱見到男友大愛嘅章魚小丸子同望落幾好食嘅朱古力豆沙餅😆,一於各嗌一份啦。嗌完唔洗1分鐘,店員已經pack好啲野食俾我地。雖然唔係即叫即整,但啲野食都熱到辣口😯。先講小丸子先,大愛章魚小丸子嘅男友表示味道正正常常,冇乜特別之處🤔。我自己就覺得啲小丸子太過淋,夾都夾唔起,太易散開曬😕。食食下仲發現食到成手都係汁,因為個盒個設計太衰,啲汁係側邊縫隙漏出黎👎🏿。到朱古力豆沙餅喇,$6嘅價錢食到呢種水準嘅豆沙餅都認真唔錯😁。一咬落去都食到朱古力味,但略嫌唔夠濃味。對於唔太好豆沙味嘅我黎講,呢個豆沙餅冇乜豆沙味,幾啱我口味,但對於鐘意豆沙味嘅朋友黎講,就應該相當失色喇🤔。有機會經過下又口痕可能會再食,特登去試就不了👋🏼。

有機會經過下又口痕可能會再食,特登去試就不了👋🏼。
2018-09-29
TakeAway
$13 (Tea)