2023-08-22 372 views
今日下午六點十五分左右本人入左去光顧!叫左個甜品等媽咪! 好啦!媽咪來到坐左一陣突然又椅子跌左落地下!D職員望住都冇打算幫忙扶起!好生氣!過來問候下有冇事呀都沒有! 以後都五會再光顧! 仲有要枱痴立立甘!坐都冇一小時!有位小姐吹還枱!五係呀!門口一個人等位都沒有喎!😠
2023-08-22
今次係我第二次嚟呢間餐廳食嘢❤️我最鐘意就係食嘅沖繩海鹽焦糖冬甩🍩真係好好食🤩❤️❤️❤️最開心嘅事係本身我哋食嘢點知有個餐遲遲都未嚟 等咗好耐先嚟 不過當中有個員工見到我哋等咗咁耐最尾佢請咗我哋食個天婦羅拼盤真係好好人天婦羅拼盤超大份又有蝦餅、又有餃子🥟、又炸雞💕多謝佢哋啊☀️☀️請咗我哋食❤️🥰其實唔單止佢哋員工好好人仲要啲套餐都好抵、又足料❤️❤️❤️所以介紹大家去食🍩🍩🍩🍩❤️🥹
今次係我第二次嚟呢間餐廳食嘢❤️

不過當中有個員工見到我哋等咗咁耐
最尾佢請咗我哋食個天婦羅拼盤

真係好好人
天婦羅拼盤超大份

又有蝦餅、又有餃子🥟、又炸雞💕
多謝佢哋啊☀️☀️請咗我哋食❤️🥰
其實唔單止佢哋員工好好人
仲要啲套餐都好抵、又足料❤️❤️❤️
所以介紹大家去食🍩🍩🍩🍩❤️🥹
沖繩海鹽焦糖冬甩🍩
櫻花蝦蕃茄烏冬 (小辣) 套餐
2023-08-13
$100 (Dinner)
沖繩海鹽焦糖冬甩🍩
櫻花蝦蕃茄烏冬 (小辣) 套餐
  • 天婦羅拼盤
2023-08-14 231 views
Lunch 黎食過,性價比高,見到有得外賣,夜晚試下,去之前可以預先落定單,俾埋錢,去到就可以拎!唔使等幾方便,起碼唔使係街熱屎辣辣!仲有招牌冬甩甜品送,不過無雪糕既!飲品揀左熱烏龍茶,茶膽有啲似珍珠奶茶既茶,都ok ! 今日叫左櫻花蝦蕃茄蝦湯烏冬配黑椒鯖魚烏冬湯勁濃,好多櫻花蝦,唔錯,有小小辣幾好味。魚就係平時日式既鯖魚,個底有小小菜,不過不失。外賣幾有誠意,湯同烏冬分開。PS:支持環保,記得走餐具呀下次會再試。

今日叫左櫻花蝦蕃茄蝦湯烏冬配黑椒鯖魚

外賣幾有誠意,湯同烏冬分開。

PS:支持環保,記得走餐具呀

下次會再試。
TakeAway
2023-08-14 193 views
好耐都無寫食後感,今日做完野經過見到間鋪頭幾得意,入去食下午茶。揀左個冬甩餐,諗住平平地hea時間。點知有有有有驚喜。啲冬甩上枱嘅時候仲熱,煙煙韌韌。朱古力醬有溶溶地,食落唔膩。焦糖醬甜得黎有少少咸,睇番先知原來唔係普通焦糖係而係海鹽焦糖,平時食開甜品都知,少少鹽更加可以突出甜味,加埋個雪糕真係不得了加埋個乳酪布甸,令成件事好滿足!甜酸鹹三個層次係一個餐到食到都幾唔簡單最緊要嘅係可能因為新開無耐,人唔算多都坐得幾舒服

加埋個乳酪布甸,令成件事好滿足!
甜酸鹹三個層次係一個餐到食到都幾唔簡單

最緊要嘅係可能因為新開無耐,人唔算多都坐得幾舒服
2023-08-14
$60 (Tea)
2023-08-13 219 views
由讀大學已經開始食呢間餐廳,見證住餐牌嘅變化,今次經過紅磡見到就二話不說就入咗去,睇下有咩新嘢食,餐廳係星期日都有定食同下午茶揀,由於太肚餓,所以揀左個定食套餐同加左個小食拼盤。餐廳主打燴飯加主食,有炸雞,豚肉 etc.我哋就分別揀咗柚子炸雞配櫻花蝦蒸飯同黃芥末炸雞配蕃茄芝士飯。櫻花蝦蒸飯好香,而且分量十足,如果係細胃組織人士其實可以一個飯兩個人食。 以蕃茄芝士飯最吸引人就係好多芝士,岩哂我呢啲中意食芝士嘅人🤣🤣🤣🤣而小食拼盤就有餃子,炸雞,蝦片同炸蔬菜絲。不過呢個就差咗少少,唔夠熱,食落係暖暖地。定食係有配埋嘢飲,所以我哋叫咗兩杯海鹽奶茶。呢個就一般般,飲落係少少咸嘅奶茶😓😓最後梗係少不了定食配埋嘅甜品,我哋分別揀咗海鹽雪糕配冬甩同阿華田味冬甩。海鹽雪糕配呢個冬甩味道幾夾,而阿華田冬甩一開始以為係配阿華田味雪糕,原來係個冬甩係阿華田味,配雲尼拿味雪糕,都幾特別嘅配搭。

由於太肚餓,所以揀左個定食套餐同加左個小食拼盤。

餐廳主打燴飯加主食,有炸雞,豚肉 etc.

2023-08-08 192 views
餐廳有很多沖繩獅的裝飾 裝潢像日本熟食市場🎏 Cafe的食物CP值很高呢 $85就可以有一個套餐 包主菜配菜飲品和小食 週末大概六點多過來吃也不會太多人 很適合想找地方坐久一點的聚會🍹☺️沖繩蒸飯 + 黑椒鯖魚(轉黑糖檸檬汁) [$85 + $5] 🍱蒸飯用點心竹籠鋪上蒸紙製作 有點像吃糯米雞🤣整個飯用了珍珠米 冬菇和瘦雞柳 加上日式飯素 味道比較清淡 好像吃日式素菜飯團那種味道 份量足夠一人吃得飽 另外可以選擇一款小食配飯 所以點選了鯖魚 原條鯖魚表面煎得很金黃 魚皮脆脆的 配上的黑椒蜜糖檸檬汁 很適合下飯!芝士蕃茄炊飯 + 沖繩海鹽焦糖布甸炸雞 [$89]炊飯放滿pizza拉絲芝士 加上大量蕃茄肉 沒有味精的味道 有點像吃家常飯 每一口都是蕃茄肉的味道🍅另外點了乳酪布甸加炸雞 布甸上面有焦糖醬 就是吃焦糖爆谷的味道 想不到這個創意配搭挺好吃 乳酪布甸奶味重 加上海鹽焦糖的甜味 單吃很像甜品 但加上炸雞一起吃 就會有平時吃炸雞沾沙律醬的感覺 炸雞的份量不太多 就是幾粒鹽酥雞球的大小 炸得剛剛好還是脆的🍗沖繩海鹽焦糖布甸冬甩 🥨Menu有特別推介他們的波提冬甩 應該算是他們的招牌 好多

芝士蕃茄炊飯 + 沖繩海鹽焦糖布甸炸雞 [$89]

沖繩海鹽焦糖布甸冬甩 [set +$9] 🥨
Menu有特別推介他們的波提冬甩 應該算是他們的招牌 好多款口味例如抹茶 黑白朱古力可以選擇 某些口味會有沖繩獅的朱古力牌 冬甩全部都是用原味的 分別就是上面的裝飾和糖漿口味不同 點的這一款口味有大量焦糖醬 有點像吃森永牛奶拖肥糖的感覺😋上面有一件牛奶乳酪味布甸 裏面有麻糬內餡 可惜是沒有他們Menu裏特寫的拉絲效果 吃下去的口感都是煙靭的 不錯可以一試💛
2023-08-07 105 views
抵食套餐Around $100 有一個主食,麵,飲品加doughnut,算係區內都抵食嘅選擇烏冬湯底好食又惹味,微辣個doughnut 好好食好impressive ,質地軟糯似mochi,連埋焦糖醬同雲呢拿雪糕食,好正相信平時係啲文青cafe單點喱款甜品都可以成$70up😂 環境方面都幾好坐又乾淨平時係附近諗唔到食咩可以過來試下I already miss that doughnut and will definitely revisit again!
抵食套餐
烏冬湯底好食又惹味,微辣
相信平時係啲文青cafe單點喱款甜品都可以成$70up😂
環境方面都幾好坐又乾淨
平時係附近諗唔到食咩可以過來試下
2023-07-09 334 views
Antoshimo cafe & bakery 主打沖繩蒸籠飯,佢有幾間分店,分別位於鑽石山、油塘、長沙灣、荃灣、九龍灣以及新開既黃埔店。經過黃埔新店,見佢套餐$100內仲送甜品,又有無糖烏龍茶,就二話不說入左去;其實佢裝修好闊落又有日式風格,我地坐得都好舒服。1. 黑糖檸檬醬油豚肉蒸飯《⭐️⭐️⭐️⭐️》今次揀左豚肉蒸飯(要加$5,原本$85),佢既豚肉普普通通,但勝在有黑糖檸檬醬搭救,而且佢仲加左蔥花同埋日本既配料,令口感更豐富更有層次,整體算唔錯。2. 蜜糖芥末雞《⭐️⭐️⭐️》本來想試沖繩海鹽焦糖布甸雞,但可惜賣晒🥲最尾揀左蜜糖芥末雞,佢個醬加左碎蛋同青瓜,口感提升左,如果佢既芥末味再重少少會更好味,炸雞肉質正常,我見到佢廚房有個氣炸焗,唔知係咪用黎氣炸雞🤭另外,同店員傾計,佢話推介下次試南蠻雞。3.海鹽焦糖雪糕冬甩《⭐️⭐️⭐️⭐️》今次我揀左跟套餐既無料(免費)甜品,其實佢仲有兩款要加錢既甜品都好吸引,另外有多款單點冬甩甜品選擇,之前已經聽過佢既冬甩好好食,今次終於試到!海鹽焦糖雪糕冬甩既雪糕好有牛奶味加上佢濃濃既焦糖醬,非常匹配!暖暖既冬甩係煙靭果種口感,有別於平時我地食既冬甩口感,我覺得大家

1. 黑糖檸檬醬油豚肉蒸飯
《⭐️⭐️⭐️⭐️》

2. 蜜糖芥末雞
《⭐️⭐️⭐️》

3.海鹽焦糖雪糕冬甩
《⭐️⭐️⭐️⭐️》
今次我揀左跟套餐既無料(免費)甜品,其實佢仲有兩款要加錢既甜品都好吸引,另外有多款單點冬甩甜品選擇,之前已經聽過佢既冬甩好好食,今次終於試到!海鹽焦糖雪糕冬甩既雪糕好有牛奶味加上佢濃濃既焦糖醬,非常匹配!暖暖既冬甩係煙靭果種口感,有別於平時我地食既冬甩口感,我覺得大家不防試下佢地既冬甩😆。

2023-06-29 293 views
之前喺mikiki都試過呢間,今次係红磡再試下。 我哋叫咗三個套餐主食跟甜品跟飲品, 埋單唔使300蚊, 仲有得做會員儲分。櫻花蝦湯烏冬好濃沃芝士蕃茄飯都好濃好好味沖繩傳統蒸飯 清淡d健康d但好都味唐揚雞就全部其實都一樣不過跟唔同嘅汁,味道正常。烏龍茶同 黑糖奶茶個茶底都幾濃。印象最深刻就係個甜品,勁好味!熱辣辣煙韌嘅冬甩配凍冰冰嘅雪糕,正!由於新店開張,請唔夠人, 作為正常嘅香港人都會明白和諒解,大家比d耐性等等, 全部服務員超忙但都好有禮貌。女經理都好好人抽時間解答我做會員積分問題。
之前喺mikiki都試過呢間,今次係红磡再試下。
櫻花蝦湯烏冬好濃沃
芝士蕃茄飯都好濃好好味
沖繩傳統蒸飯 清淡d健康d但好都味
唐揚雞就全部其實都一樣不過跟唔同嘅汁,味道正常。
烏龍茶同 黑糖奶茶個茶底都幾濃。