2024-05-22
1988 views
👭🏻孖妹不嬲都好鍾意食上海菜,今日試下呢間位於銅記高質上海菜,裝修幾光猛,坐位好高貴優雅,入座時可以揀茶葉,另有泡菜作餐前小食㗎,服務賓至如歸🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥢 招牌小籠包 💰68一共有四隻,即叫即包即蒸,每粒都隻都好飽滿,皮算薄身,咬落時湯汁爆哂出黎,豬餡肉滑身唔肥膩🥢糖醋金薯咕嚕肉💰168👷🏻♀️細孖覺得係成餐MVP! 醬汁以原粒大、糖、鹽調成,豬肉輕輕醃製過,酸甜同半肥瘦豬肉好夾好好味,唔會好甜,增添食慾,食落豬肉夠爽口,好👭🏻 汁夠杰身掛汁,番薯🍠斜切煎至外脆內軟,仲有菠蘿🍍伴碟tim🥢賽螃蟹 💰148以蛋白、紅蘿蔔🥕蔬菜增加視覺賣相,蛋白加入油炒至半熟,加入𡷑汁,食清清地又滑溜🥢嫩雞煨麵 💰68餐廳用左雞粒同白菜粒煮,雞粒唔會過老,蔬菜的爽脆清香。湯頭鮮甜濃郁,上海麵有有咬口,每條麵條都掛滿哂湯汁,成道菜食落非常清爽👍🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹✍🏻總評:加🔟服務費:✅👭🏻推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌘👭🏻回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌗👭🏻環境評分:🌕🌕🌕🌕🌘👭🏻服務評分:🌕🌕🌕🌕🌗🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹💰人均消費:$300
🥢 招牌小籠包 💰68
一共有四隻,即叫即包即蒸,每粒都隻都好飽滿,皮算薄身,
咬落時湯汁爆哂出黎,豬餡肉滑身唔肥膩
🥢糖醋金薯咕嚕肉💰168
🥢賽螃蟹 💰148