2024-12-25
因為3歲小朋友行街太餓所以五點半行入去餐廳詢問可唔可以咁早食 (因為成班員工團爐緊)佢地就叫我地坐低先啦緊係(全體繼續圍爐,但係其實都無答我問題)之後我就點菜,上菜都算快。其中一味粟米羹。上完菜後有一女店員係廚房好開心拎住粟米羹分俾其他同事食或者真係煮多左啦。反正3個人都食唔哂成個粟米羹就無深究當晚只有3 張台食飯,有一班人因為人數多所以坐開左。突然有位女聲劃破成場沉靜,"老鼠呀",而呢一刻我又真係見到米奇個影行過佢地張台。好彩....我就已經7成飽,正想加速走人之際點知另一小二又拎左碟前菜上黎,咁我當然唔要啦,因為都已經差唔多走人仲前乜鬼菜。到埋單,個寸寸哄收銀又話我地唔俾碟小菜個小二又要扣糧,又話係公司policy 夾住我地要俾。一來我無食,二來你公司要咩人找數其實與我無關。今時今日咁嘅POLICY 真係老土兼核突啦
之後我就點菜,上菜都算快。其中一味粟米羹。
上完菜後有一女店員係廚房好開心拎住粟米羹分俾其他同事食
或者真係煮多左啦。反正3個人都食唔哂成個粟米羹就無深究
當晚只有3 張台食飯,有一班人因為人數多所以坐開左。
好彩....我就已經7成飽,正想加速走人之際
一來我無食,二來你公司要咩人找數其實與我無關。
今時今日咁嘅POLICY 真係老土兼核突啦
Other Info. :