2024-01-18 24 views
依一間嘅烤魚真係好好食,我特別推介佢嘅清江魚,因為佢嘅清江魚嘅細骨好少,基本上剩係得大骨,所以可以食到好爽,啖啖肉,而且肉質都頗為結實。而味道方面,我揀咗傳奇麻辣小辣,非常之香辣,亦都會有唔同嘅菇類作為配搭。飲品方面,我哋分別叫咗一杯藍天白雲,同埋哈密瓜鮮果茶。佢嘅哈密瓜鮮果茶裏,會有真嘅哈密瓜粒,而且仲可以加配其他配料,我今次就加配咗雪燕。而小食方面個人就覺得相對普通,所以比小食,我更加建議大家食佢嘅清江魚。

餐廳有幾間分店 呢間門口比較窄 招牌就幾搶眼 🌝室內光線充足 有不少卡座位置 位置寬敞 先選擇烤魚種類 有珍珠斑$268、海鱸魚$298、清江魚 $348口味有四款 包括招牌香辣、特色泡椒、傳奇麻辣、蒜香 我就揀咗招牌香辣清江魚 有少油少鹽可選擇🥰 上枱好澎湃😆 魚有成700-800g重 非常大條厚身 魚皮烤得焦香可口 魚肉嫩滑得來富彈性 湯底香辣蒜香味濃郁 湯入邊本身已經有金菇、萵筍、雲耳 最後加咗啲配料 不過每樣份量都偏多 如果兩個人食 建議大家可能要兩三樣配料都夠 😆✨無得輸鴨血$78 分量比想像中多 切得薄片 入口滑溜✨四川寬粉 $28質地好煙韌 吸湯之選🫶🏻✨雙拼菜 $38懶健康都要食啲菜 其實都係用黎吸湯😆✨廣島蠔 $68 有成八大隻 煮完都係脹卜卜 鮮味十足 好抵啊!✨花雕雞 $88份量好大 有雞髀 舊舊都啖啖肉😇✨白茶奶黃球 $32/五粒即叫即炸 香脆外皮包住香芋泥同奶黃流心😋 邪惡好味✨Suntory 生啤 330ml $68 買一送一幾抵 d泡幾綿密✨西瓜鮮果茶 $25有得揀無糖👍🏻 茶味好出 有新鮮西粒係入面 好解油膩💦🍽️ 烏蠅館 (永榮樓) #紅磡sis📍 紅磡
餐廳有幾間分店 呢間門口比較窄 招牌就幾搶眼 🌝
室內光線充足 有不少卡座位置 位置寬敞

口味有四款 包括招牌香辣、特色泡椒、傳奇麻辣、蒜香

✨無得輸鴨血$78
分量比想像中多 切得薄片 入口滑溜

✨四川寬粉 $28
質地好煙韌 吸湯之選🫶🏻

✨雙拼菜 $38
懶健康都要食啲菜 其實都係用黎吸湯😆

✨廣島蠔 $68
有成八大隻 煮完都係脹卜卜 鮮味十足 好抵啊!

✨花雕雞 $88

🍽️ 烏蠅館 (永榮樓) #紅磡sis
📍 紅磡民泰街39號永榮樓地下B2號舖
🚆 黃埔站A出口,步行約3分鐘
2024-01-10 29 views
烏蠅館嘅烤魚幾好食,食完烤魚再打邊爐,真係好滿足。🔸烤海鱸魚 $298有三款口味,我哋揀咗招牌香辣,可以揀少油,正呀。一大盤香噴噴的烤海鱸魚好快就上枱,魚肉鮮嫩,口感結實爽滑。外層烤得微微焦香,配上辣椒和香料的調味,卻又不會過於辛辣,啱我口味!配料有蘿蔔,金菇,索左個湯好惹味。🔸餃類雙併 $78鮮蝦雲吞、粒粒粟米餃上枱時已七成熟,餃子飽滿,口感紮實。🔸黑豚肉 $88🔸蓮藕片 $35熱騰騰的湯底中浸泡著鮮嫩的黑豚肉和蓮藕片,湯底的味道濃郁香辣,將食材的味道完美提升。🔸四川寬粉 $28索左湯底嘅四川寬粉口感煙韌,食幾條都飽肚🔸檸檬百香果QQ $28有桃膠,寒天同珍珠增加口感,味道清新酸甜。🔸朝日啤酒 $39食烤魚配啤酒真係無得頂!🔸雪蓮子 桂花蜂蜜味 成碗都係雪蓮子,有清肝明目嘅功效,口感軟糯有嚼勁,加入了提子乾和山楂碎的獨特味道同口感,整體味道甜甜的,讓人意猶未盡。
烏蠅館嘅烤魚幾好食,食完烤魚再打邊爐,真係好滿足。

🔸烤海鱸魚 $298

🔸餃類雙併 $78
鮮蝦雲吞、粒粒粟米餃上枱時已七成熟,餃子飽滿,口感紮實。

🔸黑豚肉 $88
🔸蓮藕片 $35

🔸四川寬粉 $28
索左湯底嘅四川寬粉口感煙韌,食幾條都飽肚

🔸檸檬百香果QQ $28
有桃膠,寒天同珍珠增加口感,味道清新酸甜。

🔸朝日啤酒 $39
食烤魚配啤酒真係無得頂!

🔸雪蓮子 桂花蜂蜜味
2024-01-05 422 views
位於黃埔的烤魚餐廳。雖然餐廳小小一間,但空間闊落,即使二人用餐也可以安排卡座,不用擔心搭桌,用餐尚算舒適。記得以前曾經光顧尖沙咀分店,當時對烤魚已是讚不絕口,得知在黃埔也開了分店,便決定和朋友去嚐嚐了。⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆▫ 特色泡椒海鱸魚 $298▫ 安格斯牛肉 218▫ 黑豚肉 $88▫ 西瓜啵啵沙冰 $32▫ 百香菠蘿氣泡 $28 ___⋆ ⋆ ___ ✿ 招牌泡椒烤魚 (海鱸魚) 烤魚有四種口味選擇,我們選了少辣的泡椒口味;而魚種亦有三款,細骨較少的海鱸魚當然是我的首選,挑魚骨實在太麻煩了。烤魚上菜時,泡椒香氣濃郁,魚皮烤至金黃酥脆,魚肉則鮮嫩細膩,不用挑魚骨的一直吃實在太爽了;烤魚亦有其他配料,如金針菇、蘿蔔及木耳等,配菜因吸收了烤魚的湯汁,變得更入味,味道更鮮美。.✿ 火鍋配料烤魚吃完後,可以叫店員加湯變成火鍋湯底。我點了一份安格斯牛肉及黑豚肉,兩者皆捲起上碟,打開後粉嫩大片,紋理細緻;把肉片放在這個湯底淥煮,即使不用沾醬油已變得相當惹味,肉味濃郁呢!.✿ 西瓜爆珠沙冰┆百香菠蘿氣泡 兩者皆為清涼解渴之選。尤其西瓜冰沙搭配爆珠,清爽又口感豐富,甜

⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆
▫ 特色泡椒海鱸魚 $298
▫ 安格斯牛肉 218
▫ 黑豚肉 $88
▫ 西瓜啵啵沙冰 $32
▫ 百香菠蘿氣泡 $28
 ___⋆ ⋆ ___
✿ 招牌泡椒烤魚 (海鱸魚)

火鍋配料
烤魚吃完後,可以叫店員加湯變成火鍋湯底。

✿ 西瓜爆珠沙冰┆百香菠蘿氣泡
兩者皆為清涼解渴之選。尤其西瓜冰沙搭配爆珠,清爽又口感豐富,甜度適中,推介。
1K
2023-12-30 28 views
小店位於紅磡,主打川式烤魚,有辣有唔辣,老少咸宜,除此之外亦有冒菜可以食,環境唔大但座位幾闊,乾淨利落,平日晚上去都full,果然大家都係趁天氣凍凍地去食鍋暖暖胃😆烤魚有三款選擇,珍珠班、海鱸魚同清江魚,海鱸魚有650-750G左右,細骨唔多,啖啖肉,口感較紮實,魚香味突出、口味要咗蒜香,仲可以少鹽少油,配上不同素菜,性價比高!配料選擇眾多,貢菜、油麥菜、唐生菜、番茄、豆腐,樣樣要少少,值得一讚嘅係呢度有供應前菜同炸物,薑汁豆皮芽十分開胃、香芋丸QQ地又多餡、白茶奶黃球外脆內爆漿,飲埋肥仔水,解解膩,正!

2023-12-22 24 views
幾年前試過尖沙咀果間,可能當時新開,整體質素同服務唔錯,今次試下另一間位於紅磡同黃埔之間嘅分店,顯得遜色同有點失望Lu~~主食魚類選擇少、其他配料價錢略貴、服務態度一般,店內晚市時間只有零丁2、3枱客,可能紅磡黃埔一帶本來選擇較多,所以冇咩人揀食烏蠅館(?)🤔 客人數量唔多,但上菜速度較慢。同行友人不吃辣,選擇只有蒜香烤魚。味道濃及多油,配料有雲耳、洋蔥、金菇,另加嫰滑雞柳、墨魚滑,正常,雞柳係真心滑嘅,墨魚滑份量偏少,味道平平,冇太大驚喜,可接受水平。小食叫了紅糖糍粑,因為係主食前已上碟,所以各自都飽飽地🤣總結,住附近近近地諗唔到食咩烤魚可以一試,但唔會話有想再食嘅衝動。推介:❤️❤️❤️🤍🤍價錢:❤️❤️❤️🤍🤍味道:❤️❤️❤️🤍🤍份量:❤️❤️❤️🤍🤍賣相:❤️❤️❤️🤍🤍

小食叫了紅糖糍粑,因為係主食前已上碟,所以各自都飽飽地🤣

推介:❤️❤️❤️🤍🤍
價錢:❤️❤️❤️🤍🤍
味道:❤️❤️❤️🤍🤍
份量:❤️❤️❤️🤍🤍
賣相:❤️❤️❤️🤍🤍
2023-12-21 29 views
紅磡開左間新川菜,主打烤魚😍【招牌香辣烤魚(清江魚) - 少油少鹽】招牌香辣烤魚有三種魚選擇,我地揀左清江魚,比較少骨👍🏻 魚皮烤至金黃酥脆,味道鮮美。仲可以揀少油少鹽,健康唔驚肥!魚肉嫩滑,配上香辣調味料,夠香濃,另外加嘅鴨血同四川火鍋面都好正👍🏻👍🏻【四川酥魷】四川風味小吃,酥炸魷魚,外酥內嫩,微辣四川調味,香辣鮮美,送酒一流【四川酥肉】四川特色小吃,豬肉炸至酥脆,外香內嫩,肉汁爆發,食到停唔到!飲品:【西瓜爆珠沙冰】清涼解渴的選擇,西瓜冰沙配上爆珠,清甜爽口,又唔太甜,解辣😍【提子爆珠沙冰】特別的口感,提子冰沙有清新果味,比西瓜甜,啱中意甜嘅朋友
紅磡開左間新川菜,主打烤魚😍

【招牌香辣烤魚(清江魚) - 少油少鹽】

【四川酥魷】

【四川酥肉】

飲品:
【西瓜爆珠沙冰】

【提子爆珠沙冰】
特別的口感,提子冰沙有清新果味,比西瓜甜,啱中意甜嘅朋友

2023-12-04 20 views
之前食過尖沙咀嗰間,見到黃埔原來都有分店咁就腳就放工去食。因為我哋食烤魚,就算兩個人都被分配到卡位,好闊落好舒服!小食方面我哋叫咗蒜泥白肉,蒜香十足,辣度適中,豬腩片夠薄,夾埋蒜泥真係非常惹味😍配啖啤酒真係開胃一流!🍻我哋叫咗招牌香辣烤魚,魚就揀咗海爐魚。首先講講湯底,食開譚仔三小辣嘅我哋覺得辣度適中,仲飲到啲魚湯嘅甜味。配料好豐富,好多菜,索汁無得輸🤤作為一個唔識處理魚骨嘅人,海爐魚真係完美選擇!無細骨,魚味足,入口嫩滑,加埋烤魚獨有,烤過嘅魚皮,配埋蒜香辣香麻香十足嘅湯底,一啖食落口真係十分滿足🤤開邊上,易索汁之餘仲好方便食🤣而且條魚好大條,兩個人分,食到打晒邊爐都搵到魚肉🤭重點係,條魚浸咗成餐邊爐啲肉都仲好滑!食魚食到一半咁上下,店員就問我哋加唔加湯打邊爐,我哋叫咗唔少嘢食(因為唔知條魚咁大條😂),估唔到佢哋嘅火鍋料質素都好好!我哋只叫咗普通雪花肥牛,但牛肉肥瘦適中,牛味夠濃唔會比辣汁蓋過。豬紅非常出色,口感好,唔散,配辣汁食真係一流!牛丸爽口彈牙,極重牛味,一食就知係貴價靚料🤤仲有海帶苗,我哋第一次試,入口好爽滑,個人覺得比海帶結更適合打邊爐!可惜未喺街市見過有得賣🥺一邊食烤魚
之前食過尖沙咀嗰間,見到黃埔原來都有分店咁就腳就放工去食。
因為我哋食烤魚,就算兩個人都被分配到卡位,好闊落好舒服!

作為一個唔識處理魚骨嘅人,海爐魚真係完美選擇!

豬紅非常出色,口感好,唔散,配辣汁食真係一流!

牛丸爽口彈牙,極重牛味,一食就知係貴價靚料🤤
一邊食烤魚一邊飲啤酒真係人生一大享受😌
2023-11-24 16 views
今日我哋去咗紅磡嘅烏蠅館食飯,特登再去食多次佢哋嘅招牌香辣烤魚青江魚,🐟之前已經食過佢哋嘅其他分店今次嘅味道依然都係非常之好。除咗烤魚之外,佢哋其他小食同埋甜品味道都幾唔錯,價錢同埋份量都非常之合理。.🐷招牌香辣烤魚青江魚魚嘅種類我哋揀咗比較厚肉同埋比較少骨嘅青江魚,烤到啱啱好嘅青江魚,配埋既香辣醬汁,又鮮又辣嘅味道真係食到停唔到口!魚肉質地非常嫩滑,我哋另外再加左海帶同埋芋絲,兩樣都吸晒魚肉同埋湯底嘅精華,非常之惹味。🐷爆漿紅糖糍粑糍粑係我地最愛嘅甜品之一,紅糖糍粑外層熱辣辣脆卜卜,一食落去,紅糖嘅香甜味即刻爆出嚟,味道軟糯又香甜。🤣不過入邊嘅紅糖漿真係非常之熱,大家食嘅時候一定要小心。🐷四川酥魷酥酥脆脆嘅四川酥魷做小食真係非常之啱,非常之鍾意佢外層非常之脆,係比較實淨嘅脆但係又唔會覺得硬。調味亦都啱啱好,比嘅份量亦都非常之多。.🐷紅糖味桃膠食完熱辣辣嘅烤魚食返碗凍冰冰嘅桃膠真係好夾,桃膠俾得一啲都唔小氣,每一啖都食到好多好多嘅桃膠。桃膠亦都幾乾淨冇乜雜質,加埋超級香甜嘅紅糖味,啱晒食完烤魚清一清佢。😋.烏蠅館 (永榮樓)📍紅磡民泰街39號永榮樓地下B2號舖.

🐷招牌香辣烤魚青江魚

🐷爆漿紅糖糍粑

🐷四川酥魷

🐷紅糖味桃膠
烏蠅館 (永榮樓)
📍紅磡民泰街39號永榮樓地下B2號舖
依排天氣凍左,就想食烤魚今次黎到黃埔附近食❤️‍🔥香辣烤魚 清江魚成個爐上,滾完都仲要焗一陣先好打開成條魚size 都幾大下肉少少實而且厚身重點係幾乎無細骨!岩哂我!除左湯底辣之外,面頭仲會有孜然粉香料等等更加惹味~~配料就有金菇木耳薯仔,好吸味!我地仲額外點左其他配料❤️‍🔥粒粒粟米餃,鮮蝦雲吞水餃雲吞好飽滿,粟米又夠甜蝦都彈牙爽口❤️‍🔥風琴豆腐串超吸湯~~鐘意食濃味既就岩哂❤️‍🔥娃娃菜唐生菜❤️‍🔥脆魚皮炸得香脆,就甘食或者沾湯底都一流❤️‍🔥西瓜鮮果茶依度仲有多款水果茶依款入面仲加埋檸檬夠清新解膩❤️‍🔥冰粉最後食埋冰粉結尾~配上桂花糖都唔會好甜
依排天氣凍左,就想食烤魚

今次黎到黃埔附近食

❤️‍🔥香辣烤魚 清江魚
成個爐上,滾完都仲要焗一陣先好打開
成條魚size 都幾大下
肉少少實而且厚身
重點係幾乎無細骨!岩哂我!
除左湯底辣之外,面頭仲會有孜然粉香料等等
更加惹味~~
配料就有金菇木耳薯仔,好吸味!
我地仲額外點左其他配料

❤️‍🔥粒粒粟米餃,鮮蝦雲吞
水餃雲吞好飽滿,粟米又夠甜
蝦都彈牙爽口

❤️‍🔥風琴豆腐串
超吸湯~~鐘意食濃味既就岩哂

❤️‍🔥娃娃菜唐生菜

❤️‍🔥脆魚皮
炸得香脆,就甘食或者沾湯底都一流

❤️‍🔥西瓜鮮果茶
依度仲有多款水果茶
依款入面仲加埋檸檬
夠清新解膩

❤️‍🔥冰粉
最後食埋冰粉結尾~
配上桂花糖都唔會好甜
2023-11-20
Type of Meal
Dinner
2023-11-19 28 views
📍烏蠅館 (永榮樓) (紅磡)📍紅磡民泰街39號永榮樓地下B2號舖🟡清江魚(招牌香辣)$348🟡安格斯牛肉 $218🟡四川土豆粉 $28🟡娃娃菜 $32🟡Zero可樂(玻璃樽裝)$12最近愛上了烤魚,成日見到烏蠅館唔同分店,今次終於有機會同朋友試吓!清江魚(招牌香辣)魚肉鮮嫩多汁,配上獨特的香辣醬汁,每一啖都感受到魚肉的鮮甜。諗住今日嘆吓叫咗安格斯牛肉,牛肉好嫩,牛肉的鮮甜和滑嫩質地能夠很好地吸收湯底的味道,令每一啖都充滿滿足感。四川土豆粉是一道經典的川菜,平時好少餐廳有得揀,所以今次冇食寬粉同薯粉,揀咗土豆粉。伊度的土豆粉口感爽滑,食烤魚真係好夾,一路滾住好入味。娃娃菜30幾蚊一大盤,超級抵,好清爽冇渣,正!最後梗係要叫枝Zero可樂,最鍾意玻璃樽裝,開心!
📍烏蠅館 (永榮樓) (紅磡)
📍紅磡民泰街39號永榮樓地下B2號舖

🟡Zero可樂(玻璃樽裝)$12

2023-11-19
  • 清江魚
2023-11-18 22 views
今次我叫左佢哋嘅清江魚烤魚,蒜香味道,配上瓜、金針菇等新鮮蔬菜,令味道更豐富。魚肉烤得剛剛好,鮮嫩多汁,非常美味。我仲加埋半殼扇貝同鮑魚,增加咗豪華感,令整道菜更加正。而且佢哋嘅海鮮仲抵食嗰啲肉,$38就有四隻鮑魚,$48就有四隻扇貝。我仲叫咗佢哋嘅西瓜鮮果茶。呢杯茶有好多西瓜肉,加埋檸檬,帶來一種酸甜的口味。茶味清新,非常開胃,真係好解渴另外,我仲叫咗佢哋嘅麻辣豬耳絲作為小食。豬耳絲切得幼細,麻辣味道濃郁。每一口咬落去,豬耳絲嘅口感脆爽,配上辣椒同香料,帶出一種辣辣的風味。

👀今日去咗黃埔行Aeon後周圍搵嘢食,見到有間烤魚餐廳—烏蠅館門口嘅綠色招牌好吸引,即刻入咗去。入邊裝修好特別,兩邊都各有一個木櫃放晒杯仔,而天花就裝咗六至七盞風扇燈。主菜💯金湯海鱸魚用長方形嘅Gas爐裝住一條海鱸魚🐟,魚非常大條。可以叫最少辣。魚分開兩邊,魚皮炸過非常香脆,魚肉超滑可以一梳梳咁夾嚟大啖食;一條直骨一定唔怕啃骨。配料亦好足料,有兩款:木耳及金菇,索晒湯頭既味係好好食😋。之後加湯打邊爐好正。火鍋配料🟣豬腩片:滾幾分便食得,肉質軟身又重肉味。❣️海鮮拼盤:(海蝦、鮑魚、扇貝、魷魚翼、珊瑚蚌)每樣海鮮都好新鮮又彈牙,配上濃汁味道提鮮又好食。🟣滷牛筋:相對有咬口,但滷水味好濃。💡魷魚翼:食完海鮮拼盤特登encore,因為個魷魚翼同外面個款唔同,本身魷魚翼係細細隻,仲要全隻𠝹花,表面多左細位令佢火鍋時更易索味,而家口感係勁軟身。而家我多左句金句:火鍋魷魚翼,我鍾~意~食~

主菜
💯金湯海鱸魚

火鍋配料
🟣豬腩片:滾幾分便食得,肉質軟身又重肉味。
🟣滷牛筋:相對有咬口,但滷水味好濃。
2023-11-07 16 views
今日早收工約朋友在紅磡(烏蠅館)食烤魚❣️海鱸魚配招牌香辣烤魚~魚肉鮮嫩多汁,入口即化,散發出迷人香氣。烤魚外皮烤至金黃酥脆,配上使用超過30種材料,烹調出招牌香辣味更添香濃,烤盤多款配菜“索”滿招牌香辣味😋😋❣️精選海鮮拼盤✨鮮元貝鮮味多汁,口感鮮嫩爽滑✨鮑魚口感韌勁十足,肉質鮮嫩細膩💥鮮蠔鮮嫩多汁,蠔肉鮮甜飽滿,口感柔軟✨海蝦🦐口感鮮脆多汁,肉質鮮甜飽滿✨珊瑚蚌味道鮮甜,爽口彈牙,配上招牌香辣味更加惹味✨魷魚🦑質地鮮甜柔軟嫩滑,咀嚼有彈口❣️川式芫茜蠔仔紅油水餃麻辣味香,口感飽滿且嫩滑,肉餡鮮嫩多汁,蠔仔的鮮味與芫茜的清香相融合❣️青椒皮蛋五彩皮蛋的醇厚蛋香,青椒的清爽辣味,這小食有獨特的味道❣️四川酥魷金黃色的外皮炸酥脆,內裏鮮嫩多汁,口感煙韌❣️雪燕茉莉蜂蜜雪燕口感柔軟順滑,清香甜美,茉莉花的芬芳與蜜蜂的甜蜜相融合❣️檸檬蝶豆花清新酸甜,口感嫩滑配上蝶豆花的粉紫色非常吸引
今日早收工約朋友在紅磡(烏蠅館)食烤魚

❣️精選海鮮拼盤

✨鮮元貝

鮮味多汁,口感鮮嫩爽滑
✨鮑魚

口感韌勁十足,肉質鮮嫩細膩
💥鮮蠔

鮮嫩多汁,蠔肉鮮甜飽滿,口感柔軟
✨海蝦🦐
口感鮮脆多汁,肉質鮮甜飽滿
✨珊瑚蚌

味道鮮甜,爽口彈牙,配上招牌香辣味更加惹味
✨魷魚🦑
質地鮮甜柔軟嫩滑,咀嚼有彈口
❣️川式芫茜蠔仔紅油水餃

❣️青椒皮蛋

五彩皮蛋的醇厚蛋香,青椒的清爽辣味,這小食有獨特的味道
❣️四川酥魷

金黃色的外皮炸酥脆,內裏鮮嫩多汁,口感煙韌
❣️雪燕茉莉蜂蜜

雪燕口感柔軟順滑,清香甜美,茉莉花的芬芳與蜜蜂的甜蜜相融合
❣️檸檬蝶豆花

清新酸甜,口感嫩滑配上蝶豆花的粉紫色非常吸引
2023-11-06 10 views
多年前食過呢間嘅尖沙咀分店 呢日經過先知原來紅磡都有分店 就入去食返餐烤魚啦🐟招牌香辣清江魚呢條烤魚真係好大條🤤 魚肉油脂充足 肉質嫩滑 呢個香辣口味非常惹味 我地怕愈食愈辣 所以只係嗌小辣🫢 食到後期都唔會太辣 味道啱好 烤魚仲有萵筍片 金菇 雲耳 洋蔥等嘅配料🧅 用烤魚嘅醬汁烹煮過 更加惹味 令人食唔停口餃類雙併呢度嘅餃類都幾特別 有得揀火鍋用嘅 定係烤魚用嘅 如果係烤魚用嘅會先淥熟至七成熟備用😮 我哋嗌咗兩款 鮮蝦雲吞同埋韮菜餃 鮮蝦雲吞好大隻 入面除咗有原隻蝦仁之外 係豬肉碎上面仲見到有蝦米🦐 韭菜餃味道都唔錯丸類雙併呢兩款同樣都係餐廳推介嘅項目 魚腐 可以索下湯都幾美味😋 牛丸 唔好睇佢細細粒 但係入面內有乾坤 牛味香濃 一咬落口仲好多牛肉汁添呀🐮四川寛粉呢碟四川寬粉係闊條嘅薯粉嚟㗎 擺喺烤魚入面食格外好食 烤魚嘅辣醬撈埋薯粉真係好夾 好有四川風味 鮮脆響鈴加湯打邊爐梗係想食埋響鈴啦 呢份響鈴會調到細細嚿 但係份量幾多 朔晒啲烤魚醬好惹味😆油麥菜都嗌翻碟菜 均衡飲食丫嘛🏋🏼 呢碟油麥菜好重手 而且好新鮮 都幾抵食 每條仲切到個size差不多 方便食用🥬暮色戀人淨係睇個名已經覺

招牌香辣清江魚

鮮脆響鈴

油麥菜
油麥菜

暮色戀人
淨係睇個名已經覺得佢好靚 好有詩意 呢杯飲品主要由香濃朱古力奶 朱古力奶蓋 同埋玫瑰蜂蜜整成 可以揀甜度同埋冰度🥰 我哋揀咗少甜同少冰 所以味道唔會好甜 朱古力味道香濃 幾鍾意佢嘅朱古力奶蓋 小小邪惡🤫 加埋底下有玫瑰蜂蜜 飲用期間都食到有玫瑰花瓣🌹

黑糖珍珠鮮奶
呢杯相對嚟講比較常見 珍珠幾煙韌 黑糖仲做到掛杯效果🧋鮮奶仲有奶蓋喺面㗎
暮色戀人 黑糖珍珠鮮奶

雖然餐廳叫烏蠅館 但係成餐都冇見到有烏蠅 仲有得座卡位 用餐體驗好舒適😂
Type of Meal
Dinner