食冷麵真係幾開心,撈埋晒一袋仔拎住周圍食呢間店仔幾多款,今晚買左一堆返屋企同屋企人食可以自己揀幾辣同配料,配料都多選擇,佢地D麵算有咬口唔淋唔係一夾就爛個種。個蟹籽冷麵超多蟹籽,咬落脆既卜卜聲。另外叫左個沙律,雞軟骨同幾條小食串雞軟骨稍微有少少油膩,不過個調味粉好香沙律係蟹籽涼拌青瓜絲,夠清爽。佢地小食串有自調嘅咖喱汁,個味勁香又勁濃又勁辣,真係好岩鍾意食辣嘅朋友。牛柏葉同魚蛋都索到晒d咖哩汁,夠入味

食冷麵真係幾開心,撈埋晒一袋仔拎住周圍食
呢間店仔幾多款,今晚買左一堆返屋企同屋企人食

個蟹籽冷麵超多蟹籽,咬落脆既卜卜聲。

另外叫左個沙律,雞軟骨同幾條小食串
雞軟骨稍微有少少油膩,不過個調味粉好香

沙律係蟹籽涼拌青瓜絲,夠清爽。

牛柏葉同魚蛋都索到晒d咖哩汁,夠入味
爆多蟹籽冷麵見到好多人都推薦呢個 果然係必點既🫶🏻因為真係好多好多蟹籽 成個面頭都係😂食落成口都蟹籽😋冷麵又好彈牙👍🏻爆炒烏冬烏冬上面有少量紫菜同蟹籽🤫烏冬既醬汁好好味 而且仲加埋蟹柳同腸仔一齊炒 超滋味🤤爆辣蟹籽沙律🥗大量青瓜絲 大量蟹籽 帶子裙邊 好爽口仲有蟹柳同粟米 落左好多沙律醬勁正😋😋有賽磅蟹杯麵用杯裝住食真係好方便 又唔怕會整污糟個咀一路行一路食都冇問題😛蟹肉又鮮甜可口透明袋裝撈麵細個好興買黎食既袋裝冷麵🫢已經好耐冇食過了 回憶番晒黎😆爆咖喱串燒一次過叫晒三款黎食有魚蛋 腸仔 牛柏葉🍢啲咖喱汁夠晒辣😝鐘意辣既朋友真係要試下呢間🌶️🌶️🌶️爆爆爆/爆/大/中/小/唔辣✅
見到好多人都推薦呢個 果然係必點既🫶🏻

鐘意辣既朋友真係要試下呢間🌶️🌶️🌶️
爆爆爆/爆/大/中/小/唔辣✅
2024-07-11
2024-06-30 639 views
去到元朗,真係要食乜都有😎要推介既一定非爆辣冷麵莫屬😍✨爆多蟹籽冷麵佢哋啲蟹籽多到滿瀉😍每一啖都可以品嚐到滿滿既蟹籽😋😋讓人感到過癮又滿足😌✨蟹籽沙律佢哋將青瓜絲、蟹柳絲加入沙律醬拌勻,岩哂宜家夏天食😋😋✨爆炒烏冬勁足料,啲蟹籽又係多到瀉😍😍而且烏冬吾會太淋,幾彈口,好入味😎😎真係勁大盒😂😂✨有賽磅蟹杯麵好特別用杯裝住,岩哂一邊行一邊食😎而且蟹肉鮮甜🫶🏻🫶🏻😋😋辣度岩岩好👍🏻👍🏻✨透明袋裝撈麵好有回憶既味道😂😂以前中成日食,份份岩岩好👍🏻而且醬料超好味,獨家醬料,夠哂辣😎😎✨爆辣牛栢葉呢個真係勁辣,怕辣既朋友真係唔好試😂😂😂個牛栢葉勁入味,開頭食落口好爽口,之後就感覺到啲辣湧出嚟😋😋爆辣冷麵 (元朗)元朗西菁街9號富盛大廈地下89號舖

去到元朗,真係要食乜都有😎要推介既一定非爆辣冷麵莫屬😍

✨爆多蟹籽冷麵

✨蟹籽沙律
佢哋將青瓜絲、蟹柳絲加入沙律醬拌勻,岩哂宜家夏天食😋😋

✨爆炒烏冬

✨有賽磅蟹杯麵

✨透明袋裝撈麵

✨爆辣牛栢葉

2024-06-18 469 views
位於元朗西菁街,屬美食大街!周圍都好多嘢食,不過傳統香港地道小食就得返唔係好多,冷麵• 係童年嘅回憶心以前放學就一定會去撈撈撈每隔一段時間就好掛住呢個味道,所以入親元朗我都會食會買同大家介紹下蟹籽沙律 :配料豐富,天氣炎熱非常岩👍🏽冷麵:入口彈牙配香辣醬汁同埋大量蟹籽辣得好過癮每炒飯:火候啱啱好,好有鑊氣,唔乾雞軟骨煮得好食 次次都點炒烏冬: 味道剛好 小食串串 :牛柏葉,魚蛋煮得勁入味佢哋獨家嘅爆辣,辣椒醬正👏🏻

冷麵• 係童年嘅回憶心以前放學就一定會去撈撈撈
每隔一段時間就好掛住呢個味道,所以入親元朗我都會食會買

同大家介紹下

蟹籽沙律 :配料豐富,天氣炎熱非常岩👍🏽
冷麵:入口彈牙配香辣醬汁同埋大量蟹籽
辣得好過癮每炒飯:火候啱啱好,好有鑊氣,唔乾
雞軟骨煮得好食
次次都點
炒烏冬: 味道剛好
小食串串 :牛柏葉,魚蛋煮得勁入味

佢哋獨家嘅爆辣,辣椒醬正👏🏻
喺元朗OT做完嘢好鬼肚餓又攰,諗住食啲辣嘢醒吓胃!精神吓!所以就過咗去位於元朗千色附近內巷嘅爆辣冷麵買宵夜返屋企,相信對於熟悉屯元天食店嘅居民嚟講大部分都聽過爆辣冷麵嘅店名同埋對佢哋招牌爆多蟹籽冷麵唔會陌生,味道鹹鹹辣辣餸埋啤酒係幾爽!是晚大部分食物都係辣度揀番最基本嘅蚊仔辣,唯獨是即場食咗串講明咗要小辣嘅爆咖哩魚蛋!雖然叫做小辣但其實辣度都真係不容忽視!食完覺得辣勁令到成身有默默標汗同胃部有暖暖熱熱感,小辣嘅辣勁又幾爽喎!🔥🍢 爆咖哩魚蛋 $8 / 5粒🥡 爆多蟹籽冷麵 $40 / 盒🥡 蟹籽沙律 $48🥡 爆炒烏冬 $48🥡 賽磅蟹杯麵 $38🥡 爆辣雞軟骨 $40🍢 爆咖哩腸仔 $5🥡 爆咖哩牛柏葉 $10 🥡 透明袋裝撈麵 $18_______________爆辣冷麵 (元朗)元朗西菁街9號富盛大廈地下89號舖_______________

🍢 爆咖哩魚蛋 $8 / 5粒

🥡 透明袋裝撈麵 $18

_______________

_______________
2024-06-10 275 views
今日約咗住元朗既老友上佢屋企玩boardgam🤭🤭臨上去前,佢介紹我去元朗千色附近既西菁街呢間小食店買啲爆辣小食過口癮😌😌 真係好爆好過癮☺️☺️☺️爆辣雞軟骨- 呢個好正,大大盒,豬軟骨就食得多,原來雞軟骨都咁正😊仲有嗌咗得辣辣辣地好過癮香港經典透明袋袋撈撈麵- 童年回憶返晒嚟啊,以前細個食嘅粟米腸仔青瓜🥒呢度全部都有爆炒烏東- 除咗炒烏冬,原來仲有炒麵同炒飯嘅今次就試咗炒烏冬先😁😁爆多蟹籽爆辣賽磅蟹杯麵- 好可愛㗎 !你睇吓真係一個杯裝㗎😆😆爆咖哩牛栢葉- 正😁😁好耐冇食過☺️☺️☺️爆咖哩魚蛋爆咖哩腸仔呢度既食物全部都有辣度選擇,我叫咗個特辣既冷麵🍜真係辣得好過癮😁😁😁 正! ❤️❤️❤️爆辣冷麵 (元朗)元朗西菁街9號富盛大廈地下89號舖

香港經典透明袋袋撈撈麵

爆炒烏東
- 除咗炒烏冬,原來仲有炒麵同炒飯嘅今次就試咗炒烏冬先😁😁

爆多蟹籽

❤️❤️❤️

Type of Meal
Dinner
2024-06-03 437 views
近日行經元朗, 發現有一間專賣辣麵嘅小店,當然要買少少嚟試吓,食完之後,真係覺得好啱一啲追求辣刺激的朋友。 (5⭐️最高)✅爆多蟹籽冷麵(5⭐️)真係好多蟹籽,佔當中的冷面嘅三份一,食落撈埋啲蟹籽一齊食,好有咬口🥰✅爆炒烏冬(5⭐️)呢款食落有啲麻辣,烏冬煮得啱啱好,唔會太硬。 而且配有蟹籽及小黃瓜絲👍🏻。✅爆辣雞軟骨(5⭐️)雖然我唔係太食得辣,但係我覺得呢個爆辣雞軟骨,真係好滋味😙。利用辣味激你味蕾,令到你更加再想食😘。✅有賽磅蟹杯麵(5⭐️)呢款好特別,面上有賽螃蟹肉、西蘭花🥦、蟹籽、紫菜等。食落好鮮甜👍🏻✅透明袋裝撈麵(5⭐️)學生時代最喜歡嘅其中一個食物當中有黃瓜絲、粟米🌽及秘製醬汁,食落真係好滋味🤪。✅爆辣串燒(5⭐️)我選了廚師腸、牛柏葉同魚蛋。🤗當中的牛柏葉我覺得最入味,少少麻辣嘅感覺,咬落爽口彈牙🥰。

✅爆多蟹籽冷麵(5⭐️)
爆多蟹籽冷麵

✅爆炒烏冬(5⭐️)
爆炒烏冬

✅爆辣雞軟骨(5⭐️)
爆辣雞軟骨

✅有賽磅蟹杯麵(5⭐️)
賽磅蟹杯麵

✅透明袋裝撈麵(5⭐️)
透明袋裝撈麵

✅爆辣串燒(5⭐️)
爆辣串燒

爆辣串燒
2024-06-02 233 views
入元朗買冷面..又幾惹味🙌🏼🙌🏼今日難得入元朗 聽朋友講有間冷面同沙律ok🤤🤤去買黎試下🤤⭐️爆炒烏冬十分惹味 一炒出嚟已經聞到蒜香味 食落幾夠辣⭐️賽螃蟹杯麵包裝已經非常吸引我眼球 麵口感非常清爽彈牙 ⭐️爆辣雞軟骨平時唔太鍾意食好怕乾柴嘅感覺 依個雞軟骨就脆得黎又唔乾 ⭐️爆多蟹籽冷面滿瀉的蟹籽 超級足料 ⭐️透明袋裝撈麵呢個麵唔使多介紹啦 吃的是滿滿的情懷⭐️蟹籽沙律有蟹籽 蟹柳 仲有螺肉 青瓜 清爽口感
入元朗買冷面..又幾惹味🙌🏼🙌🏼

呢個麵唔使多介紹啦 吃的是滿滿的情懷

⭐️蟹籽沙律
有蟹籽 蟹柳 仲有螺肉 青瓜 清爽口感

2024-05-31 204 views
叫左蟹籽撈麵 佢唔夠2秒就攞咗一盒嘢出嚟 懷疑已經整定擺咗一段時間食落去冇乜特別 平時都食得幾辣,所以叫咗小辣唔係覺得佢好辣好似百味撈麵大份版 蟹籽食落唔新鮮 最緊要係最後連續屙咗兩日 完全俾啲foodie 呃咗

2024-04-29
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
2024-05-31 184 views
旺角冷面係好多人嘅青春🙌🏼🙌🏼元朗呢間咁出名嘅冷面你又食過未呢🤣🤣今日難得入黎一次元朗 梗係唔放過呢個機會特登去買佢哋最出名嘅冷面同沙律🤤🤤⭐️賽螃蟹杯麵包裝外影已經非常吸引我眼球 拎上手滿滿的一杯麵非常有治癒感 麵口感非常清爽彈牙 ⭐️爆炒烏冬十分惹味 一炒出嚟已經聞到蒜香味 食落口香辣味十足 ⭐️爆辣雞軟骨平時唔太鍾意食雞軟骨 好怕乾柴嘅感覺 但係呢一個雞軟骨一試入口就有驚喜 脆而不乾 大愛⭐️爆多蟹籽冷面滿瀉的蟹籽 超級足料 每一口都是滿足感⭐️透明袋裝撈麵呢個麵唔使多介紹啦 吃的是滿滿的情懷⭐️蟹籽沙律有蟹籽 蟹柳 仲有螺肉 青瓜 食完冷面再配上呢個清爽口感嘅沙律 就是完美的一天了
旺角冷面係好多人嘅青春🙌🏼🙌🏼

呢個麵唔使多介紹啦 吃的是滿滿的情懷

⭐️蟹籽沙律

2024-05-27
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
2024-05-28 134 views
尋日上完韓文堂後返屋企,極度肚仔餓天氣又焗又熱,不如就食冷麵消消暑?🤪元朗有間食冷麵幾出名,佢就係爆辣冷麵!加上小妹又勁鍾意食辣😜佢有得揀辣度,大家記得要留意呀❗️我地買左以下呢幾款:1)爆多蟹籽冷麵呢個係我地公認最好食!爆多蟹籽之餘,味道好惹味,係每一口都充滿蟹籽,好滿足!面頭仲要爆多蟹籽,落足料😋😋2)有賽磅蟹杯麵杯裝好方便,面頭有賽磅蟹,蟹用份量都唔少,都尚算鮮甜,汁料同撈麵差唔多,份量好大份!3)蟹籽沙律味道比較平穩,可以中和麵類既重口味,清爽既選擇!4)腸仔,牛栢葉,魚蛋呢3款小食都係正常發揮,牛栢葉唔錯5)爆辣雞軟骨雞軟骨好食!除左鹹左少少,用黎送酒正呀!即刻買左酒啤啤佢🤪🤪6)透明袋裝撈麵中學時期既味道!😆食冷麵真係要用袋裝最有風味!料唔重要,但佢個汁係好食7)爆炒烏冬呢個其實好香,但整體比較辣,就算嗌小辣,屋企人都覺得呢款特別辣,食唔到辣既朋友可以揀唔辣或蚊仔辣!是日姨姨可能重手左少少,呢款係鹹左少少🙈但佢個汁係好食,鍾意重口味既朋友會鍾意不得不說,佢地既份量真係好多,大家不妨可以試下!🥰
佢有得揀辣度,大家記得要留意呀❗️
我地買左以下呢幾款:

1)爆多蟹籽冷麵

2)有賽磅蟹杯麵

3)蟹籽沙律
味道比較平穩,可以中和麵類既重口味,清爽既選擇!

4)腸仔,牛栢葉,魚蛋
呢3款小食都係正常發揮,牛栢葉唔錯

5)爆辣雞軟骨

6)透明袋裝撈麵

7)爆炒烏冬

不得不說,佢地既份量真係好多,大家不妨可以試下!🥰
  • 爆多蟹籽冷麵
出名爆辣 真係有好多隻辣度選擇本身食開小辣嘅喺度都要叫蚊仔辣雖然價錢睇落去好似比一般冷麵舖貴但係份量真係裝到滿一滿我覺得比起細細包嘅就幾抵食爆多蟹籽冷麵真係好多好多好多蟹籽鋪滿晒連麵都搵唔到撈勻好食,特別有口感賽螃蟹杯麵我以為係細細杯,點知超大杯啲面裝到滿一滿上面有少少賽螃蟹肉我覺得呢個係最辣嘅會食到口唇發麻經典透明袋裝撈撈麵同行嘅朋友仲買咗一包細細個就食開嘅包裝有兩支竹籤撩吓撩吓特別有感覺味道同賽螃蟹杯麵差唔多爆炒烏冬現場即炒嘅烏冬 香氣撲鼻 食落去熱辣辣 蟹籽沙律除咗超辣嘅嘢食,仲有健康嘅選項青瓜絲做底加上沙律醬口感比較清新 唔食辣嘅人都啱牛肚腸仔魚蛋/炒雞軟骨除咗面之外,佢仲有唔少小食配搭我個人好鍾意雞軟骨用醬油爆炸得好香 每一粒都好爽口 好啱送啤酒

出名爆辣 真係有好多隻辣度選擇
本身食開小辣嘅喺度都要叫蚊仔辣
雖然價錢睇落去好似比一般冷麵舖貴
但係份量真係裝到滿一滿
我覺得比起細細包嘅就幾抵食

真係好多好多好多蟹籽
鋪滿晒連麵都搵唔到
撈勻好食,特別有口感

賽螃蟹杯麵

我以為係細細杯,點知超大杯
啲面裝到滿一滿

味道同賽螃蟹杯麵差唔多

現場即炒嘅烏冬 香氣撲鼻
食落去熱辣辣

蟹籽沙律

除咗超辣嘅嘢食,仲有健康嘅選項
青瓜絲做底加上沙律醬
口感比較清新 唔食辣嘅人都啱

牛肚腸仔魚蛋/
炒雞軟骨

除咗面之外,佢仲有唔少小食配搭
我個人好鍾意雞軟骨

• 爆炒烏冬
  • 透明袋裝撈麵
  • 爆辣雞軟骨
2024-05-27 150 views
呢間爆辣冷麵嘅食物都辣得好過癮, 我放假行開元朗都不時買番屋企食! 呢度仲有唔同辣度可以揀, 第一次食嘅話最好由小辣試起先, 因為都幾辣! 1.爆多蟹籽冷麵2.蟹籽沙律3.爆炒烏冬4.有賽磅蟹杯麵5.透明袋裝撈麵6咖哩三寶7.爆辣雞軟骨小妹我多數揀小辣, 夠惹味就夠, 除非你真係好中意更刺激的辣度啦, 否則量力而為就好啦!個人最中意賽磅蟹杯麵, 上面嘅賽磅蟹碎滿滿,足晒足料, 配料仲有西蘭花、蟹籽、蟹柳、紫菜等, 口感仲好豐富tim!爆多蟹籽冷麵係我第2最愛, 蟹籽份量夠晒佛心,仲好爽口!

1.爆多蟹籽冷麵
2.蟹籽沙律
3.爆炒烏冬
4.有賽磅蟹杯麵
5.透明袋裝撈麵
6咖哩三寶
7.爆辣雞軟骨

2024-05-25 134 views
叫左炒飯同冷面,個冷面都叫做勉強合格,但個炒飯真係淨係得炒左既飯,一d餸都無,話寫就寫話有蟹柳,腸仔,粟米等等好似好多料,點個個腸仔係切到得1mm咁厚,仲要得兩粒,蟹柳係一條蟹柳摵開一條條後,之後落左一條半,粟米就俾左兩粒咁大把,飯又無炒開d鹽,咁樣既飯賣你58蚊,你有無離譜d老闆,真心大家唔好幫襯好過
2024-05-10 145 views
爆辣冷麵喺元朗出名係人都知😙👍🏻估唔到佢哋仲有咁多其他嘢食🫶🏻除咗買咗🔥爆辣冷麵🧡仲買咗沙律🥗🍜烏冬啦雞🐥軟骨同埋佢哋自家製咖喱系列嘅小食🤤雖然係小店但係有好多種唔同嘅嘢食俾大家任君選擇, 除咗爆辣冷麵🍜之外大家都要試吓佢哋自家製咖喱系列添, 有魷魚啦魚蛋啦牛柏葉🙌🏻✌🏻✨✨✨呢度嘅老闆超級親民好多街坊都識佢㗎喇🤣✌🏻希望大家都可以支持下小店啦😙🫶🏻✨你元朗嘅朋友仔不妨一試☺️🫶🏻
爆辣冷麵喺元朗出名係人都知😙👍🏻

估唔到佢哋仲有咁多其他嘢食🫶🏻除咗買咗🔥爆辣冷麵🧡