2023-09-15 102 views
第一次去爹仔串燒,價錢唔貴,好抵食,又有驚喜。份量仲要比出面串燒舖多!佢哋自家製嘅沙嗲醬(仲有辣度分👍🏻好好),再配搭唔同種類嘅串燒都好好食👍🏻👍🏻食到超滿足😋😋今次飽得滯,好多野都未試,無試到撈麵、茄子⋯⋯下次一定要試下🙂另外真係冇諗過,呢度服務態度會咁好,好主動細心👍🏻👍🏻真心讚下次一定要再約朋友嚟食先得👍🏻👍🏻樣樣都好食😋沙嗲醬無得頂👍🏻👍🏻正!!!

下次一定要再約朋友嚟食先得👍🏻👍🏻

樣樣都好食😋沙嗲醬無得頂👍🏻👍🏻正!!!
2023-09-06
$100 (Last Night Supper)
  • 雞肉串燒,牛肉
2023-09-12 91 views
上網見到有間新開既串燒鋪,就諗住叫下宵夜,問下元朗送唔送點知咁岩得,今次已經係第二次叫,第一次唔記得分享!我12點落單1點食,店主12點半話開始送緊黎,半個鐘岩岩好1點送到👍🏼👍🏼拎到過嚟啲野食仲暖,無完全凍曬,所以先覺得奇怪🤔️有人話15分鐘凍曬係點解?入到元朗都未凍,講反正題!今次點左條茄子🍆撈麵,生蠔🦪,同幾串燒,加埋都係200幾蚊送外賣黎咁遠都無加到我錢可能咁岩收工順便送埋,食到飽仲要好食🤤我個人好食得辣,店主落好多辣比我,個撈麵都可以大辣又真係估唔到👍🏼我要沙嗲醬之如仲另加左包辣粉,怕唔夠辣,店主都會比又唔洗加錢👍🏼整體來講,所有野食都好好食,送外賣又準時到不得了👍🏼會再食過,今次都第二次。
之前見 社交平台網友,成日推介呢間串燒好食,話老細好好服務😊一直都好想試吓。因為見D相,舖頭唔大,唔敢叫咁多人去。今晚一行 2人總於去咗食。去到見間舖頭主要係廚房,入面企咗 3個人,一個主要做燒烤,旁邊放咗張摺枱,已有一對男女坐咗係到,另外有些人外賣中。當時唸,如果坐戶外,都想放棄。好彩睇到舖頭有張紙牌,寫堂食有室內冷氣。便詢問其中一位男店員,佢即刻帶咗我哋入商場,開枱比我哋坐。佢哋有套餐 $ 47 :包一個大撈麵,二串 $ 15 串燒。撈麵味道都可以,又未致於網友講到好好食。$ 75 有 4隻蠔,如圖見一個體型較少,不過味道都唔錯。燒茄子,$ 37 ,牛肉,豬腩,豬頸肉,豬腸,雞翼串燒。 (老板仔好好,我哋想茄子一邊辣,一邊唔辣,佢都盡量滿足我哋嘅要求🤗)整體食物,燒烤時間掌握不錯,不會過火,令食物乾。沙爹醬可選擇不辣,小辣,大辣。味道調得好好,不過個人喜歡沙爹有些花生粒會好D,但這裡的沙爹沒有。
撈麵味道都可以,又未致於網友講到好好食。

$ 75 有 4隻蠔,如圖見一個體型較少,不過味道都唔錯。

整體食物,燒烤時間掌握不錯,不會過火,令食物乾。

2023-09-05
$136 (Dinner)
  • 燒茄子
2023-09-04 1083 views
昨晚食飽飽之後,路過見到又有新店,和店員溝通下,翌日晚上收工即試⋯⋯店舖細細,主力作外賣,即叫即燒,家庭式作業⋯⋯餐牌簡簡單單,先來第一個會合⋯⋯門口更有新開特價餐韭菜$15~燒得有點過火。漢堡扒芝士啡菇$39.~在餐牌上照文字解說,到端上枱時,想像中比現實有差異,最初以為是碎芝士,拉芝士嗰隻,原來是原塊芝士。筆者反而覺得,未必需要有漢堡扒,可以有另一選擇,芝士碎大菇更見吸引。雞軟骨$15.~燒原條茄子$29~醬汁入味,茄子再燒耐一點更理想。在這裡的串燒是配以沙爹汁,食店的沙爹汁會以大中小辣,筆者選小辣,味道吸引。一口氣端上依5串串燒,由右至左:燒魷魚$20~魷魚鬚未算粗壯,但味道又幾討好。京葱牛柳$20~不過不失。豬頸肉$16~基本上豬頸肉和五花腩都很相像。五花腩$16~相信五花腩肥肉多一點點吧🤭雞腎$15~一試無妨。爆汁洋蔥肥牛$29~依個洋蔥肥牛,筆者覺得又幾配作下酒小食,如果加點點芝麻更好,愛人話,再加點白飯更正整體來說家庭式作業,吃出人情味,一向支持小小食店。

店舖細細,主力作外賣,即叫即燒,家庭式作業⋯⋯

餐牌簡簡單單,先來第一個會合⋯⋯

門口更有新開特價餐

韭菜$15~
燒得有點過火。
韭菜

漢堡扒芝士啡菇$39.~

雞軟骨$15.~

燒原條茄子$29~
醬汁入味,茄子再燒耐一點更理想。

一口氣端上依5串串燒,由右至左:
燒魷魚$20~魷魚鬚未算粗壯,但味道又幾討好。
京葱牛柳$20~不過不失。
豬頸肉$16~基本上豬頸肉和五花腩都很相像。
五花腩$16~相信五花腩肥肉多一點點吧🤭
雞腎$15~一試無妨。

爆汁洋蔥肥牛$29~

整體來說
家庭式作業,吃出人情味,一向支持小小食店。

2023-09-04
$106 (Dinner)
  • 原條茄子
  • 爆汁洋蔥牛肉
  • 沙爹汁
2023-08-29 212 views
啱啱收工行過呢間舖頭,我難得好少喺荃灣見到串燒舖,就決定買幾串試吓啦由於我都食咗飯,咁就決定買三串試吓先路程由舖頭返到屋企,都大約只不過15分鐘左右,本身滿心期待打開嚟食吓啦,點知第一啖咬落去凍嘅我當場打咗個突,明明已經係咁熱嘅天氣下,15分鐘啲串燒已經變到凍晒,根本冇可能,原先見佢哋勁多好評,但係網上面話都可能係打手post大家可以睇吓我啲圖,我真係未試過串燒舖嘅串燒,燒完出嚟支竹籤仲係咁乾淨,即係完全冇燒過嗰種啊!老實講,我覺得佢個沙嗲醬係OK嘅,不過如果個主角咁難食,配角做得更好都冇用啦另外一提,其實個到唔算有堂食,外賣仲要加$1
由於我都食咗飯,咁就決定買三串試吓先

另外一提,其實個到唔算有堂食,外賣仲要加$1
TakeAway
2023-08-27 285 views
朋友介紹嚟食👍🏻性價比超高,比出面串燒店都平,仲方便拍車,拍正門口都仲得。環境乾淨✅坐側邊可以望到入面燒,見到佢地好多單,但都好快手👍🏻👍🏻茄子扇貝超足料 好入味,串燒味道剛好,唔會好似出面個啲咁好鹹,不過中意濃味啲嘅朋友可以問老板拎沙爹醬😋雞泡魚干大大塊,好厚,另外超級推介撈麵同洋蔥牛肉😆😆撈面仲有分大細,食個大都完全冇問題😋🥰😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋
2023-08-27
2023-08-26 251 views
行完麥經5-7之前小巴落到黎有朋友仔想食燒烤之後Open Rice見到呢間 黎到好Nice, 比左個靚位唔洗曬住燒烤最緊要就係靈魂醬汁沙嗲汁都有辣度選擇非常貼心撈麵亦都將佢升級係蔥香味加強,黏稠感加強更有口感,我自己係鍾意呢個口感燒烤黎講茄子都係好主菜,好多時出面都會燒到個皮黑哂,而呢度係會燒到岩岩好,我自己都好鍾意食野係食埋皮,所以呢度係可以食埋皮,好滿足特色既仲有燒雞泡魚,食落似魷魚絲,仲會配埋沙律汁,未食過都值得試,好食整體黎講 有心機 貼心有人情味 一定翻食
行完麥經5-7之前小巴落到黎
有朋友仔想食燒烤之後Open Rice見到呢間
黎到好Nice, 比左個靚位唔洗曬住

燒烤最緊要就係靈魂醬汁

• 撈麵
  • 燒雞泡魚
  • 茄子
2023-08-24 324 views
一直都喺荃灣搵緊一間好食嘅串燒,今日終於都遇到了。好食、抵食👍1.靈魂沙嗲汁真係無得輸,試左小,中辣 個汁真係不得了。2.撈麵唔係想像中嘅印尼撈麵。3.京蔥牛柳,燒完嘅京蔥仲保持住甜味。牛柳燒完仲好淋,唔會好乾。4.老闆推介嘅燒菠蘿無得頂,咬落去勁甜勁多汁。5.燒生蠔表面嘅蒜蓉唔會太多而搶左個蠔味。6.茄子燒完唔會變左好乾身,調味恰到好處。7.燒魷魚鬚,咬落唔會變香口膠,仲係有彈牙感。 差唔多嗌咗成張餐單嘅串燒嚟試,每一款都有讚無彈。老闆好Nice好好傾,極力推介荃灣人嚟試。食完係會有掛住嘅味道~
1.靈魂沙嗲汁真係無得輸,試左小,中辣 個汁真係不得了。
2.撈麵唔係想像中嘅印尼撈麵。
4.老闆推介嘅燒菠蘿無得頂,咬落去勁甜勁多汁。
5.燒生蠔表面嘅蒜蓉唔會太多而搶左個蠔味。
6.茄子燒完唔會變左好乾身,調味恰到好處。
7.燒魷魚鬚,咬落唔會變香口膠,仲係有彈牙感。

2023-08-24
$400 (Dinner)
  • 燒生蠔
  • 撈麵
  • 燒菠蘿
  • 燒魷魚鬚
  • 燒完條茄子
2023-08-24 221 views
好似係新開!有次經過見到,價錢好似又唔差,就試左😝我諗應該係店名咁講一家人開🤔一坐低就主動搬晒風扇,野食到晒影相仲問我地洗唔洗幫手打燈🤣🤣服務贏晒印象最深刻係原條茄子🍆雞翼🐔大啡菇🥯同埋爆汁肥牛🐂極極極力推薦真係🤤加埋佢啲沙嗲醬真係冇得輸,另外佢個撈麵可以話食過最好食既😂😂唔誇張,最後老細s仲送左份燒香蕉,話係試驗緊,但都已經唔錯幾好食🍌飽到嘔埋單都唔算貴,兩個人食都唔洗300。仲要幾近荃灣地鐵站,行5分鐘到👍🏻👍🏻

2023-08-14
$120 (Last Night Supper)
  • 爆汁洋蔥肥牛
  • 大撈麵
  • 原條茄子
  • 雞中翼
  • 漢堡扒芝士大啡菇
2023-08-22 210 views
行完商場落地下,就見到呢間串燒舖,比起一般串燒舖,佢乾淨企理,食得放心。🥢 蒜蓉粉絲扇貝 🔥平時好鍾意食扇貝,冇諗過响串燒舖都有得食,水準拍得住海鮮酒家。點左兩份 🍽 原味 ➕加芝士🧀 新鮮!爽甜!再加上秘製汁撈粉絲,🥢 原條茄子 🍆好想同屋企人分享美食,本來想外賣扇貝返去,但店主話外賣返到去無咁好食,就推介呢個原條茄子。嘩!!!冇諗過真係一條完整至少八吋長嘅茄子 🍆 份量十足 👍🏻👍🏻👍🏻 平平無奇嘅茄子,可以化腐朽為神奇,勁好食 😋😋😋🥢 撈麵🍜覺得店主好細心 💕 食物多元化🌈 萬一食完幾轉串燒都唔夠飽,整返碗撈麵就啱啱好。仲有兩款size俾你揀,好貼心 👍🏻👍🏻👍🏻 撈麵好香,感覺係正宗嘅印尼撈麵,好似以前印傭姐姐煮俾我食嘅味道,好好味😋大熱天時食串燒,配返一樽冰凍嘅菊花茶,大滿足 🤩🤩🤩

🥢 蒜蓉粉絲扇貝 🔥

🥢 原條茄子 🍆

🥢 撈麵🍜

大熱天時食串燒,配返一樽冰凍嘅菊花茶,大滿足 🤩🤩🤩
  • 蒜蓉粉絲扇貝
  • 燒 原條茄子 🍆
2023-08-17 187 views
係附近游完水,跟朋友沿路行落黎,坐低食。第一轉已經叫左好多,串燒同啲醬汁配搭好正我地竟然食晒,要嗌第二轉,老細仔介紹我哋要食撈麵,所以我哋就嗌咗個撈麵,之後再嗌咗個招牌菜大啡菇,又食晒。我地又再叫第三轉,我諗老闆都懷疑人生,點解我哋幾個女仔可以食咁多。😂🤣🤣最終仲要買單,每人都係$100左右,係唔係傻咗啊?老闆仔後尾見到舖頭有一條蕉,就燒咗條蕉俾我哋食,呢個仲黐線。。。。係好食到黐線,我哋極力要求佢唱依個加入去餐單我唔記得影相,下次補返
係附近游完水,跟朋友沿路行落黎,坐低食。

第一轉已經叫左好多,串燒同啲醬汁配搭好正我地竟然食晒,
要嗌第二轉,老細仔介紹我哋要食撈麵,
所以我哋就嗌咗個撈麵,之後再嗌咗個招牌菜大啡菇,又食晒。

最終仲要買單,每人都係$100左右,
係唔係傻咗啊?

我唔記得影相,下次補返
2023-08-17
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
  • 大啡菇
  • 丸類
2023-08-17 154 views
經過依間串燒舖佢地裝修個幾月, 終於見到佢地開張,膽粗粗去試下新野,點知令到我大開眼界,第一次叫左好多野食,牛柳粒出奇地好味好好咬口,茄子肉質夠冧入哂味同出面其他既唔同,所有肉類加埋個秘製沙爹醬令到成件事情都唔同哂,最後仲點左個菠蘿,燒到外脆好似有焦糖係上面咁,菠蘿啲肉都好甜,當飯後甜品一流,升級左啲野食,真係要再去過,我叫外賣反屋企比啲仔女食佢地都話好味,下次再幫襯過!.....................
經過依間串燒舖佢地裝修個幾月,
.....................
生蠔,茄子,菠蘿
2023-08-07
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
生蠔,茄子,菠蘿
  • 沙爹醬
  • 茄子
2023-08-16 92 views
原來荃灣最近開了間串燒,抵食夾好味,約了成班朋友,食到飽曬1.菠蘿好甜又多汁茄子更加好味2.韭菜原先諗住會好干好硬,原來都唔會,一樣咁好味3.直得一試的撈麵更加好食到停唔到口4.其他串燒如京蔥牛柳、雞翼、雞軟骨再加埋的沙爹醬,別有一番風味5.墨汁台灣腸食完一條再叫多兩條6.其他海鮮類唔駛講,又新鮮,又多汁大家不妨試試,真係好似老闆咁講,食過返尋味,食過舐舐脷。
原來荃灣最近開了間串燒,抵食夾好味
,約了成班朋友,食到飽曬
1.菠蘿好甜又多汁
茄子更加好味

2.韭菜原先諗住會好干好硬,原來都唔會,一樣咁好味

3.直得一試的撈麵更加好食到停唔到口

5.墨汁台灣腸食完一條再叫多兩條

6.其他海鮮類唔駛講,又新鮮,又多汁
大家不妨試試,真係好似老闆咁講,食過返尋味,食過舐舐脷。
2023-08-15
Type of Meal
Dinner
2023-08-16 75 views
一班人今日放假出去玩完,想搵地方醫肚,上網見到荃灣開了一間串燒,就去試下。荃灣站經商場行過去好近,好方便。去到見到廚師喺度燒梗的食物好吸引,所以就即點了,豬肉串,雞肉串,雞軟骨串,牛肉串,雞翼,菠蘿,茄子,墨汁台灣腸,撈麵.........嗰啲豬肉同雞肉食起嚟外脆內軟,味道啱啱好,嗰啲茄子原條上,好大條,放埋蒜蓉喺面,勁好味。菠蘿唔怕有酸味,燒完仲好Juicy 。雞翼好滑。墨汁台灣腸脆脆地,好正好味。食完一round, 大家再叫另一round, 今次就叫魷魚鬚,魷魚鬚好爽口,正 。另外叫埋芝士腸,再返call 菠蘿,雞軟骨同豬肉雞肉串。食串燒嗰時,加埋爹仔佢地自家製的沙爹醬真喺唔同食法。叫吓叫吓,總共叫了3個round ,8個人食到個肚好滿足地走,埋單都唔洗$1000。其實我地坐低本應一次過想叫好多好多嘢食因為大家超肚餓,老闆就同我地講食完再叫,因為串燒熱熱地先好食,老闆超細心,對客人有禮貌下次一定會再嚟

下次一定會再嚟
2023-08-13 89 views
打完波路過快食,點知好有驚喜😍食材新鮮,蔬菜類一啲都唔乾,好juicy生蠔肥美,秘製醬汁極好味!!唔係出面普通加粉嗰啲,係好食到想買走嗰隻😹2位老闆好好人下次嚟荃灣再幫襯😎
打完波路過快食,點知好有驚喜😍

食材新鮮,蔬菜類一啲都唔乾,好juicy
生蠔肥美,秘製醬汁極好味!!
唔係出面普通加粉嗰啲,係好食到想買走嗰隻😹

2位老闆好好人
下次嚟荃灣再幫襯😎
2023-08-12
$100 (Last Night Supper)