2011-11-16
幾年前真係好好好好食 ﹗滷水香濃,雞鴨鵝都非常新鮮嫩口 ﹗又有好多特別食材,例如滷蛋、豬面珠登、鵝肝、大腸、豬腳,等等。但近年質量同味道都一年比一年差,一年比一年口喝 ﹗雖然牆上面貼左不少跟明星合照,但都係多年前既事啦 ~豬骨瘦肉合掌瓜例湯,雖然話係例湯啫,但唔係例牌唔熱掛 ﹗湯梗係熱到出煙先好味架啦,依家凍到起晒油,而且飲落似飲水,無咩味。滷水鵝鹽焗雞飯,可以揀滷水鴨,價錢平幾蚊,但係鵝肉比鴨肉嫩。一見到個賣相嚇死人,亂七八糟求其掉晒係飯面就算數,我見依家又唔係好忙,都無咩食客 ﹗HKD33 碟飯,斬個鵝背脊比我食?﹗得嗰幾啖肉,隻雞翼啲肉仲多過佢呀,有無離譜啲呀,鵝背骨併雞翼飯?﹗伴碟既疑似豆腐乾物體兩小片又硬又實,咬左啖,就放埋一邊。無咩肉食,好唔高興,今次變相係豉油撈飯,無咩可以講,食完好頸渴囉。