2020-12-04
• 羊腩煲 + 粥底火鍋🍲•💵Price: $268 pp-呢幾日氣溫急跌,最岩一定係打邊爐取暖,個日行開觀塘區搵食,見到個套餐都幾抵!有得食暖笠笠羊腩煲之外仲可以打埋個粥底火鍋,所以即刻試下係咪真係CP值咁高☝🏻佢個羊腩煲套餐係每人$268,包左個足料燉湯,焗青口小食,一個古法枝竹羊腩煲,七款固定預設既海鮮同牛肉(包括有鮑魚、蟶子、蜆、扇貝,魚同安格斯牛肩肉等),之後再可以自選八種火鍋配料,最後仲有各款無酒精飲品任飲。一個價錢,超多野食,非常豐富🐟🐠🐮佢個羊腩煲唔係好大鍋,不過個湯頭都幾濃郁,羊肉亦都幾軟腍,入口鬆化個種,唔會好韌同多渣,幾入味,加埋入面啲枝竹同冬菇索哂個汁,好食~食完個羊腩煲佢就會上個粥底邊爐比你,期間店員都好體貼咁黎換碟清走蜆殻之類,服務好好!最後打到咁上下,佢地會上返個粥膽比你,再比啲粟米粒你煮埋個粥食🌽🍲其實除左羊腩煲佢仲有個魚蟹餐同龍蝦餐,嗰度啲店員都建議我下次如果多人先食個羊腩煲,因為如果個粥底加埋呢啲海鮮去熬應該更甜更好食!🦐🦞🦀
💵Price: $268 pp