2016-10-17
之前朋友介紹話哩間放題有生蠔食,加埋一300蚊有找,所以去試,第一次去試,真係好正,生蠔都ok, 只係每次嗌有限隻數,其他食物都好好食,但係份量大左啲見上次咁正,梗係食過番尋味,點知第二次去就瀨野。坐低左,諗住叫生蠔,侍應先同我講無生蠔,但入坐時完全無提過,問佢點解入坐無講,佢話:我地係唔會主動講嫁,你可以睇番樓下有寫(之後番落樓下,淨係見到佢係樓梯口有張紙寫左無生蠔,但一般都係搭唔會行樓梯,根本唔會經過佢果張告示),當時已經想企番起身出去,但諗諗下佢啲野食都好正,就算啦。今次食物水準明顯比第一次差左,魚生細塊左,又唔肥美,翡翠螺成口殼碎。燉湯仲差過佢烏冬嘅湯底。但串燒嘅牛柳仍然好好食。到食完番落樓下,見到佢門口有塊黑皮寫住話顧客如果身份証上有3字就減50蚊,又係完全唔顯眼,咁咪番上去問佢點解又無講,佢又係果句:我地係唔會主動講嫁,下次再用囉,我地優惠去到月底(你啲優惠又咁鬼鼠,無生蠔又咁鬼鼠,只怪我on居咁樣都上去俾錢你賺,只能話無下次囉)