2 day(s) ago
【油尖旺區】【肥仔記麵家】唔知點解喺尖沙咀真係周圍都見到呢間嘢,第一次係喺土瓜灣食佢,都係正正常常水準嘅粉麵店。之後就發現原來佢喺尖沙咀同尖東一帶有幾間,對我嚟講最困擾嘅係唔知點形容佢。因為大家都知我用十八區來劃分啲餐廳,間間都油尖旺區仲要喺晒尖沙咀。之前講個土瓜灣嗰間同埋近尖東嗰間,今次呢間係喺金馬倫道嘅。入去要諗吓食乜,因為佢個餐牌簡單得嚟都好似幾複雜,都要花啲時間度吓。結果都係揀咗 $32 嘅「鳳城水餃粗麵」,簡單而粗暴嘅美味,我自己本身中意食呢兩樣嘢,佢中規中矩已經贏。食麵加 $10 有凍飲,我揀「凍檸茶」走甜,正常水準。咁我點都想食多兩樣嘢湊多啲嘢畀大家睇,於是就點咗兩碟小食,係各 $25 嘅「炸蝦卷」同「瑞士雞翅」,前者味道都可以嘅,後者唔叫雞翼已經夠衰,仲要難食嗰吓弊。埋單 $92,我再冇意見啦。。。(地址:尖沙咀金馬倫道17號地下A舖)呢間餐廳我寫過其他分店嘅用餐體驗以及食物,如果想睇,可以打以下 hashtag 搜尋返嗰次嘅用餐體驗記錄:九龍城區:1am1151油尖旺區:1am1520(加連威老道)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatf
(地址:尖沙咀金馬倫道17號地下A舖)
九龍城區:1am1151
油尖旺區:1am1520(加連威老道)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #紅磡 #尖東 #尖沙咀 #1am紅館 #肥仔記麵家 #水餃粗麵 #凍檸茶走甜 #炸蝦卷 #瑞士雞翅 #1am1587 #1ambackup