2024-10-15 0 views
一直都有食開呢間,舊鋪人情味豐富,依家搬咗新鋪坐得更舒服,環境好光猛,價錢公道,之前午餐食開酸菜魚紅薯粉同埋雞煲飯無得輸👍今次同朋友食午餐,都好多客人,依家qr code 落單方便咗好多👍 午餐都係$47起,質素都唔錯架😊金湯酸辣魚片湯薯粉 $50 包熱飲個湯底好香,有除魚片外仲有娃娃菜同芽菜墊底,魚片好滑無腥味😋個湯越食越覺得辣😝 辣得嚟又幾惹味😋 個餐本身跟飯,我改食薯粉呢到會用碗另上真係好貼心😊 避風塘炒豬扒飯$50 包熱飲好彩叫咗少飯咋,原本碟飯好大碟架😳 豬扒用避風塘炒好惹味,同埋幾好貼心,每件都細細件唔洗切開😝

金湯酸辣魚片湯薯粉 $50 包熱飲

避風塘炒豬扒飯$50 包熱飲

2024-10-13
Type of Meal
Lunch
2024-09-29 169 views
搬左地址之後一試任食雞煲.$188免加一任飲任食(啤酒除外).兩個人食個雞煲都已經飽左一半😂雞煲有蒜香炒過.香味濃郁.任點既牛同餸菜質素一般.不過款式都算多.臨走前必須食埋個炸饅頭先走
2024-06-16 773 views
雞煲嘅雞任加,入面侍應服務態度都好好,好有人情味,落嘅單都嚟齊晒野食,無漏,好加分!!最重要嘅係食物質素都好好,火鍋配料又仼叫任食,仲要點一份份量都比足你!絕對唔係敷衍你,真係比錢買享受嘅一餐!
2024-06-11 807 views
位於元朗的至尊雲吞雞煲是一家主打雞煲、粉麵的特色餐廳。其招牌菜式包括「仿鮑片雞煲公仔麵」,將新鮮彈牙的公仔麵與精心熬煮的雞湯和人造鮑片融合在一起,口感豐富。另一道深受歡迎的菜式為「香脆雞翼」,雞翼外酥內嫩,配以獨特的調味料。此外,餐廳亦有提供其他川菜選擇,滿足不同食客的口味偏好。總的來說,至尊雲吞雞煲專注於呈現廣東雞煲和粉麵的精髓,提供了不錯的用餐體驗。閑日黎到元朗食個餐再配番杯凍檸茶麵系唔錯既選擇。

閑日黎到元朗食個餐再配番杯凍檸茶麵系唔錯既選擇。
2024-05-30 766 views
今天到元朗工作順便午餐,意外發現了一間名為至尊雲吞雞煲的餐廳,已經下午一點,餐廳依然滿座,侍應生安排了座位,發覺餐廳內超過一半是學生,原來有學生優惠,多學生除咗代表經濟實惠,質素應該不差,用QRcode點餐,點了一個雞扒豬扒飯配黑椒汁和一個招牌辣雞煲飯,再加兩杯飲品,凍檸茶加凍齋啡。先來看雞扒豬扒飯,雞扒和豬扒煎得恰到好處,外脆內嫩,配上濃郁的黑椒汁送飯一流。接著是招牌辣雞煲飯,我揀選咗小辣,辣味充足但不失平衡,雞嘅份量唔少,雞炸過,配秘製醬汁加入洋蔥、薑、芫茜、乾蔥等多種香菜爆炒, 每一口都帶來微辣的刺激,非常惹味。兩杯飲品味道正常,無甚驚喜。職員服務亦是正正常常,不是等別好亦不是差。至尊雲吞雞煲絕對是一個值得再訪的餐廳,午餐而言是值得推薦的餐廳給朋友們。

兩杯飲品味道正常,無甚驚喜。

Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
2024-04-15 847 views
今日同朋友喺元朗食夜晚,諗住食啲重口味少少嘅嘢!就諗到呢間雞煲!之前食過佢嘅炸饅頭,好正!外皮酥脆,配埋煉奶,完全無懈可擊!🤤🤤雞煲方面,我覺得都好出色!佢係喺廚房炒過之後,再上菜,所以超級惹味同有鑊氣🔥 最重要係,佢同其他雞煲放題唔同,佢可以無限添雞!全部都會喺廚房炒過再上,唔驚下一轉啲雞件係唔入味!

2023-05-29 3741 views
今次又約咗朋友過嚟呢間食雞煲,呢間已經食過好多次相信大家都在元朗都知道,今日星期一收費178沒有加一服務費跟住過嚟食雞煲佢係有個qr code落,雞同埋飲品首先點左呢個煉奶炸饅頭,外脆內軟,同埋係新鮮炸嘅!建議每人食兩個而雞煲嘅辣度今次揀咗bb辣,唔太鍾意食辣嘅朋友可以揀呢個辣度因為佢會持續煲濃,會越嚟越辣因為可以無限加雞,如果唔夠辣可以喺加雞揀辣度肥牛同豚肉都係普通質素,一分錢一分貨建議主要食雞,菜裏雲吞都比較正常可以食菜總括而言呢間雞煲店喺元朗係數一數二而且如果係假日需要等位半小時,建議早點到
跟住過嚟食雞煲佢係有個qr code落,雞同埋飲品

2023-05-29
2023-02-08 2570 views
我在網上外賣平台 叫外買,冇得送上門!因為我平時在屯門分店叫可以送到屋企!但元朗分店就要自己去攞!今次在元朗分店叫個雞煲好Q咸。都糸屯門分店好食好多及可以送外賣!請貴公司注意吓!點解同一間公司,但D服務不同!味道又唔同,元朗區服務員又差,總括元朗分店食物及服務好差。
2023-02-05
TakeAway
$256 (Lunch)
2023-01-30 2313 views
星期一至四 💰178/位五六日及公眾假期 💰188/位免加一藥膳雞煲🐔一上枱就已經幾油下,所以無飲到個湯,雞滑但無咩雞味😖(上次食至尊惹味雞煲係好啲嘅)🌟必嗌🌟1️⃣炸饅頭 外脆內軟🤤2️⃣肩胛肥牛片 有牛味,唔係得肥膏😉3️⃣豬潤 夠薄👍🏻💦麻麻💦1️⃣鵝腸 無味2️⃣鯇魚腩 多骨,唔太脆,冇乜魚味😶‍🌫️⚠️伏⚠️1️⃣粉腸 未通乾淨,苦🤢2️⃣鮮牛肉 多筋,韌,無牛味🫠3️⃣韭菜餃 皮厚,餡咸🫥其他就正正常常冇特別想提及〰️⚜️兩人食 免加一 共$356⚜️整體性價比 5/10分款式真係多嘅,不過佢成日漏單/俾錯嘢(冇叫豚肉片同埋鮮牛肉佢都俾),如果冇啲耐性或想有更好服務,唔建議試😕
星期一至四 💰178/位
五六日及公眾假期 💰188/位
免加一

藥膳雞煲🐔
一上枱就已經幾油下,所以無飲到個湯,雞滑但無咩雞味😖
(上次食至尊惹味雞煲係好啲嘅)

🌟必嗌🌟

3️⃣韭菜餃 皮厚,餡咸🫥

其他就正正常常冇特別想提及〰️

⚜️兩人食 免加一 共$356
⚜️整體性價比 5/10分
星期日既晚上凍左好多,得12度左右🥶🥶就去左打邊爐暖下身8點鐘去到坐滿人,由於唔想坐出面既關係,決定等多陣,等左20分鐘左右,室內終於有位🫣🫣有雞煲、酸菜魚、藥膳湯等等⋯⋯好多選擇最終揀左酸菜魚鍋🤤🤤🤤勁多酸菜魚超正👍🏻👍🏻👍🏻魚都幾滑,完全冇骨💕💕配料都幾多酸菜唔算好酸,去到中後段越滾越鹹,加返d湯中和返👍🏻本身個湯正,所以唔係幾需要點豉油👍🏻炸饅頭必食👍🏻外脆內軟🫰🏻🫰🏻油炸鬼浸湯食好正🫰🏻🫰🏻太肚餓,唔係影左好多相🫣🔥必食推薦🔥:魚蛋-夠大粒,好彈牙👍🏻雲吞-幾香蝦味👍🏻細細粒,一口一粒好正🤣🤣蟹柳-有膠包住要自己拆,唔粉海鮮沙律丸-正👍🏻唔算好濃沙律味西洋菜-打邊爐有呢個選擇真係冇得輸👏🏻👏🏻👏🏻牛柏葉-爽口,切嘅厚度啱啱好牛丸-好食,好香嘅牛味,咬口都幾彈牙,仲鎖住到啲肉汁👍🏻👍🏻👍🏻豬紅-咬落帶點煙靭,一啲都唔腥,唔會一夾就散紅薯粉-幼身,打邊爐食都幾正🤤🤤總結:真心推薦,要食幾次先至可以食晒想食嘅湯底🤣🤣🤣天氣凍嘅話最好坐室內,加上唔會有煙味👍🏻👍🏻👍🏻
星期日既晚上凍左好多,得12度左右🥶🥶
就去左打邊爐暖下身
雞煲、酸菜魚、藥膳湯等等⋯⋯好多選擇

炸饅頭必食👍🏻外脆內軟🫰🏻🫰🏻

油炸鬼浸湯食好正🫰🏻🫰🏻

太肚餓,唔係影左好多相🫣

🔥必食推薦🔥:
魚蛋-夠大粒,好彈牙👍🏻
雲吞-幾香蝦味👍🏻細細粒,一口一粒好正🤣🤣
蟹柳-有膠包住要自己拆,唔粉
海鮮沙律丸-正👍🏻唔算好濃沙律味
西洋菜-打邊爐有呢個選擇真係冇得輸👏🏻👏🏻👏🏻
牛柏葉-爽口,切嘅厚度啱啱好
豬紅-咬落帶點煙靭,一啲都唔腥,唔會一夾就散
紅薯粉-幼身,打邊爐食都幾正🤤🤤

2023-01-15
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
2022-12-02 1742 views
$178任食任飲(但係唔包酒精飲品),雞可以任添。同左唔食得辣既朋友黎食,食小辣都覺得OK無問題。 但係個雞無乜汁,搞到之後打邊爐就無乜味啦個湯底,所以覺得本身個雞可以再濃味多少少。仲食左呢度既名物-炸饅頭(我就係為左呢個黎),可以不停咁ENCORE。佢地炸到金黃色,好吸引,好好味,加埋煉奶,搞到我食左勁多舊。不過,有D食物我地係手機落單,但無黎到,再落多幾次都係無黎,決定問阿姐,阿姐先同我地講賣晒🥶

2022-09-19 1533 views
雞煲(中辣)呢間既雞煲比較特別,除左雞件係煎炸過無汁單獨上,仲用左新鮮辣椒煮,味道特別香辣,而且雞件切得比較細,入味之餘,食落亦更方便。雞肉仲可以無限加,食到你想加湯打邊爐為止。唔好肉既我都加左兩round雞肉。由於可能用新鮮辣椒做配料既關係,湯底會愈滾愈辣,唔食得辣既朋友建議一開始少辣,或者夾起辣椒。炸饅頭饅頭炸到好香脆,點少少煉奶甜甜地,食完一啖又一啖。其他配菜及飲品無特別,可以任叫。溫馨提示:雞煲邊爐配料飲品任食,星期晚市$178/人,都算幾抵食。如果唔介意環境熱左d,又好鍾意食雞煲,都可以試下。6點左右walk in就開始多人,想食真係要襯早或者book定。好味:4/5環境:2/5客服:3/5
雞煲(中辣)

炸饅頭
饅頭炸到好香脆,點少少煉奶甜甜地,食完一啖又一啖。

其他配菜及飲品無特別,可以任叫。

好味:4/5
環境:2/5
客服:3/5
  • 至尊惹味雞煲
  • 炸饅頭
2022-07-21 1499 views
任食任飲雞煲,任加雞*🐓.真心中意食雞既你,可以去試一試,因為通常既雞煲都係食雞頭一次就打邊爐;呢間係食完第一次雞 仲想食雞既就可以再加雞..加到你食夠雞再話打邊爐加湯😍爽啊!唔單止有任加雞;佢既任飲係 任飲奶茶、檸茶、檸水....真心正囉🥤如果怕熱氣嘅你,佢仲有羅漢果菊花茶 都好多人叫嫁 都係任飲嫁😋👍🏼.‼️推介:炸饅頭必食!仲有,雞子都必食啊;因為好少店會有雞子食😋哈哈~好多人都唔太識欣賞雞子😂雞子同榴槤同等;中意食既就會好中意,唔中意食既就唔會中意🤣.一大班人只係想食雞煲,真係唔錯既選擇!
任食任飲雞煲,任加雞*🐓
‼️推介:炸饅頭必食!
一大班人只係想食雞煲,真係唔錯既選擇!
平時返工放飯經常都黎呢度食午餐,原因平靚正,42蚊午餐連飲品,食物質素又唔差,件頭又夠,款式又多,晚市主力做雞煲火鍋,午餐都有個雞煲飯46蚊可以先試下佢d雞得唔得,答案係得,惹味得黎d雞都好夠滑,決定都係晚市試下佢d雞煲。星期日晚上黎已經坐到出門口,生意都好好,原因都係抵食,假日$178任食任飲,仲免加1,啤酒另計,晚上可以d雞大量製作關係肉質反而無午餐食咁滑,不過都好惹味,食完雞煲再轉火鍋,抵食夾大件難怪咁好生意。
  • 至尊惹味雞煲
2022-05-31 1021 views
之前都成日食,味道係唔錯,但店員態度差,安排差,明明3人食只安排2人台,仲要唔只1次,之前俾過一次機會,佢地冇改善,特別係有鄉音的阿姐特別差!個人建議!你要去都一定要搵夠雙數人去,因為佢3人坐2人台,5人坐4人台!