2023-05-21 282 views
去到長洲玩一天 有朋友介紹英姐海南雞飯一試難忘海南雞好滑 質地不散 醬料調制剛剛好 甜豉油好好味道 油飯剛煲好 份量非常足夠 不痴口 粒粒分明豬扒也非常出色 最值一提是那杯冬瓜龍眼茶 超級冰涼 味道不會太甜 非常適合夏天進去消暑!!兩個人埋單 $150也不用 超級抵吃!!誠意推薦大家去長洲一定要一試這間英姐海南雞飯 位於大新街 非常就腳 不會走太遠 好近碼頭一帶呀! 忘記一提那碗霸王花雞湯 有種家的味道 是出面喝不到的味道 材料和份量非常多
去到長洲玩一天 有朋友介紹英姐海南雞飯
一試難忘
海南雞好滑 質地不散 醬料調制剛剛好 甜豉油好好味道
油飯剛煲好 份量非常足夠 不痴口 粒粒分明

豬扒也非常出色

兩個人埋單 $150也不用 超級抵吃!!

• 泰式無骨酸辣海南雞飯
2023-05-21 151 views
兩個男仔都食唔曬 好味 海南雞同油飯出色 牛腩半筋半肉 識揀一定要揀雙拼 好彩今日食唔駛排隊 老闆娘仲好好人問我地夠唔夠食 長州食海南雞呢個價錢超值 下次有機會一定要試下佢地d炸野
2023-05-21
2023-04-25 112 views
. 呢間店經過好多次,應該都開咗有一段日子,不過我就未試過! 今有日行過,見到都有幾多人,而且都似乎係長洲街坊,應該都唔錯嘅,眼見仍然有一兩個空位,咪一於坐低試吓囉!因為唔係特別想食飯,所以要咗個. 老闆娘話今日啲麵賣晒,正想改食炒年糕嘅時候,佢竟然話可以幫我改用蕎麥麵,咁就當然最好不過啦!個麵拎到上枱,對板,有幾多餸喎! 再試吓,啲雞已經去骨,真係啖啖肉而且好滑亦有雞味. 海蜇頭個人覺得比較硬咗少少,有好多青瓜絲,爽口,而個蕎麥麵淥得剛好,有咬口,用咗芝麻醬嚟撈,好味😋我同老闆娘講話佢啲雞好食,佢仲特別俾埋配海南雞嘅汁醬我試吓. 佢用咗黑油嚟配搭,幾正宗呀👍🏼 我話下次要嚟試吓佢個雞油飯,佢仲話可以俾啲我試吓添! 不過因為我已經太飽,所以都係留返下次先啦!奶茶都唔錯, $60呢一餐都係抵食,而且以後搵食又可以多一個選擇呢!
[英姐泰式海南雞]. 呢間店經過好多次,應該都開咗有一段日子,不過我就未試過! 今有日行過,見到都有幾多人,而且都似乎係長洲街坊,應該都唔錯嘅,眼見仍然有一兩個空位,咪一於坐低試吓囉!

因為唔係特別想食飯,所以要咗個[奇味海蜇雞冷麵]. 老闆娘話今日啲麵賣晒,正想改食炒年糕嘅時候,佢竟然話可以幫我改用蕎麥麵,咁就當然最好不過啦!

2022-10-09 346 views
我地3個人用餐. 都係市時間去 野食都好係上. 大約等左5MINS左右D 雞好滑好好食 同埋個牛腩真係一流元蹄飯個汁都好香 下次會再番食長洲黎講 都算唔錯既一間餐廳, 下次會再番食
我地3個人用餐. 都係市時間去
野食都好係上. 大約等左5MINS左右
D 雞好滑好好食
同埋個牛腩真係一流
元蹄飯個汁都好香 下次會再番食
長洲黎講 都算唔錯既一間餐廳, 下次會再番食
2022-10-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 元蹄飯