2015-09-22
星期日跟兔仔媽媽吃晚飯,選擇到附近且評價不錯的華星客棧。5:45pm 到門口,原來晚市6點先開始,唯有喺門口排住第一位先,之後陸續都有幾個人開始跟住排隊。一行三人叫左5款食物:墨魚子蝦多士 - 多士炸得鬆脆,唔算多油,多士面有原隻蝦而唔係蝦膠,仲連埋蝦尾添,食落彈牙,賣相唔錯!五柳魚塊 - 較失望,外層炸粉太厚,魚塊味道一般,甜酸汁唔係太酸,都OK。芝士焗海蝦伊麵 - 見評語大家都讚口不絕,兔女當然唔會放過啦!一上枱已聞到芝士味,撈起來更加係芝士不絕,真係好食,芝士蝦同蝦多士一樣咁彈牙,兔女食左2碗都唔覺漏。大澳蝦醬蒸黑豚肉 - 黑豚肉入口好滑,但好可惜係D肉癡埋一大舊,毎次食都要夾硬分開D肉!蝦醬味好濃,但唔明點解仲要加豉油?!令到個餸好咸,兔仔要叫多碗白飯先可以KO碟餸!上湯魚肚浸時蔬(生菜) - 上枱見到濃白色上湯,兔仔兔女即時試一啖!冇魚味既?只有菜味,我地都好失望。呢個餸較為清淡,亦都可以作為咁多濃味餸之間既間場。
一行三人叫左5款食物: