2024-02-28 99 views
拎上手果陣熱辣辣滿心期待,食第一啖完全冇味,心諗可能d醬搽得少未食到姐,再食第二啖仍然冇任何醬既味,仲開始食到陣好奇怪膠膠地既味🤮開始覺得唔對路,之後直接食見到有醬既地方,仍然係咩味都冇……呢個格仔餅既難食程度真係世界級!!真係人生第一次食過咁難食既格仔餅,完全冇味連少少花生醬味都冇,真係唔知佢點整,可以整到咁難食,以呢個價錢如果係普通正常水準都算,但而家係超級難食,食左幾啖就垃圾桶見,完全晒錢
呢個格仔餅既難食程度真係世界級
2024-02-28
聞落好似好香,食落完全無味,未食過咁難食嘅雞蛋仔同格仔餅!!!就算係格仔餅有餡,都可以令人覺得難食。又淋又無味,咬嚟咬去都唔知咬緊乜雞蛋仔就更加難食,又唔係平,真係晒咗啲錢!食又勉強自己,唔食又浪費資源服務態度又一般,唔叫佢即整就比啲整定嘅你,唔熱又難食。但就算係即整都係咁難食!真心永遠唔會再幫襯!!!平時都唔點留劣評,今次真係忍唔到手!有時行過見到唔少人被佢陣味吸引咗,希望唔好再有人被佢陣味呃咗!!!

TakeAway
嬲到第一次出post天氣凍都想食熱啲 見佢已經整定晒4 5底擺咗喺度 可能冇乜人幫襯 眼見放咗一段時間嘅樣好聲好氣話想要底即整嘅 個老闆用好串態度 話一係熱 一係就脆(即係擺咗喺度好耐嗰啲)但係我食開咁多雞蛋仔 可以熱同脆 兩兼之後 佢就喺部機撩出嚟就秒用袋裝住 用吹風機定型 或者等一等都冇就比左我一拎上手已經變緊淋我問佢可唔可以幫我吹一吹大大聲話 吹一吹就唔熱㗎啦(完全係捉字虱嘅態度) 仲同佢partner一唱一和 佢仲大大聲講 :買大雞蛋仔啫,唔知以為買層樓我見個機係枱面我就自己吹幾下 默默地走左其實我只係想要一底正常嘅即叫即整雞蛋仔 完全冇任何刁難成份 都有呢啲說話聽 我聽到都呆左冇比任何反應好啦,咁以為佢真係淋都好食先咁大口氣點知一食落去完全冇蛋味,唔知食緊啲咩 仲要已經變咗一pat嘢 衰過食毛巾 試咗一粒之後扔咗間嘢完全侮辱雞蛋仔 咁都俾得落啲客然後去隔離街蓮姐買順返條氣 人地唔洗講已經即叫即做 仲又熱又香又脆
嬲到第一次出post

天氣凍都想食熱啲
好聲好氣話想要底即整嘅
但係我食開咁多雞蛋仔 可以熱同脆 兩兼

之後 佢就喺部機撩出嚟就秒用袋裝住
用吹風機定型 或者等一等都冇就比左我
一拎上手已經變緊淋
我問佢可唔可以幫我吹一吹

佢仲大大聲講 :買大雞蛋仔啫,唔知以為買層樓

我見個機係枱面我就自己吹幾下 默默地走左

好啦,咁以為佢真係淋都好食先咁大口氣

間嘢完全侮辱雞蛋仔 咁都俾得落啲客

2023-10-20 129 views
香芋雞蛋仔咩味都無,佢比我果底真係硬過石頭,用手禁都唔碎咖勁痴線,入面係空心咁,乾爭爭。真係後悔無食其他鋪小食而揀左佢。難食到hihi.食左幾舊頂唔順掉左。咁都仲未執好勁。
香芋雞蛋仔咩味都無,
佢比我果底真係硬過石頭,用手禁都唔碎咖
勁痴線,入面係空心咁,乾爭爭。
真係後悔無食其他鋪小食而揀左佢。
難食到hihi.食左幾舊頂唔順掉左。
咁都仲未執好勁。
2023-10-07 102 views
聽人講呢間嘅雞蛋仔幾好食,食完晚飯行經就諗住買一底,本身希望佢係新鮮做嘅,但係見佢枱面已經整好曬四款味道,所以就嗌咗份格仔餅.點知格仔餅都係預先做好,我落咗order,佢就係個櫃度攞一份,heat up 番.如果繁忙時段整定我都理解,但其實嗰時候都唔忙,又無人排隊,我會覺得咁樣好冇誠意.重點係,格仔餅整熱番,都唔香脆(都係淋)亦都唔好食.亦都冇蛋香味. 所以就睇你好唔好彩,不過聽朋友講返,以前係一個大隻仔做,每次去親都係新鮮整.今次我去就係一個老公公,嬸嬸. 唉.真係失望
2023-10-03
2023-08-11 121 views
香港人好多都鐘意食街頭小食,尤其是雞蛋仔,行嚟行去,都諗唔到食乜,見到有間雞蛋仔,當lunch食下都幾好,order左個朱古力味,即叫即做,都算有朱古力味,同幾脆口,$25都係抵食👍
  • 朱古力雞蛋仔
2023-05-06 179 views
次次經過都聞到好香的蛋漿味平時經過見都要等好耐今日無咩人就買番去俾媽媽雞蛋仔佢都有幾款吾同口味選擇原味$23、朱古力味、香芋味、芝麻椰絲味(其他就$25)底依家好似多元化左買嘛一般小食店的燒賣、魚蛋....原味雞蛋仔因我媽只食呢個味所以要等下次先買其他味試粒粒都好飽滿
次次經過都聞到好香的蛋漿味
平時經過見都要等好耐
今日無咩人就買番去俾媽媽

雞蛋仔佢都有幾款吾同口味選擇
原味$23、朱古力味、香芋味、芝麻椰絲味(其他就$25)底

依家好似多元化左
買嘛一般小食店的燒賣、魚蛋....

原味雞蛋仔
因我媽只食呢個味
所以要等下次先買其他味試
粒粒都好飽滿
2023-05-05
Type of Meal
Dinner
2023-04-03 148 views
今天路經此地,遠遠讓我看見雞蛋仔這幾個字,就被吸引就過去買。心想食脆的的雞蛋仔,就跟店員說: 可以要脆一點的雞蛋仔嗎? 但不想要已經一早做好的,因為怕放得太久,會不好吃。 但店員說: 如果要脆,就要做好的。 現成做的會熱,但熱就不會脆。但我知道一般是:現做,然後用風吹一吹,就很好吃的! 之後, 他一做好就把雞蛋仔塞進紙袋裡,然後給我,要熱就是這樣。 他這樣做,我只能自己動手把袋拉開一點,讓雞蛋仔放涼一點。~ 雞蛋仔算是好食、味道不算太甜!但我發現這附近也有好幾間小店都有賣雞蛋仔,不食這間也可以,不想受氣! ~

~ 雞蛋仔算是好食、味道不算太甜!

2023-02-18 170 views
行過想食雞蛋仔於是就叫咗底原味因為見預先整好嘅幾底感覺上放咗一段時間,咁啱前面一家人都想嗌一底新鮮整嘅所以我哋就跟隊問可唔可以要一底熱嘅雞蛋仔於是老闆就好似好唔願意咁邊整邊講:「你話要熱嘅,我實整俾你㗎,但食雞蛋仔邊有人食熱㗎,雞蛋仔係凍食㗎!」咿咿哦哦咗一陣之後 到整完底雞蛋仔之後,連用風機吹一下都冇 就將佢入袋丟上枱…後尾講返 原來友人聽到老闆同前面一家人講:「用風機吹左咪凍囉,你要熱呀嘛」最後就食咗一底真係出煙嘅雞蛋仔毛巾我都明白佢可能覺得整過好麻煩 但係態度可以好少少掛…
行過想食雞蛋仔於是就叫咗底原味
所以我哋就跟隊問可唔可以要一底熱嘅雞蛋仔

最後就食咗一底真係出煙嘅雞蛋仔毛巾

我都明白佢可能覺得整過好麻煩 但係態度可以好少少掛…

TakeAway
豐味雞蛋仔幫襯咗好多年,由專做雞蛋仔嘅唔小店邊度略少有規模的小食店,響The One或者加連威老道附近行街行到攰,想醫肚嘅話係唔錯嘅選擇🤓香芋雞蛋仔,即叫即做,真係做到外脆內軟😀♥️ $25一份,價錢響呢區來講都叫做reasonable🥚每啖咬落去都係熱辣辣嘅😜 我覺得蛋味嘅濃香比較重,香芋味道唔算好濃烈,佢呢隻香芋味係屬於台灣珍珠奶茶嘅芋香味,而唔係濃郁嘅芋泥,係有比較人造少少嘅感覺,不過整體食晒一包都唔會覺得好膩或者太甜嘅感覺😛

2023-02-04
TakeAway
$25 (Tea)
香芋雞蛋仔
香芋雞蛋仔($22)見到佢本身整定每隻味放哂喺度,所以問左一下可唔可以即叫即整,老闆服務態度好好,真係肯即叫即整,但佢同時都係咁強調咁會唔脆。而事實證明,剛剛整起既雞蛋仔真係做到外脆內軟,口感非常唔錯👍🏻同埋呢度既雞蛋仔粒粒飽滿,咬開裡面都係實心,仲做到煙韌既口感,蛋漿調味甜度剛好,香芋味濃,不過唔肯定係咪天然。整體口感同味道都唔差,$22一底性價比高!見到呢度好多負評都係講整定既雞蛋仔,如果即叫即整既話先食得過👍🏻
香芋雞蛋仔($22)

見到佢本身整定每隻味放哂喺度,
所以問左一下可唔可以即叫即整,
老闆服務態度好好,真係肯即叫即整,
但佢同時都係咁強調咁會唔脆。

而事實證明,
剛剛整起既雞蛋仔真係做到外脆內軟,
口感非常唔錯👍🏻
蛋漿調味甜度剛好,香芋味濃,不過唔肯定係咪天然。
整體口感同味道都唔差,$22一底性價比高!

2022-07-23 214 views
是日大暑,行完科學館恐龍展沿路行去地鐵站,見街檔有個叔叔賣雞蛋仔⋯一路整,一路都笑臉迎人。熱辣辣都咁努力,忍唔住要支持下。一食,不得了。估唔到咁好食,係我食過最好味既雞蛋仔。之前其他出名舖頭既雞蛋仔,試過係好煙韌,唔脆,又要排長龍,實在名過其實。反而呢間小店(定其實佢出名但我唔知道?)做到外脆內軟。今次試香芋雞蛋仔,下次經過一定再幫襯,試埋朱古力味。另外,值得一讚係叔叔服務態度好好。我地又話八達通又想轉用現金都無投訴。

熱辣辣都咁努力,忍唔住要支持下。

今次試香芋雞蛋仔,下次經過一定再幫襯,試埋朱古力味。

2022-07-23 145 views
好多年前食過 記得幾好味今日經過再買一底。個老細係咁叫我要個唔知擺咗幾耐 一早整起個底我堅持叫佢整過個新嘅。個朱古力味雞蛋仔 唔知點解食落有浸怪味有少少似K11嗰隻香水味好失望!
好多年前食過 記得幾好味
今日經過再買一底。

個老細係咁叫我
要個唔知擺咗幾耐 一早整起個底
我堅持叫佢整過個新嘅。

個朱古力味雞蛋仔
唔知點解食落有浸怪味
有少少似K11嗰隻香水味
好失望!
2020-05-24 292 views
行經加連威老道,遠遠已經聞到雞蛋仔嘅香味,抵受唔住誘惑所以都停低諗住叫一底。呢度嘅雞蛋仔有好多口味,對於有選擇困難症嘅我來講真係一大考驗。最後都係叫咗我最鍾意嘅朱古力口味,啱啱新鮮整好冇耐,仲係熱辣辣,香脆可口,正呀!
2020-01-21 247 views
如題,難食到第一次出post$20一底,但貼錢買難受雞蛋仔只係暖都算,硬到好難撕開粒雞蛋仔係咩玩法出貨慢可以即叫即整,唔明點解雞蛋仔都可以整到咁而又敢賣一定唔會再幫襯
如題,難食到第一次出post
$20一底,但貼錢買難受
雞蛋仔只係暖都算,硬到好難撕開粒雞蛋仔係咩玩法
出貨慢可以即叫即整,唔明點解雞蛋仔都可以整到咁而又敢賣
一定唔會再幫襯