2024-10-07 77 views
放工餓又想食串燒,搵到呢間好有特色既串燒店,雖然舖頭細細,但係環境真係好優雅,仲有好多親切嘅流行曲,令到食嘢嘅人都忍唔住唱埋一份招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉呢個卷粉真係不得了,價錢抵食$38食落去胡椒味好香,而且燒肉份量都唔少,仲要燒得好香,好食😋燒牛柳粒牛柳粒唔會好乾身,幾香
燒牛舌心大愛牛舌心,牛舌最好味嘅位置一定係牛舌心燒到啱啱好,口感好正,味好香
燒豬頸肉豬頸肉,多汁肥美,好好食🤤燒粟米🌽去到邊都要食粟米🤭有啲粟米,超級多汁仲要好甜仲俾我偷聽到其他人想再叫嘅時候已經冇晒
串燒花生湯丸第一次食湯圓係無湯,仲要燒既外皮香脆,好特別

招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉
呢個卷粉真係不得了,價錢抵食$38
食落去胡椒味好香,而且燒肉份量都唔少,仲要燒得好香,好食😋

燒牛柳粒
牛柳粒唔會好乾身,幾香

燒牛舌心
大愛牛舌心,牛舌最好味嘅位置一定係牛舌心
燒到啱啱好,口感好正,味好香

燒豬頸肉
豬頸肉,多汁肥美,好好食🤤

燒粟米🌽
去到邊都要食粟米🤭
有啲粟米,超級多汁仲要好甜
仲俾我偷聽到其他人想再叫嘅時候已經冇晒

串燒花生湯丸
第一次食湯圓係無湯,仲要燒既
外皮香脆,好特別
  • 招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉
2024-10-02 64 views
今晚朋友帶我去旺角吃燒烤,這家店價錢唔貴,食物種類好多,除了燒烤,朋友特別推介他們的燒肉卷粉,燒肉好入味,胡椒湯底好重,真係好似泰國唐人街,連續幾年獲得「米芝蓮」那家燒肉卷粉的味道,真係唔錯,這個是必食之選🌟🌟🌟除此之外,其他燒烤都好好味,燒完馬上送上枱,熱辣辣👍🏻👍🏻👍🏻他們的大虎蝦好新鮮,蝦頭黐住蝦身其他的例如燒牛丸、燒雞翼都好好味蔬菜類例如燒番薯仔,金菇,翠玉瓜,以及娃娃菜都好好味

他們的大虎蝦好新鮮,蝦頭黐住蝦身
其他的例如燒牛丸、燒雞翼都好好味
蔬菜類例如燒番薯仔,金菇,翠玉瓜,以及娃娃菜都好好味
2024-09-14 249 views
呢日唔洗ot,放工都未天黑~所以就即約飯腳出黎食下野吹下水😆😆飯腳帶路黎咗呢間都幾有特色既小店~佢話呢到有款燒肉卷粉好出色,所以一定要同我黎食😚😚的而且確,呢碗燒肉卷粉又真係正啵~湯底好重胡椒香之餘帶有香葉味,既惹味又暖胃!!除左卷粉之外,我地仲order咗個超邪惡既撈飯同串燒🤭🤭厚切鵝肝加上豬油撈飯真係邪惡到呢但食落真係無得輸,仲有半隻溏心蛋依家睇返張相都流口水xpp而串燒既質素都唔錯~仲有燒湯丸都幾特別嗌埋做甜品都幾正🥰🥰🥰
呢日唔洗ot,放工都未天黑~

所以就即約飯腳出黎食下野吹下水😆😆

飯腳帶路黎咗呢間都幾有特色既小店~

佢話呢到有款燒肉卷粉好出色,所以一定要同我黎食😚😚

的而且確,呢碗燒肉卷粉又真係正啵~

湯底好重胡椒香之餘帶有香葉味,既惹味又暖胃!!

除左卷粉之外,我地仲order咗個超邪惡既撈飯同串燒🤭🤭

厚切鵝肝加上豬油撈飯真係邪惡到呢

但食落真係無得輸,仲有半隻溏心蛋

依家睇返張相都流口水xpp

而串燒既質素都唔錯~

仲有燒湯丸都幾特別

嗌埋做甜品都幾正🥰🥰🥰
2024-09-07 209 views
位於大角咀近旺角有間串燒小店,價錢抵食,尤其蒜蓉愛好者可以過嚟一試!食肉或者食素都有選擇👌🏼兩個人加埋二百零蚊已經可以好飽👍🏻招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉 $38湯味濃郁,夠辣夠入味。卷粉非常有特色,好少見。秘製醬燒雞中翼 $18皮脆肉嫩,味道不錯。燒墨魚丸 $17墨魚丸不是一般街嘅粉狀墨魚丸,燒得剛好。燒豬頸肉 $18肉質嫩口多汁,燒得偏脆身可口。串燒翠玉瓜 $14翠玉瓜多汁唔會燒到喉嚨好乾。原條燒茄子$35小編第一次食完條燒茄子,非常多汁,再配上大量蒜蓉,非常出色。燒小番薯$15小番薯味道甜甜地,中和其他串燒嘅味道。燒娃娃菜 $14薄薄嘅娃娃菜配上調味,非常入味香脆。燒脆糖香蕉 $10焦糖脆脆,非常好味,同香蕉配搭一流,唔使再叫甜品!味道: 4.5/5環境: 4/5服務: 5/5性價比: 4.5/5#foodie #vegetarian #taikoktsui #gathering #素食 #大角咀 #串燒

招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉 $38
湯味濃郁,夠辣夠入味。卷粉非常有特色,好少見。

秘製醬燒雞中翼 $18
皮脆肉嫩,味道不錯。

燒墨魚丸 $17
墨魚丸不是一般街嘅粉狀墨魚丸,燒得剛好。

燒豬頸肉 $18
肉質嫩口多汁,燒得偏脆身可口。

串燒翠玉瓜 $14
翠玉瓜多汁唔會燒到喉嚨好乾。

原條燒茄子$35

燒小番薯$15
小番薯味道甜甜地,中和其他串燒嘅味道。

燒娃娃菜 $14
薄薄嘅娃娃菜配上調味,非常入味香脆。

燒脆糖香蕉 $10
焦糖脆脆,非常好味,同香蕉配搭一流,唔使再叫甜品

味道: 4.5/5
環境: 4/5
服務: 5/5
性價比: 4.5/5

2024-08-21 314 views
之前有黎過呢附近食野,經過見到有呢間餐廳,就bookmark左要黎試下啦。最推介胡椒豬骨湯燒肉卷粉!好有驚喜!仲有炒烏冬同燒茄子都好味,不得不提有支裝可樂!好夠氣好好飲。店名係辣酒燒但可以叫唔辣,呢到價錢勁抵食,我地兩個人總共食左200蚊,非常飽呀!Openrice同google map都寫奧運站近D,其實旺角站最方便呀,大約8分鐘就到好方便,果邊食野冇旺角咁逼人但又好方便!🤩🍜招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉 $38湯底好香胡椒豬骨,胡椒有小小微辣,非常暖胃,燒肉放係湯面都仲係脆口,卷粉好滑口感好好!🍜XO醬炒烏冬 (雞肉) $58惹味烏冬,可以自選雞牛豬,仲有蛋同XO醬炒,呢款會比較飽肚,可以打左個底再食燒物🍆原條燒茄子 $35滿佈勁多蒜蓉好香!每次都會叫茄子,咁整真係好好味呀!🐥燒雞中翼 $18外皮唔係好脆口,但入面非常多肉汁🌭燒司華力腸 $22正常發揮,價錢平又啖啖肉🌭燒腸仔 $7正常發揮🍡燒棉花糖 $10微微燒過好好味,咁平既甜品去邊到搵呀

🍜招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉 $38

🍜XO醬炒烏冬 (雞肉) $58

🍆原條燒茄子 $35
滿佈勁多蒜蓉好香!每次都會叫茄子,咁整真係好好味呀!

🐥燒雞中翼 $18
外皮唔係好脆口,但入面非常多肉汁

🌭燒司華力腸 $22
正常發揮,價錢平又啖啖肉

🌭燒腸仔 $7
正常發揮

🍡燒棉花糖 $10
微微燒過好好味,咁平既甜品去邊到搵呀
2024-07-16 603 views
Signatures roll noodles in white pepper pork bones soup 🫑 招牌胡椒豬骨湯燒肉粉卷 $38呢一個胡椒豬骨湯燒肉粉卷係餐廳嘅招牌菜✨,好重胡椒味又辣辣地嘅豬骨湯非常惹味🌶️,面頭加上大量香噴噴嘅芫荽🌿同埋蔥吊味,配上幾舊個皮香脆可口嘅燒肉,連埋彈牙又晶瑩剔透嘅粉卷一齊食,真係幾正 Grilled corns 燒粟米 🌽 $36即叫即燒嘅金黃色粟米望落去已經好吸引,夠晒熱辣辣又燒到少少焦焦地,而且原條上,係個性價比好高嘅小食Homemade Indian lettuce 秘製油麥菜 🥬 $52 大大碟嘅炒秘製油麥菜聞落去超級香噴噴😍,油麥菜用咗健康嘅蒜蓉粒🧄同埋紅椒做配菜,食起上嚟都夠刺激同辣Fried udon noodles in XO sauce 醬炒烏冬 $58充滿特色嘅XO sauce 醬炒烏冬可以按個人口味選擇辣嘅程度🍜,仲可以揀雞肉🍗、豬肉或者牛肉做配料,配埋洋蔥🧅、紅椒、青椒、蒜頭等嘅配料,係個飽肚嘅main course

Grilled corns 燒粟米 🌽 $36

〰️ 位於大角咀的辣酒燒係一個氛圍小店,從店門面開始就超有年代feel ,80年代的氛圍招牌,極具特色的綠色的長凳和傳統的郵筒📮木製格仔的趟門🚪進入店內雖然空間不是很大,但贏在有氛圍🍻最適合同朋友放鬆吹水🍻🍽 🔹招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉招牌必點👍胡椒豬骨湯真的是真材實料,奶白色的豬骨湯加入了辛辣味十足的胡椒粉,瞬間喚醒味蕾,而且超暖胃😉燒豬肉作為佐料,豐富味道但不會肥膩,整體搭配非常和諧,重點係啖湯會令人情不自禁的飲完😄🔹牛柳粒石窩飯雖然係主打燒烤,但原來辣酒燒的主食都係相當唔錯啊👍當我聽到佢「滋~滋~滋」的聲音就知道我落岩order啦😁粉嫩多汁的牛柳粒、色彩鮮豔的辣椒、識跳舞的紫菜片無一不在,仿似吸引我快快試一啖😋😋😋記得充分拌勻再食,因爲底下還有一層鍋巴等緊你😍牛柳粒➕鍋巴🟰完美搭配🥰➰🔹燒雞翼燒雞翼作為元老級別的存在自然係冇得輸啦👍整體都燒得好干身香脆,但係完全唔會影響到佢的鮮嫩多汁😋記得多加辣椒面🌶️,會更加吸引人🔹燒鯖魚首選鯖魚的品質非常好,肉質鮮嫩軟滑,而魚皮烤的金黃香脆,太愛呢種雙重口感了😍搭配的檸檬🍋還可以再次調出魚的鮮味🤩🔹燒茄子🍆個人認為燒茄子係非常考驗燒烤師父嘅耐心和功

🍽

🔹招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉

🔹牛柳粒石窩飯

🔹燒雞翼

🔹燒鯖魚

🔹燒茄子🍆
個人認為燒茄子係非常考驗燒烤師父嘅耐心和功力😎因爲如果太急就會燒到茄子皮變得焦黑了,所以我每一次食燒茄子都會特意翻個面去望下茄子皮😏辣酒燒嘅燒烤師父成功通過考驗✅茄子皮完全冇焦黑👏蒜蓉醬味道不會過鹹,剛剛好填滿每一條茄絲😝必點之選

🔹燒翠玉瓜
又到我最喜愛的翠玉瓜😍俗語都有講「越愛要求越高」,所以我對翠玉瓜嘅味道和烹調方式不是一般的高😎但係辣酒燒嘅燒翠玉瓜竟然可以正中我心,甚至乎更高分👍切段的翠玉瓜非常新鮮可口,而且厚度適中,重點係烤的剛剛好,既可以令到外表少少焦脆又可以保存到佢本身的香汁😋😋再加一點辣椒粉,更加惹味😚

🔍 題外話
最重要是價錢親民,而且凌晨三點才關門,完全適合相約朋友去談天說地的好地方☺️☺️☺️
2024-07-07 428 views
鮮艷奪目粉紅色招牌「辣酒燒」和店舖外面佈置,令人產生好奇,加上門外廣告板推廣嘅“胡椒豬骨湯燒肉卷粉“, 更驅使我們要進店 一試。 踏入店內,我們從天花嘅鐵皮, 紅色嘅燈罩和一枱一凳都有着大排檔懷舊嘅風味, 好吸睛唷!辣酒燒嘅食物種類繁多, 包括各種類嘅串燒、主食、 鑊氣小 炒,佐酒小食/ 沙津、甜品和啤酒等等。 我哋叫了餐廳推薦嘅胡椒豬骨湯燒肉卷粉, 仲點咗羊架、雞翼、秋葵串燒, 翠玉瓜串燒, 多春魚和菠蘿。 胡椒豬湯燒肉卷粉,湯頭濃郁,胡椒香氣十足,燒肉皮脆肉嫩,肥瘦均勻, 散發出陣陣炭香味, 卷粉形狀有點像腸粉,質感就像河粉,但一點都不油膩,兼且口感煙韌。一口燒肉,一啖卷粉, 加上 一啖芫荽干蒜粒嘅胡椒湯 一齊食,令人垂涎欲滴。 重點嘅靈魂在於胡椒湯底,吃完精神為之一陣, 好像將近日嘅濕氣去除。羊架嘅生熟程度燒得恰當且香脆肉嫩,咬開很Juicy,肉質軟腍幼嫩,味道香濃鮮味。 喜愛食羊肉嘅人士一定合心意,拿着骨,咬開羊肉, 羶香肉汁飛濺嘅感覺絕對是難以用文字去加以形容。雞翼調味得好好,食落鹹鹹香香,而且燒外層燒得好香脆, 加上孜然粉, 更加惹味,每一啖都散發着濃郁嘅味道,配埋凍飲或啤

雞翼調味得好好,食落鹹鹹香香,而且燒外層燒得好香脆, 加上孜然粉, 更加惹味,每一啖都散發着濃郁嘅味道,配埋凍飲或啤酒就更一流。

多春魚,肉質嫩滑,魚骨燒得酥脆,味道十分鮮味, 擠上檸檬汁,味道更出, 又是另一度配啤酒不錯嘅燒物喔~

秋葵和翠玉瓜都很鮮嫩,燒得十分美味, 且保留鮮甜多汁,口感極佳, 面上灑上孜然,更倍滋味。

最後,以燒菠蘿作為甜品。菠蘿口感酸甜多汁,加埋灑上表面嘅糖嚟燒,仲更加帶出到菠蘿嘅甜味。

整體來說,辣酒燒提供嘅菜式多元化,質素不錯, 價錢不貴, 平均每人$100 ,已經大快朵頤,值得回味再幫襯。
Other Info. : 此店開到凌晨3時分,如果你係夜鬼,真的不失為一個好去處。
2024-07-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 胡椒豬骨湯燒肉卷粉
2024-06-29 305 views
大角咀都有好嘢食😋!仲要係唔貴嘅串燒🍢,味道質素好好,極推薦!👍🏻👍🏻招牌胡椒🐷豬骨湯燒肉卷粉果然係招牌必叫,未試過🥩燒肉配胡椒粉,好濃郁嘅胡椒味,卷粉好特別,成個配搭好正!👏🏻燒雞泡魚乾🐡微焦嘅外層食落好有層次,配埋雞泡魚必點嘅mayonnaise, 超satisfying!😻燒雞軟骨🐔全場最crunchy😹 好鐘意個調味~燒台灣腸🌭好juicy,鍾意台灣腸因為有種honey嘅味道!燒娃娃菜🥬呢個辣啲,但我鍾意! ❤️‍🔥 bb娃娃菜易入口~

招牌胡椒🐷豬骨湯燒肉卷粉

燒雞泡魚乾🐡

燒雞軟骨🐔
全場最crunchy😹 好鐘意個調味~

燒台灣腸🌭
好juicy,鍾意台灣腸因為有種honey嘅味道!

燒娃娃菜🥬
呢個辣啲,但我鍾意! ❤️‍🔥 bb娃娃菜易入口~
2024-06-16 262 views
[ #大角咀美食 #caloriefoodie大角咀 ] • 辣 酒 燒 •🐿-​ 大角咀平價抵食免加一串燒店🍢🤑一碗招牌卷粉只需💰$38 燒菠蘿只需💰$10簡直好似時光倒流 串燒店都一樣可以咁抵食🌟-🐷 招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉 💰$38迷你份量 但燒肉嘅份量都唔少湯底有好香嘅胡椒味 卷粉口感都唔錯-🐮 牛柳粒石窩飯 💰$78 原本無打算叫呢個飯 但俾隔離枱嘅香氣吸引住有少少似中式黑椒牛柳飯配上韓式嘅石窩再配上紅椒、青椒、洋蔥等配料 都幾惹味但略嫌太多汁濕得滯 可以放耐少少食飯焦-🍢 各款串燒 價錢相宜 最驚喜係焦糖燒菠蘿🍍只需💰$10就有6嚿 而且鮮甜多汁 抵食‼️串燒可以選擇辣度 就算唔辣 都會有孜然粉調味🐥 燒雞皮 💰$18🐥 燒雞軟骨 💰$18🐥 燒雞腎 💰$18🐥 燒雞心 💰$16🐮 燒牛柳粒 💰$22🐷 豬大腸 💰$18🐟 燒鯖花魚 💰$27🍍 日式燒菠蘿 💰$10🍠 燒小蕃薯 💰$15-📍 大角咀福全街12-16號福全大廈地下A號舖-#caloriefoodie
[ #大角咀美食 #caloriefoodie大角咀 ]

湯底有好香嘅胡椒味 卷粉口感都唔錯
🐮 牛柳粒石窩飯 💰$78

原本無打算叫呢個飯 但俾隔離枱嘅香氣吸引住
有少少似中式黑椒牛柳飯配上韓式嘅石窩
再配上紅椒、青椒、洋蔥等配料 都幾惹味
但略嫌太多汁濕得滯 可以放耐少少食飯焦

🍠 燒小蕃薯 💰$15
📍 大角咀福全街12-16號福全大廈地下A號舖

#caloriefoodie
2024-06-14 269 views
琴日收工無咩胃口,淨係想食小小,揀咗食串燒。點知老公同我一樣食咁少😂 天氣開始熱,胃口欠佳…1️⃣乾炒牛肉烏冬炒烏冬有鍋氣!👍🏻用雞蛋炒仲香噴噴,烏冬炒得幾乾身,唔會食完成嘴油,口感仲幾彈牙。牛肉份量幾多,性價比高🫶🏻 有青紅辣椒,屬於微辣口味,惹味!2️⃣燒雞肝要講下燒雞肝,唔係間間串燒店都食到。而且呢間燒得外表脆口,內裏綿密Creamy🫶🏻 幾中意!3️⃣燒雞軟骨、燒雞腎、燒雞皮、燒金菇、燒韭菜其他串燒正常發揮,香脆!脆口到每第一下咬落去,都聽到清脆嘅「喀」一聲😋

1️⃣乾炒牛肉烏冬

2️⃣燒雞肝

3️⃣燒雞軟骨、燒雞腎、燒雞皮、燒金菇、燒韭菜

2024-06-13
Type of Meal
Dinner
2024-06-11 201 views
嚟到大角咀,遠望已見到呢間咁搶眼嘅串燒舖!呢間係小店嚟,位置有啲偏僻但都差唔多坐滿,店員好nice,上菜亦快,係度食串燒、嘆啤酒幾有氣氛!首先嗌個招牌菜,胡椒豬骨湯燒肉卷粉,個湯有好濃嘅胡椒味!燒肉嘅皮脆扑扑,卷粉嘅口感有啲似陳村粉,第一次食呢款粉,好特別!食完個胃暖笠笠!串燒方面非常推介牛舌心,個調味好好味,燒得唔燶,塊肉幾厚。燒茄子有好多蒜蓉,秋葵都好新鮮!金菇嘅辣粉好惹味,食串燒要嗌啲蔬菜先感覺健康啲🤣

2024-06-05
$96 (Dinner)
2024-06-01 155 views
今日又帶大家去我地頭大角咀搵食😂,辣酒燒 一間開業未夠1️⃣年嘅店舖。主要令我行入去係因為俾佢地嘅招牌燒肉卷粉吸引住,只係$38,咁平?!好唔好食㗎?試下先😂!店鋪面積雖小,但店內環境乾淨企理🥰,裝修亦別具的特色,牆畫以類似古時酒肆為主題🏮,另設有木枱及長板櫈,真係另有一番風情😍。招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉 $38燒肉飯油撈飯配胡椒豬骨湯 $45燒腩仔🐖皮脆肉香,肥瘦相間,比燒味店仲好食🥰。卷粉非常滑漏有米香味,豬油撈飯🍚味道鹹香,有陣陣有豬油香味😍,招牌胡椒豬骨湯十分出色,胡椒味🧂非常香濃,再加上蔥花、芫茜及乾蒜碎,香味更加level up🤤,味道香辣鮮味十足,飲完全身滾熱辣🔥,辣勁好上頭🤣。串燒🍡燒得香口乾身,而且見價錢唔貴,點啲嚟試下先。椒鹽大頭蝦 $33/隻大頭蝦🦐肥美大隻,蝦頭有鹹香的蝦膏,蝦肉🦐鮮甜,口感爽脆彈牙😋。牛舌心 $38牛舌心肉厚香,口感軟腍帶點Q彈🥰。豬大腸 $18豬大腸表面焦脆,口感油潤Q彈,充滿油香。燒魷魚鬚 $29魷魚鬚🦑香味惹味,質感軟滑彈牙🥰。招牌燒肉卷粉真係好好食,充滿驚喜😍,我強烈推介俾大家,不過要大家注意店舖營業時間,係下午4點🕓至凌晨3點

招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉 $38
燒肉飯油撈飯配胡椒豬骨湯 $45

串燒🍡燒得香口乾身,而且見價錢唔貴,點啲嚟試下先。

椒鹽大頭蝦 $33/隻

牛舌心 $38
牛舌心肉厚香,口感軟腍帶點Q彈🥰。

豬大腸 $18
豬大腸表面焦脆,口感油潤Q彈,充滿油香。

燒魷魚鬚 $29
魷魚鬚🦑香味惹味,質感軟滑彈牙🥰。

招牌燒肉卷粉真係好好食,充滿驚喜😍,我強烈推介俾大家,不過要大家注意店舖營業時間,係下午4點🕓至凌晨3點🕒,冇錯係凌晨3點,以後宵夜又多個好選擇😍。
2024-05-24
$100 (Dinner)
.旺角📐大角📐金三角.星期六同朋友🧑‍🤝‍🧑交收完後都差唔多 4️⃣點幾旺角塘尾道附近去【覓食🍽️】.睇到間 最近【talk of town】既 城寨風門面懷舊復古 小食店 營業🈺時間 16:00-03:00趁搶頭柱香🚬 | 試一試 串燒店#辣酒燒 #大角咀#旺角.舖頭細細|有男女廁|可以😌坐唔多於20人但最搶眼👁️吸晴 係【懷舊汽水雪櫃❄️】懷舊樽裝汽水& 啤酒🫙|昏暗嘅環境超貼地既 調味料擺放桌面再加上☝🏻照雞蛋紅燈罩🥚 整個懷舊風拉滿🆙.侍應一轉手 俾個QR code我落餐😅 馬上拉回來.當然亦推薦我哋 🤵🏻‍♂️必食套餐🤵🏻‍♀️🍽️🌟 胡椒豬骨湯燒肉卷粉🌟 燒腩仔 豬油撈飯 配 胡椒湯🔥 勁辣雞翼尖.🐓🐓🍖🍗 雜錦串燒 🍖🍗🐓🐓1️⃣ 雞軟骨*22️⃣ 雞肝*23️⃣ 燒生蠔*24️⃣ 燒雞皮.🗣️ 細細碗肉卷粉|胡椒味重👍🏻|燒肉偏細件 但算靚仔🗣️ 豬油撈配紫菜|超惹味😋 脆皮連肥肉🥩 細細碟怪唔知🤔 入黎既都必點其二.🗣️ 雞翼尖睇到辣油👀都feel到辣🥵|偏愛大啖肉細既我 就食到細骨多到驚🦴 一隻就算🉐 燒生蠔🦪 蒜蓉滿滿|唔太乾 仲juicy🉐 雞軟骨|食落口卡卡脆脆 🆖 燒雞肝 就太乾|食唔到味道🆖
旺角📐大角📐金三角
怪唔知🤔 入黎既都必點其二
🉐 燒生蠔🦪 蒜蓉滿滿|唔太乾 仲juicy
🉐 雞軟骨|食落口卡卡脆脆
🆖 燒雞肝 就太乾|食唔到味道
🆖 燒雞皮 本身就無好感|試一口 全是七味粉|就 Pass 🛂
👨🏻‍🍳 總結報告 👩🏻‍🍳
🉐📃性價比:8.0/ 10 🙂
|港式|串燒|重慶四川菜|
—————————————————————
📬 辣酒燒|大角咀 Tai Kok Tsui
地址:大角咀福全街12-16號福全大廈地下A號舖
💈 MON-SUN| 16:00-03:00
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2024-05-24 131 views
抵食港式串燒🥰 餐廳主打港式串燒各款及特色料理 價錢相當平民!人均一百左右~ 晚市都幾旺場 ====᪥ 招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉 $38係來自泰國唐人街嘅招牌菜🤓 胡椒豬肚湯惹味得黎又暖胃 卷粉由泰國直送 口感一流帶嚼勁😋 性價比好高!᪥ 牛舌芯 $38牛舌芯爽嫩多汁🔥 $38仲有三件 抵到傻!᪥ 燒脆糖香蕉 $10好經典嘅燒香蕉🍌 面頭係一層脆脆嘅焦糖 再加上朱古力醬 好食😋 重點係佢只係$10!!!!!仲有其他特色料理同串燒全部都唔差,總括而言,好抵食!!
====

᪥ 招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉 $38

᪥ 牛舌芯 $38
牛舌芯爽嫩多汁🔥 $38仲有三件 抵到傻!

᪥ 燒脆糖香蕉 $10

仲有其他特色料理同串燒全部都唔差,總括而言,好抵食!!