5 day(s) ago 0 views
嘢食OK,不過我哋入嚟嘅時候就已經係夜晚嘅8:00所以得返個1個鐘頭食飯我哋叫咗蝴蝶魚,農家酥肉,同埋炒黃牛魚肉彈牙,有驚喜酥肉正常發揮黃牛上嚟嘅時候會熱住上 所以唔擔心會凍嘅問題不過如果唔食得辣,記得叫佢小辣另外我哋叫咗個香水檸檬茶 個檸檬茶有少少伏,因為佢唔係好夠味,就算篤左檸檬個味道都係普普通通,好似加咗少少冰少少甜嘅凍檸檬水可以試吓飲其他嘢。甜品無試 對桂花酒釀有興趣背景音樂不停咁播緊啲內地嘅歌,所以有少少嘈
我哋叫咗蝴蝶魚,農家酥肉,同埋炒黃牛
魚肉彈牙,有驚喜
酥肉正常發揮
黃牛上嚟嘅時候會熱住上 所以唔擔心會凍嘅問題
不過如果唔食得辣,記得叫佢小辣
可以試吓飲其他嘢。

甜品無試 對桂花酒釀有興趣

背景音樂不停咁播緊啲內地嘅歌,所以有少少嘈
$200 (Dinner)
  • 鮑魚辣椒炒肉
2025-01-24 0 views
這家餐廳的菜品精緻,味道鮮美,讓人回味無窮。服務態度親切周到,環境舒適宜人,適合聚會或約會。特別推薦他們的招牌菜,口感獨特,色香味俱全,值得一試。價格合理,性價比高,是喜愛美食的朋友不可錯過的好地方。

2025-01-16 691 views
之前北上一直都想試,但深圳太多好野食,一直冇機會嘗試。原來喺airside開左一間呀,咁梗係要約埋朋友試下啦!朋友唔食得辣,所以辣同唔辣既野我地都叫左少少,咁就大家都開心!全部都好好味,唔會過咸,食完唔會口乾!會再來!
2025-01-15 454 views
今次已是第二次光顧,除咗分為服務態度如常的好之外,特別要提一提食物嘅質素,一家大細食完之後10分滿意,並以約定下個禮拜要再吃。今次點了招牌菜鮑魚辣椒炒肉,及大碗花菜,味道如常的好,辣到適中惹味,新鮮炒有鑊氣,強烈推薦。個人冷門意見白飯亦10分好吃,用汁撈飯的確一流食材新鮮方面,具餐牌所說,好像是從湖南運過來,味道新鮮。好像在街市並買不到。另外一定要加入做會員,好像有很多優惠,亦可以儲分換優惠,暫時未試到

2025-01-15
$150 (Dinner)
  • 鮑魚辣椒炒肉
农耕记是一家充满乡土气息的餐厅,菜品以新鲜的农产品为主打,给人一种回归自然的感觉。每道菜都蕴含着田园的味道,特别是他们的季节性蔬菜拼盘,色彩斑斓,口感鲜脆,让人倍感愉悦。此外,农耕记的米饭也是一大亮点,米粒饱满,香气四溢,搭配各式菜肴相得益彰。服务方面,店员热情周到,随时乐意提供推荐,让用餐体验更加愉快。环境舒适,木质的装修风格让人感到温馨,适合家庭聚餐或朋友小聚。总体而言,农耕记不仅让人享受到美味的农家菜,更是一场视觉和味觉的双重盛宴。无论是食材的新鲜度还是独特的烹饪方式,都体现了对健康饮食的追求,非常值得一试。

2025-01-11
$160 (Lunch)
Celebration
Birthday
2025-01-08 290 views
中午在這裡午膳, 服務員一杯水都沒給我倒過,不停在我吃飯的時候打開對面座椅拿裡面的紙巾,來回至少四五次,尊重一下食客 好不好?味道一般 ,這是最後一次關顧! 請你們改善服務態度問題, 第一次來 也是最後一次。 收我10%服務費,至少對得起我10%的服務!服務員態度冷漠,沒有一點點服務意識.下單之後,五分鐘不到菜就上來了,這肯定是預制菜了,裡面的肥腸超不過十塊,全是辣椒 生姜 蒜頭,綜體體驗感太差,難道服務員沒有經過培訓嗎?

2025-01-06 279 views
菜很香 ,上菜速度都幾快嘅,啲菜品都幾驚艷,口味獨特,辣味十足。招牌鮮炒黃牛肉鮮美可口,牛肉嫩滑,辣而不燥;炒紅菜苔外脆內嫩,搭配特製醬汁,令人回味無窮。環境舒適,服務熱情周到,是品味正宗湖南風味的好去處,還可自行選擇辣度,值得一試!
2025-01-05 271 views
好有特色的湖南菜。從來未試過咁特別的粉絲蝦仁,同平時食的好大分別,平時葛d好乾,呢d好濃味。一流啊。肥腸都好吸引啊。全部都係用火興住,冬天食不會冷。可以一試的湖南菜
蒜蓉粉絲蝦仁
鮑魚辣椒炒肉
酸菜肥腸
2025-01-05
蒜蓉粉絲蝦仁
鮑魚辣椒炒肉
酸菜肥腸
2025-01-04 279 views
香港農耕記讓食客品嚐到新鮮且富有地方特色的料理。餐廳的環境清新雅緻,搭配舒適的用餐氛圍。菜單上以時令食材為主,口感鮮嫩,搭配自製的醬料,令人回味無窮。此外,餐廳新鮮的蔬菜和肉類完美融合。
2025-01-04
2025-01-01 509 views
第一次吃農耕記,之前去深圳已經想食。無唸到啟德都開左,一於試試。叫左炒牛肉,可以唔辣,適合小朋友,白菜都甜,鮑魚辣椒炒肉就可以見到超細鮑魚仔,燒雞就一般水準,沒有亮點。不過覺得真心沒有預製菜,都是新鮮現炒的,很熱,很香,還有杯香水檸檬茶可以,吃辣絕配。總體來說,服務人員態度沒🉐說,用心服務,主要一點是在香港很難體驗,不會被催著交台,趕下一桌。而且座位舒服,下次決定再來,想試試蝴蝶魚,肥腸⋯⋯估計都不錯的
2025-01-01
$150 (Lunch)
  • 鮮炒黃牛肉
2024-12-26 698 views
行到攰四圍都滿曬人,全部都要排隊。咁啱有想食時開張,試業期間仲有88折。就入去試下啦。我哋本身完全唔食辣嘢,初頭都怕辣食唔到。但見到餐牌上面好多嘢都係小辣或者可以走喇,咁就入去試下。雖然餐牌款式唔多,但食物都幾吸引同埋性價比高。嚟到啲嘢一次辣椒嗰啲都唔辣,仲幾香口添。
行到攰四圍都滿曬人,
全部都要排隊。
咁啱有想食時開張,試業期間仲有88折。
就入去試下啦。
我哋本身完全唔食辣嘢,
初頭都怕辣食唔到。
但見到餐牌上面好多嘢都係小辣或者可以走喇,
咁就入去試下。
雖然餐牌款式唔多,但食物都幾吸引同埋性價比高。
嚟到啲嘢一次辣椒嗰啲都唔辣,仲幾香口添。