2021-08-18
今日行開大埔大榮里突然間好想食車仔麵,係度四處望時見到佢,這裡都十分多人,可以外面或堂食,我即興當然就係堂食,有圓枱或自閉位置,都係按店員按排😜,今次係對牆自閉位,望吓點菜紙,車仔麵3餸起,餸菜分類清楚,5款價錢6個種類,真係按自己喜愛選擇,麵底亦係在同一張點菜紙選擇,加埋個汁都有得選擇就係車仔麵號精神!還有點了麵後可以加$9跟多杯冷熱飲品,咁計都相對較抵!今次點了個幼麵,要牛腩汁,少辣,配菜有咖喱魚蛋、牛根腩、瑞士雞中翼,當中有兩款係推介之選!3款2中了店舖推介我都幾有眼光!😜等待時心血來潮想吃埋碗碗仔翅,都大碗足料,有雞絲、冬菇絲、同埋彈牙爽口嘅翅啦!主角原來都係轉頭就到,同樣大大碗,上面放滿了自己點嘅三餸,咖喱魚蛋咖喱味道濃郁入口夠晒彈牙!牛根腩夠晒軟淋,牛根入口都十分軟淋,超好味!瑞士雞中翼亦十分入味,一啖入口就可以將肉同骨分開,雖然哩個不是推介,但一樣好味!湯底夠晒腩汁味道之餘加埋爽口幼麵今日十分滿足!今日夠晒飽下次可以食埋腸粉燒賣!
今次點了個幼麵,要牛腩汁,少辣,配菜有咖喱魚蛋、牛根腩、瑞士雞中翼,當中有兩款係推介之選!3款2中了店舖推介我都幾有眼光!😜等待時心血來潮想吃埋碗碗仔翅,都大碗足料,有雞絲、冬菇絲、同埋彈牙爽口嘅翅啦! 主角原來都係轉頭就到,同樣大大碗,上面放滿了自己點嘅三餸,咖喱魚蛋咖喱味道濃郁入口夠晒彈牙!牛根腩夠晒軟淋,牛根入口都十分軟淋,超好味!瑞士雞中翼亦十分入味,一啖入口就可以將肉同骨分開,雖然哩個不是推介,但一樣好味!湯底夠晒腩汁味道之餘加埋爽口幼麵今日十分滿足!今日夠晒飽
下次可以食埋腸粉燒賣!