2024-10-18 176 views
星期五晚,竟然冇book檯都有位,郁無為意照入去食啦~一坐低叫位女士黎寫野,行左一半,掛住傾計都算落order 食嘢,叫2隻乳鴿,佢話:叫3隻啦,你唔夠食㗎喇⋯我地話唔洗,佢再repeat,fine!要3隻跟住我地叫其他野食,狂推海鮮,明既~做生意係咁的,我地話唔洗喇~再order 普通雞煲$98,又sell手撕雞$238我話唔洗喇,照要雞煲啦(跟住我講得好清楚要邊款)佢話:哦~要有鮑魚果隻呀?叫左椒鹽九肚魚,等左一個鐘都唔黎上左其他餸,顏色好靚,但全部咩餸都好淡味叫左炒飯,坐足左個半鐘都唔黎最後cancel 起身埋單但張單照計炒飯😂🛎️🛎️🛎️環境迫、野食唔得,冇service,完🛎️🛎️🛎️
星期五晚,竟然冇book檯都有位,郁無為意照入去食啦~
一坐低叫位女士黎寫野,行左一半,掛住傾計都算
落order 食嘢,叫2隻乳鴿,
佢話:叫3隻啦,你唔夠食㗎喇⋯
我地話唔洗,佢再repeat,fine!要3隻
再order 普通雞煲$98,又sell手撕雞$238
我話唔洗喇,照要雞煲
(跟住我講得好清楚要邊款)
佢話:哦~要有鮑魚果隻呀?

叫左椒鹽九肚魚,等左一個鐘都唔黎
上左其他餸,顏色好靚,但全部咩餸都好淡味
叫左炒飯,坐足左個半鐘都唔黎
最後cancel 起身埋單
但張單照計炒飯😂

因為有朋友生日,一早打嚟訂枱,前後打嚟兩次confirm booking .我地仲同呢間餐廳講定我地要食咩菜,菜都留定左。於是當日結果一行10人準時嚟到攞住個大蛋糕,竟然答我地無book到位??餐廳負責人仲串咀咁話「我都無話留台俾你」明顯地應該有walkin熟客,將我哋留左張枱俾左人。一早打嚟留定食咩餸都仲話我哋冇book到位??!!最好笑負責人係個態度。好唔好食就唔知。但係服務就真係奇差。講真,我哋又冇遲到,準時嚟到book咗位都冇枱真係第一次。

明顯地應該有walkin熟客,將我哋留左張枱俾左人。
好唔好食就唔知。但係服務就真係奇差。
講真,我哋又冇遲到,準時嚟到book咗位都冇枱真係第一次。

2023-10-23 646 views
中伏 之前去開街尾盡頭嗰間 都幾好 去開都冇問題 諗住成條街 間間都食呢一堆嘢 間間都一樣㗎啦 呢間完全冇睇食評 諗住是但試吓新嘢 狗衝入去 中伏 有得揀 就唔好去啦一向服務零要求 但係真係服務差 花生話咗唔食 就同你長篇大論講 我又冇收茶錢又冇收+1 所以花生 就算你唔食都要收錢 勁黑sell 好似廚房做咗好多存貨羊腩煲咁 勁hard Sell羊腩煲 跟住又hard sell 滷水拼盤 唔點佢推薦嘅 幾乎唔俾落單 環境又唔係好 啲嘢食水準一般 但係價錢 亦都係貴過出面 最後一次 冇下次

2023-10-23
$170 (Dinner)
🐻快樂星期六🐻夫婦當然要外出覓食,今日黎到荃灣陳財記同朋友一聚。🐻先叫個泰式酸辣鳳爪,味道剛好下酒。🐻跟手黎個菠蘿咕嚕肉,咕嚕肉剛落鍋外皮尚脆,但味道比較酸。🐻之後一道粟米魚肚羹d失望,點菜時職員支支吾吾咁話星期六出菜慢,提議叫其他菜式,因為太多飲所以照落單,估唔到唔夠十分鐘就上菜,味道略咸,口感過稀,達不到羹嘅地步,其實直頭似罐頭粟米湯直接開水煮出黎。🐻最後一道小炒王韭菜滿滿,其他配料略缺,味道偏咸,所以都沒拍照留念。🐻總括然而,不會有下次

🐻先叫個泰式酸辣鳳爪,味道剛好下酒。
咕嚕肉

🐻跟手黎個菠蘿咕嚕肉,咕嚕肉剛落鍋外皮尚脆,但味道比較酸。
粟米魚肚

🐻總括然而,不會有下次

2023-10-07
2023-10-05 326 views
餐前小吃-花生(贈送)花生內裡面有甜味,不過表面鹽太多,好咸。椒鹽九肚魚/剛炸起新鮮滾熱辣,魚肉滑溜,有胡椒粉辣,如果能灑上辣椒會更有風味。杞子豬膶浸時蔬/豬膶軟嫩,處理得不錯無腥味,比起炒菜,浸時蔬更易入口、吃完腸胃好舒服。欖角骨/蜜汁十分惹味,叫碗白飯用來送飯一流;排骨肉好滑、唔會乾;可以欖角不夠多。
餐前小吃-花生(贈送)
花生內裡面有甜味,不過表面鹽太多,好咸。

椒鹽九肚魚/
剛炸起新鮮滾熱辣,
魚肉滑溜,
有胡椒粉辣,如果能灑上辣椒會更有風味。

杞子豬膶浸時蔬/
豬膶軟嫩,處理得不錯無腥味,
比起炒菜,浸時蔬更易入口、吃完腸胃好舒服。

欖角骨/

蜜汁十分惹味,叫碗白飯用來送飯一流;
排骨肉好滑、唔會乾;
可以欖角不夠多。

2023-10-02
Type of Meal
Dinner
週日出餐速度出奇慢!3個餸等50幾分鐘就上一個,凍曬都未見其他兩樣。極個別肆應服務態度惡劣不堪,等已經係令客人火滾,再加上個肆應啲態度就令到成個用餐過程都變得唔愉快!話:唔係得你地一臺客,想唔等自己返屋企煮!下次果斷去隔離波記算了,費事出錢買氣受。服務態度唔好其實可以考慮轉行,唔好自己唔鍾意份工係客人度出氣!另一個肆應就會處理問題,人地從接客、服務,追單,處理問題都做得好好。點解人地可以做到,而你就覺得係客人專門為難你?仲好意思話:唔想等自己返屋企煮?呵!我都覺得好可笑。可唔可以反省一下自己?
2023-07-24 267 views
侍應招呼好熱情、我們三個人去吃、叫着一碟炸大腸、一碟鼓油王炒鵝腸、一大碟滷水拼盤$168元、,極差味道、,豆腐+少豬手+少墨魚+少牛肚、只有豬肚蜆殼湯有味道、不推介去!
2023-07-10 276 views
一行二十幾個人食飯,提前1星期訂座。話俾間房我地但有5000蚊低消,已經明確回覆左餐廳,我地唔係要房有位坐就可以,5000蚊低消我地唔接受,但當日依然俾左房我地坐。坐低叫人真係叫天不應叫地不靈,個個吖姐態度都好唔耐煩。由於有老人家我地想要一壺暖水俾佢地飲,直到餐飯食完都冇黎過。我地叫左20幾罐飲品加20枝啤酒都即到,叫壺免費水就唔理人。落單個陣一直不斷sale特色菜,我地其實已經打過電話留海鮮,都拒絕左好多佢地sale既菜,最終只係加左2條魚同2碟辣酒花螺。上菜速度慢,又唔係特別好食,小朋友要食既蒸水蛋等左成個鐘頭先到。埋單個陣我地先知2碟辣酒花螺加埋要成600蚊,我地問吖姐點解咁貴,佢話1例148蚊 (半斤) 我地每碟辣酒花螺係1斤,所以600蚊。我地問點解會變左每碟1斤?落單個陣我地只係話要2碟,佢地就擅自幫我地落斤數,而且落單完全冇同我地講過。吖姐仲口口聲聲話我地落單個位小姐知道,但1枱10幾個人都冇聽到過佢有講。埋單差唔多成6000蚊,完全唔知自己食左啲乜野,服務態度同職業操守特別差。以前食過幾次都冇咁既情況,一見人多就劏你,唔會再有下次。
一行二十幾個人食飯,提前1星期訂座。

2023-07-09
$300 (Dinner)
2023-05-22 471 views
星期日補祝母親節飯,原本一行14人開開心心商討食乜,點知個阿姐落單時,我地都未開始叫就不停sales佢地本店菜色,原本都唔係問題,覺得啱嘅咪食囉,但我地一落我地想食嘅菜,一係就話無,一係就話咁樣唔好食,再唔又話menus 上唔係樣樣有。(黃金蝦球,無;蒸原條鱔,無,馬友,無;卤水拼盆,無.......仲有幾樣無,唔係好記得),咁都算,連叫個蒜蓉西蘭花比小朋友食,都係咁迫我地話要加野炒,當刻我已經忍唔住鬧,我地叫乜都無連叫個最普通嘅炒西蘭花你都要reject?我地唔鍾意加野炒,廚房師傅係咪唔識炒?不食已經一肚火!唔好叫我地落order食乜,你地order我地食乜啦!真係未去過一間食肆可以差到咁嘅地步!我仲要係街坊但絕對唔會再幫襯,比錢買難受!
2023-02-08 752 views
呢一餐晚餐約左N次!改期!又改期!都夾唔齊人!哈~唔約玩即興又齊喎!友人致電查詢有冇枱;幸運地回答~有!準時到達!可惜都喺要喺門口等左15分鐘現場太多顧客啦~被安排坐於近廚房位置言歸正傳!今日order 左1.花雕鴨舌(唔記得影;因為太好味)-2. 油浸筍殼魚3.豉油王鴨舌4.小炒皇5.蒜芯炒腩肉6.孜然豬串骨7.水煮田雞8.椒盬鮮魷 整體評分~ 味道是ok的 上菜時間不算太快應該是廚房人手不夠導致 服務態度~可以
呢一餐晚餐約左N次!改期!又改期!都夾唔齊人!
哈~唔約玩即興又齊喎!

現場太多顧客啦~被安排坐於近廚房位置

應該是廚房人手不夠導致

服務態度~可以

2023-02-08
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2022-12-13 502 views
今日終於領教過荃灣陳財記所謂羊腩煲生意就好好材料羊腩好少 生意好得滯 羊腩,俾得幾件咁就收你三百幾蚊 食到一肚氣下次都唔會去同職員講係咁多㗎啦,廚房俾唔關佢事最後食完羊腩煲就走人啦
🤴🏻同事Miss L👩🏻就黎生日🎂,今晚就約埋另一位🙋🏻‍♂️同事Mr P一齊食生日飯🧍🏻‍♀️🧍🏻‍♀️🧍🏻🧍🏻!😚😚~~~椒鹽九肚魚🐟~~~九肚魚超多細骨,雖然可以入口但係堅摻口,小朋友食必須小心!😵😵~~~沙拉大蝦🍤球~~~炸衣薄薄地,蝦🍤肉飽滿有鮮味😀😀~~~蒜蓉炒白菜仔🥬~~~菜🥬有菜🥬味有鑊氣,但硬咗啲😄😄~~~胡椒豬🐷肚蜆湯🍲~~~全晚最出色,胡椒湯十分暖胃,隻隻蜆都大大隻😊😊,豬🐷肚冇腥味😚😚~~~霸王雞🐔(半隻)~~~最差嘅係呢隻雞🐔, ‘ 鞋 ’雞冇彈性,仲要冇乜雞味!失望😟😟雖然餐飯多數傾嘅都係🤴🏻公司嘅事(是非)😅😅,但都食得好開心🥳🥳

~~~椒鹽九肚魚🐟~~~

~~~沙拉大蝦🍤球~~~
炸衣薄薄地,蝦🍤肉飽滿有鮮味😀😀

~~~蒜蓉炒白菜仔🥬~~~
菜🥬有菜🥬味有鑊氣,但硬咗啲😄😄

~~~胡椒豬🐷肚蜆湯🍲~~~

~~~霸王雞🐔(半隻)~~~

2022-06-21
$148.7 (Dinner)
疫情後又回到大排檔集中地 ,荃灣三坡坊。由於娘娘明天要帶飯,所以點多了 ...先來一個不能帶飯的“粟米斑塊”,斑塊新鮮,但炸漿普通,不夠脆口,粟米汁還可,不會死甜。最簡單的這個“韭菜豬紅”,香辣、惹味,韭菜難得鮮嫩,不會成口渣。“蒜芯炒腩肉”,不錯,蒜芯一樣嫩口,不會有渣,這個菜送啤酒一流。最後,大排檔考牌菜,“星洲炒米”,火喉十足,米粉條條分明,咖哩汁不是奶螢光那種,也起碼有正常的咖哩香味,配料新鮮、豐富,是一個專業水準的星洲米!
疫情後又回到大排檔集中地 ,荃灣三坡坊。

2022-04-25
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$140 (Dinner)
2022-06-07 388 views
其實呢間都開左好一陣子,weekend晚都長期多人坐到出外面,但原來都未有人打過食評,有幸成為第一個。哈哈三坡坊定二坡坊都有好幾間大排檔,其實每次經過都驚,疫情期間就更怕....怕污糟姐。每次經過阿姐一定會問“幾位 埋邊坐”,好好既銷售手法,阿姐叫到就試左一次。大排檔風味,夠鑊氣,大份,可以坐街邊。仲有啤酒妹明知我地唔飲啤酒都係咁易行過黎問下而我地又要不失霸氣咁微笑拒絶,o係大排檔先可以體驗到既。大排檔必食既豬紅,正
三坡坊定二坡坊都有好幾間大排檔,
其實每次經過都驚,疫情期間就更怕....怕污糟姐。

大排檔必食既豬紅,正