2024-04-04 236 views
今日有個光頭呀叔 落單,之前未見過!每次買野食都無錯,今日竟然我叫鵝腸,佢寫左鴨舌!差咁遠都可以寫錯!我番到屋企先睇到,因為每次落單都唔會錯。你落錯單唔係每個人都食果樣野,舖頭又無電話,唔可以立即聯絡番,到時過左第二日又話無落錯到啦,屋企去你果邊又遠,唔係又要搭車去你舖頭同你講呀?好心整番個電話啦!最後員工做野認真小小啦!
今日有個光頭呀叔 落單,之前未見過!
2023-01-03 769 views
呢間雙囍滷味大王都行過幾次,見到外賣飯盒幾抵,55蚊有個鵝片飯,反正今晚都係做孤獨的美食家就買黎試試,店舖細細間主要都係做外賣,價錢都貼晒出黎好搶眼。鵝片飯55蚊黎講幾足料,鵝片就咁數都有9片,仲有1片細既擺底其實一共10片,擺底仲有2塊滷水豆腐,量黎講呢個價錢收貨有多,講返質素就比較普通d,鵝片肉偏鞋口少少,唔夠爽,但都收貨既,豆腐幾好食幾滑,又唔會一夾就散,飯方面就差少少,比較濕同爛,我好怕呢種飯所以扣返d分。例湯買飯仲有湯送幾抵,湯就粟米紅蘿蔔,睇就幾多料仲有粒蜜棗,但飲落都係味精湯,送既就唔好要求咁多,ok啦。鵝腸另外買多少少滷水野加餸,食唔晒可以留第二日,鵝腸買左2兩,幾爽口,唔會好咸。鵝腎鵝腎2個,都係好爽口。豬大腸豬大腸一條,大腸唔會好韌,爽口得黎幾好咬,都算入味無異味,唯獨肥左少少,有d鋪會主動去肥,唔想太肥既朋友主動叫師父走肥啦。另外滷水同蒜蓉醋分開包上,都幾多。整體黎講係幾抵食,不過高質就稱不上叫做ok,飯方面唔好煮咁濕會好d。

鵝片飯

鵝片飯

例湯

例湯

鵝腸
鵝腎
鵝腎2個,都係好爽口。
豬大腸

鵝腸 鵝腎 豬大腸

另外滷水同蒜蓉醋分開包上,都幾多。

TakeAway
鵝腸 鵝腎 豬大腸
最近好似愈開愈多間賣滷水鵝嘅餐廳 係屯門Vcity附近都有一間新開🤣 叫雙囍滷味大王 雖然係新開嘅 但係賣嘅價錢超級平😳 而且滷水餸嘅選擇好多 任君選擇🤩🍀滷水三餸飯簡左個三餸飯 滷水豬耳 滷水豬肚 滷水鵝腎☺️ 再送埋個例湯 講梗都只係$35🫣 真係好少見到賣滷水嘅舖頭係咁平咁抵買🥹 餸嘅份量好多 鋪滿左成盒飯嘅表面🍱 豬耳骨位爽口 邊位偏淋身 味道吾錯👍🏽 豬肚有咬口 夠入味 好好食🤣 鵝腎有少少煙靭 口感吾差😛 🍀白切雞髀飯份量都係好多 而且下面鋪左啲滷水豆腐 吾洗驚吾夠飽😉 雞雖然整老左 肉質有硬 但係好有雞味🐓 好好食😋 🍀滷水蛋 + 滷水豆腐滷水蛋應該係鴨蛋 味道同雞蛋唔同 味道相對較濃🫣 滷水豆腐好易咬開 而且好入味☺️

🍀滷水三餸飯
滷水三餸飯