2016-10-02 127 views
今晚想過下炸雞癮~平平地就黎左呢間食,價錢係平,但味道真係麻麻地😟。座位都好逼,得兩張痴埋嘅摺枱。甜辣雞塊,$36/10件。價錢好平,但味道就真係一般😢。係炸左啲雞再淋甜辣醬係面頭😵,同外面做法完全唔同,甜辣醬係m記個種味,最尾係食唔晒。泡菜煎餅,$30係淋身嘅,太少泡菜係入面。蜂蜜芥末味炸魷魚鬚,$20啲醬佢係真係比勁少你!每條淨係點到一滴都無嘅份量!最尾叫佢加返多少少醬比我地,但都係加左dd😞😞。(圖入面嘅醬已經係所有😓)

甜辣雞塊,$36/10件。
泡菜煎餅,$30
係淋身嘅,太少泡菜係入面。
蜂蜜芥末味炸魷魚鬚,$20
2016-10-01 162 views
很久沒吃過這麼好吃的魷魚酥了$20個辣冷麵$30都好好食,泡菜超正,不過有點太辣了,可惜個炸雞馬馬地$20(細4件),雖然很大一件,但好快淋,仲有個介末醬唔夠味
很久沒吃過這麼好吃的魷魚酥了$20

個辣冷麵$30都好好食,泡菜超正,不過有點太辣了,
冷麵,炸魷魚
2016-10-01
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$70 (Dinner)
冷麵,炸魷魚
  • 辣冷麵
  • 魷魚酥
2016-09-28 154 views
行下彌敦道,有點肚餓,行到太子附近,見到有間小店,好搶眼,望下個餐牌,主打買韓式炸雞,還有其他小食和飯。但主要是外賣的。見到平平地。20元都有交易,便買蜂蜜芥末雞塊,甜辣雞塊,蜂蜜芥末尤魚鬚。加埋都係60元好抵。炸雞每樣有 5件 ,還有酸蘿蔔,配合炸雞一起吃,可舒解油膩。我比較喜歡吃蜂蜜芥末味多一點,因甜甜地,雞肉都好嫩,唔乾,每件不會太細件。至於甜辣雞塊,友人較喜歡,醬汁沾上了雞件,辣辣地較刺激。尤魚鬚雖然不是太多,但都很完整,很長,不是碎的。很香口,都是熱的,脆脆地,沾了蜂蜜芥末醬,比起平時食起椒鹽味,又另一種風味
行下彌敦道,有點肚餓,行到太子附近,見到有間小店,好搶眼,

蜂蜜芥末雞塊,
至於甜辣雞塊,友人較喜歡,醬汁沾上了雞件,辣辣地較刺激。
蜂蜜芥末尤魚鬚
Other Info. : 雖然主打外賣,但門口都有張枱可供坐低進食,
蜂蜜芥末雞塊,
蜂蜜芥末尤魚鬚
  • 蜂蜜芥末雞塊
2016-09-13 117 views
韓式外賣@韓食 早幾日收工後,原本打算在聯合附近買壽司食當晚餐,誰知想食的都已經沽清,就在聯合壽司店旁邊見到韓食門口排住一條小小人龍,好奇心下就去買來食 門口實在太多人,不宜拍照,就隨便影二張MENU啦,價錢就是便宜 ,十多二十元有交易 食物有多款韓式小食和用來填肚的拉面和飯等 點了最多人食的甜辣中翼,雞翼頗大只,外脆內軟,$20四只價錢頗抵食 味道頗辣,不愛辣者要注意 韓式芝士蛋卷,份量好大,非常飽肚,入面有點芝士,不過不足以拉出絲,就是當芝士味的雞蛋卷食好了,食起來都幾嫩滑,上面加了點茄汁,看起來加了點美感
韓式外賣@韓食

,十多二十元有交易

食物有多款韓式小食和用來填肚的拉面和飯等

味道頗辣,不愛辣者要注意

2016-09-10 77 views
突然想食韓式炸雞,屋企人又掛住睇電視唔想落街,上openrice搜尋一下,見到呢間專做外賣嘅韓式小食,於是去買嚟試下,買咗蜜蜂芥末雞塊,甜辣雞鎚,原味魷魚鬚,辣炒年糕,味道好啱我同屋企人口味,價錢仲非常經濟,真係估唔到咁平靚正,第二晚叫屋企人唔好煮飯,再去買其他嘢嚟試
,第二晚叫屋企人唔好煮飯,再去買其他嘢嚟試

2016-09-07
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner
2016-09-10 913 views
呢間有小小似街頭小食嘅韓國檔專係做外賣嘅,不過坐低響側邊啲枱食都得。坐低左感覺有小小似大排檔,食物平均都係二十幾三十蚊,仲有午市套餐睇倒個價錢覺得好似伏伏地咁,不過都坐左,冇理由走咁樣衰芝士拉麵,25蚊都算係幾多料,出去食個韓國果啲芝士麵都要80幾蚊,呢個食落芝士味都幾濃,面頭有隻蛋,仲有好多魚膏。好啦,食完第一味覺得都唔伏嘅而且都算幾扺,service好好,每一味上之前個姐姐都會講聲小心熱,好體貼。呢個韓國粉絲都係25蚊,面頭有隻蛋,食左十分鐘都未食倒一半,勁多勁多粉絲十分鐘就係食左咁多,然後仲勁多餸,冬菇都唔止十粒。Btw,個粉絲都幾香,好香麻油味,而且仲加左芝麻。啲料又多,因為好多餸所以食左未都唔會好dry!20蚊有5隻雞槌,扺過麥當奴,扺過kfc一咬落去,熱到燙親個口應該係即叫即炸嫁,隻雞冇雪藏味,而且好香好脆,雞肉一啲都唔鞋下次想食雞嘅時候可以黎呢度廿幾蚊,雖然堂食嘅位置有限,不過我覺得冬天響街度食都ok夏天就外賣好。呢個價錢食倒呢個質素其實都算賺左。
睇倒個價錢覺得好似伏伏地咁,不過都坐左,冇理由走咁樣衰
芝士拉麵
好啦,食完第一味覺得都唔伏嘅
韓國粉絲
十分鐘就係食左咁多,然後仲勁多餸,冬菇都唔止十粒。
原味雞槌  5件
20蚊有5隻雞槌,扺過麥當奴,扺過kfc
一咬落去,熱到燙親個口
下次想食雞嘅時候可以黎呢度

廿幾蚊,雖然堂食嘅位置有限,不過我覺得冬天響街度食都ok
夏天就外賣好。
呢個價錢食倒呢個質素其實都算賺左。
芝士拉麵
原味雞槌  5件
  • 原味雞槌
2016-09-07 478 views
香港人對韓流的熱愛有增無減,對韓國菜特別喜愛,在香港隨處都不難找到食炸雞既地方,甚至連韓國第一品牌連鎖炸雞店都在香港開鋪,可見對炸雞的喜愛程度達至瘋狂級別!!!而我都吾例外,去開太子買野就試試這間「韓食」🍴店面韓風十足,鋪內雖然不大但款式甚多,而且有圖有埋價錢介紹哂🔖,夠哂清晰細心👍,主打的是正宗韓國小食如紫菜包飯,芝士年糕,芝士蛋卷,辛辣麵,芝士拉麵,泡菜,炸雞等🙋 算得上應有盡有!而且有午市套餐,只不過是30蚊仲送果汁,個別仲送紫菜包飯,真係好抵呀😍😍😍🔽蜂蜜芥末中翼 ($20/4隻)炸雞味道方面已經令我心大心細,有原味,蜂蜜芥末,甜辣,香蔥這4款選擇,重口味既我就簡蜂蜜芥末味,炸雞最緊要是熱,溫度是決定左一樣食物好吾好食既主要因素,雞翼是即叫即炸,咬落去仲係熱辣辣,外皮炸得脆卜卜,雞肉肉質嫰滑,加埋🍯蜂蜜芥末甜甜的醬汁十分好吃👅一啖接一啖,好快就食完啦,配埋自家制醃蘿蔔真係好夾,4隻炸雞真係吾夠喉囉😣😣😣🔽韓式冷麵 ($30)雖然係4點多去,仲係好大太陽🌞,本身想食芝士拉麵但又吾想食到身水身汗,老闆娘推介我食依個韓式冷麵,真係無介紹錯✔冷麵材料好豐富,有半隻蛋,水晶梨片,紫菜,蒟
而我都吾例外,去開太子買野就試試這間「韓食」🍴
🔽蜂蜜芥末中翼 ($20/4隻)
🔽韓式冷麵 ($30)
冷麵材料好豐富,有半隻蛋,水晶梨片,紫菜,蒟蒻麵,青瓜絲同自家製泡菜,加上大量碎冰 ,夏天食凍冰冰,酸酸地很開胃!真係透心涼之選💯
我好欣賞這種小店,老闆娘一手一腳自己打點,對客人很熱情,價錢真係吾貴,而且炸雞真係好好食,可以同連鎖炸雞店比😋😋😋重點係比埋你簡食雞槌·雞塊·雞翼,「有得簡先係老闆」😂,岩哂鍾意多選擇既香港人😆
2016-08-28
2016-09-05 72 views
街邊拮炸雞@韓食旺角街頭就最多外賣小食店,唔想又拮魚蛋燒賣,吃韓國炸雞都有呀! 用小杯盛起方便邊走邊食,數十元已而。炸雞都好多味道,我就要了香蔥雞槌, 20元有4隻,照樣有甜酸醃白蘿蔔,外面炸到幾香口又唔油膩,仲伴有大量香蔥, 一齊會有有點辛辣。見很便宜,另外要多份芝士年糕 $30有一粒水煮強蛋同魚片,個汁唔辣因加了好多糖,好煙煙UNUN韓式街頭新小食, 會帶來新衝擊。
2016-09-03 99 views
行過太子,想食2件炸雞,見到間新開張小食店就買件試下D 炸雞又幾正下 wo 。 雞肉外脆內嫩配上蜜糖芥末好正!啲揸外面炸得好脆,好香口。雞肉好嫩。炸魷魚炸得好脆口,一咬落去充滿魷魚鮮味。是新鮮魷魚炸的。
行過太子,想食2件炸雞,見到間新開張小食店就買件試下
D 炸雞又幾正下 wo 。 雞肉外脆內嫩配上蜜糖芥末好正!

啲揸外面炸得好脆,好香口。
雞肉好嫩。

炸魷魚炸得好脆口,一咬落去充滿魷魚鮮味。是新鮮魷魚炸的。
2K
2016-09-03 76 views
同朋友去太子行街,行到餓餓地就同朋友去左附近買小食。呢間新開嘅韓食有多款炸雞口味選擇,揀左甜辣雞塊($20/5件),外層炸的脆脆的,內裡肉質嫩滑,配上甜甜辣辣的醬汁,非常惹味! 另外仲點左個蜂蜜芥茉炸雞飯($30)入面除左有幾件蜂蜜芥茉雞外,仲有半隻蛋、西蘭花、仲有泡菜,蜂蜜芥茉炸雞香味濃郁,醬汁惹味,不錯! 韓式飲品$6罐,有多款選擇!

韓式飲品$6罐,有多款選擇!
2016-08-26
2016-08-30 360 views
跟開openrice去食好野 見到哩間韓食排名咁高 就緊係要湊熱鬧去試下 大概下晝3點幾我就同個朋友黎到 係太子站一出 直行4, 5分鐘就到 算係幾易搵路 雖然鋪面細細 但睇餐牌都有好多款野食 我地見唔算太餓 就嗌咗兩樣野食😈😈😈😈宮廷紫菜包飯 ($25) 通常去食韓國菜就實嗌紫菜包飯食 因為好味既紫菜包飯會令人一舊接住一舊咁食 而哩度既紫菜包飯就係幾好味 夾埋有10舊 有紅蘿白白蘿白雞蛋火腿青瓜 材料好豐富 食落有口感😊 而d飯唔會太痴 粒粒都幾分明 算係幾正宗既紫菜包飯🍙 老闆仲比埋一款醬汁 醬汁唔係普通豉油 而係帶有少少甜味 食落兩樣野都好夾💕💕一心黎食炸雞既我地就當然要嗌返份炸雞 我地嗌咗款甜辣炸雞搥👅 同平日既炸雞店唔同 哩度可以自由簡雞搥 雞塊或者雞翼 4件25蚊係好抵食 甜辣醬好好味 夠味得黎d雞炸到好脆 啖啖雞肉🐣🐤 好正 值得推介👍👍食食下炸雞🐣🐣🐣 我地忍唔住買咗兜泡菜食 聽老闆講 泡菜係自家製 我地見幾大兜又口痕就開咗黎食 泡菜醃得幾入味 d泡菜食落好爽口 大大塊又唔會話偏酸偏辣 然後我地都食唔哂就拎返屋企送麵一齊食😋😋😋
宮廷紫菜包飯
豉油
甜辣炸雞搥
泡菜
2016-08-26 1647 views
太子新開一間小食店,就買了一個蜂蜜芥末魷魚鬚,蜂蜜芥末雞槌和紫菜包飯試下。蜂蜜芥末由魚鬚炸得很脆,加上多甜少辣的蜂蜜芥末醬,很好味道。蜂蜜芥末醬加上肥美又香的雞槌,真好吃。它還加上了酸蘿蔔,很開胃。另外,紫菜包飯的料很多,酸蘿蔔、蛋、紅蘿蔔,味道適中,不咸不淡,很好吃。
太子新開一間小食店,就買了一個
蜂蜜芥末魷魚鬚,
蜂蜜芥末雞槌和
紫菜包飯試下。
2016-08-23 952 views
依家韓食店愈開愈多,估唔到係屋企附近都開左間,今次係第二次黎,之前食完覺得唔錯,又經濟!好過成日食n 記甘頹😂蜂蜜芥末雞翼雞好脆,好香口,即叫即炸,雞翼好入味,外邊有少少既芥末,好香,好味!附有幾舊酸蘿蔔,好入味,我見佢有一盒盒買,但一個人食唔晒,依家兩三粒甘又可以試多樣野炸醬麵本人未食過正宗韓國炸醬麵,唔知係咩味😂評價唔到係咪韓國正宗。但呢個醬幾岩食,係咸咸地,杰杰地,有啲好似青瓜既野,撈埋個烏冬幾好味,烏冬好彈牙,拎到反屋企都仲好熱。不過真係要快撈同快食,因麵耐左會痴住,好難撈有幾款韓國飲品同小食選擇蘋果茶總括黎講呢度價格較低,配合深水埗區街坊,食物幾好味,仲會再去!

炸醬麵
炸醬麵
有幾款韓國飲品同小食選擇
蘋果茶
2016-08-21 314 views
最近追W追得多,對韓國炸雞好有癮早幾日見開左呢間野,個presentation又好似幾young咁,所以就試下新野!揀左呢個雞翼,個醬幾正,個雞翼都好脆。上面仲有芝麻,令雞翼更香!佢仲有得揀雞塊同雞膇。旁邊既蘿白好脆好爽!酸酸甜甜好多汁!叫咗個芝士年糕,下面係泡菜辣炒年糕,上面有一層芝士鋪咗係度,估唔到仲有隻蛋! 年糕非常之煙靭!芝士混合咗辣醬嘅味道好夾!係香港呢啲小店買少見少,下次經過都仲係會繼續幫襯
最近追W追得多,對韓國炸雞好有癮
蜂蜜芥茉雞翼
好夾!
芝士年糕
係香港呢啲小店買少見少,下次經過都仲係會繼續幫襯
蜂蜜芥茉雞翼
芝士年糕
  • 蜂蜜雞翼
2016-08-21 340 views
平時會係附近買午餐食,見到間小食店新開,食物廿幾蚊左右,唔貴,不停有人落order ,就試一試!結果發現新大陸,以後又多一個選擇啦!甜辣炸雞槌韓食主打菜,點可以唔叫?雞槌似“葉”過黎,好入味,出面有層粉沫“葉”料,似盬酥雞果只味,炸到脆脆,入面熱辣辣,再撈埋啲甜辣醬,味道剛剛好!又香口,正!紫菜包飯25蚊一盒,抵食!飯卷捲得好實,唔會散開,每件大小差不多,排得幾靚!飯係珍珠米,加左少量醋,食到微酸既味道。個汁我估佢地自己整既,咸咸地,點飯捲食一流!雪櫃有各式既韓國飲品,價錢同普遍店舖差不多。蜜桃溝鮮奶呢只味未試過,都幾好味!下次再黎試下其他先!

甜辣炸雞
甜辣雞槌