4 day(s) ago 0 views
車仔麵基本上難度低到乜,靠醬汁同湯,佢竟然可以令本身肚餓的我,食唔晒。點了鹵水汁,完全乜味都無,水咁。問佢係咪已加,態度應酬下你答加左,反問我係咪有點鹵水汁。之後頂唔順再問多次,貴店真係加了鹵水汁落去,個廚房至一路整兜汁出嚟,一路依依哦哦。兩餸加油麵,墨丸同魚皮餃,一拎過嚟嚇親,每樣2 粒!魚皮餃細隻到幼稚園學生都唔夠;墨丸佢寫爽滑彈牙,咪玩啦,實的的又粉;油麵又斷既;佢咁份量仲少過銅鑼灣,簡直係奇景。

5 day(s) ago
味道正常,但堂食熱到頂唔順,唔建議焗桑拿咁食熱既車仔面。唔明點解冷氣要較27度,唔知係咪想你快啲食完趕你走唔想你坐。餸唔多,價錢唔係平,温度絕對會頂唔順,唔建議堂食
味道正常,但堂食熱到頂唔順,唔建議焗桑拿咁食熱既車仔面。

餸唔多,價錢唔係平,温度絕對會頂唔順,唔建議堂食
2024-09-17 28 views
心血來潮 想吃車仔麵就外賣這間車仔麵3餸但66蚊,3粒韮菜餃,3塊豬皮,1條生菜,碎濕濕的牛腩。論味道,它的餸菜的確一流,配上bb辣湯,跟粗麵很撘。但份量的確少很可憐。
心血來潮 想吃車仔麵就外賣這間車仔麵
TakeAway
2024-09-05 74 views
買4餸,只比左3餸,返到公司先見到,冇計,冇癮,拎外賣盒時又蓋好晒,唔通下次打開檢查左先走咩,呢啲真係冇得避,打去鋪頭雖然話肯退1餸錢,但又要人無啦啦咁熱天氣行多次囉,嬲
2024-09-01 99 views
呢日晏晝呢非常之熱,唔想買外賣拎返公司食,行行下就貢左入黎,呢次係我第一次食。都幾好,近門口處有個單人自閉位,食食下仲發現原來呢度仲有二樓。我都係亂填,要了秘製坑腩、雞腎同芋頭丸,碗麵埋相就麻麻,可能我唔識叫啦,上網睇圖明明幾靚。碗麵我就冇乜感覺,食完冇乜記憶點。杯凍檸茶就有少少特色,雖然杯細細,但杯身都幾得意架。不過我就嫌杯野飲唔夠凍啦。坐喺門口都有個好處,就係見到不停有外買單,睇黎都好多人幫襯。希望我下次識得叫碗靚麵啦。

希望我下次識得叫碗靚麵啦。

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
2024-08-15 148 views
客觀講句,車仔麵嘅味道係幾好味既但重點係,每樣餸嘅份量係極少,係極少嗌魚蛋得兩粒,韭菜餃都係得兩粒,麵嘅份量就正正常常但價錢就偏貴,正常男人應該要食$100先會飽肚
客觀講句,車仔麵嘅味道係幾好味既
但重點係,每樣餸嘅份量係極少,係極少
嗌魚蛋得兩粒,韭菜餃都係得兩粒,
麵嘅份量就正正常常
但價錢就偏貴,正常男人應該要食$100先會飽肚
2024-01-04 958 views
本来想去吃samsen,可惜在装修,就随意在同条路上选一家好了。店面装修得很有小店特色,感受得到用心。入店就闻到臭豆腐的香气,本来想试下下午茶,可惜未到时间。端详纸质菜单,觉得写得很清晰,不像其他的一些台湾卤味/麻辣拌/小吃店看不懂(我笨,而且打完勾给店员即可,适合社恐人士。🌟滷水豬大腸+臭豆腐+菜底 42汤汁很够味,大肠份量足,菜底很清新,食完不会觉得很咸很口渴。臭豆腐只得两块炸得比较干、脆,内里扎实。价格在湾仔来说也还好了,bgm听到了步步惊心的主题曲,真的很感动,上大分!店员态度很好,支持微信支付宝,看到贴着大众点评的标签,有点害怕(什么心理?该店还有即烧的烤串,晚上还有夜宵,应该也不错~

看不懂(我笨,而且打完勾给店员即可,适合社恐人士。

🌟滷水豬大腸+臭豆腐+菜底 42
两送

臭豆腐只得两块
炸得比较干、脆,内里扎实。

2024-01-04
$42 (Lunch)
两送
2023-10-15 809 views
味道不錯的車仔麵3餸車仔麵$45 配 汽水$6特別要求了多蔥多芫茜店家毫不吝嗇地給多了相當份量但其秘製咖喱汁湯底就不太特別,不過不會太鹹配料方面有:孖根,豬踭和拳頭母因為拳頭母比較特別,所以點來一試類似札肉口感的肉餅?牛筋較淋,個人口味較喜歡爽脆,滷得算入味。豬踭很肥美,個人不愛,肉不嚡不柴。友人點了5餸車仔麵$55 +豆漿$10配料有:臭豆腐,滷水雞腎,咖哩魷魚,蝦餃及菜心。咖哩魷魚,普通發水魷魚,咖哩味不濃,味道像是一般港式咖哩汁味,沒有特別,不用特別一試。臭豆腐極少餐廳會提供,所以一試,臭豆腐的確很臭,但外皮炸得太硬,口感變得硬脆,內裡有點鬆,有點油膩。雞腎難得的角切雞腎,而且爽脆滷水味則沒有。而蝦餃則可免,鬆散。菜心正常。 整體不差,但未至於推薦。價錢不算貴,環境不差,想在灣仔區吃車仔麵時,可以考慮。
味道不錯的車仔麵
3餸車仔麵$45 配 汽水$6
特別要求了多蔥多芫茜
店家毫不吝嗇地給多了相當份量
但其秘製咖喱汁湯底就不太特別,
不過不會太鹹
配料方面有:孖根,豬踭和拳頭母
因為拳頭母比較特別,所以點來一試
3餸車仔麵

類似札肉口感的肉餅?
3餸車仔麵

牛筋較淋,個人口味較喜歡爽脆,
滷得算入味。
豬踭很肥美,個人不愛,
肉不嚡不柴。

友人點了5餸車仔麵$55 +豆漿$10
5餸車仔麵

配料有:臭豆腐,滷水雞腎,咖哩魷魚,蝦餃及菜心。
5餸車仔麵

咖哩魷魚,普通發水魷魚,
咖哩味不濃,味道像是一般港式咖哩汁味,
沒有特別,不用特別一試。
臭豆腐
5餸車仔麵
極少餐廳會提供,所以一試,
臭豆腐的確很臭,
但外皮炸得太硬,口感變得硬脆,
內裡有點鬆,有點油膩。
雞腎
3餸車仔麵
難得的角切雞腎,而且爽脆
滷水味則沒有。
而蝦餃則可免,鬆散。
菜心正常。
整體不差,但未至於推薦。
價錢不算貴,環境不差,
想在灣仔區吃車仔麵時,
可以考慮。
2023-09-22
$63 (Lunch)
2023-09-25 1334 views
灣仔原來新開咗一間車仔麵,充滿懷舊風味,有別於一般車仔麵店,除咗港式仔麵,亦有吾少特式配料同串燒供應,食到好飽飽🤰🏻✿ 臭豆腐 $48臭豆腐系呢度皇牌炸物之一,聞到好大陣臭味🤣確實臭得過癮🤭炸得好香脆,沾上甜醬更滋味。✿ 清香翠玉瓜 $15✿ 秘製燒豆卜 $18✿ 蜜糖燒廚師腸 $18✿ 蜜糖燒墨魚丸 $18✿ 椒鹽燒賣 $18翠玉瓜多汁💚 蜜糖燒廚師腸同墨魚丸好有BBQ風味🔥椒鹽燒賣椒鹽味重。✿ 5餸車仔麵 (咖喱汁·BB辣)咖喱湯底都有啲辣,食得辣先好叫🥵5餸揀咗自製韭菜餃、咖喱水魷、咖喱魚蛋、台灣墨魚丸、蘿蔔,咖喱水魷咖喱味好濃🦑💛又爽口,墨魚丸爽口彈牙,咖喱魚蛋港式風味濃厚,咖喱香氣濃烈💛✿ 4餸車仔麵 $50 (滷水汁·BB辣)滷水汁湯底清甜,甜中有辣感覺幾特別。4餸揀咗招牌牛𦟌、滷水豬軟骨、魚皮蝦餃、滷水蛋,牛𦟌好淋但牛味幾重,滷水豬軟骨嚼勁正常,魚皮蝦餃又幾過癮😆系水餃戈隻皮但系蝦肉餡🦐✿ 紫心香芋丸 $28同日式放題香芋丸味道相似💜香芋蓉夠滑。

✿ 臭豆腐 $48

✿ 清香翠玉瓜 $15
✿ 秘製燒豆卜 $18
✿ 蜜糖燒廚師腸 $18
✿ 蜜糖燒墨魚丸 $18
✿ 椒鹽燒賣 $18

✿ 5餸車仔麵 (咖喱汁·BB辣)

✿ 4餸車仔麵 $50 (滷水汁·BB辣)

✿ 紫心香芋丸 $28
同日式放題香芋丸味道相似💜香芋蓉夠滑。

2023-09-23
2023-09-15 603 views
👦🏻👧🏻去完灣仔行街後一齊去咗「食鮮辣滷車仔麵」,車仔麵店唔止有車仔麵,仲有串燒食(隔離枱仲叫埋臭豆腐🧐)!🌟車仔麵+串燒套餐(1)呢個車仔麵👧🏻叫左秘製牛孖筋、豬頸肉、滷水雞翼、韮菜餃、拳頭母。牛孖筋夠淋夠入味;豬頸肉肉味濃厚切爽口;滷水雞翼夠入味;韮菜餃好有自家製感覺,調味較清淡;而拳頭母即係由豬肉所製成既大肉條,係閩南小食!食落幾彈口又有少量豬筋👍🏻。湯底👧🏻揀左麻辣(BB辣),辣味較溫和,飲落口仲有少少蒜味。🌟車仔麵+串燒套餐(2)呢個車仔麵👦🏻叫左招牌牛𦟌、滷水鵝腸、牛坑腩、豬軟骨、豬頸肉。牛坑腩夠入味有啲咬口;鵝腸爽脆;牛𦟌牛味濃夠入味,而豬軟骨煮得夠淋👍。湯底👦🏻揀咗滷水汁(BB辣),湯底夠濃,不錯不錯。🌟串燒日本一口牛//牛舌🐮一口牛牛味香濃,全部切得細細粒。薄切嘅牛舌燒後唔會太韌,比預期中軟身又有啲咬口孜然雞軟骨🐥雞軟骨夠重孜然味,脂肪、雞肉、軟骨三者並重。孜然燒雞皮超值得推介,雞皮極脆而唔油膩👍。秘製燒豆卜豆卜燒得不錯,外脆內軟,唔會太乾。蜜糖燒台灣腸台灣腸蜜糖味濃,咬落爽口。秋葵比較爽脆,同樣燒得唔乾。

🌟車仔麵+串燒套餐(1)

🌟車仔麵+串燒套餐(2)

🌟串燒
日本一口牛//牛舌🐮

孜然雞軟骨🐥
雞軟骨夠重孜然味,脂肪、雞肉、軟骨三者並重。

孜然燒雞皮
超值得推介,雞皮極脆而唔油膩👍。

秘製燒豆卜
豆卜燒得不錯,外脆內軟,唔會太乾。

蜜糖燒台灣腸
台灣腸蜜糖味濃,咬落爽口。

秋葵
比較爽脆,同樣燒得唔乾。
🍲八寶麵 $69八寶即係金錢肚、豬大腸、雞翼尖、咖喱魚蛋、蘿蔔、豬紅、自製牛筋丸同生菜。醬汁方面有得揀滷水汁、麻辣汁同秘製咖喱汁。仲有招牌秘製辣醬,辣度由bb辣去到勁辣。我淨係揀滷水汁都好濃味。加咗五蚊轉薯粉,好大碗,一個人食真係好豐富。特別鍾意好軟腍嘅金錢肚,入味嘅雞翼尖同埋好彈牙嘅牛筋丸加埋佢哋啲菜脯,更加惹味除咗車仔麵,餐廳仲有提供兩款特價燒烤組合,夜晚六點後供應🍢🍡組合A 原價$96 特價$691.日本一口牛牛味濃郁,好juicy2.秘製燒長豆卜長豆卜加咗孜然粉好惹味,燒完嘅豆卜質感好好,脹卜卜但又軟腍腍咁3.蜜糖燒台灣腸搽咗好多蜜糖去燒嘅台灣腸,好味4.清香翠玉瓜翠肉瓜清脆爽口鹹檸七 原價$20 跟餐$10大大粒鹹檸,清涼解渴又可以止咳餐廳喺灣仔藍屋附近,招牌同裝修都好有懷舊香港嘅特色,食車仔麵之餘仲可以打下卡
🍲八寶麵 $69
特別鍾意好軟腍嘅金錢肚,入味嘅雞翼尖同埋好彈牙嘅牛筋丸
加埋佢哋啲菜脯,更加惹味

除咗車仔麵,餐廳仲有提供兩款特價燒烤組合,夜晚六點後供應

🍢🍡組合A 原價$96 特價$69

1.日本一口牛
牛味濃郁,好juicy

2.秘製燒長豆卜

3.蜜糖燒台灣腸
搽咗好多蜜糖去燒嘅台灣腸,好味

4.清香翠玉瓜
翠肉瓜清脆爽口

鹹檸七 原價$20 跟餐$10
大大粒鹹檸,清涼解渴又可以止咳

• 秘製燒長豆卜
  • 八寶麵
👍🏻 車仔麵車仔麵嘅咖喱湯底好好味 不過有少少辣度 如果唔食得辣就可以選擇滷水汁湯底 都好正 餐廳自己整嘅車仔麵餸特別推介 每樣都好入味 整得好好食🤤✅ 秘制牛孖筋✅ 魚腐✅ 秘制牛坑腩✅ 滷水豬軟骨✅ 台灣腸👍🏻 串燒所有串燒都係即叫即燒 所以每串串燒上檯時都係熱辣辣 加上餐廳嘅調味岩岩好 味道一流 尤其係蜜糖燒 值得推介😌✅ 蒜蓉燒原條茄子✅ 蜜糖燒墨魚丸✅ 蜜糖燒雞翼✅ 秘制燒西班牙黑毛豬腩✅ 孜然燒牛舌注意事項⚠️- 餐廳提供唔同抵食套餐 可以選擇車仔麵及串燒套餐 或者串燒套餐 晚餐時段都有得選擇💁🏻‍♀️

👍🏻 車仔麵

✅ 秘制燒西班牙黑毛豬腩
✅ 孜然燒牛舌

注意事項⚠️
2023-08-14 278 views
試咗滷水汁bb辣(佢地湯底有好多選擇)+幼麵 湯底勁!香!!!份量都好大~配料我哋揀咗五餸,除咗生菜之外仲嗌咗牛展/牛大腸/豬頸肉同滷雞腎!特別推薦佢哋嘅牛大腸同豬頸肉,兩樣都好惹味🔥好值得一試仲嗌咗串燒,試咗牛舌豬頸肉同牛仔骨 豬頸肉超好味!下次會再試!

仲嗌咗串燒,試咗牛舌豬頸肉同牛仔骨 豬頸肉超好味!

下次會再試!