約一班朋友食飯一定係要揀食物質素高,價錢平仲可以坐得耐嘅餐廳啦!創興廣場呢間台式鴛鴦火鍋放題必定係首選👍🏻我哋入座高峰時間嚟(7點),每位只需$208再加一,就可以任飲任食2.5小時,鍾意飲返两杯嘅朋友仔真係啱晒,除咗罐裝啤酒任飲外,仲有Sapporo 同Blanc 1664可以無限自助斟🍻 唔飲酒嘅朋友都好多選擇,必有汽水、紙包飲品,估唔到有咖啡機、花茶、自家製豆漿同椰青水🤩到戲肉,先喺10款特式火鍋湯底揀两款🍲,我哋揀咗西紅柿洋蔥同馬拉沙嗲西紅柿洋蔥好濃郁酸酸甜甜大人小朋友都鍾意,而馬拉沙嗲微辣帶出肉質鮮甜味,如果鍾意食辣🔥嘅可以揀台式麻辣、胡椒豬肚或者泰式冬蔭功火鍋配料非常多,可以係餐廳中間嘅黃色巴士造型火鍋配料區拎,有蔬菜🥬、菇類🍄、丸類🥟等等肉類方面🥩,豬牛雞羊魚蝦蜆樣樣齊👍🏻,不過好似爭咗樣野咁,冇錯喇,打邊爐點少得食鮑魚帶子呢啲高級少少嘅海鮮🦪呢?所以我哋另外付費加咗海鮮鮮盤($138)份量超足,大大盤超鮮味:鮑魚、帶子、珊瑚蚌、貴花蚌、廣島蠔、火箭魷魚,我媽最鍾意食珊瑚蚌,夠爽脆同好吸湯😋😋😋食完火鍋,梗係到甜品時間🍨呢度除咗有雪糕櫃同甜品櫃之外,仲有即製手工甜品區:即

食完火鍋,梗係到甜品時間🍨
呢度除咗有雪糕櫃同甜品櫃之外,仲有即製手工甜品區:即製軟熟香蕉班戟、棉花糖,麵包布甸、焦糖燉蛋、超好味嘅椰汁西米露,樣樣都好味,真係要捧住個肚返屋企🤭

2.5小時放題🔥生啤任飲🍻旺角📍馬辣台式鴛鴦火鍋旺角永遠是約朋友食飯最方便嘅地方😉一來交通方便📍二來食肆林立今日同朋友來到📍旺角「馬辣台式鴛鴦火鍋」🍲因為這裏的火鍋放題超級抵食😱我們7點入座,每人只需$208 加一,便可以2.5小時任食火鍋放題!任食甜品!最正係任飲生啤🍻🍻🍻提供日本Sapporo及1664生啤😱實在太驚喜🎉湯底為台式鴛鴦鍋,多種經典湯底,讓客人選擇,例如麻辣鍋,胡椒豬肚,沙嗲,連泰式冬陰功都有🔥湯底有辣有唔辣,任君選擇👍🏻火鍋放題,除了提供不同部位牛肉豬肉,一般火鍋配料亦應有盡有,我們還推介大家必定要點🦐嚴選海鮮鮮盤🦪 !!🔹嚴選海鮮鮮盤 $138 超有驚喜👍🏻海鮮盤好新鮮,超大盤好足料包括💁🏻‍♀️帶子、珊瑚蚌、桂花蚌、鮑魚、蠔及墨魚仔🤤🤤極力推介👍🏻我最鍾意是珊瑚蚌及帶子😋 好鮮味🍨甜品方面除咗有雪櫃任取的甜品,例如雪糕、奶凍、啫喱、泡芙、豆腐花、各式糕點⋯還有即場製作的香蕉班戟和棉花糖🤤班戟超好食,我一個人食咗兩份😋店員服務態度好🤣仲話嚟緊七周年有好多優惠,叫我哋下次再來幫襯😱🔥店員表示11月內幫襯晚市火鍋放題🍲客人社交帳號Follow + Like + Shar
2.5小時放題🔥生啤任飲🍻旺角📍馬辣台式鴛鴦火鍋

旺角永遠是約朋友食飯最方便嘅地方😉
一來交通方便📍二來食肆林立

今日同朋友來到📍旺角「馬辣台式鴛鴦火鍋」🍲
因為這裏的火鍋放題超級抵食😱

🔹嚴選海鮮鮮盤 $138
超有驚喜👍🏻海鮮盤好新鮮,超大盤好足料
包括💁🏻‍♀️帶子、珊瑚蚌、桂花蚌、鮑魚、蠔及墨魚仔🤤🤤
極力推介👍🏻我最鍾意是珊瑚蚌及帶子😋 好鮮味

🔥店員表示11月內幫襯晚市火鍋放題🍲客人社交帳號Follow + Like + Share 店家🎉就會每兩位會送一隻乳鴿🎁
同埋另一個優惠係如果提供到全港任何食肆的單據,晚市幫襯「馬辣」就可以每枱會平$20💰因為想支持留港消費咁話🇭🇰👍🏻👍🏻
純粹八卦聽店員介紹😅如有查詢請自行問店家🙏🏻

📍馬辣台式鴛鴦火鍋
旺角彌敦道601號創興廣場14樓
  • 海鮮鮮盤
同朋友嚟咗旺角創興廣場見到有好多間火鍋店可以選擇,見到14樓做緊優惠,百零蚊就可以食2.5小時,仲可以免費食埋鴛鴦鍋底,價錢非常抵食🥢任食咁平都有齊牛雞豬羊魚!安格斯黑牛仔、牛小排、牛五花都有~ 質素仲要夠高~ 自助區都夠晒食,蔬菜、台灣丸類,最正記得要食自家製手工餃,幾款都好正😍🥤自家製飲品、汽水機就係定律!估唔到咖啡機同生啤機!都有得即刻飲。啤酒🍻 Draft 有Sapporo同1664!真係回本之選🫕 台式麻辣鍋 + 沙嗲鍋:雙拼鍋底都唔hea。麻辣有大中小辣,夠味夠刺激。沙嗲都夠濃厚同有花生味~ 正👍🏻🥗 海鮮盤:增值之選,除咗靚之外,打卡都得!拼盤有幾款海鮮:生蠔、帶子、桂花蚌、珊瑚蚌,份量都幾多,好新鮮好爽口~ 🍫除左甜品櫃同雪條櫃之外,最正有個手工即製區。專人整香蕉班戟同法式焦糖燉蛋,仲有出面好少見到嘅手拉棉花糖🍭 已經正到暈~ 都唔啱嘅仲有椰汁芋圓西米露。

2024-10-24
Dinner
2024-10-24 2042 views
記得以前荃灣有分店既時候已經食過一次,當時都覺得好多野食又唔錯,價錢又平,之後唔記得左佢,有一日經過旺角創興見到原來佢有分店喺度,荃灣嗰間就冇咗,所以就決定搵日要試試今日地方超大都仲係咁多嘢食都係$208 +1一位,除咗有好多湯底可以選擇,豬牛肉都可以喺電話度任點,近車門之後配菜都可以喺出面自助拎,都有唔少選擇,除咗真係生菜/丸類/之外都仲有豬潤牛筋鵝腸等等 飲品方面男士最開心就係生啤任飲,有Sapporo同1664,另外汽水個d都有好多選擇。甜品方面除咗放題嘅杯仔甜品雪糕外,佢仲有好多唔同嘅甜品可以揀好似即造既朱古力班戟同埋焦糖燉蛋。我直程係食唔晒咁多嘢,因為實在太多選擇😂😂

天氣涼返小小,🐻👨🏽又嘈住要打邊爐,今次來個回憶殺去左創興廣場放題塔食任食自助火鍋,🐻👩🏻揀左馬辣台式鴛鴦火鍋,$208任食兩個半鐘,仲有生啤任飲啱哂🐻👨🏽。坐低左當然要點湯底,有成10款湯底選擇,🐻👩🏻叫左沙嗲湯同藥膳豬骨湯,沙嗲越煮越濃,藥膳都好足藥材好夠味,而店員追加既唔係水而係清湯,真係唔怕會溝淡。肉類同海鮮都要用手機落單,牛肉種類都有幾款可供選擇,海鮮方面海生蝦肉質彈牙鮮甜,真係好有驚喜,白鱔片同鯇魚片都好有質素,完全係性價比之選。外面雪櫃放左幾十款配料自由咁扲,個人最推韮菜餃,自家包皮薄肉甜,🐻👨🏽一個人都食左半打,生菜都好新鮮碧綠,食完肉食菜就啱啱好。飲品方面都唔可以睇小,種類繁多成20幾款,連生啤都可以任飲,淨係飲啤酒都可以回本!食完正餐仲有雪糕甜品,班戟同焦糖燉蛋仲現場即造,成班朋友來食絕對啱哂,每人200幾埋單可以飲飽食醉,好過北上揾食咁舟車勞頓。

之前已經食過佢地既火鍋放題覺得幾正,而家仲推出埋新自費項目 - 海鮮拼盤,又幾啱打卡!海鮮拼盤有幾款海鮮:桂花蚌、珊瑚蚌、蠔同帶子!份量都幾多,好新鮮好爽口.話明台式火鍋,呢度有多款台灣特色湯底同配料,我地揀左藥膳豬骨湯同胡椒豬肚鍋,兩款湯底都好足料!藥膳湯味濃郁,係我最鍾意既重藥材味!胡椒豬肚湯底勁香!開胃!而且幾多豬肚👍🏻.呢度既價錢一向抵食,即使係放題,呢度任食既牛肉質素依然keep住高質,仲有幾款揀添!分別有安格斯黑牛仔、極上無骨牛小排、頂級牛梅花、精選牛五花等等🥩肉味香濃好好食!其他火鍋料都可以出去自助區拎,例如唔同口味既水餃、蔬菜、丸類,特別係爆汁牛丸真係勁多汁好爽!仲有自家製飲品、汽水機、咖啡機同生啤機!生啤都任飲,超抵!.除左甜品櫃有唔同糕點同雪條櫃之外,另一邊仲有手工甜品區,有專人整法式焦糖燉蛋同朱古力醬香蕉pancake!旁邊仲有椰汁芋圓西米露,我要左一碗,好味啊!呢度午市無限時,晚市都有2.5小時!大家可以去試下,真心抵食!
2024-10-09
Dinner
2024-10-16 1845 views
朋友話呢度最抵食,糧尾岩晒,食3個鐘重可以慢慢坐低傾偈💕最鍾意呢度唔使加錢都有多款啤酒飲任😍放工黎啤啤真係好舒壓,另外飲品櫃都有好多選擇,重有健康啲既自助豆漿、咖啡機同花茶用台灣黃巴士設計成既自助火鍋生料區,相當特別,重可以打卡🤣火鍋湯底揀左番茄配藥膳,配料除咗黑毛豬梅花、黑豚五花肉、頂級牛梅花、特選安格斯牛仔及精選牛五花,重有脆肉鯇魚片、脆肉鯇魚腩、沙白、海生蝦及雞子,當中的海生蝦夠晒大隻啖啖肉熟食區就有台式滷肉蛋及白飯岩晒每餐有飯落肚先得既大胃王甜品櫃內有斑蘭椰汁奶凍、椰汁奶凍、伯爵茶奶凍、朱古力慕絲、三色啫喱、新鮮切件西瓜及盒裝山水豆腐花重有我最愛既榴槤雪條及朱古力和糖果口味雪條,仲有即叫即制的甜品供應,包括有香蕉班戟、焦糖燉蛋還有任取的麵包布甸,而即叫即燒的焦糖燉蛋味道亦很不錯
朋友話呢度最抵食,糧尾岩晒,食3個鐘重可以慢慢坐低傾偈💕
用台灣黃巴士設計成既自助火鍋生料區,相當特別,重可以打卡🤣

熟食區就有台式滷肉蛋及白飯岩晒每餐有飯落肚先得既大胃王

2024-10-02 2120 views
旺角創興不嬲都知多野食,淨係打邊爐、雞煲都有幾間,今次試左呢間,有驚喜!座位闊落,坐得舒服,一個價錢,全場任飲任食,食足150分鐘。晚上7點前離座,成人每位減$40。門口有架黃巴士,打卡一流。其實係自助區,有多類丸類、肉類、海鮮、蔬菜,款式非常多,多達60款,連鵝腸、蠔仔、串串豆卜呢D比較冷門既食物都有👍仲有超大個飲品櫃,多款飲品、啤酒任飲,另設有甜品區同多款雪糕任食。仲有少量前菜同小食。最吸晴係個手工甜品區,有棉花糖、焦糖燉蛋、香蕉班戟、麵包布丁同椰汁西米露。有部分肉類及海鮮需掃code下單。牛肉都有4款,頂級牛梅花、極上無骨牛小排、特級安格斯黑牛仔、精選牛五花。另有豚肉、羊肉、鯇魚腩、鱔片、蝦、沙白、青口等。

2024-09-28 2057 views
今日同朋友去咗旺角創興樓上台式麻辣火鍋食飯~ 地方超闊落,超寬敞。拎嘢同人迫😂我哋叫咗麻辣湯底同埋酸菜白肉湯底因為唔係好食得辣,所以叫我小辣但已經好辣好惹味。麻辣湯底唔算好油,但係好入味。除咗入火鍋配料之外,另外仲有熟食👍🏻春卷咖喱角,另外仲有齋~醬料方面亦都有多種選擇,啱晒不同口味。多種食物任你揀,豬牛肉同埋豬就可以用QR code落單方便快捷😉超多飲品選擇,好耐冇飲過清涼爽估唔到呢度竟然有得揀😆😆甜品亦都多款選擇仲有雪糕任揀🍧另外會有麵包布甸🤩真係完全估唔到嘅驚喜
今日同朋友去咗旺角創興樓上台式麻辣火鍋食飯~
地方超闊落,超寬敞。拎嘢同人迫😂
我哋叫咗麻辣湯底同埋酸菜白肉湯底
除咗入火鍋配料之外,另外仲有熟食👍🏻
春卷咖喱角,另外仲有齋~
醬料方面亦都有多種選擇,啱晒不同口味。

超多飲品選擇,好耐冇飲過清涼爽估唔到呢度竟然有得揀😆😆

甜品亦都多款選擇仲有雪糕任揀🍧
另外會有麵包布甸🤩真係完全估唔到嘅驚喜
加埋1都係$240一個人 好抵食打電話訂位嘅時候講到明有老人家,聽電話嘅客服已經好好幫我安排一個坐得比較鬆動侍應們服務態度都非常良好 嘢食都非常多種類,手機落單點海鮮同埋肉類,都好快送到會再幫襯
加埋1都係$240一個人 好抵食

會再幫襯
2024-09-22 1807 views
落雨濕濕又涼涼地即刻好想打邊爐😜,即興去左創興廣場- 馬辣 ,呢度位置好方便,地方大座位亦坐得舒服,午市任食火鍋放題只係百幾蚊位性價比極高。門口架黃巴士係自助火鍋配料區,有多款蔬菜、丸類、菇類、餃子等可以自助取,而肉類、海鮮就用QR code落單,仲有前菜小食,飲品、甜品、雪糕雪條都係任食 。QR code落單後上菜好快亦冇漏單,食物種類又多好抵食。呢度出名鴛鴦湯底 ,入座時就揀定2 款湯底,我哋揀咗 「泰式冬陰功鍋+ 芫荽皮蛋鍋」,兩款湯底都唔錯👍🏻牛肉、豬肉的質素都幾好,特別鍾意頂級牛梅花 。最後記得留肚食甜品同雪糕,推介「榴槤雪糕」🥰真係食到好飽好滿足。

Lunch
我地今次揀左芫西皮蛋湯底 & 台式酸菜白肉湯底勁大個邊爐煲,一次過放多少少野食落煲入面都完全冇問題 😉牛肉 🐮 豬肉 🐽 同海鮮需要用 QR Code 落單牛肉嘅種類有極上無骨牛小排、特選安格斯黑牛仔、精選牛五花同埋頂級牛梅花,幾款都色澤紅潤鮮嫩,岩哂鍾意食牛嘅客人 🤤卡位夠哂闊坐足六個大人都冇問題,感覺環境好舒適自助區食物好多選擇,少見嘅台式滷大腸、滷牛筋都有 😌特別一提有新鮮嘅蟲草花,吸哂湯底既味道好入味馬辣仲有個冰櫃放冰烏冬,又有韓國麪,台灣粗麪夠哂多選擇 😋推薦台式經典滷肉飯,忍唔住食左一大碗好好味飲品甜品非常多,完全眼花撩亂班戟 🥞 焦糖燉蛋 🍮 啫喱、棉花糖等等任飲罐裝啤酒岩哂鍾意飲住酒打邊爐嘅人晚市仲有供應生啤添 🤣
我地今次揀左芫西皮蛋湯底 & 台式酸菜白肉湯底
勁大個邊爐煲,一次過放多少少野食落煲入面都完全冇問題 😉
牛肉 🐮 豬肉 🐽 同海鮮需要用 QR Code 落單

卡位夠哂闊坐足六個大人都冇問題,感覺環境好舒適
自助區食物好多選擇,少見嘅台式滷大腸、滷牛筋都有 😌
特別一提有新鮮嘅蟲草花,吸哂湯底既味道好入味
馬辣仲有個冰櫃放冰烏冬,又有韓國麪,台灣粗麪夠哂多選擇 😋
推薦台式經典滷肉飯,忍唔住食左一大碗好好味
飲品甜品非常多,完全眼花撩亂
班戟 🥞 焦糖燉蛋 🍮 啫喱、棉花糖等等
任飲罐裝啤酒岩哂鍾意飲住酒打邊爐嘅人
晚市仲有供應生啤添 🤣

2024-09-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Tea
2024-09-19 1731 views
今日好友約我去呢間馬辣台式鴛鴦火鍋放題打邊爐,價錢唔貴,又多種類食材,加上前菜,甜品同飲品都好選擇!淨係啤酒任飲,已經值得再訪!呢到湯底都好多樣化,我地揀左黃豆排骨同酸菜白飲湯底。食材方面,海鮮,丸類,豆品餃子同肉類等等都一應俱全。海鮮方面,我地試左鮮蝦,鯇魚腩,水魷,蜆,扇貝等,海鮮夠晒新鮮,淨係蝦都食10隻;肉類就仲多款,包括各式靚牛肉(牛梅花,牛小排等等)、豬肉、羊肉等,又係回本之作。另外都試下各種蔬菜、餃子同丸,個韮菜餃好有驚喜,高質素,韮菜新鮮,味道好清新好濃郁,台灣丸種類又夠多,過足口癮!仲有魚皮,豆皮串,烏冬,台灣麵,王子麵等等好多好多好味配料,數唔清,超級大滿足!呢到甜品都係另一必食!提供多種甜品選擇,包括雪糕雪條、啫喱、生果等,蛋糕同豆腐花等等,仲可以自製棉花糖。雪糕口味好多,朋友鐘意榴槤雪條,我就揀紅豆同果汁雪條!咁多種食物款項選擇,滿足唔同食客嘅口味需要。佢地嘅服務都好好,收碟加湯都好快手,食物又快送上。服務態度好,餐廳環境又舒服,裝修有特色,加火車頭食材櫃都好吸睛,值得再訪!

創興廣場真係好多餐廳,而且位置方便,今日我地去左位於14樓的「馬辣台式鴛鴦火鍋 」午市無限時放題,係無限時呀,環境又舒適,可以由12:00坐到16:30,成人只係$168,小童$108 ,好抵食。12:00到達,已經見到超多人排緊啦。鴛鴦鍋湯底有10款選擇胡椒豬肚鍋&藥膳豬骨鍋胡椒豬肚鍋比較少見,兩個湯底味道都好濃郁。餐廳牛肉、豬肉、海鮮以QR落單,方便又快捷,一落單都好快送到。除了QR落單,自助吧亦有多款火鍋配料、丸類、蔬菜類、麵類,飲品選擇,以到有紙包、罐裝飲品,啤酒都係任飲,除了有凍飲之外,亦有熱飲,朱古力、菊花茶等等選擇,款式眾多,非常齊全。牛肉有3款:頂級牛梅花、特選安格斯黑牛仔、精選牛五花,三款牛肉,質素都唔錯。海鮮有沙白和海生蝦沙白處理得好好,沒有沙,海生蝦上枱時仲好生猛,爽口彈牙。最後亦要留肚食甜品和雪糕,以到亦有棉花糖,即製香蕉朱古力pancake ,食左咁多個鐘真係飽到上心口,夜晚個餐都食唔落。

鴛鴦鍋
湯底有10款選擇

胡椒豬肚鍋&藥膳豬骨鍋
胡椒豬肚鍋比較少見,兩個湯底味道都好濃郁。

海鮮有沙白和海生蝦
沙白處理得好好,沒有沙,海生蝦上枱時仲好生猛,爽口彈牙。

2024-09-04 2397 views
我同老公以前都成日食馬辣,今次帶埋二個小朋友,滿意度爆分,現在多左好多不同種類的甜品😻😍平時遷就二位小朋友,所以打邊爐都食唔辣,呢到可以選一個清一個辣嘅鴛鴦鍋👏🏻對於我呢個愛辣的人,真係大開心❤️✨如果食牛肉、豬肉同海鮮,需要用QR code落單,牛的種類已經有多種,極上無骨牛小排、特選安格斯黑牛仔、精選牛五花同埋頂級牛梅花,全部都油花均勻,色澤紅潤又鮮嫩,真心可以食完一碟又一碟🥩我地今次沙嗲湯底🌶️+芫西皮蛋湯底😋🚍中間有架極搶眼既黃巴士自助區,提供多款新鮮丸類、蔬菜、台灣特色配菜,啱曬心大心細的我❤️最鐘意呢到的甜品,朱古力窩夫🧇、班戟🥞、焦糖燉蛋🍮、啫喱、棉花糖、糖水,自己見到都心心眼,二個仔食到好開心,最開心當然有得食棉花糖,哈哈🤗性價比超高的台式鴛鴦火鍋,位置方便環境舒適,食物種類繁多,飲品和甜品非常齊全,一定啱大家心水,無論家庭和朋友聚會,誠意推篤必到之選😝🍲馬辣台式鴛鴦火鍋📍地址 : 旺角彌敦道601號創興廣場14樓

我地今次沙嗲湯底🌶️+芫西皮蛋湯底😋

🍲馬辣台式鴛鴦火鍋