2024-07-20
今日去咗元朗呢間「魚眾不同酸菜魚」,真係完全滿足我食辣的欲望😆首先嚟個臘味煲仔飯($72),香噴噴嘅臘味配埋啖啖焦香飯,正到爆!個飯底仲有層香脆飯焦,食落口超過癮!👍臘味香噴噴夾帶有油香,好配飯。主打嘅青花椒酸菜鱸魚片薯粉($73)更加係驚喜!魚片新鮮彈牙,青花椒香氣四溢,酸菜夠開胃,薯粉滑溜溜,啲湯頭酸辣得啱啱好,唔會太嗆喉,食完仲想再嗌多碗!🐟🌶️配菜都唔馬虎,麻辣豬耳($43)脆口爽滑,麻辣牛展($48)香辣惹味,涼拌海蜇($32)爽口開胃,樣樣都係極品!👌而且個份都好大碟,食完飽到捧住個肚走。最後仲要讚下佢哋嘅服務態度,店員笑容可掬,好有禮貌,令成個用餐體驗都更加愉快!😊總括嚟講,呢間「魚眾不同酸菜魚」絕對值得一試!無論係味道定性價比都高分過關,下次一定會再嚟!💯#魚眾不同酸菜魚 #元朗美食 #酸菜魚 #臘味煲仔飯 #麻辣美食 #港式打卡 #foodie #hkfoodie #hkfood #hkeats #相機食先 #相機先食 #飲飲食食 #foodporn #foodstagram #instafood #foodphotography #foodlover #美食推介 #美
#魚眾不同酸菜魚 #元朗美食 #酸菜魚 #臘味煲仔飯 #麻辣美食 #港式打卡 #foodie #hkfoodie #hkfood #hkeats #相機食先 #相機先食 #飲飲食食 #foodporn #foodstagram #instafood #foodphotography #foodlover #美食推介 #美食分享 #打卡 #打卡放題 #打卡熱點 #食評 #食評推介 #食評分享 #元朗 #元朗好去處
魚眾不同酸菜魚 (紫荊樓) (元朗)
元朗教育路61號紫荊樓地下K號舖