2023-09-23 300 views
行左一個圈,呢度食物選擇多,諗住食碗粉面,冇乜要求就叫左碗清湯底油面豆卜炸餃碎腩+個拍青瓜外賣。等候時間唔算長,打開碗蓋都熱既,餃子就另外紙袋上。碗面真係黃腫腳,不消蹄,賣相味道十分俾三分,離普既係拍青瓜,切一條條既,點會入味呀師傅,真係bye
2023-07-08 302 views
琴日去左元朗安寧路食乜興,個辣醬非常出色,湯底同餸都屬中上。食過好味車仔麵,今日又想食車仔麵。轉返嚟講呢間,因為間唔中都經開呢頭,嗰陣有留意開左新野,因為舖面好細4個人難等位次次都無食,今日經過就外賣算啦,買完發覺呢間都算貴,42蚊2餸(普通魚旦蘿白嗰d)基本湯底免費,老檀酸菜就+$3。諗住夏天開胃少少就㨂油面酸菜湯底加豬軟骨同腩肉(特別餸每款+$2)。成碗2餸加埋$1外賣=$50。打開見到油面變粗面,油淋淋咁。粗面林晒漿糊咁,酸菜唔係湯底囉,就咁一份酸菜放面,腩肉無味硬身痴牙,豬軟骨唯一係正常嘅。食完先見到呢間原來係直升機,有人話佢小食好食,咁佢叫面小館正常都食面為主小食為次,碗面搞到咁我都無機會再試小食啦。對比乜興$52叫左3餸,我就連湯都飲埋。所以有對比就。。。

對比乜興$52叫左3餸,我就連湯都飲埋。所以有對比就。。。
2023-07-08
2023-01-18 461 views
新開左一段時間 幫襯左不下十次聽到隔離枱講呢度既食評好差 見到一堆打手留言專登發下聲其實係一間味道正正常常 好食過同區另一間都係做車仔麵既餐廳特色係 呢間多好多小食激推 鹽酥雞 蒜蓉娃娃菜 仲有炸串車仔麵推 蘿蔔 丸類 八爪魚腐皮卷全部小食都即叫即整 出到黎熱辣辣鹽酥雞又香又脆 炸粉唔厚蒜蓉蒸類 爆多蒜 好香好好食炸串就唔洗講 本身係同區隔離舖做起 做旺成個區既宵夜車仔麵蘿蔔超甜 入口即溶啲丸全部都係高質靚丸 完全唔係出面冇味個種八爪魚腐皮卷好驚喜 足料 有八爪魚粒再加上茶底好正 正宗港式茶底老闆 加油唔好灰心 你啲野食真係好食
新開左一段時間 幫襯左不下十次

再加上茶底好正 正宗港式茶底

老闆 加油唔好灰心 你啲野食真係好食
  • 蒜蓉娃娃菜
2022-12-14 315 views
烤生蠔最終上菜是蠔仔;燒烤做的非常難食,好似蒸出黎一樣;價格非常不值得,又貴又難食,七八個炸雲吞就要30多蚊;辣度就是按照乾辣椒的多少來分別,除了辣其他味道咩都無;等候時間非常非常長,食物又很難食……..價格很貴,價格很貴,不值得,不值得。蠔仔🦪就像沒有煮熟一樣,而且味道好難食,炸雲吞的味道就似脆餅乾一樣,很難入口,裡面內容也味道平平無奇。烤茄子除了辣味無任何其他味道,而且最重要的是,不是烤出黎的茄子,完全是水煮出黎的茄子!!!!!!
烤生蠔最終上菜是蠔仔;
燒烤做的非常難食,好似蒸出黎一樣;
價格非常不值得,又貴又難食,七八個炸雲吞就要30多蚊;
辣度就是按照乾辣椒的多少來分別,除了辣其他味道咩都無;
等候時間非常非常長,食物又很難食……..
價格很貴,價格很貴,不值得,不值得。
烤生蠔
蒜蓉烤茄子
2022-12-14
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
2022-10-18 269 views
外賣咗2碗麵,肥牛豬紅豆卜,豬紅同豆卜幾好味。一個錫紙茄子,一個錫紙娃娃菜。兩碗麵其中一碗漏餸,一打開個湯低黑色已經有啲不明,食兩啖還可以,第三啖已經再食唔落口。錫紙太熱 兩兜擺埋一齊。返到屋企發現低個盒熱到個蓋溶哂。啲汁漏哂出嚟,錫紙食品係罐頭蒜頭一堆加兩粒辣椒加油浸,層油成吋厚,全部野都好咸,咸到苦。超重味精,食完飲勁多水都無補於事,食幾啖條脷已經鞋哂。個胃好難受從來無食過咁差嘅食物。仲要新開張,希望你哋會改善吓!
外賣咗2碗麵,肥牛豬紅豆卜,豬紅同豆卜幾好味。
一個錫紙茄子,一個錫紙娃娃菜。
從來無食過咁差嘅食物。仲要新開張,希望你哋會改善吓!
錫子茄子
Delivery
2022-10-04 229 views
見到一間新開店,想食唔想食之間,比個招牌吸引左,試:女店員手寫落單/猪大腸/韭菜餃/魚皮餃/腩汁油面/凍檸檬茶,外賣@猪大腸夠淋,淋得黎有口感,都算多,但要另加$3,魚皮餃得2粒,細細粒但滑/無過火/肉唔梅/彈牙,韭菜餃就無放(不見了)湯底夠濃凍檸檬茶就有D雪櫃味完全不合格,仲要係細杯裝呢間食物應該唔錯的,有機會會再去
湯底夠濃
凍檸檬茶就有D雪櫃味完全不合格,仲要係細杯裝
呢間食物應該唔錯的,有機會會再去
2022-09-18 178 views
放工返到嚟河畔又唔知食乜🫠見到呢間喺7–11隔離嘅車仔麵燈光火猛順便試吓👍🏻環境雖然比較迫夾唔算好大😢但係勝在冷氣夠大😹嗌左幾個餸諗住填飽個肚冇諗過結果味道又幾好湯底夠晒重口味 唔係淡茂茂👍🏻試咗豬腩肉咖喱魷魚同埋八爪魚腐皮卷呢幾樣餸都幾好食😳👍🏻舖頭好有人情味老闆會係咁同你傾偈問你意見😆😂傾偈之下佢哋特別推薦滷水嘅食物👍🏻👍🏻下次必定會試吓唔同款式埋單total 60幾蚊雖然唔算好平但勝在食得開心味道又唔錯支持家庭式經營👍🏻🤩下次見🥳
放工返到嚟河畔又唔知食乜🫠

雖然唔算好平但勝在食得開心味道又唔錯
支持家庭式經營👍🏻🤩
下次見🥳
2022-09-02 119 views
首次幫襯,服務態度ok。環境較狹窄,其他客人行出行入都要讓下位。本次叫了米粉清湯,雞腎,豬紅以及冬菇為主食。餐牌上我寫係清湯,但係碗嘢拎到上枱,顏色望落去係咖啡色,深不見底,唔知係廚房整錯定係我對清湯有錯誤定義。😅雞腎軟身而有嚼頭,豬紅和冬菇夠入味👍,可惜份量不夠飽,要食曬幾乎成碗米粉才滿足。因為唔夠飽,我最終都係決定另叫咗啲小食(墨魚仔&蝦),全部都有蒜,亦有大量金針菇墊底,墨魚仔幾滑。除此之外都有叫個炸雲吞,一份有六個,入面的確係鮮蝦,美中不足嘅就係黎到當日店鋪新開張,無醬汁提供。總結,味道ok,不過總體較油膩,怕肥人士少食啲好。

本次叫了米粉清湯,雞腎,豬紅以及冬菇為主食。

總結,味道ok,不過總體較油膩,怕肥人士少食啲好。
2022-09-01 125 views
我都係因為今次食完麵小館覺得實在太惡劣,第一次做OpenRice member,第一次寫食評,食完條氣真係好唔順我叫左肥牛韭菜餃幼麵,返去一打開碗麵望下「乜咁齋既」,整係見一碗啡色水,蔥都冇粒點綴下,賣相差到已經唔想放入口試吓啲麵,咸L到PK,肥牛還算正常未臭都有三四塊既,到韭菜餃一夾起好似夾起浸濕左嘅廁紙咁,放落口之制仲爛埋跌返落碗,好L核突我一向都熟咗就食得哂唔鍾意浪費既人,今次真係頂唔順,碗野好似公廁未沖水咁,感覺真係比錢買垃圾,可摸耳快啲執Q左佢唔好再浪費食物

TakeAway
2022-08-04 124 views
係我幫呢間野喺open rice開返個profile嘅 亦都係我人生第一次喺OpenRice開profile 因為間野真係好難食上次我第一次叫 佢推介椒麻湯底 佢話係好香嘅 另外仲嗌左蘿蔔同豬紅 結果 佢個椒麻湯底係一個冇味嘅湯加一pat醬 然後啲餸都係冇味嘅🤷🏻‍♀️到今日 我地決定俾多次機會佢先真係寫食評 今次食秘製辣汁 秘製腩肉 咖喱魷魚 又係全部都冇味㗎 今日仲見到佢廚房個地下有大大隻曱甴💀💀💀💀我真係覺得好驚訝 點解而家呢個世代開嘅舖頭可以難食成咁 你話老人家做咗幾十年仲係未跟得上時代 以平取勝就話啫 呢間野係啲後生嘅人開個喎 點解可以呢個質素都隊出嚟俾人食? 我自問係地獄廚神 我都寧願食自己煮嘅嘢 河畔呢頭已經冇乜好嘢食 可唔可以唔好浪費舖位浪費食物 可唔可以用心煮 唔好諗住用平黎吸引第一浸人就算呀? 真係覺得咁樣可以長遠run落去? 3.8.2022

3.8.2022
2022-08-03