2024-07-06 3260 views
Bookmark咗呢間餐廳一段時間 呢晚終於嚟咗食啦 呢間係一間西班牙cafe 但係都有提供啲西日fusion嘅菜式 呢晚都有試到其中一啲🤩伊比利亞火腿忌廉薯餅呢一碟忌廉薯餅有兩件細細舊 啱晒同朋友share😮 炸到外脆內軟 入面真係好Creamy😋 面頭仲有檸檬香草醬同埋一細片嘅伊比利亞火腿 略帶點鹹香 更加提鮮蟹肉伏特加香辣番茄忌廉粗管通粉呢一個粗管通粉食落口幾惹味😙 味道嘅層次先係由伏特加嘅酒香 帶少少苦味 唱到番茄嘅酸酸甜甜 然後後勁仲帶點辣味🌶️ 牛肉壽喜燒炒烏冬店員同我哋推介呢一個烏冬係呢一期嘅新產品 所以我哋嗌咗一碟嚟試吓 烏冬嘅質感唔會太腍 食落後依然係好彈牙🍝 主要嘅味道係牛肉嘅壽喜燒味🐮 呢一種甜豉油味道 真係食過返尋味 面頭仲有隻生蛋黃🍳 撈埋一齊食更加美味流心焦糖燉蛋法式西多士配合桃碎及焦糖餅乾法式西多士超級厚身 食落口好軟熟🍞 面頭仲有燉蛋醬同埋香脆嘅焦糖 西多士點咗焦糖燉蛋醬令人上癮 一啖接着一啖 側邊仲有一啲合桃碎😙焙茶提拉米蘇咁啱我哋坐嗰個位可以望到廚房位置😮 見到店員即叫即製呢一個Tiramisu 除咗有濃郁嘅焙茶cream之外 仲有lady finge

伊比利亞火腿忌廉薯餅
伊比利亞火腿忌廉薯餅

牛肉壽喜燒炒烏冬
牛肉壽喜燒炒烏冬

焙茶提拉米蘇
咁啱我哋坐嗰個位可以望到廚房位置😮 見到店員即叫即製呢一個Tiramisu 除咗有濃郁嘅焙茶cream之外 仲有lady fingers浸泡咗焙茶 令到呢個甜品更有層次🤣

雪糕咖啡
杯中嘅雪糕係雲呢拿雪糕🍦 淋上熱辣辣嘅齋啡 半融嘅雪糕同埋齋啡混合一齊 味道唔會太苦☕️
雪糕咖啡

髒抹茶
呢一個係抹茶版嘅Dirty🍵 餐廳用上山政小山園嘅抹茶粉 味道真係好濃郁 一層一層漸變色非常靚😚
髒抹茶

食完之後 友人仲喺餐廳出面嘅紅磚大拱門打咗個卡📸 睇嚟我哋都好滿意呢一餐啊
Type of Meal
Dinner
2024-05-23 3581 views
拱形磚橙色的門面和裝修非常有特色!晚市的二人餐配上美酒好適合跟朋友chill下同傾計~前菜好用心同有特色呀!只係前菜就有4款咁多,仲要每一款都好食!頭盤有伊比利亞火腿忌廉薯餅、西班牙青椒仔、煙三文魚蕃茄牛油果沙律、蒜片欖油大蝦🍤❤️ 煙三文魚蕃茄牛油果沙律煙三文魚花新鮮都捲得好有心機,仲整咗啲芝士碎係面,配上酸忌廉醬,好開胃!❤️ 蒜片欖油大蝦🍤大蝦有6隻咁多,蝦肉爽口彈牙!蒜片欖油加用上鐵pan 上,味道又香口,賣相又可愛☺️❤️ 蟹肉伏特加香辣蕃茄忌廉粗管通粉意粉都有三款可以選擇,蟹肉配上香辣蕃茄忌廉汁好夾,而且仲有蘑菇、蕃茄和香菜,提升鮮味!❤️ 慢煮焦糖豬腩配香烤飯團及炸藕片見到好多人都叫呢一款!慢煮焦糖豬腩因為經過慢煮,肉質唔使怕鞋。另外,飯團🍙有點像糯米的質感,煙煙韌韌有咬口!賣相滿分 💯Mocktails - Tropical MatchaBlend 咗雲呢拿雪糕入去,口感好creamy;望住勁綠抹茶色,但又聞住好香西柚味,好神奇。飲落去先出西柚味,after taste 抹茶味後勁十足,兩者分明得來又夾得出奇。加埋金箔點綴,創意同味道一百分。Cocktail - Desire P

❤️ 煙三文魚蕃茄牛油果沙律

❤️ 蒜片欖油大蝦🍤

❤️ 蟹肉伏特加香辣蕃茄忌廉粗管通粉

❤️ 慢煮焦糖豬腩配香烤飯團及炸藕片

Mocktails - Tropical Matcha

Cocktail - Desire Passion
溝咗熱情果的Gin唔會太甘,甜甜酸酸,非常refreshing,啱哂正餐後飲。Syrup點綴,無過多或拍過甜搶味。好易入口,啱哂女仔!

甜品 - 培茶Tiramisu
是日Cake款當然要試。賣相完勝,培茶味好濃,整個Tiramisu 都整得好滑,加埋面上紅豆甜甜地又好綿,好夾!

💁🏼‍♀️服務:有加一,職員好樂意為你服務,全部型男,好有禮貌

🏡環境:留底好夠高,所以傾偈好舒服😌
  • 煙三文魚蕃茄牛油果沙律
  • 蟹肉伏特加香辣蕃茄忌廉粗管通粉
  • 蒜片欖油大蝦
3 day(s) ago 0 views
今日朋友生日想搵間西式D既餐廳,見到好多人推介呢間2 Soon Cafe 就嚟試吓,無諗到太子都有間咁有質素既Cafe 紅磚拱門設計搭配射燈充滿異國風情,樓底好高,估唔到樓上亦有一層,食物主打西日Fusion菜,甜品亦都好多款好出色👍🏻前菜叫巴馬火腿配哈密瓜、西班牙青椒仔,香蒜白酒蕃茄煙肉煮藍青口我地亦一致認為意粉係好好食蟹肉伏特加香辣蕃茄忌廉粗管通粉明太子忌廉煙肉菠菜大蝦意粉呢兩款都有驚喜@148 價錢唔貴甜品方面叫咗2份西多 留心焦糖燉蛋法式西多士焦糖香蕉法式西多士配花生海鹽奶油醬西多較為邪惡,不論雞蛋布甸口味或花生醬口味都係覺得是大推甜品之一西班牙油炸鬼,配有雲呢拿雪糕及朱古力醬,炸得香脆唔油膩❣️

我地亦一致認為意粉係好好食
蟹肉伏特加香辣蕃茄忌廉粗管通粉
呢兩款都有驚喜@148 價錢唔貴

甜品方面叫咗2份西多
留心焦糖燉蛋法式西多士
焦糖香蕉法式西多士配花生海鹽奶油醬

西班牙油炸鬼,配有雲呢拿雪糕及朱古力醬,炸得香脆唔油膩❣️
  • 明太子忌廉煙肉菠菜大蝦意粉
  • 西班牙青椒仔
  • 流心焦糖燉蛋法式西多士配合桃碎及焦糖餅乾
  • 蟹肉伏特加香辣番茄忌廉粗管通粉
5 day(s) ago 0 views
終於又挨到happy friday收工約咗朋友去食靚靚打卡cafe, 但放工攰得濟其實又無咩胃口坐低決定主食*1+小食*1 有位再叫甜品第一眼就相中個明太子蟹肉三文魚子玉子燒, 好少見咁豐富嘅組合, 通常去居酒屋都係三擇其一only🥹 上到枱個樣都好吸引, except明太子存在感有啲虛, 其他兩樣都好實在足料🥰跟住因為最熱門嘅明太子意粉同玉子燒撞咗, end up叫咗蟹肉伏特加香辣蕃茄忌廉粗管意粉有驚喜 個味道好有層次 唔係單單只有蕃茄酸味, 又有啲辣辣哋 vodka 將唔同味bind得好好, 蟹肉繼續足料食完咸嘢其實都飽咗大半, 最後叫咗焙茶提拉米蘇+西班牙油炸鬼配玉桂糖, 香濃朱古力醬及雲尼拿雪糕, 油炸鬼配嘅嘢都好正, 唔會濟 食落好有變化可惜限時90分鐘, 其實真係食得有啲趕, 食個飯都要急急腳說好的夜繽紛真係好難
坐低決定主食*1+小食*1 有位再叫甜品

2024-09-21 0 views
今晚又去咗食好西⋯餐,📍店位於太子西洋菜北街(旺角警署後門對面入),地鐵站出口步行5分鐘左右就到,都算方便 👌👌👍 去到門口已經覺得裝修style好靚好吸引 🥰🥰🥰 好想快啲試吓啲嘢食~首先waitress帶我哋坐低,跟住俾menu我哋揀嘢食 📋📋📋 食物選擇唔算多,Total 30款度,睇落係走精品Cafe路線⋯⋯ 於是我哋睇咗一陣就開始點菜📝📝📝:首先上咗杯Mocktail 🍹🍹🍹Lemon Fizz, 外表紫紫黃黃咁幾吸睛 👀👀👀 飲落去微酸甜甜哋,點唔咗幾開胃 😋😋😋跟住前菜 🥗🥗🥗 係Parma Ham & Melon 🍈 永遠係完美配搭,火腿嘅甘香中夾清甜哈蜜瓜 😋😋😋 如果Ham再大塊d會更好,肉瓜味比例更完美 😍😍😍正餐點咗 🍝🍝🍝 明太子忌廉大蝦意粉 :處理調味得非常好,味道ichiban, 推介⭐️⭐️⭐️ & 油封鴨腿伴西班牙焗飯 🍗🍗🍗 :油封鴨腿整得幾好,焗完之後都仲好鮮嫩,肉味濃淯 😋😋😋 而焗飯就有少許偏乾身,不過焗飯係咁嘅,鍾意食嘅會鍾意~最後食埋甜品 🍮🍞🍮 Cream Brûlée French Toast~ 薄薄嘅焦糖配厚法式多士,加上淡煉奶伴食,啱啱好

最後食埋甜品 🍮🍞🍮 Cream Brûlée French Toast~ 薄薄嘅焦糖配厚法式多士,加上淡煉奶伴食,啱啱好又夠甜 👍👍😋

整體係視、味覺滿足嘅一餐 😋😋😋

• 明太子忌廉煙肉菠菜大蝦意粉
  • 流心焦糖燉蛋法式西多士配合桃碎及焦糖餅乾
  • Lemon  Fizz
2024-09-18 447 views
呢一間喺旺角花墟附近嘅Cafe,裝修好靚好舒服,樓底非常高,非常適合拍拖約會或者幾個閨蜜過嚟聚餐~今日我哋唔算太肚餓,所以叫得比較多前菜同埋小食~前菜就要咗巴馬火腿配哈密瓜🥓🍈$98 同埋 煙三文魚凱撒沙律🥗$88,佢哋嘅煙三文魚凱撒沙律,特別多芝士🧀,零舍好味!小食方面就揀咗西班牙青椒仔🫑$58 同埋蒜片欖油大蝦配酸種麵包🦐$98,比較少地方會有西班牙青椒仔叫,我自己個人就覺得幾好食!至於欖油大蝦,大約有八至九隻蝦,味道做得唔錯,有少少辣辣地,呢個價錢都幾合理~主菜方面,我哋就要咗紅酒燴牛臉頰配忌廉薯蓉🐮🥔$198,牛臉頰整得好腍而且肉味非常濃郁,配埋佢哋非常creamy嘅薯蓉一齊食真係一流,下次嚟到會再嗌!飲品方面,我哋就要咗橘子咖啡🍊$60~

飲品方面,我哋就要咗橘子咖啡🍊$60~
2024-09-18 78 views
我們坐在樓上窗邊的座位,到達的時候是沒有人的。5分鐘後我們叫咗兩杯咖啡及weekend brunch Menu: 牛肉壽喜燒炒烏冬及紅酒燴牛面頰配忌廉薯蓉。樓上座位陸續坐滿客人,隔籬枱同樣叫咗牛肉炒烏冬,他們的食物在15分鐘後到達。我們等了30分鐘,詢問了兩次,牛肉炒烏冬在40分鐘後到達,而牛面頰配忌廉薯蓉在45分鐘後到達!下單時,店員從來沒有對我們說牛面頰要等45分鐘。店員處理我們的投訴時,態度散漫,沒有對上菜慢而道歉。廁所的衛生情況更是惡劣。食物質素很普通,牛面頰是暖的,忌廉薯蓉是凍的。

食物質素很普通,牛面頰是暖的,忌廉薯蓉是凍的。

2024-09-08 403 views
2 Soon cafe位於太子的西班牙Cafe地址:西洋菜北街324號地舖(太子站A出口)門面是泥紅磚的巨形拱形,門口有靚靚打卡位,非常有特色,內裏裝修一樣有用心,餐廳有兩層,有電梯代步,座位很多,一樓是開放式廚房可以見到廚師準備料理的情況,2樓的空間更為寬敞,適合情侶、朋友聚會。聽聞餐廳晚上有樂隊Live表演,不過當日到訪是下午就無緣見到了,—紅酒燴牛臉頰伴忌廉薯蓉 $158牛臉頰肉煮得非常軟腍,不會鞋口,醬汁伴有淡淡紅酒香氣,醬汁味道和肉很夾,薯蓉質地順滑,推薦—伏特加辣蕃茄忌廉蟹肉粗管通粉 $138蕃茄忌廉汁夠多和濃郁,粗管通粉口感煙靭亦做到掛汁效果,很多小蕃茄,蟹肉也不少,沒嘗到辣味,賣相可以,整體味道可以,只是個人不太喜歡粗管通粉—熱鐵觀音拿鐵x2 $50@1茶味足夠,有拉花,唯獨有少許甜(少甜人士),不過依然好飲鐵觀音拿鐵沒有拍照,食物到齊後還等了一段時間才上,一半食物早已在我肚子裏就沒拍照了..
2 Soon cafe
位於太子的西班牙Cafe
地址:西洋菜北街324號地舖(太子站A出口)

紅酒燴牛臉頰伴忌廉薯蓉 $158

伏特加辣蕃茄忌廉蟹肉粗管通粉 $138

熱鐵觀音拿鐵x2 $50@1
茶味足夠,有拉花,唯獨有少許甜(少甜人士),不過依然好飲

2024-08-18
$200 (Lunch)
  • 紅酒燴牛臉頰伴忌廉薯蓉
2024-09-07 377 views
【太子 2 Soon Cafe】🍹 #太子美食鍾意飲食嘅你,唔好錯過呢一間太子嘅人氣咖啡館,絕對會刺激你嘅味蕾!🍴✅ 2 Soon Cocktail2 Soon Cafe嘅招牌雞尾酒,結合咗葡萄柚風味嘅朗姆酒、荔枝糖漿、艾佩洛、葡萄柚汁、青檸汁同蘇打水。清新嘅口感絕對會令你回味無窮!✅ Tipsy MatchaTipsy Matcha,濃厚嘅抹茶風味,帶有微妙嘅醉人感覺,絕對係抹茶愛好者嘅最佳選擇!✅ 蒜香蜜糖焗布里芝士配酸種麵包香氣撲鼻嘅蒜香蜜糖焗布里芝士,搭配酸種麵包,口感酥脆香濃,每一口都讓人回味無窮!✅ 大阪燒炸豆腐炸至金黃酥脆嘅大阪燒炸豆腐,外脆內軟,搭配特製醬汁,絕對係下酒好選擇!✅ 梅子檸香酒浸蜆以梅子同檸檬調味嘅酒浸蜆,鮮甜多汁,清新爽口,讓你一試難忘!✅ 柚子醬油慢煮豬腩配大根煮及柚子漬大根柚子醬油慢煮豬腩,搭配大根煮同柚子漬大根,肉質鮮嫩,滋味豐富,絕對係味蕾嘅享受!
【太子 2 Soon Cafe】🍹 #太子美食

✅ 2 Soon Cocktail

✅ Tipsy Matcha

✅ 蒜香蜜糖焗布里芝士配酸種麵包

✅ 大阪燒炸豆腐

✅ 梅子檸香酒浸蜆

✅ 柚子醬油慢煮豬腩配大根煮及柚子漬大根
2024-09-03 731 views
今日同朋友去太子嘅2soon cafe慶祝生日,之前有來過覺得唔錯,所以要encore! 原來cafe有兩層,環境設計好有特式!假日有weekend brunch明太子忌廉煙肉菠菜大蝦意粉明太子忌廉好creamy,大蝦爽口彈牙, 意粉份量多🤤早晨全餐全日早餐比較特別,有炒滑蛋、煙肉、新鮮蒜油蝦,香脆嘅忌廉薯餅、西班牙青椒仔、酸種麵包上有布里芝士! 非常豐富!🥰香蒜白酒蕃茄煙肉煮藍青口煲藍青口煲處理得好好,無沙無腥味! 湯好鮮甜, 有香蒜白酒味,蕃茄煙肉及洋蔥!🦪抹茶法式西多士配紅豆蓉抹茶蕨餅及抹茶雪糕呢款甜品啱晒抹茶控! 西多士配香濃嘅抹茶雪糕及紅豆蓉係絕配!Matcha topical 賣相吸引,用了抹茶,熱情果同西柚汁,酸酸甜甜👍🏻
假日有weekend brunch
明太子忌廉煙肉菠菜大蝦意粉
明太子忌廉好creamy,大蝦爽口彈牙, 意粉份量多🤤

早晨全餐

香蒜白酒蕃茄煙肉煮藍青口煲

抹茶法式西多士配紅豆蓉抹茶蕨餅及抹茶雪糕

2024-09-03 587 views
太子嘅人氣咖啡館cafe, 又上下兩層,平日都full晒,記得book位✅Soon Cocktail2 Soon Cafe 招牌雞尾酒呢杯酒一上嚟就已經聞到濃濃嘅葡萄柚香。飲落去果味十足,朗姆酒嘅香氣伴隨住荔枝糖漿嘅甜味,仲有啲艾佩洛嘅苦味,真係酸甜苦都齊哂。青檸汁同蘇打水令整杯酒更加清爽,好啱夏天飲✅Yuzu sunshine啱晒鍾意柚子嘅朋友。味道清香,飲完之後,口中好似留住餘韻Tipsy Matcha✅蒜香蜜糖焗布里芝士配酸種麵包就係一道好適合分享嘅小食。布里芝士焗到流心狀態,蒜香味撲鼻而來,蜜糖嘅甜味中和咗芝士嘅濃香。配埋酸種麵包,外脆內軟,輕輕咬一口,芝士即刻喺口中散開,超級滿足。✅梅子檸香酒浸蜆蜆肉鮮甜,浸入梅子同檸檬酒香中,帶出酸甜嘅層次,讓人一口接一口,停唔到。✅柚子醬油慢煮豬腩配大根煮及柚子漬大根豬腩煮得好淋,入口即化,醬油嘅鹹香同柚子嘅清新味道融合得好好。配埋大根煮,帶少少酸味,平衡咗豬腩嘅油膩感🥰#抵食 #cp值高 #太子美食 #最新 #打卡 #香港美食 #香港打卡 #旺角美食 #樓上Cafe

✅Soon Cocktail

2 Soon Cafe 招牌雞尾酒

✅Yuzu sunshine

✅蒜香蜜糖焗布里芝士配酸種麵包

✅梅子檸香酒浸蜆

✅柚子醬油慢煮豬腩配大根煮及柚子漬大根豬

2024-09-03 692 views
今日嚟到太子嘅2 Soon Cafe!Cafe裝修以紅磚磚牆及拱門作主題,餐廳內有石頭吊燈,以及仙人掌等熱帶植物作裝飾。門口嘅打卡位都好靚餐廳人流絡繹不絕,建議大家一定要訂位呀🌵梅子檸香酒浸蜆 $108呢道冷盤前菜,非常特別同驚喜!如果鍾意飲梅酒,就要試吓啦!我都鍾意呢一道菜!💕先煮熟咗啲蜆,然後用上梅子酒浸泡雪凍,面層鋪上檸檬片同埋紫蘇葉喺面,每一隻都有酒香,酸酸甜甜,並帶有紫蘇葉清新香葉嘅味道,非常開胃。🌵白酒蕃茄煙肉煮藍青口煲配酸種麵包 $108藍青口肉質鮮嫩,煮得啱啱好熟,唔會太老~不過略嫌細隻,如果大少少就好啦😆湯底有海鮮同煙肉鹹香嘅味道, 有微微蕃茄嘅酸味,白酒吊起咗成個味道,充滿酒香。湯底實在太正,用麵包索唒啲汁,最後仲有啲剩,飲埋佢,一滴都唔留🤤 🌵明太子忌廉煙肉菠菜大蝦意粉 $138呢碟意粉賣相好靚,無論擺盤同顏色都好吸引。明太子同煙肉鮮香微鹹,面層鋪上新鮮嘅三文魚子,以及爽口嘅大蝦🦐忌廉醬汁濃度適中,好幼滑,意粉煮至 al dente,口感彈牙,每一條都掛汁,一口接一口,正!🌵流心焦糖燉蛋法式西多士配合桃碎及焦糖餅乾 $78西多士外脆內軟,面層係焦糖燉蛋嘅醬汁,再用
今日嚟到太子嘅2 Soon Cafe!
門口嘅打卡位都好靚
餐廳人流絡繹不絕,建議大家一定要訂位呀

🌵梅子檸香酒浸蜆 $108
呢道冷盤前菜,非常特別同驚喜!
如果鍾意飲梅酒,就要試吓啦!
我都鍾意呢一道菜!💕
先煮熟咗啲蜆,然後用上梅子酒浸泡雪凍,
面層鋪上檸檬片同埋紫蘇葉喺面,
每一隻都有酒香,酸酸甜甜,
並帶有紫蘇葉清新香葉嘅味道,非常開胃。

🌵白酒蕃茄煙肉煮藍青口煲配酸種麵包 $108
藍青口肉質鮮嫩,煮得啱啱好熟,唔會太老~
不過略嫌細隻,如果大少少就好啦😆
湯底實在太正,用麵包索唒啲汁,
最後仲有啲剩,飲埋佢,一滴都唔留🤤

🌵明太子忌廉煙肉菠菜大蝦意粉 $138
呢碟意粉賣相好靚,無論擺盤同顏色都好吸引。
忌廉醬汁濃度適中,好幼滑,
意粉煮至 al dente,口感彈牙,
每一條都掛汁,一口接一口,正!

🌵流心焦糖燉蛋法式西多士配合桃碎及焦糖餅乾 $78
西多士外脆內軟,面層係焦糖燉蛋嘅醬汁,再用火槍燒焦脆糖,每一舊吐司,我都沾滿醬汁,而每啖都有合桃碎同埋餅乾碎,相當好食!

🌵焙茶提拉米蘇 $68
焙茶Tiramisu同傳統嘅有好大嘅分別
面層嘅焙茶粉末,茶香微苦回甘,
配上甜甜紅豆,平衡返個苦味。
而下層嘅蛋糕同埋Cream都香濃幼滑,感覺輕盈
整個甜品都係微甜,唔會好漏。
梅子檸香酒浸蜆
白酒蕃茄煙肉煮藍青口煲配酸種麵包
梅子檸香酒浸蜆
白酒蕃茄煙肉煮藍青口煲配酸種麵包
焙茶提拉米蘇
在openrice book 咗時間去探店,由太子地鐵站行過去都吾遠。因為約咗2:00 明顯客人都已經開始散去,開心可以安靜咁嘆茶😏這裡分為地下及樓上兩層,我被安排坐大廳,雖然空間吾太多,但感覺冇乜壓迫感。流心焦糖燉蛋法式西多士配合桃碎及焦糖餅乾$78首先一切下去就知出事,用刀都切唔落,質感好靭,因為件法式西多士是凍,其實吾系即整我都可以理解,無理由連翻焗都懶,真係切到我嬲嬲地,topping 焦糖好似煉奶咁甜(可能系煉奶加焦糖)合桃碎吾刻意搵都見唔到,總之就點了甜品可用半價加購飲品咁冇理由唔要,吾揀平時飲開的,試咗杯焙茶拿鐵 焙茶顏色永遠不會得到大眾喜愛,但茶粉香味相當突出,每口也是濃濃的焙茶香,雖然喝到杯底有小許茶粉,但對佢味道冇影響。個負皮是送比法式西多

流心焦糖燉蛋法式西多士配合桃碎及焦糖餅乾$78

合桃碎吾刻意搵都見唔到,
總之就

點了甜品可用半價加購飲品
咁冇理由唔要,吾揀平時飲開的,試咗杯

焙茶拿鐵

個負皮是送比法式西多
2024-08-26 400 views
夜晚喺太子試呢間靚靚的西餐廳。除咗餐廳外觀靚,啲嘢食都好好食。頭盤熱騰騰,係好好味的薯餅外脆內軟。好濃的明太子汁,唔會太糊,意粉質地剛剛好,有埋大蝦的鮮味,全部夾埋一齊好好食。甜品係西班牙油炸鬼,就咁食就覺得炸到有啲硬,點埋朱古力醬同雲尼拿雪糕!好好味!

伊比亞火腿忌廉薯餅

頭盤熱騰騰,係好好味的薯餅
外脆內軟。

西班牙油炸鬼配玉桂糖朱古力醬及雲尼拿雪榚

伊比亞火腿忌廉薯餅
西班牙油炸鬼配玉桂糖朱古力醬及雲尼拿雪榚
2024-08-25 356 views
店名: 2 Soon Cafe 地址: 太子西洋菜北街324號地舖太子站A出口,行3分鐘環境: 4.5/5價錢: 4.5/5味道: 4.5/5同朋友想揾間cafe靜靜地傾下計,之前聽人介紹呢間,話性價比高之餘,環境氣氛亦一流,今次weekday夜晚去都full house,果然無介紹錯🙈香檸蜜糖烤雞伴蕃茄沙律及烤椰菜❤️❤️❤️❤️❤️$188店員話要等20分鐘左右,上枱仲係熱辣辣,雞肉鮮嫩多汁,皮脆肉嫩,加上清爽嘅蕃茄同椰菜啱啱好🥰香炸魷魚圈配甜辣醬❤️❤️❤️❤️$78咬落充滿口感,唔會過韌,點上甜辣醬同沙律醬,啱啱好😚大阪燒炸豆腐❤️❤️❤️❤️$68香味十足,炸至超juicy,加上大阪燒醬汁,超惹味又好食🥰焙茶提拉米蘇❤️❤️❤️❤️❤️$68見人人都叫,係佢哋嘅招牌之選😝上面灑滿焙茶粉,底下綿密嘅cream,入口茶味十分香濃,焙茶濃郁嘅茶味係口中緩緩散出,帶微微甘苦,必食😍西班牙油炸鬼配玉桂糖,香濃朱古力醬及雲尼拿雪糕❤️❤️❤️❤️$78作為Churros愛好者,見到當然要試下,炸至香脆,點上朱古力醬🍫同雪糕,冰火交融嘅口感係口中爆發😝Yuzu Sunshine❤️❤️❤️❤️❤️$65以柚子、青檸🍋‍🟩等調製而成,入口微甜,
店名: 2 Soon Cafe

地址: 太子西洋菜北街324號地舖
太子站A出口,行3分鐘

環境: 4.5/5
價錢: 4.5/5
味道: 4.5/5

香檸蜜糖烤雞伴蕃茄沙律及烤椰菜❤️❤️❤️❤️❤️

香炸魷魚圈配甜辣醬❤️❤️❤️❤️
咬落充滿口感,唔會過韌,點上甜辣醬同沙律醬,啱啱好😚

大阪燒炸豆腐❤️❤️❤️❤️
香味十足,炸至超juicy,加上大阪燒醬汁,超惹味又好食🥰

焙茶提拉米蘇❤️❤️❤️❤️❤️

Yuzu Sunshine❤️❤️❤️❤️❤️
以柚子、青檸🍋‍🟩等調製而成,入口微甜,顏色好夢幻,好打卡able😛

Lemon Lizz❤️❤️❤️❤️
由檸檬🍋、蜜糖🍯、蝶豆花茶同梳打調製而成,入口十分清爽😆