2023-04-26
牛魔王嘅我又周圍搵牛食,呢間位於佐敦嘅燒牛專門店,提供不同牛嘅部位選擇,仲可以揀石燒同網燒,如果食量不大,又想食牛可以享受石燒嘅樂趣。餐廳裝修以白色為主,分為上下二層,上層主食網燒,下層為石燒…感覺好乾淨舒服,雖然店舖不大,但店員好健談細心招呼,好有親切感,值得加分。今日我哋二個女仔order 2份石燒牛扒餐,分別係西冷及封門柳。✦下腰西冷套餐 180g 西冷肉質較為結實,食落又唔會覺得靭,而且牛味好濃郁,很有嚼勁感。配埋珍珠飯,好開胃!✦封門柳套餐 180g封門柳比西冷肉質更柔軟,放在石燒上再靜置1至2分鐘後切件,生熟程度剛剛好,肉嫩外焦最為美味。入口肉質鬆軟,不易變韌,而且牛肉味極為濃郁。食完燒牛,最佳配搭當然食雪糕🍦可解油膩感,呢度嘅雪糕口味好獨特😂好似去咗涼茶舖,廿八味、火麻仁、紅棗茶,真係第一次見!我當然揀個最特別口味廿八味,不過店員話而家轉左龜苓膏雪糕,味道甘甘甜甜,龜苓膏嘅味道雪糕嘅口感,推介值得一試👍🏻好創新嘅分子料理!而朋友揀左豆腐雪糕,香濃幼滑,甜度啱啱好。
✦下腰西冷套餐 180g
✦封門柳套餐 180g