2025-01-02 785 views
貼地半放題式石燒肉店🥩涷冰冰嘅天氣,最岩就係去食熱騰騰嘅石燒牛扒🔥 「八幡平石燒牛扒專門店」一向多人推介,性價比高抵食,今次嚟咗觀塘巧明工廠大廈呢間分店試試!套餐價錢由$85起,有多款唔同產地、部位嘅牛、豬、雞肉選擇,而珍珠米白飯、沙津和湯更喺任食,推介蘿蔔牛肉湯,好足料❤️🍴八幡平招牌牛扒(270g)大大塊,超厚身🥩牛扒上枱時約1至2成熟,我地可以慢慢燒至喜愛的生熟度。牛肉肉質結實,肉汁多,燒至六成熟口感好!仲加錢叫左粒珍寶元貝,鮮甜好厚肉🤤🍴日本産の地鶏扒來自日本熊本縣地雞,品質有保證🇯🇵石板好夠熱,雞皮油脂燒至吱吱聲,好香脆;而雞肉非常嫩滑,切開入邊好juicy🐓貼地半放題式石燒肉店🥩涷冰冰嘅天氣,最岩就係去食熱騰騰嘅石燒牛扒🔥 「八幡平石燒牛扒專門店」一向多人推介,性價比高抵食,今次嚟咗觀塘巧明工廠大廈呢間分店試試!套餐價錢由$85起,有多款唔同產地、部位嘅牛、豬、雞肉選擇,而珍珠米白飯、沙津和湯更喺任食,推介蘿蔔牛肉湯,好足料❤️🍴八幡平招牌牛扒(270g)大大塊,超厚身🥩牛扒上枱時約1至2成熟,我地可以慢慢燒至喜愛的生熟度。牛肉肉質結實,肉汁多,燒至六成熟口感好!仲加錢叫左粒珍
貼地半放題式石燒肉店🥩

🍴八幡平招牌牛扒(270g)

🍴日本産の地鶏扒

🍴八幡平招牌牛扒(270g)

🍴日本産の地鶏扒
八幡平石燒牛扒專門店有多間分店,今次去到觀塘分店環境勁闊落,仲有卡位添。套餐價錢由$85起,湯、沙律同飯可以任添❤️餐湯係蘿蔔牛肉湯,都幾足料🥰暖鐘意白飯任加飯素,K都食左2碗🤣💫 八幡平招牌牛扒(180g $85 / 270g $125)+ 惠顧任何扒餐+$25/粒日本巨物元貝招牌牛扒揀左270g,超厚身🫶🏿🥹塊石板好夠熱,一黎到熱到吱吱聲咁響🤤輕輕燒一下,牛扒外層帶點焦香,裏面肉質軟嫩又多汁☺️餐廳備有幾款醬汁、海鹽同黑胡椒;但就算唔點醬汁都夠味。加錢既日本元貝大大粒🤤厚肉鮮甜💫 金裝伊比利亞黑毛豬扒 280g $180呢款係自己放上石板上面燒,燒到外層卜卜脆☺️肉香好突出;而裏面又唔會好肥📍 八幡平石燒牛扒專門店- 北角和富道21-53號和富中心地庫B57&B58號舖- 觀塘巧明街99號巧明工廠大廈地下19號舖- 鰂魚涌英皇道1010-1056號東匯坊地庫77號舖- 九龍灣常悅道21號 Eastmark 2樓5&6號舖

💫 金裝伊比利亞黑毛豬扒 280g $180

📍 八幡平石燒牛扒專門店
- 北角和富道21-53號和富中心地庫B57&B58號舖
- 觀塘巧明街99號巧明工廠大廈地下19號舖
- 鰂魚涌英皇道1010-1056號東匯坊地庫77號舖
- 九龍灣常悅道21號 Eastmark 2樓5&6號舖
2024-12-16 527 views
朋友帶路先知巧明街有間餐廳主打日式石燒🔥價錢由$100內至100出頭 都幾經濟實惠😗而且係連鎖店 一共有四間分店-🔹八幡平招牌牛扒($85/180g / $125/270g)黑洞揀咗270g嗰款估唔到幾大份 可以兩個人分都得如果怕太熟 建議一開二☺️先燒住一半 慢慢食牛扒肉質嫩冧 好有牛味㊙️而家惠顧任何扒餐仲可以優惠價加$25換一粒日本巨物元貝實物堅大粒 口感十足💯黑洞放上石燒一燒 烘到熱熱地食一流😛-🔹日本產雞扒($140/280g)選用熊本縣雞扒🐓大嚿又厚肉雞扒上碟嗰陣已經脆卜卜🤤簡單加鹽花同黑椒啱啱好入口嫩滑 完全冇雪藏味💕-識食記得要去自助區☺️有沙律菜 蘿蔔牛肉湯 珍珠白米全部任拎任食⚠️牛肉湯超足料 珍珠白米仲可以配飯素🤗-北角店:北角和富道21-53號和富中心地庫B57&B58號舖觀塘店:觀塘巧明街99號巧明工廠大廈地下19號舖九龍灣店:九龍灣常悅道21號 Eastmark 2樓5&6號舖營業中.11:00 am - 10:00 pm鰂魚涌店:鰂魚涌英皇道1010-1056號東匯坊地庫77號舖

朋友帶路先知巧明街有間餐廳主打日式石燒🔥

㊙️而家惠顧任何扒餐
仲可以優惠價加$25換一粒日本巨物元貝

實物堅大粒 口感十足💯
黑洞放上石燒一燒 烘到熱熱地食一流😛
🔹日本產雞扒($140/280g)
選用熊本縣雞扒🐓大嚿又厚肉

號舖
觀塘店:觀塘巧明街99號巧明工廠大廈地下19號舖
營業中.11:00 am - 10:00 pm
2024-12-13 390 views
🥩極之隱世石板牛系列—▫️餐廳:八幡平 石燒牛扒專門店 @8fanping▫️地點:全香港有4️⃣間分店📍此為:觀塘巧明街99號巧明工廠大廈地下19號舖其他分店:▪️北角和富道21-53號和富中心地庫B57&B58號舖▪️鰂魚涌英皇道1010-1056號東匯坊地庫77號舖▪️九龍灣常悅道21號 Eastmark 2樓5&6號舖▫️營業時間:星期一至日 11:00-22:00▫️價錢:~$50+—🔖-熱門推介: 八幡平招牌牛扒(180g HK$85 / 270g HK$125)+惠顧任何扒餐+HK$25粒 日本巨物元貝—美味:🥩🥩🥩+0.8🥩環境:🥩🥩🥩+0.7🥩價錢:💰💰💰+0.65💰服務:👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳—依間都有幾多款燒肉😆有幾款sets🤩🌟牛肉質素都唔錯,最重要係平🤓最平幾十蚊就有—📍八幡平招牌牛扒(270g)價錢:$125分數:🐃🐃🐃+0.6🐃🐃🐃呢個價錢牛扒嚟講都算大舊抵食😆自助加飯、湯同是日沙律🥗一定要加$25食巨型帶子😆😆超級大粒同埋幾好食—📍蒲燒鰻魚盒飯🍱價錢:$85分數:🐟🐟🐟+0.8🐟賣相幾吸引🐟🐟都幾大條鰻魚,唔會有骨😆如果再多啲鰻魚汁就更好—#燒肉 #hkig #hkfo
🥩極之隱世石板牛系列

美味:🥩🥩🥩+0.8🥩
環境:🥩🥩🥩+0.7🥩
價錢:💰💰💰+0.65💰
服務:👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳

📍八幡平招牌牛扒(270g)
價錢:$125
分數:🐃🐃🐃+0.6🐃

📍蒲燒鰻魚盒飯🍱
價錢:$85
分數:🐟🐟🐟+0.8🐟

#燒肉 #hkig #hkfoodie #allyoucaneat #wagyu #燒肉 #日式燒肉 #日式燒烤 #牛肉控 #和牛 #尖沙咀 #澳洲和牛 #日本和牛 #放題 #燒肉達人 #オーストラリア産和牛食べ放題 #食べ放題 #燒肉外賣#amy_in_kt #日式
$𝟴𝟱 起可以鋸扒,仲有飯、湯、沙律任食⁉️自助石燒牛扒都喺香港興咗好耐,呢日午市就終於嚟咗觀塘呢間分店試試,$𝟴𝟱 起有交易,仲有湯、珍珠米、沙律任食,蘿蔔牛肉湯好足料,珍珠米仲有紫菜飯素任落添八幡平招牌牛扒🥩𝗧𝗼𝗽 𝗕𝗹𝗮𝗱𝗲 𝗦𝘁𝗲𝗮𝗸 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬)$𝟴𝟱 (𝟭𝟴𝟬𝗴) ; $𝟭𝟮𝟱 (𝟮𝟳𝟬𝗴) ; $𝟭𝟳𝟬 (𝟯𝟲𝟬𝗴)牛扒本身預設一至兩成熟,俾你慢慢燒,實測煮到六成熟左右係最多汁嫩口,牛扒本身肉質偏瘦帶少少筋,但唔黐牙嘅✨小小技巧分享✨為咗唔令牛扒過熟同流失肉汁,我就建議食幾多先切幾多喺塊板上燒,因為一次過燒晒攤凍咗就唔好食,如果岩石板喺後期熱力不足,可以去前台換過一塊新嘅~☑️叫任何扒餐,加$𝟭𝟱 仲有珍寶元貝,大隻又嫩滑!Add $𝟭𝟱 for a giant and tender scallop upon purchase of set meal.日本產豚扒🐷𝗝𝗮𝗽𝗮𝗻𝗲𝘀𝗲 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗖𝘂𝘁𝗹𝗲𝘁 $𝟴𝟱 (𝟮𝟬𝟬𝗴) (🌟𝟴/𝟭𝟬)(只限午市 𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵𝘁𝗶𝗺𝗲 𝗼𝗻𝗹𝘆 𝟭𝟭:𝟬𝟬-𝟭𝟱:𝟬𝟬)呢個豚扒預先已經切好咗細細嚿,方便易燒,外皮幾焦香,口感有啲似燒肉
$𝟴𝟱 起可以鋸扒,仲有飯、湯、沙律任食⁉️

八幡平招牌牛扒🥩
𝗧𝗼𝗽 𝗕𝗹𝗮𝗱𝗲 𝗦𝘁𝗲𝗮𝗸 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬)

✨小小技巧分享✨

☑️叫任何扒餐,加$𝟭𝟱 仲有珍寶元貝,大隻又嫩滑!

日本產豚扒🐷
𝗝𝗮𝗽𝗮𝗻𝗲𝘀𝗲 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗖𝘂𝘁𝗹𝗲𝘁
$𝟴𝟱 (𝟮𝟬𝟬𝗴) (🌟𝟴/𝟭𝟬)

除咗闊落卡位,觀塘店仲有啲類似一蘭嘅毒L座位,有時自己一個諗唔到食咩,平平哋嚟玩吓都幾過癮
2024-12-01
$100 (Lunch)
  • 招牌石燒牛扒
  • 美國牛肩扒
2025-05-12 0 views
1️⃣#美國封門柳🥩 配巨物元貝: 封門柳係熱石上自己控制煎到幾成熟,就可以煎得恰到好處,岩哂自己口味,外層香脆,牛味十足,內裡肉質軟嫩,口感豐富。 又份量十足,肉質鮮嫩多汁,配上特製醬汁更添風味。😋 元貝鮮甜爽口, 絕對是必點菜式之一!💯2️⃣#八番平招牌牛扒270g: 牛扒自己控制煎到幾成熟,煎得恰到好處,肉同油分比例岩岩好,外層香脆,內裡肉質軟嫩勁 juicy,口感豐富。🥩 牛扒的份量也很足夠,絕對能滿足愛吃牛扒的朋友。🤤🥗 餐廳設有自助沙律吧,提供新鮮沙律蔬菜和醬汁,讓顧客可以自行搭配,非常貼心❣️更提供蘿蔔牛肉湯和飯,蘿蔔牛肉湯味道鮮美,蘿蔔燉得軟綿,牛肉香嫩,湯底清甜不油膩,非常暖胃。可以無限量添加,非常抵食!餐廳環境舒適乾淨,佈置簡約時尚,適合朋友聚餐或情侶約會。🤩今次黎八幡平石燒牛扒專門店的體驗很好,食物質素高,價錢合理,服務態度佳,自助沙拉吧和免費加湯加飯服務更添吸引力,是值得推薦的一間餐廳。🌟 下次一定會再來光顧!🥳

餐廳環境舒適乾淨,佈置簡約時尚,適合朋友聚餐或情侶約會。🤩
終於都試到呢間人氣連鎖石燒牛扒店😍 餐廳主打多款石燒牛扒套餐,最平$85起就有得食!套餐包任食沙律、牛肉湯、同白飯,食到好飽 好抵呀!!🥩八幡招牌牛扒(270克)$125🥩封門柳(230克)$160試咗招牌牛扒好有驚喜🫶🏻塊扒勁厚身,一上枱牛肉入面係未熟嘅,可以慢慢燒到合適嘅熟度,口感好軟嫩😋😋 配埋醬汁一流~店員推薦佢地新推出嘅「封門柳」套餐,即刻叫嚟試試!封門柳好厚身,肉質鮮嫩,入口帶濃郁的牛肉香!配青檸汁食,可以提升牛肉鮮味,口感更清爽🍋‍🟩另外加配了巨物元貝,大大粒 口感鮮嫩彈牙,石燒後更加香口,好正!😋

🥩八幡招牌牛扒(270克)$125

🥩封門柳(230克)$160

2025-05-03 0 views
同一班朋友嚟到呢間牛扒店食,佢哋話只收現金同埋八達通,咁樣都比較方便找數,我哋之後唔使計嚟計去,但係用開其他電子支付,就會覺得唔方便囉!我哋一行四人,不約而同咁樣揀咗最平嗰個$85嘅餐,今次真係好考自己烤牛肉嘅功夫啦,幾熟有幾熟,因為嗰塊牛扒係擺喺預先烘熱咗嘅石上面燒嘅。然後就可以沙律、牛肉蘿蔔湯同埋白飯任裝。都幾欣賞佢個牛肉蘿蔔湯嗰啲牛肉好腍,蘿蔔湯好入味,不過晏晝時間都算係比較貴少少🤏,不過食物質素OK嘅!

• 蘿蔔牛肉湯
  • 牛扒
2025-05-02 0 views
八幡平石燒牛扒專門店💕💕巧明街99號巧明工廠大廈地下19號舖 今日嚟到觀塘呢一間八幡平石燒牛扒專門店, 因為見網上佢嘅介紹幾特別, 所以專登趕嚟試一下。🤓🤓去到門口有閃閃嘅燈, 好有日本風味😆。 入到去店面唔算大。 店員服務態度唔錯。 佢帶我哋坐底, 又為我哋介紹menu同埋自助區。我哋叫咗一個封門牛柳, 同埋一個招牌牛扒。 牛扒下面有一塊燒熱咗嘅熱食。 所以我哋可以控制牛肉嘅生熟程度,呢樣嘢我覺得好細心好特別。 🥳🥳店員仲教我哋先燒好一半,另一半要食嘅時候再燒, 咁就唔怕牛肉因為過熟而變得硬。😬😬兩款牛肉都好有肉汁,好新鮮,尤其是係封門牛柳,好有牛味,值得一讚。 絕對係出面食到好貴嘅牛扒嘅味道。 但卻以套餐嘅價錢可以食到。 我覺得真係性價比超高啊。🤩🤩另外,佢嘅自助區都值得一讚。 佢嘅蘿蔔牛肉湯好好味,有濃郁嘅牛肉味,可以無限添飲。 另外,佢哋嘅沙律都係新鮮做,配上沙律 醬汁, 真係好清新。🥰🥰呢間餐廳有個特別之處。 就係佢有啲一人座位。 一個人搵唔到飯腳時,呢一間都係一間相當唔錯嘅選擇。😄😄@8fanping#八幡平 #石燒 #觀塘 #日式料理 #牛扒 #烤肉 #任食沙律 #任飲湯
八幡平石燒牛扒專門店💕💕

#任飲湯
  • 封門牛柳
1K
2025-04-19 0 views
放假嚟到呢間人氣連鎖石燒牛扒店食牛扒😋😋餐廳主打多款石燒牛扒套餐,最平$85起就有交易!套餐包任食沙律🥗、牛肉湯🥣同白飯🍚,十分抵!!🥩封門柳(230克) $160✨見到佢地新出了「封門柳」套餐,即刻叫嚟試試~~封門柳偏厚身,肉質鮮嫩、入口帶濃郁的牛肉香🐂!店員推介配青檸汁食,可以提升牛肉鮮味,口感更清爽🤤🤤另外加配了巨物元貝(+$25),元貝大大粒、口感彈牙,石燒後更加香口!唔錯🔥🔥
放假嚟到呢間人氣連鎖石燒牛扒店食牛扒😋😋

🥩封門柳(230克) $160✨
見到佢地新出了「封門柳」套餐,即刻叫嚟試試~~

之前係北角食過一次呢間石燒牛扒🥩真係好食!啲肉好高質😋 好香好香勁吸引🤩 每次黎食都大滿足 沙律 牛肉湯 白飯 飯素 任拎😋👍 有🉐️自己係石磚上面燒, 好玩又好食👍 呢間舖開左好多分店,北角、元朗、鰂魚涌都有呀🎉·🌟套餐價錢由$85起,有唔同部位既牛扒揀😋 封門柳牛扒高質,兩款都好多汁,配埋白飯真係一流!肉汁濃郁, 油脂分布較為平均; 招牌牛扒比較少油, 都係有好多肉汁不過由於少油脂部份, 非常適合健身人士食用😄·人均:$200+·評分🪄 (滿分5🍑)味道:🍑🍑🍑🍑環境:🍑🍑🍑🍑性價比:🍑🍑🍑🍑服務態度:🍑🍑🍑🍑🍑回頭率:🍑🍑🍑🍑

人均:$200+
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑
環境:🍑🍑🍑🍑
性價比:🍑🍑🍑🍑
服務態度:🍑🍑🍑🍑🍑
回頭率:🍑🍑🍑🍑
  • 封門柳
  • 招牌牛扒
2025-04-05 57 views
跟同事在觀塘搵食,到了呢間八幡平石燒牛扒專門店,好耐冇据扒,進門已聞到好香的味道。點好餐後就去自助區,有椰菜沙律🥗,牛肉蘿蔔湯同白飯(自由添加飯素)任食。八幡平招牌牛扒🥩,我點左招牌石燒牛扒,肉有光澤很新鮮,隨著個人喜好自煮熟度,牛味香濃鮮嫩,肉汁豐盈,入口軟淋且冇根,將生蒜放上石板上一併煮,配合食更惹味😍。另一款限量發售的青檸🍋‍🟩封門柳,牛肉味濃郁,封門柳的脂肪含量接近零,故適合減肥人士食用,肉質鬆軟不韌,加入青檸後令口感清爽,又能提升牛肉鮮味,好捧啊。

另一款限量發售的青檸🍋‍🟩封門柳,
2025-04-05
Type of Meal
Dinner
2025-04-02 131 views
石燒牛扒專門店,石板上的炙熱盛宴首推「八幡平招牌牛扒270g」滾燙火山岩板既滋滋聲,牛扒放上高温岩板上輕炙數秒,外層已經焦脆,牛扒肉質嫩滑,牛脂香好夠,加少少粗鹽更正。「日本熊本雞扒」雞扒肉質緊緻帶彈性,雞皮在高溫下燒出脆殼,雞肉一啲都唔油膩,肉汁豐富。壓軸「北海道元貝」岩板炙烤鎖住鮮甜,肉質細嫩。店家提供DIY石燒體驗或店員幫手,視覺同味覺同樣過癮,人均消費約$150,以如此質素與玩味體驗而言,絕對值得專程到來。
石燒牛扒專門店,石板上的炙熱盛宴

首推「八幡平招牌牛扒270g」

「日本熊本雞扒」

壓軸「北海道元貝」
岩板炙烤鎖住鮮甜,肉質細嫩。

2025-03-01 194 views
教會boardgame前約咗中通同Joyce食八幡牛,見到Cobber新開可下次食,八幡牛中通搵咗位,返低個袋出返門口部售賣機買飛,㨂返最平又皓食既八幡平招牌牛扒🥩180g,冇餐,八達通俾錢🤌,攞返個牌返去等。出去中間位自助區,有珍珠米飯、沙律🥗、蘿蔔牛肉湯同水。我抔咗少少🤏飯,落咗飯素,沙律🥗走醬,一杯水,冇飲湯,因為有薑。醬汁喺位自助,抔咗皓多生蒜🧄,加埋牛肉汁正。上石燒牛,戴返個圍裙,熱辣辣,有條邊過熱🥵太韌唔皓食,食返中間嫩肉點埋生蒜🧄生肉汁皓皓食,180g都夠我飽,Joyce話加錢帶子都皓皓食,佢地加咗錢要嘢飲🧃
八幡平招牌牛扒🥩180g
蘿蔔牛肉湯
珍珠米飯
沙律
2025-02-28
$85 (Dinner)
八幡平招牌牛扒🥩180g
蘿蔔牛肉湯
珍珠米飯
沙律
  • 八幡牛
2025-02-17 286 views
💛🧡觀塘🩵💙八幡石燒牛扒專門店🧡期待日本旅行😂今晚決定同老公一齊過下口癮先😋搵到間半自助石燒牛嘅餐廳唔錯,呢到有個半自助放題區,牛肉湯 🥘沙律 🥗珍珠米飯🍚任添💯,牛肉湯好濃郁,用新鮮牛肉 洋蔥熬製 好飲❤️ 今日order咗一個 招牌牛扒 🐮 270g $125 + $25巨物帶子🤩如果你鍾意食帶子,一定要加帶子,好新鮮大粒🤭 另外仲order咗一個 黑毛豬扒280g $180🐷 第一次食燒豬扒🤭好過癮 又好味🍽️ 八幡平石燒牛扒專門店 (巧明工廠大廈) (觀塘)📍觀塘巧明街99號巧明工廠大廈地下19號舖
💛🧡觀塘🩵💙八幡石燒牛扒專門店🧡
如果你鍾意食帶子,一定要加帶子,好新鮮大粒🤭
另外仲order咗一個 黑毛豬扒280g $180🐷
第一次食燒豬扒🤭好過癮 又好味

🍽️ 八幡平石燒牛扒專門店 (巧明工廠大廈) (觀塘)
📍觀塘巧明街99號巧明工廠大廈地下19號舖